Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2837 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

עובר לרכב חברה וצמצמתי את רשימת הרכבים ל-3 אופציות מועדפות.

צרכים עיקריים - נוחות לנהג ולנוסעים (רכב עיקרי, 25 אלף ק"מ בשנה בממוצע), מרווח ובעל תא מטען גדול (כסא בטיחות, עגלה וכו'). ביצועי הרכב רלוונטיים אך פחות מהפרמטרים הקודמים וגם מניח ששלושת הרכבים יעשו את העבודה די דומה, אמינות חשובה אך מכיוון שמדובר ברכב חברה גם אם "אפול" על רכב בעייתי מיסודו האחריות לא תיפול עליי...

1. סקודה ראפיד/אוקטביה - דגם הבסיס - Amibition, מנוע 1000 Tsi - ההפרש הכספי בין 2 הדגמים הוא כ-200 ש"ח בחודש וזה לא מהווה שיקול משמעותי. כרגע הפייבוריט שלי ומתלבט אם לקחת אוקטביה או ראפיד.

תוהה כמה משמעותי העובדה שמדובר במנוע 1000 וכמה בעיות עלול ליצור הגיר הרובוטי, נהגתי על ראפיד עם מנוע דומה בנפח 1200 והרגשתי רק קצת קושי בהתחלת נסיעה אחרי עצירה. תא המטען ענק (נראה לי הכי גדול מהשלושה).

2. מאזדה 3 - רכב יפה חזותית אבל זה עניין של טעם. מערכת מולטימדיה נחמדה אבל זה רק nice to have, המושב האחורי נראה קצת צפוף ביחס לרכבים האחרים, גם תא המטען קטן יותר והישיבה בנהיגה מרגישה קצת נמוכה.

3. טויוטה קורולה - מרגיש כמו בחירה בטוחה, מרווח באופן יחסי יותר מהמאזדה, האמינות או לפחות המוניטין שיש לרכב מעניקה קצת שקט, תא המטען מעצבן (או יותר נכון הפתח שלו).

אשמח לשמוע דעות/המלצות ממי שיש להם את אחד הרכבים/נהגו באחד מהם. בנוסף, מה ההבדלים הבולטים בין הראפיד לאוקטביה (המנוע והגיר זהים).

תודה!

פורסם

תא המטען הגדול ביותר אצל האוקטביה ולא הייתי מתבלט לרגע בינה לבין ראפיד, הראפיד נחותה יותר ברוב ההיבטים מהאוקטביה.

הביצועים העדיפים גם אצל האוקטביה תודות לגיר הרובוטי ולמנוע הטורבו.

המאזדה כנראה הכי צפופה כאן וגם התא מטען איננו גדול במיוחד.

הקורולה דיי אמינה ולא מגיעה עם מערכת סטארט אנד סטופ כמו במאזדה או בסקודה, המושבים בינוניים והשיכוך טוב ודיי מרווח מאחורה.

פורסם

לא בטוח שהבנתי, המנוע והגיר זהים, מדוע שהביצועים של האוקטביה יהיו טובים יותר לעומת הראפיד? אמורה גם להיות כבדה יותר.

ובכל מקרה, אוקטביה עדיפה בעינייך על כל היתר?

פורסם

מבחינת מרווח פנימי , אבזור, ביצועים תא מטען האוקטביה עולה לטעמי על כל השאר.

לא נסעתי על ראפיד לאחר מתיחת פנים, אבל לפניי היא הייתה מאוד נוקשה, והאוקטביה הייתה פחות.

לדרישות שלך נראה לי שהיא האופציה העדיפה, אם כי השתיים האחרות גם יעשו את העבודה.

• תוכן חדש...