Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2832 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים לכל המומחים :-D

שמי ליאת ואני נשואה לאיש-קבע ויש לנו 2 ילדים קטנים. אני ממש חייבת עצה בנושא כואב שמפלג את הבית :roll:.

יש לנו כרגע רכב אחד שמשמש את המשפחה, מיצובישי אטראז' 2015, כאשר בעיקר בעלי נוהג עליו ביומיום, הילדים אולי רבע שעה בפיזור ובסופ"ש כמובן נוסעים להורים/טיולים. עכשיו עומדים להחליף לבעלי את הרכב ליונדאי יוניק 2018 היברידית. הבטריה שלה נמצאת מתחת למושב הילדים ויש דעות שונות לגבי מסוכנות הקרינה :cry:. תנאי הקבע הם כאלה שאי-אפשר לבחור רכב אחר. לקחת או לא.

אני מתלבטת בין לקחת את היוניק ולבצע עליה בדיקת קרינה לבין להישאר עם המיצובישי אטראז' הנוכחית :-?מצד אחד הקרינה-לכאורה ביוניק ומצד שני להבנתי המיצובישי אטראז' לא נבחנה במבחן בטיחות רשמי.

שאלותי הן:

1. מהי רמת הבטיחות של האטראז'? איפה אוכל לבדוק את זה?
  2. לגבי היוניק אם ניקח חשבתי לקחת בודק קרינה למדוד ולחשב לפי הנוסחא שבמשרד להגנת הסביבה ואז לקבל החלטה. יש למישהו ניסיון עם זה? כמובן יש סימני שאלה והפסד כלכלי אם לבסוף נחליט להחזיר את היוניק.
  3. כל מידע מועיל שיש לכם (ובבקשה אל תאמרו לי שזה פחות מסוכן מסלולארי ומקרינת כדור הארץ וכו')

אני כבר מוסרת לבעלי את תנחומיכם על אשתו החרדתית :roll:

המון תודה,

ליאת

פורסם

יש המון מידע על נושא הקרינה ברכב היברידי ברשת.

רוב הממצאים מראים רמת קרינה נמוכה שלא עלולה להזיק.

בדיקות אחרות טענו לאפשרות לקרינה בזמן שהיה ממושכת ברכב.

לכן, השימוש שאת מתארת לא אמור להטריד אותך.

קחי בחשבון שאיוניק בטיחותית מאוד ובעלת מערכות בטיחות מצילות חיים לעומת האטראז' שהיא ההיפך המוחלט.

הייתי מחליף ללא ספק.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

הייתי מחליף בלי לחשוב.

נותנים לך - תקחי.

שיהיה מזל טוב לבעלך על העלאה בדרגה (איוניק זה רכב שנותנים לסא"לים, לא?).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אין לי שום ספק שהאיוניק הרבה יותר טובה מהאטרז' בכל פרמטר.

ככל שבדקתי (לפני שקניתי מכונית היברידית בעצמי) נושא הקרינה לא הוכח כבעייתי באמת - יש בעיקר הפחדות בנושא.

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

תודה מארק, ודים, מוטי ומיכאל על התגובות המהירות והענייניות : )

אני מסכימה שבשימוש שבשגרה אין מה לחשוש אבל אני לא רוצה בכל נסיעה לצפון או לאילת להתחיל לחשוש. ולא הוכח לא אומר עדיין שלא נגלה בעייתיות עוד כמה שנים. בכל מקרה גם אם ניקח אעשה בדיקה. כמובן אעדכן!

• אחראי פורום
פורסם

מציע לך להעמיק ולהמשיך לקרוא. אמנם החשש לא יעלם לחלוטין כי פעם שהמציאו את ההפחדה הנ"ל והיא תתפוס לכל החיים.

עם זאת, תוכלי בוודאי להבחין מי אינטרסנט/לחוץ והיסטרי ומי מדבר מתוך ידע.

מציע גם לבדוק רמות קרינה ברכב לא היברידי. ספויילר - הערכים שם לעיתים גבוהים משל היברידי.

כן, אותם ערכים שלא הוכחו כמזיקים.

הכותב חרדתי לא פחות ממך ולאחר המון קריאה רכש קיה נירו לשימוש זוגתו וילדיו ומבסוט מכל רגע עם האוטו :)

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

רכבים חשמליים הם העתיד. הקרינה היא בלתי מייננת ולכן לא אמורה להיות מזיקה. ברמת בטיחות, האיוניק זה הקצה האחר של הסקאלה לעומת האטרג' הסתמית. זה פשוא לא בר השוואה. רק איוניק!!!

פורסם

משרד הבריאות לא הצליח עד היום להגיע למסקנה אם רכבים היברדיים מסוכנים או לא משמע הכל ייתכן לכן אני הייתי נמנע מלרכוש בכלל רכב היברדי ולכן גם לא קניתי עד היום רכב כזה וגם בחיים לא אקנה!!

פורסם

ליאת,

בכל ההרכבים ישנו מקור קרינה מסרטן בוודאות אחר שיש לחשוש ממנו יותר והוא השמש שנכנסת מהחלונות.

לחשוש ממילים כמו "קרינה" בלי להבין מה בדיוק עומד מאחריהן חוץ מ "אומרים שזה מסוכן לילדים", זה לא המעשה הכי נבון.

תחפשי חומר גם על הקרינה מהסוללה, ועל הדרך, גם על קרינה UVB מהחלונות.

וגם מי עומד מאחורי הפרסומים (יבואן רכס שאין לו דגם היברידי ונחרד מהצלחת האיוניק?)

הנה שני לינקים מאת לולי, פיזיקאי שגם כותב (או לפחות כתב בעבר) בפורום. בראשון הוא מתייחס ספציפית לקרינה הסלולורית, ובשני מרחיב על קרינה בכלל.

https://lulisml.wordpress.com/2018/07/13/%D7%94%D7%A9%D7%93-%D7%A9%D7%91%D7%A8%D7%90%D7%A9-%D7%94%D7%AA%D7%95%D7%A8%D7%9F/

https://lulisml.wordpress.com/2011/03/18/%D7%9B%D7%9E%D7%94-%D7%9E%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%A2%D7%9C-%D7%A2%D7%A0%D7%9F-%D7%94%D7%A7%D7%A8%D7%99%D7%A0%D7%94/

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

לבצע בדיקה לקרינה?

כזכור לי הגרף של מרחק בקרינה הוא דיי תלול, תמדדי בתוך הרכב תקבלי ערך מאוד נמוך.

תמדדי ליד הסוללה תקבלי ערך גבוה.

מה שיביא לתוצאות דיי חסרות משמעות.

הרכב עבר תקינה בכל העולם וגם בארץ,אין סיבה לחשוש.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

אני באופן אישי לא הייתי לוקח איוניק ואני גם אסביר למה .. אף אחד בתאכלס לא יודע את ההשפעות של הקרינה הזו , יש אינטרס מד החברות להשתיק את הנושא . מה שבזול עולה ביוקר ובסופו של דבר הביטוי לחסוך בדלק מתבטא בקרינה לאורך זמן ,עוד דבר אפשר גם להגיד על הסלולרי יודעים מה ההשפעה אבל עדיין משתמשים בסלולרי , אם יש אפשרות תחברותית להימנע מקרינה אלקטרומגנטית הייתי נמנע מכך ולא משנה באיזה מחיר .

פורסם
אני באופן אישי לא הייתי לוקח איוניק ואני גם אסביר למה .. אף אחד בתאכלס לא יודע את ההשפעות של הקרינה הזו , יש אינטרס מד החברות להשתיק את הנושא . מה שבזול עולה ביוקר ובסופו של דבר הביטוי לחסוך בדלק מתבטא בקרינה לאורך זמן ,עוד דבר אפשר גם להגיד על הסלולרי יודעים מה ההשפעה אבל עדיין משתמשים בסלולרי , אם יש אפשרות תחברותית להימנע מקרינה אלקטרומגנטית הייתי נמנע מכך ולא משנה באיזה מחיר .

זה קצת פרנואידי.

פריוס נוסעת בארה"ב כבר כמעט 20 שנה.

זה מספיק זמן למדוד השפעה על אנשים שהיו עם רכב היברידי לעומת כאלה שלא.

"אף אחד בתכלס לא יודע"-אולי אין כאלה? למה להניח שיש ושהן מסכנות חיים?

אגב,הבעיות של הקרינה בסמארטפונים זה בין הדברים האחרונים שמדאיגים,יש המון השפעות שליליות אחרות.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• תוכן חדש...