Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2801 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האמת שהרוב יועצי השרות אינם מכונאים או בעלי רקע מקצועי טכני בתחום הרכב, אבל הם בהחלט עוברים הדרכות/הכשרות ויודעים לתת הצעות מחיר, זה חלק מרכזי מהעבודה שלהם.

פורסם
האמת שהרוב יועצי השרות אינם מכונאים או בעלי רקע מקצועי טכני בתחום הרכב, אבל הם בהחלט עוברים הדרכות/הכשרות ויודעים לתת הצעות מחיר, זה חלק מרכזי מהעבודה שלהם.

תשאל אותם מה ההבדל בין רפידות בלם תחליפיות למקוריות הם יודעים להגיד שתחליפיות "שורקות". הם לא יודעים להסביר על תכונות הבלימה לדוגמה. מה גם שכמעט ואין רפידות בלם תחליפיות ש"שורקות".

• ספונסר פורום
פורסם

בוקר טוב,

מחזק את הנאמר על ידי חלק מהכותבים, החוק מיושם במוסכי יבואן (לפחות ברשת שלנו), דלק מוטורס רואים את העניין בכובד ראש והכינו גם את המערכות שלנו כך שיוכלו להפיק 2 הצעות מחיר לכל לקוח.

אנחנו רואים בזה יתרון ענק שמאפשר לנו לתת הצעות מחיר על סקאלה די רחבה של מחירים ואיכויות של מוצרים.

עדי

מרכז שירות שי לי - מורשה יבואן לרכבי פורד ומאזדה. רחוב היוזמים 12 אור יהודה, טלפון: 03-5333082
מוסך הסדר לחברות הביטוח מגדל, מנורה, ביטוח ישיר, 9 מליון, איילון, שירביט וליברה.
לחנות האונליין של שי לי עם הנחות ומבצעים לחצו כאן

פורסם
תשאל אותם מה ההבדל בין רפידות בלם תחליפיות למקוריות הם יודעים להגיד שתחליפיות "שורקות". הם לא יודעים להסביר על תכונות הבלימה לדוגמה. מה גם שכמעט ואין רפידות בלם תחליפיות ש"שורקות".
נו באמת... ומכונאי יגיד משהו אחר? יש אינטרס עסקי ברור, למוסך מורשה יבואן, למכור ולדחוף מכירה של חלק מקורי ושום חוק כזה או אחר לא ישנה זאת.
פורסם
נו באמת... ומכונאי יגיד משהו אחר? יש אינטרס עסקי ברור, למוסך מורשה יבואן, למכור ולדחוף מכירה של חלק מקורי ושום חוק כזה או אחר לא ישנה זאת.

בכל מקרה אני לא רואה כמוך אינטרס עסקי; יועץ שירות שטענת השכנוע שלו מבוססת על כך שרפידות מקוריות "אינן שורקות" ותחליפיות "שורקות" משתמש בטענה רדודה שאינה מקצועית. שכן תפקיד רפידות הבלם הוא בטיחותי לבלום ולא תפקיד אקוסטי מה גם שרוב תקלות ה"שריקה" אינן משפעיות כלל על יכולת הבלימה. בטסט לעולם לא יפסלו רכב על שריקות יהיו נוראיות ככל שיהיו.

פורסם

רגע, התבלבלת, הרי אתה הוא זה שטוען כך, אני זרמתי עם הטעון של "הרעש" כי זאת תשובה אפשרית לתת ללקוח למה לא כדאי להתקין רפידות חליפיות והיועץ יבחר איזה תשובה שנראית לו לנכון לתת, לפי הידע והנסיון שלו או ההנחיות שקיבל ממנהל המוסך.

אוסיף שהרעש היא תלונה יחסית שכיחה ותעצבן את הלקוח, שיחזור למוסך (וזה כבר בעיה כי זה לקוח חוזר), יותר מאשר לדעת כי מקדם החיכוך של הרפידות אצלו ברכב הם בעלי מקדם חיכוך ושחיקה כזה או אחר.

תכל'ס, אם הלקוח יגיד כי ההצעה על חידוש הבלמים יקרה לו, הרוב יציעו גם חליפי אבל הברירת מחדל תמיד תהיה החלק המקורי.

שנית, אם אתה לא מצליח להבין למה אין פה שום אינטרס עסקי של המוסך המורשה למכור בעדיפות יתרה חלקים מקוריים, שאותם הוא קונה בהנחה יפה מראש ועוד קצת הנחה על עמידה ביעדי מכירה של אותם חלפים וגם ולהבטיח שקט מול הלקוח מחלק מקורי שמותאם לרכב ללא שום ספקות, חששות וזיופים וכמובן האחריות המורחבת מעבר למתחייב בחוק, שמציעים מספר יבואני רכב, אז כנראה שאין לי מה להוסיף כדי לשכנע אותך אחרת.

• ספונסר פורום
פורסם
שנית, אם אתה לא מצליח להבין למה אין פה שום אינטרס עסקי של המוסך המורשה למכור בעדיפות יתרה חלקים מקוריים, שאותם הוא קונה בהנחה יפה מראש ועוד קצת הנחה על עמידה ביעדי מכירה של אותם חלפים וגם ולהבטיח שקט מול הלקוח מחלק מקורי שמותאם לרכב ללא שום ספקות, חששות וזיופים וכמובן האחריות המורחבת מעבר למתחייב בחוק, שמציעים מספר יבואני רכב, אז כנראה שאין לי מה להוסיף כדי לשכנע אותך אחרת.

היי :)

זה מבוסס על היכרות עם הפאן העסקי של מוסך מורשה? או שזו הנחה?

מרכז שירות שי לי - מורשה יבואן לרכבי פורד ומאזדה. רחוב היוזמים 12 אור יהודה, טלפון: 03-5333082
מוסך הסדר לחברות הביטוח מגדל, מנורה, ביטוח ישיר, 9 מליון, איילון, שירביט וליברה.

• ספונסר פורום
פורסם

יש לא מעט רכיבים שההנחה על חלק חליפי גבוהה משמעותית מההנחות שנותנים היבואנים הרשמיים על חלקים מקוריים, כך שהאינטרס שאתה מדבר עליו הוא לא נכון.

פורסם (נערך)
יש לא מעט רכיבים שההנחה על חלק חליפי גבוהה משמעותית מההנחות שנותנים היבואנים הרשמיים על חלקים מקוריים, כך שהאינטרס שאתה מדבר עליו הוא לא נכון.

האם גם הרווח בשקלים בחלפים תחליפים גבוה יותר מחלפים מקוריים? לא בטוח, בהרבה מקרים הברוטו של התחליפי OEM נמוך בכ 50% מהברוטו המקורי.

עריכה אחרונה על ידי davidl
פורסם
היי :)

זה מבוסס על היכרות עם הפאן העסקי של מוסך מורשה? או שזו הנחה?

אם אתה טוען שזה לא נכון זו התממות. אני מכיר את העניין ממקורות ראשוניים.

מוסכים שעובדים טוב מקבלים 40% מהיבואן על חלקי החילוף בתלות בכמות רכישת החלקים. במקביל (בעבר) ראיתי מקרים שיבואן "עוקב" אחר המכירות של חלפים לעומת ביצוע עבודות. הרי המלאי של מוסכים מורשי יבואן רשום ברשת. אם רואים שבמוסך יש (לדוגמא) 4 קיטים של טיימינג, איך ייתכן שעשיתם 5 טיפולים? לפעמים זה נגמר באזהרה ובמקרים גרועים ב"קנס" בגובה ההנחה על חלפים.

יבואנים גם לוחצים על מורשים לחתום על הסכמי שירות עם גופים ציבוריים (משטרה, דואר וכו') במחירים נמוכים כדי לתת שירות טוב לגופים האלה, אבל על חשבון המוסך.

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

• ספונסר פורום
פורסם

רחוק מהמציאות (לפחות אצלנו), אבל שיהיה.

בכל מקרה, כל עוד המשולשים לא סינים, אנחנו די זורמים :wink:

פורסם (נערך)

ההתייחסות בשרשור ש 2 הצעות מחיר זה עבור לקוחות שמבקשים:

חשוב לציין שעפ"י החוק חובה להציג 2 הצעות מחיר ולהסביר אותם גם אם הלקוח הגיע למוסך רשת יבואן על מנת להשתמש בחלפים מקוריים. מוסכים שלא עושים זאת עוברים על החוק.

עריכה אחרונה על ידי davidl
  • תוכן חדש...