Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך לזהות מס רישוי צבאי?

bar201
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2378 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

מתוך:

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?158230-%D7%93%D7%95%D7%92%D7%9E%D7%90%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%94%D7%97%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%A2%D7%9C-%D7%A8%D7%9E%D7%90%D7%95%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%94-%D7%9E%D7%99%D7%93-2/page8

מקרה 2-חבר ביקש עזרה במציאת רכב.מצאתי באחד הלוחות דייהטסו אפלאוז לבנה יד שלישית שנת 93.המוכר (השם שהתפרסם במודעה היה של אישה) אמר שהרכב פרטי שמור וללא תאונות.

קבענו איתו למחרת בשעה 16:00.הגענו כמה דקות לפני.הרכב נשא בגאון לוחית רישוי שמספרה לא השאיר מקום לספק:מתחיל ב-77 נגמר ב-15,כלומר זה נכון שהוא פרטי,אבל רק בשנים האחרונות,לאחר שהשתחרר משירות צבאי ארוך.בקיצור לא נגענו.

אז כל רכב שמתחיל ב77 ונגמר ב15 זה אומר שזה רכב צבאי לשעבר/בהווה?

יש עוד מספרים כאלו מיוחדים שצריך לשים לב אליהם?

יש עוד דרכים לגלות פרטים כאלו?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היום הבה מהרכבים הפרטיים בצבא הם בליסינג, ולכן הם עם מספר רגיל לחלוטין(כמוני וכמוך) - הממשלה חייבה את חברות הליסינג לציין אם הרכב הוא בליסינג תחת הצבא/ממשלה.

הם קנו בזמנו כמה אטראז'ים אם אני זוכר נכון אבל גם הן עם מספר רישוי שיגרתי - לא בעיה לראות שהן היו בצבא כי זה פיזית רשום בבעלים הקודמים.

Mazda 3 touring 5 doors 2.0 6MT 2014 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הרכבים הצבאיים מהעשור הנוכחי- אקסנט,ריו,אטראז'(עדיין לא יצאו לשוק היד2) הם רכבי ליסינג ועוברים רישוי רגיל.

אטראז' ממגרש של אלדן תהיה רכב צבאי לשעבר כי הם הספק של הרכב הזה לצבא.

אקסנטים וריו היו מאלבר ושלמה סיקסט(התחילו לצאת משירות כשהתגייסתי) וכולן כבר בידיים פרטיות.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש כמות רכבים גם מפרי, האיוניקים מavis.

Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רכבים עם סיומת 15 הם בדרך כלל מסחריים עד 2004 (אני לא בטוח מאיזה שנה נתנו למסחריות את הסיומת הזו) וגם רכבים שעברו רישוי מחדש ויוצאי משרד הבטחון

רוב הרכבים שיצאו מאוחר יותר מהצבא כמו הקנגו והיילקסים הם בעלי סיומת 52/53/54 זו כנראה הסיבה שבשנת 2003 התחילו הסיומות 50/51 וקפצו ל56/57 עד 79 בשנת 2012

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ובמהלך 2013 חזרו ל52, 53 ו54 כדי לנצל עד תום את כל האפשרויות

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש בצבא גם לא מעט ריו ו-i25 שבבעלות הצבא, למשל ניידות מ.צ שדורשות כל מיני התקנות מיוחדות.

כמובן שגם כל הרכבים המסחריים והטנדרים בצבא הם בבעלותו, אבל אפשר לומר שרובם משרתים עד המוות.

אגב יצא לי גם כמה פעמים במהלך השירות הצבאי להתקל גם ברכבים קצת יותר "מעניינים" בבעלות צבאית, למשל פאסאט 1.8 tsi.

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ניידות מ.צ ראיתי יונדאי אלנטרה לא מעט.

אלו רכבים שיימכרו בשוק עם ק''מ מאוד גבוה או ימותו בצבא.

יש גם פאג'רו ולנד רוברים-גם חומות וגם רגילות.

(מי שהיה בחי''ר מכיר אותן).

פאסאט זה הרכב של הרמטכ''ל ,לפי תמונה מאתר כלשהו

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מדבר על פאסאט ששימשה כרכב ביחידה, לא רכב צמוד של מישהו. התחילה את דרכה ביחידה מיוחדת כלשהי והתגלגלה ליחידה שבה שרתתי.

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש בצבא גם לא מעט ריו ו-i25 שבבעלות הצבא, למשל ניידות מ.צ שדורשות כל מיני התקנות מיוחדות.

כמובן שגם כל הרכבים המסחריים והטנדרים בצבא הם בבעלותו, אבל אפשר לומר שרובם משרתים עד המוות.

אגב יצא לי גם כמה פעמים במהלך השירות הצבאי להתקל גם ברכבים קצת יותר "מעניינים" בבעלות צבאית, למשל פאסאט 1.8 tsi.

כמדומני רכבים חומים לא נמכרים אחר כך כרכב חוקי לכביש (למרות שבפועל יש להם מספר אזרחי סטנדרטי), אלא רק לפירוק.

בכל מקרה הרכבים האלו עוברים חיים קשים כמו שאמרת.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש חומים שעוברים הסבה לרכב אזרחי רגיל לאחר פירוק כל המתקונים וטשטוש העקבות (בחלק מהמתקונים ניתן לדעת איזה מכשיר היה שם). כנ"ל לגבי רכבים משטרתיים. כלל הרכבים (חומים ואזרחיים) עוברים למנהל הרכב הממשלתי לבדיקת המשך דרכם, ולרוב החומים מושבתים עקב הערכת מחיר נמוכה מדי שלא שווה את ההתעסקות עם הרכב (הכנה לאזרחות).

אאל"ט בצריפין יש מגרש של מנהל הרכב הממשלתי. ניתן לראות שם רכבים מכל הסוגים (גם "מיוחדים" וגם כאלה שהיו בסדרות מבחן ולא עברו). בקרוב יועברו מהצבא ההיילקסים שנמצאים כרגע במבחן להחלפת רכב סיור ממוגן קל (דוד).

כרגע יש שתי מתחרות על מקום הדוד שיצא לגימלאות: טויטה היילקס ועוד אחד שאני לא זוכר. לגבי הזאבים הסוואנות כרגע אמורות למלא את תפקידם, למרות שזה נראה שהסוואנה מוכוונת להיות רכב סיור (במקום בדוד, אבל הגודל לא מסתדר לי).

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש הרבה רכבים חומים יחידתיים עם מספר "אזרחי" צהוב נגיד קנגוים וגמפי איך במקרה כזה מזהים אותם?

יצא לי להיתקל בהרבה פיקטנו ומיקרה בזמן האחרון יש הרבה i10 מושכרות עם האיתוראן המלשינון

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

roeibf - מישהו באמת רוצה לקנות את הרכבים האלו מסיבה הגיונית כלשהי, נניח דימקס צבאית לשעבר? הרי אלו רכבים שעברו חיים קשים מאוד. פעם אחרונה במילואים נהגתי על דימקס עם 200 אלף ק"מ. הצצתי בספר הטיפולים של הרכב שנהגתי עליו ובספר הטיפולים של דימקס שנסעתי בה, בשתיהן יש הרבה יותר מאשר טיפולים סטנדרטיים, שתיהן עברו גם כמה תאונות.

בזאת שנהגתי הברקסים הגיבו על הפנים, הרכב היה מטונף בטירוף, חורים בריפודים, מלא שפשופים ושריטות בפלסטיקה, צבע בחוץ מתקלף, בעיות חשמל, מה לא. למה שמישהו ירצה את זה?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תתפלא. אני מכיר כמה חברים שקנו רכבים צבאיים/משטרתיים לשעבר כמו הייאסים בתקופתם, ויגואים וסוואנות בזיל הזול, מבינים את חומרת המעשה - ומשלמים בטיפולים ועדיין זול להם יותר לצרכיהם.

לדוג' - יש לי חבר מתקין מזגנים שרכש סוואנה צבאית צבאית לשעבר, שמתאימה לו וכבר חמש שנים איתו. הרכב בובלה, חוץ מזה שמד קילומטראז' בדרך לעצור - 975K ק"מ.

מעניין באמת מה קורה כשהמד מגיע ל-999,999 ק"מ. מתאפס (דיגיטלי) או שנשאר כך? יש לו לאן להמשיך?

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תתפלא. אני מכיר כמה חברים שקנו רכבים צבאיים/משטרתיים לשעבר כמו הייאסים בתקופתם, ויגואים וסוואנות בזיל הזול, מבינים את חומרת המעשה - ומשלמים בטיפולים ועדיין זול להם יותר לצרכיהם.

לדוג' - יש לי חבר מתקין מזגנים שרכש סוואנה צבאית צבאית לשעבר, שמתאימה לו וכבר חמש שנים איתו. הרכב בובלה, חוץ מזה שמד קילומטראז' בדרך לעצור - 975K ק"מ.

מעניין באמת מה קורה כשהמד מגיע ל-999,999 ק"מ. מתאפס (דיגיטלי) או שנשאר כך? יש לו לאן להמשיך?

לדעתי הוא נתקע ולא ממשיך אין לו לאן יכול להיות שהוא מתאפס ממה שיצא לי לראות יש טויוטה טונדרה בארצות הברית שגם הגיע למצב דומה והק"מ נעצר

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...