Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך המצברים של ש.נ.פ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2801 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
https://sales.autodepot.co.il/filestock/img/thumb_1538630627516-0.jpg

איך המצברים שלהם מבחינת איכות? מחיר? ואחריות? (12 חודשים)

אין מה להשוות מבחינת איכות בין מצבר תוצרת שנפ למצברים תוצרת וורטא/בוש שהינם ספקי OEM של מצברים לרוב ייצרני הרכב הגרמנים.

איכות המצבר לא נמדדת אך ורק באורך החיים אלא גם בעמידות המצבר בפני נזילה של אלקטרוליט במידה והופכים את המצבר על צידו או בגלל תאונה.

מצברים תוצרת בוש/וורטא הם ללא טיפול כלל כלומר אין צורך להוסיף מים מזוקקים לכול אורך חיי המצבר דבר שמקל על אחזקה שוטפת של הרכב.

מצבר ללא טיפול איכותי כמעט ולא פולט גזים רעילים לתוך תא המנוע ולא גורם להופעת 'קורוזיה' על קטבי המצבר בדומה למצברים הנחותים המיוצרים בישראל.

* מצורפות תמונות של מצבר תוצרת שנפ אשר התפוצץ בתא המנוע.

איזה כייף לי :)

פורסם
למה מצבר זה מזל ?
כי אחרי 4 שנים עם 2 מצברי וורטא (את הממוצע למצבר תעשה לבד) החלטתי לא לשלם קומיסיון לשם וורטא ולהתנסות במצבר שעולה 30 אחוז פחות ממנו

אין לי בעיה לפתוח מכסה מנוע פעם בחודשיים '' ולטפל'' במצבר.

העיקר שלא יתקע אותי בבוקר בלי הודעה מוקדמת כמו שקרה לי עם הוורטא פעמיים.

ולפני הוורטא היה לי שנפ והוא לא נזל ולא כלום

ד'' א הוא החזיק יותר זמן מהוורטא.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

פורסם

גם מצברי OEM מתפוצצים בגלל פגם יצור ושום מצבר, של שום יצרן, לא חף מתקלות.

יצא לי לעבוד עם שנפ כמה שנים, המצברים היו סבירים לגמרי והשירות של החברה היה טוב מאוד.

פורסם
בדיוק,

אין קודנית , אין כלום...

רכב נסע פעם בחודש יזום 100 ק"מ על כביש 6 .

אין גם שעון דיגיטלי ליד הדשבורד או משהו? איזה שנה היה הרכב?

קשה לי להאמין, לכל דבר יש חיים. מצבר שעומד ללא הטענה וללא שימוש מתפרק בעצמו עם הזמן. את התופעה של המצבר שלך אני לא יודע איך להסביר.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

צריכת זרם של שעון דיגיטלי זניחה לגמרי. מה שצורך הרבה יחסית זו תאורה של התצוגה בשעון אבל התאורה לא דולקת כאשר הסוויץ' סגור. לדוגמא שעון יד דיגיטלי עם תצוגת LCD לא מוארת עובד שנים על סוללת כפתור בגודל חצי סנטימטר.

כמה שזה נשמע מפתיע, זו עובדה. ברכב עם מערכת חשמל תקינה עם זליגת זרם אפסית, ללא אביזרים שצורכים זרם במצב המתנה מצבר לא נפרק כמעט גם אחרי חניה של חודש - חודשיים ללא תזוזה. נסיעה של חצי שעה פעם בחודש - חושיים מספיקה כדי להטעין אותו ולשמור במצב טעון.

פורסם
כי אחרי 4 שנים עם 2 מצברי וורטא (את הממוצע למצבר תעשה לבד) החלטתי לא לשלם קומיסיון לשם וורטא ולהתנסות במצבר שעולה 30 אחוז פחות ממנו

אין לי בעיה לפתוח מכסה מנוע פעם בחודשיים '' ולטפל'' במצבר.

העיקר שלא יתקע אותי בבוקר בלי הודעה מוקדמת כמו שקרה לי עם הוורטא פעמיים.

ולפני הוורטא היה לי שנפ והוא לא נזל ולא כלום

ד'' א הוא החזיק יותר זמן מהוורטא.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

קודם כול מצבר זה לא שאלה של מזל אלא שאלה של בחירה נכונה של מצבר וכמובן אחזקה נכונה, אופי השימוש ברכב, באיזה רכב הוא מותקן והתכונות הדינאמיות של מערכת החשמל ברכב נתון. כמובן לפעמים יש פגמי ייצור במצבצרים שלרוב לא תמצא במצברי OEM בגלל בקרת האיכות הקפדנית.

מצבר וורטא או המותג של הייבואן שמכנה אותו START UP עולה כמו מצבר תוצרת הארץ ולא 30 אחוז יקר יותר.

מצבר תוצרת בוש או וורטא לפעמים המחיר דומה למצבר תוצרת שנפ ובתקופות מסויימות המחיר יקר יותר ב-20 אחוז אשר שוים כול אגורה.

פורסם

ביום שבת נסעתי לאוטודיפו בראשון לציון כדי לקנות מצבר

שגיליתי שהן רוצים על 40 אמפר עם 12 חודשי אחריות של שנפ 440 שח נכנסתי לרכב והנעתי כדי לחפש לי מקום זול יותר, אבל בדיוק באותו רגע המצבר שבק חיים סופית ונאלצתי להחליף

פורסם
קודם כול מצבר זה לא שאלה של מזל אלא שאלה של בחירה נכונה של מצבר וכמובן אחזקה נכונה, אופי השימוש ברכב, באיזה רכב הוא מותקן והתכונות הדינאמיות של מערכת החשמל ברכב נתון. כמובן לפעמים יש פגמי ייצור במצבצרים שלרוב לא תמצא במצברי OEM בגלל בקרת האיכות הקפדנית.

מצבר וורטא או המותג של הייבואן שמכנה אותו START UP עולה כמו מצבר תוצרת הארץ ולא 30 אחוז יקר יותר.

מצבר תוצרת בוש או וורטא לפעמים המחיר דומה למצבר תוצרת שנפ ובתקופות מסויימות המחיר יקר יותר ב-20 אחוז אשר שוים כול אגורה.

מרק10 - אתה כל הדיון מסביר לנו שחייבים לקנות רק ורטה. אתה לא מסביר למה.

מדובר פה על אותו רכב אז התכונות הדינמיות של מערכת החשמל אותו דבר.

גם לי אין ניסיון מיוחד עם מצברי ורטה על תת מותגיהם השונים.

אפילו אחד אפור מת לי תוך 8 חודשים והוחלף באחריות לסטראטאפ.

סטארט אפ אינו זהה 1:1 לורטה אגב. לבבדיל מהבוש.

כולם פה מרגישים מניסיון ממש בשטח - שאין להם שום יתרון. מה גם שאיזו אחזקה אתה מצפה שנעשה למצבר סגור? ועוד אחרי שאמרת שמצברים סגורים זה יתרון שלא צריך לגעת בהם.

אני קניתי מצבר אחרון FVP.

קיבלתי מצבר עם 24 חודשי אחריות במחיר של מצבר 12 חודשי אחריות.

בסופו של יום - מצבר טוב כאורך האחריות שלו. מה שהוא מחזיק מעבר זה בונוס אבל זה גם פרט שלא ניתן לחזות.

לסיכום - למה שמחר אם אני רוצה לקנות מצבר, אדרוש מהספק לשים מצבר תוצרת VARTA, אם הוא מציע לי לעומתו מצבר מתוצרת אחרת עם אחריות ארוכה יותר/מחיר טוב יותר?

פורסם (נערך)
מרק10 - אתה כל הדיון מסביר לנו שחייבים לקנות רק ורטה. אתה לא מסביר למה.

מדובר פה על אותו רכב אז התכונות הדינמיות של מערכת החשמל אותו דבר. - אתה מבין בכלל את המונח "תכונות דינאמיות של מערכת החשמל" ?

גם לי אין ניסיון מיוחד עם מצברי ורטה על תת מותגיהם השונים.

אפילו אחד אפור מת לי תוך 8 חודשים והוחלף באחריות לסטראטאפ.

סטארט אפ אינו זהה 1:1 לורטה אגב. - את זה אני יודע אבל למה אתה לא מספר זאת לנציג וורטא בארץ ? אתה יודע במה הם לא זהים חוץ מהצבע והשם ?

לבבדיל מהבוש.

כולם פה מרגישים מניסיון ממש בשטח - שאין להם שום יתרון. מה גם שאיזו אחזקה אתה מצפה שנעשה למצבר סגור? ועוד אחרי שאמרת שמצברים סגורים זה יתרון שלא צריך לגעת בהם. - הכוונה באחזקה נכונה זה לא מילוי מים מזוקקים אלא במידה והמצבר מתרוקן מסיבה מסויימת רצוי להטעין אותו במטען ייעודי ולא בזמן נסיעה בכדי לשמור גם על האלטרנטור.

אני קניתי מצבר אחרון FVP.

קיבלתי מצבר עם 24 חודשי אחריות במחיר של מצבר 12 חודשי אחריות.

בסופו של יום - מצבר טוב כאורך האחריות שלו. מה שהוא מחזיק מעבר זה בונוס אבל זה גם פרט שלא ניתן לחזות.

לסיכום - למה שמחר אם אני רוצה לקנות מצבר, אדרוש מהספק לשים מצבר תוצרת VARTA, אם הוא מציע לי לעומתו מצבר מתוצרת אחרת עם אחריות ארוכה יותר/מחיר טוב יותר?

חפש בפורום תמונות של מצברי שנפ שנזלו או/גם התפוצצו ותבין סיבה נוספת לבחירה במצבר תוצרת וורטה/בוש או אפילו המותג של הייבואן בארץ.

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?595831-%D7%9E%D7%A6%D7%91%D7%A8-%D7%9C%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%93-%D7%A7%D7%95%D7%A0%D7%A7%D7%98-2008&p=5039274&viewfull=1#post5039274

קישור לתמונות של מצבר שנזל ובהמשך הנזק שנגרם- אזהרה - תמונות קשות לצפייה.

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?507768-%D7%9E%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%9D-%D7%94%D7%9E%D7%A6%D7%91%D7%A8-%D7%98%D7%95%D7%90%D7%A8%D7%92-2004-V6&p=4157507&viewfull=1#post4157507

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם
בדיוק אותו נסיון גם אצלי, מצבר Start Up בשימוש דומה מאוד החזיק משנת 2011 עד שבשנה שעברה החלפתי אותו יזום.

עבר פעם אחת באמצע התקופה טעינה עם מטען מצברים, חוץ מזה לא קרה לו כלום. לדעתי הוא עדיין תקין, שמתי אותו באחסנה.

מה הסוד - רכב ישן ללא שום צרכנים שצורכים זרם ב Stand by.

אתה יודע ש Start Up זה וורטה נכון? (אותו המצבר בדיוק רק עם תווית שונה)

קובי

:-)

פורסם
צריכת זרם של שעון דיגיטלי זניחה לגמרי. מה שצורך הרבה יחסית זו תאורה של התצוגה בשעון אבל התאורה לא דולקת כאשר הסוויץ' סגור. לדוגמא שעון יד דיגיטלי עם תצוגת LCD לא מוארת עובד שנים על סוללת כפתור בגודל חצי סנטימטר.

כמה שזה נשמע מפתיע, זו עובדה. ברכב עם מערכת חשמל תקינה עם זליגת זרם אפסית, ללא אביזרים שצורכים זרם במצב המתנה מצבר לא נפרק כמעט גם אחרי חניה של חודש - חודשיים ללא תזוזה. נסיעה של חצי שעה פעם בחודש - חושיים מספיקה כדי להטעין אותו ולשמור במצב טעון.

לפני שקניתי את המטען החכם שלי שזאת הייתה אחת הקניות הטובות ביותר שעשיתי בחיים שלי שני מצברים נדפקו לי.

פורד פיאסטה עם בסך הכל שעון בדש בורד ריקן לי שני מצברים אחרי 3 חודשים. לא באותם שנים אבל. נאלצתי להעמיד את הרכב ל 3 חודשים בערך. למרות שהיה מתניע פעם בשבוע ועושה סיבוב קטן כאמור המצבר היה מתרוקן לגמרי אחרי 3 חודשים.

וזה קרה לי פעמיים.

טיוטה קורולה עם אזעקה בסטנד ביי, מצבר היה מאוד חלש אחרי 3 שבועות שלא התנעתי. הייתי בטיול בהודו שזה היה אחת ההחלטות המיותרות שעשיתי.

אז איך לבחור החזיק מצבר במשך 7 שנים כאשר מתוכם במשך 5 שנים הוא נסע רק 1000 ק"מ בשנה זה מאוד נבצר מבינתי להסביר זאת.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אז איך לבחור החזיק מצבר במשך 7 שנים כאשר מתוכם במשך 5 שנים הוא נסע רק 1000 ק"מ בשנה זה מאוד נבצר מבינתי להסביר זאת.

כתבתי כמה הודעות מעל. גם אצלי זה היה ככה. מצבר משנת 2011 בשימוש כזה, עד שבשנה שעברה החלפתי אותו יזום כשהוא במצב תקין.

• תוכן חדש...