Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2772 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי 2 כונני SSD, אחד עם 256GB שהוא מלא לגמריי, יש עליו באותה מחיצה גם את ה WINDOWS וגם את כל הקבצים.

וכעת קניתי עוד כונן עם 500GB.

יש הרבה אופציות לאיך לחלק ולהעביר את המידע, אני מחפש את האופציה שתהיה הכי יעילה ולא תאט את השימוש היום יומי.

חשבתי על להשאיר רק את ה WINDOWS על ה 256 ולהעביר את כל הקבצים ל 500 ובהמשך אם אצטרך להשתמש גם ב 256.

אפשר גם להתקין את המערכת על ה 500...בקיצור הרבה אופציות שלא אני ולא גוגל יודעים מה הכי יעילה

מי שמבין בזה,תודה מראש:)

Miata ND2

פורסם

במחיר של אמינות מופחתת.

תשאיר את מערכת ההפעלה על ה-256 ושים את השאר על ה-500.

בעתיד, כשתתקין מחדש את מערכת ההפעלה, תעשה את זה כבר על ה-500.

פורסם
תעשה RAID-0, זה יתן ביצועים מעולים.

אי אפשר לעשות RAID0 על 2 כוננים שהם לא באותו הגודל למיטב ידיעתי...

במחיר של אמינות מופחתת.

תשאיר את מערכת ההפעלה על ה-256 ושים את השאר על ה-500.

בעתיד, כשתתקין מחדש את מערכת ההפעלה, תעשה את זה כבר על ה-500.

תודה רבה, לגבי הקבצים שיושבים על המחיצה של המערכת הפעלה ,יש צורך להעביר אותם לכונן החדש כדי שלא יעמיסו עליה?

Miata ND2

פורסם

אפשר לעשות רייד 0 על כוננים בגדלים שונים.

לגבי הקבצים, כל מה שלא קשור למערכת ההפעלה או תוכנות שמותקנות, צריך לעבור ל-500.

בגלל שכונני SSD עובדים אחרת ממכניים, עדיף להשאיר להם לפחות רבע מהכונן פנוי.

פורסם

לא לפחות חצי? או מינימום שבמינימום שליש ?

נראה לי שאם 70-80% תפוס,כבר יש ירידה בביצועים (לא משמעותית,אבל עדיין בדרך)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

למה? זה היה נכון בכוננים מכניים, שבהם פרגמנטציה היתה פוגעת בביצועים באופן מהותי, אבל זה כבר לא קיים בכונני SSD ואני לא מכיר שיקול אחר שבגללו נדרש להשאיר הרבה מקום פנוי.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

ככה אני עובד(וממליץ על כך):

SSD-1 - ווינדוס בלבד.

SSD-2 - מידע בלבד + אופציה לגיבוי המידע בכונן נוסף .

פורסם

במשך יותר משנה כתבתי בחברה בה אני עובד תוכנות בנצ׳מרק לSSD. בגדול, בהנחה ומדובר בSSD רגיל ולא היי-אנד (כמו לדוגמא דגם הpro של סמסונג/ max של מיקרון וכדו׳) אז מספיק להשאיר 20% פנוי ועדיין תקבלו ביצועים גבוהים (על פניו, יותר מהמוצהר על ידי החברה). אם תמלאו את הכונן עד הסוף אז הביצועים יפגעו (עד לרמת ביצועים עליה מצהיר היצרן). יש כמובן עוד הרבה מאוד גורמים ופרמטרים המשפיעים על ביצועי הSSD.

לענייננו, הייתי מתחיל בבדיקת בנצ׳מרק על דיסק ריק בשביל לוודא שהסביבה שלי אופטימלית (דרייברים/ אינטרפייס וכדו׳). הרבה פעמים אתה תגלה בשלב הזה שחיברת דיסק sata לחיבור sata2 במקום sata3 לדוגמא. לאחר מכן, לוודא שכל הדרייברים מותקנים ומעודכנים ושהביוס מקונפג בצורה נכונה (ahci/IDE etc...).

אחרי שווידאנו שהסביבה שלי מקונפגת בצורה אופטימלית, הגיע הזמן לעשות את כל המעברים של הדאטא. יכול לשתף אותנו ביצרן ודגם הדיסקים אותם קנית?

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם
יש לי 2 כונני SSD, אחד עם 256GB שהוא מלא לגמריי, יש עליו באותה מחיצה גם את ה WINDOWS וגם את כל הקבצים.

וכעת קניתי עוד כונן עם 500GB.

יש הרבה אופציות לאיך לחלק ולהעביר את המידע, אני מחפש את האופציה שתהיה הכי יעילה ולא תאט את השימוש היום יומי.

חשבתי על להשאיר רק את ה WINDOWS על ה 256 ולהעביר את כל הקבצים ל 500 ובהמשך אם אצטרך להשתמש גם ב 256.

אפשר גם להתקין את המערכת על ה 500...בקיצור הרבה אופציות שלא אני ולא גוגל יודעים מה הכי יעילה

מי שמבין בזה,תודה מראש:)

תעצור רגע,

אין חשיבות, לפחות לא הרבה, לגודל של הדיסקים במקרה הזה. החשיבות היותר מכרעת היא למהירות שלהם.

תוריד crystal disk mark ותבדוק את המהירות של הדיסקים.

על המהיר יותר תתקין ווינדוס ותוכנות שכותבות/קוראות הרבה (משחקים/עריכת תמונות ווידאו/לא יודע מה עוד) ועל האיטי יותר תתקין את שאר הדברים.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
במשך יותר משנה כתבתי בחברה בה אני עובד תוכנות בנצ׳מרק לSSD. בגדול, בהנחה ומדובר בSSD רגיל ולא היי-אנד (כמו לדוגמא דגם הpro של סמסונג/ max של מיקרון וכדו׳) אז מספיק להשאיר 20% פנוי ועדיין תקבלו ביצועים גבוהים (על פניו, יותר מהמוצהר על ידי החברה). אם תמלאו את הכונן עד הסוף אז הביצועים יפגעו (עד לרמת ביצועים עליה מצהיר היצרן). יש כמובן עוד הרבה מאוד גורמים ופרמטרים המשפיעים על ביצועי הSSD.

לענייננו, הייתי מתחיל בבדיקת בנצ׳מרק על דיסק ריק בשביל לוודא שהסביבה שלי אופטימלית (דרייברים/ אינטרפייס וכדו׳). הרבה פעמים אתה תגלה בשלב הזה שחיברת דיסק sata לחיבור sata2 במקום sata3 לדוגמא. לאחר מכן, לוודא שכל הדרייברים מותקנים ומעודכנים ושהביוס מקונפג בצורה נכונה (ahci/IDE etc...).

אחרי שווידאנו שהסביבה שלי מקונפגת בצורה אופטימלית, הגיע הזמן לעשות את כל המעברים של הדאטא. יכול לשתף אותנו ביצרן ודגם הדיסקים אותם קנית?

כן

אני על sata iii ו achi כמובן

הssd הם של cruical ל500 ו silicon power ל 256. שניהם בגרסאות הבכירות . ה crucial עומד בקו עם ה 860 אבו מבחינת הביצועים כך שהוא מהיר יותר מ sp.

הWin על ה SP, אם ככה אני צריך להתקין אותו על ה crucial אני מבין...

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Miata ND2

פורסם

כדאי שמערכת ההפעלה תותקן על הכונן הבכיר יותר (במקרה שלך, גם דיסק בעל נפח גדול יותר וגם חברה מוכרת יותר אז אין התלבטות) ביחד עם כל שאר התוכנות הכבדות שבהן אתה משתמש באופן תדיר.

הערה קטנה:

יצא לי לבדוק ולבחון דיסקים של רוב היצרניות הגדולות. באופן מובהק, הדיסקים של סמסונג היו הרבה יותר מהירים, יציבים, אמינים ועמידים מכל שאר החברות.

שים לב שאני ממש לא מדבר רק על מהירות (למרות שגם בזה הם הובילו באופן מובהק).

האם משתמש ביתי בהכרח ישים לב להבדלים ויהיה לו שווה להשקיע את ההפרש? לא בהכרח.

אני אישית קניתי לעצמי רק דיסקים של סמסונג ואעשה זאת גם בעתיד. חברות רוצות למצב את עצמן ככאלה ש״עומדות בקנה אחד עם סמסונג״, זה לא אומר שזה המצב. יש הרבה טריקים שניתן לעשות בשביל לגרום לזה להיראות ככה (הנפוץ שבהם: להשוות נתונים של sequential IO)

מצרף לכל מי שמתעניין את האתר שעושה ביקורות ssd בצורה הכי טובה שאני מכיר. הביקורות הן מקיפות ואם לא היו לי את כל התוכנות בנצ׳מרק שאני כתבתי, אז בהחלט הייתי מסתמך עליו. http://www.thessdreview.com/

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

אתה לא חייב להתקין מחדש מערכת אם אתה רק רוצה להעביר כונן. יש לא מעט תוכנות לשכפול מחיצות. Acronis true image לדוגמה.

פורסם
כדאי שמערכת ההפעלה תותקן על הכונן הבכיר יותר (במקרה שלך, גם דיסק בעל נפח גדול יותר וגם חברה מוכרת יותר אז אין התלבטות) ביחד עם כל שאר התוכנות הכבדות שבהן אתה משתמש באופן תדיר.

מה לגבי מחיקת מערכת ההפעלה מהכונן הישן, הצורה הטובה ביותר היא העברת הקבצים לחדש, ואז משהו כמו WIPE לכונן הישן?

ZiggyMan אני אבדוק את זה, תודה.

Miata ND2

פורסם

פירמוט קצר לכונן הישן יפתור את בעיה בקלות ובמהירות. לא צריך שום דבר מעבר.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...