Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2868 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב,

הייתי משוכנע שהמצבר בן 3.5 שנים הלך לעולמו.

אממה, אחרי שהנעתי עם כבלים, החנתי את הרכב וחזרתי אליו אחרי חצי שעה מתוך חשש ששוב אצטרך כבלים, ולמרבה ההפתעה הרכב הניע.

למחרת בבוקר - שוב לא הניע.

מאותו רגע חשדתי שאולי מדובר בזליגת חשמל שמרוקנת את המצבר, וניתקתי את המצבר ברכב בכל חניה (ביום בעבודה ובלילה בבית) - והמצבר הניע כמו גדול.

1. האם זליגת חשמל יכולה לרוקן מצבר? וא"כ איך אפשר לבדוק ממה היא? (בדקתי, אין אורות דלוקים, מאוורר שלא מפסיק, רדיו פועל וכד')

2. האם יתכן כי תמיד יש צריכת חשמל מינורית וזה לגמרי מצב נורמלי, רק שפה בגלל שהמצבר עייף אז הוא לא מצליח להתמודד עם זה?

הערה נוספת:

הקודנית לאחר שהיא ננעלת משמיעה קליקים כמו הקליק שנשמע כשמפעילים אותות מצוקה (וינקרים).

האם יכול להיות שיש ברכב מערכת אזעקה שבעצם השתיקו לה רק את הצופר והאורות אבל היא צרכן חשמל סמוי?

פורסם

חושד בקודנית ? נתק אותה לניסיון של יומיים -שלושה ותראה אם יש שינוי.

אם אין שינוי,צריך לבדוק בסבלנות ועם ציוד (אם יש לך ואם אין אז אצל חשמלאי רכב) מהיכן הזליגה.

גם מנורה כזו או אחרת שנשארת דלוקה/מאוורר שנשאר לעבוד/מערכת/כל צרכן חשמלי אחר יכולים לגרום לעניין.

בלי קשר- אחרי הטראומה שהמצבר הזה עבר ובהתחשב בגילו הממוצע + (אלא אם זה מצבר מקורי),בספק אם יחזיק עוד הרבה זמן.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תודה על התשובה.

אתה מאמין שהמצבר לא יצליח להחזיק עוד שנה במצבו כיום?

לגבי ניתוק קודנית, הייתי אצל מתקין אזעקות והוא אומר שזה מסובך וזאת עבודה של 400₪. הגיוני?

פורסם

יקר מאוד היתה לי בעיה עם הרכב הקודם בהתנעה ולאחר שקיבלתי אישור מסוכן הביטוח ביטלתי את הקודנית ב 150-200 ש"ח.

המצבר עבר טראומה,לא יכול לדעת את המצב שלו-רק לאחר תיקון התקלה (מציאת מקום הזליגה) שיבדקו אותו אצל חשמלאי (ורצוי קצת יותר מקצועי מזה שסיפר לך סיפור שהעבודה מסובכת כי היא לא).

פורסם
תודה על התשובה.

אתה מאמין שהמצבר לא יצליח להחזיק עוד שנה במצבו כיום?

לגבי ניתוק קודנית, הייתי אצל מתקין אזעקות והוא אומר שזה מסובך וזאת עבודה של 400₪. הגיוני?

יש קודניות עם כספת ויש בלי. ללא כספת המחיר הוא זול יותר. כנראה שיש לך קודנית עם כספת.

אני גם ניתקתי קודנית דרך חשמלאי רכב, המחיר שגבו ממני הוא 300 ש"ח (לטענת החשמלאי הייתה כספת לפרוץ).

פורסם

טוב, אז הלכתי למצבריה (ככה אומרים את זה?), החשמלאי בדק עם מכשיר ייעודי את המצבר והראה לי על הצג שהמצבר לקראת גסיסה (וזה לאחר נסיעה של 40 דקות בכביש בין עירוני, ככה שהמצבר הספיק להיטען).

כנראה שגם אם הואא מצליח להתניע עכשיו, לא יקח הרבה זמן עד שהוא ימות לחלוטין.

המצבר הוחלף לשנפ 60 אמפר ב 450 שח.

אשמח להמלצות לחשמלאי סבלני שיודע לאתר זליגות חשמל, או לחילופין עצות איך לבדוק זאת בעצמי.

פורסם

מה זה סבלני ? זו העבודה שלו.

הערכתי נכון שהמצבר גמור אבל,אם יש באמת זליגה גם את המצבר החדש אתה תפרוק מהר מאוד.

כתוב מהיכן אתה כדי לקבל המלצה לחשמלאי רכב מקצועי לפני שיגרם נזק גם למצבר הזה וה"מצבריה" תתחמק מאחריות כי למעשה ידעת שהמצבר הוא רק תירוץ ולא ממש התקלה עצמה.

פורסם

ירושלים-מודיעין-ואולי גם תל אביב.

לגבי סבלני - אני פשוט אומר מניסיון, רוב על המקצוע שפגשתי לא משקיעים בדיאגנוזה, הכי קל לומר: "בוא ננתק קודנית ב X כסף, ישתפר? טוב, לא ישתפר נמשיך הלאה", במקום לבדוק את כל המערכות ולהגיע למקור הבעיה (ושייקח X כסף על הבדיקה, רק שזו תהיה בדיקה מקיפה ולא בשיטת ניסוי וטעיה)

אם אני בודק עם רב מודד את המצבר מיד אחרי סיום הנסיעה ולמחרת בבוקר לפני הנעה, אני אוכל לקבל מידע על קצב התרוקנות המצבר?

פורסם (נערך)

בדיקה עם רב מודד, יכולה לאשר מצב מצבר/אלטרנטור -מבחינת מתח מוצא וטעינה.

במידה והמצבר החדש לא יעשה מחר/בהמשך בעיה עם ההתנעה אולי כל הצרות היו מהמצבר הישן.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

פורסם

בדיקה עם רב מודד, יכולה לאשר מצב מצבר -מבחינת מתח מוצא.

במידה ולא יעשה מחר/בהמשך בעיה עם ההתנעה אולי כל הצרות היו מהמצבר הישן.

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?52768-%D7%9E%D7%97%D7%A4%D7%A9%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%9E%D7%9C%D7%A6%D7%94-%D7%9C%D7%97%D7%A9%D7%9E%D7%9C%D7%90%D7%99-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%94%D7%92%D7%95%D7%9F-%D7%91%D7%9E%D7%A8%D7%9B%D7%96&highlight=%D7%94%D7%9E%D7%9C%D7%A6%D7%94+%D7%9C%D7%97%D7%A9%D7%9E%D7%9C%D7%90%D7%99+%D7%94%D7%9E%D7%A8%D7%9B%D7%

כאן יש המלצות מהפורום לחשמלאי רכב באיזורך.

פורסם

מה עם השיטה של לבדוק זרם זליגה מהמצבר עם הרב מודד, בחיבור טורי, במצב זרם.. לראות כמה זולג.. ולהוציא פיוז פיוז על מנת לבודד את המעגל שגורם לזליגה... זה לפחות מה שראיתי ביוטיוב ואני חושב שככה הייתי נוהג אילו לי הייתה כזאת תקלה

פורסם (נערך)
בדיקה עם רב מודד, יכולה לאשר מצב מצבר/אלטרנטור -מבחינת מתח מוצא וטעינה.

במידה והמצבר החדש לא יעשה מחר/בהמשך בעיה עם ההתנעה אולי כל הצרות היו מהמצבר הישן.

המצבר הוחלף לחדש בכל מקרה, רק חשוב לי לוודא שאין צרכן סמוי שמרוקן את המצבר.

מה עם השיטה של לבדוק זרם זליגה מהמצבר עם הרב מודד, בחיבור טורי, במצב זרם.. לראות כמה זולג.. ולהוציא פיוז פיוז על מנת לבודד את המעגל שגורם לזליגה... זה לפחות מה שראיתי ביוטיוב ואני חושב שככה הייתי נוהג אילו לי הייתה כזאת תקלה

לא מכיר את השיטה, אני אנסה לחפש מידע על זה.

עריכה אחרונה על ידי דור--
פורסם

אם ישנה מערכת אזעקה או מערכת איתור וכדומה אז ישנה תמיד צריכה קטנה של כ 0.2 אמפר וכשיש מערכת איתור אז מידי פעם יש מכות זרם של 1 אמפר בגלל שידורים למרכז. כך כשרכב כזה לא עובד מספר ימים והמצבר לא הכי חדש אין לו מספיק כח להניע את המנוע, מניסיון שלי.

ודרך אגב מצבר המקורי של הרכב לא מחזיק הכי טוב, לי החזיק שנה וחצי והוחלף בתוקף אחריות הרכב במצבר תוצרת הארץ שהחזיק מעל 3 שנים.

אם רוצים לבדוק זליגות קודם כל לחבר מד זרם בטור למצבר ולראות אם יש משהוא מוגזם שם.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

גם לי יש בעיה דומה. אתמול הרכב לא הניע בבוקר עם מצבר מקורי בן קרוב ל4 שנים, ממש ללא סימנים מוקדמים התרוקן לגמרי ובנסיונות הנעה נשמעו רק תקתוקי ממסר. גם עם כבלים בקושי הניע. מיד נסעתי להחליף מצבר בערב החג כדי לא להתקע בחג בהמשך. המצבר הוחלף.

עכשיו בדקתי זליגה עם רב מודד צבת וזרם הזליגה 0.39A שזה לא מעט ובחישוב גס אם לא אניע עשרה ימים המצבר החדש יגמר.

יש ברכב מערכת איתור שביטלתי לפני שנה את המינוי אך היא לא פורקה, כנראה עדיין צורכת זרם, האם זו הבעיה?

לא היה לי זמן עדיין לבדוק באיזה פיוז הזליגה.

בדקתי גם על כבל שמחובר למחשב הרכב והראה כשהרכב כבוי ונעול (כולל הלחצן שמזהה מכסה מנוע פתוח) זרם גבוה 0.3 אם אני זוכר טוב.

כנראה שהשלב הבא ללכת למוסך, מה לדעתכם עוד אני יכול לבדוק?

לא יודע אם זה קשור, אך לפני כמה ימים המולטימדיה הפסיקה לעבוד, בינתיים ניסיתי לנתק ולחבר מצבר כדי לרסט - לא עזר. גם רציפות פיוזים נבדקו ונמצאו תקינים. אחרי החגים המולטימדיה תפורק וכנראה תשלח לבדיקה (החשד העיקרי לפי ברורים שעשיתי הוא בעיית מגעים בהלחמה על כרטיס בתוך המולטימדיה- האם תופעה כזאת גם יכולה לגרום לזליגה?)

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

• תוכן חדש...