Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2860 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ישמע לך הזוי אבל נסה להחליף את הכבל HDMI.

בדקתי את זה, הפעלתי הטלוויזיה כאשר הממיר כבוי והכבל HDMI מנותק.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ואם הטלויזיה על "השתק"?

אם אתה מפעיל מערכת סטריאו, אותה בעייה?

האם המקרר נוגע באחד הקירות?

האם המקרר לא יושב יציב ("נידנוד" קל)?

1. גם שהטלוויזיה על השתק זה לא משנה, המקרר משמיע רעשים.

2. אין בדירה מע' סטריאו, אבל צרכנים כבדים אחרים לא משפיעים (דוד, תנור אפיה).

3. המקרר רחוק מהקיר 10 ס"מ מכל צד ויושב בצורה מפולסת.

פורסם

נשמע שאו שיש קומבינה בחשמל איפשהו (למשל המקרר איכשהו מחובר על אותו פקק עם הטלוויזיה), או בעיית הארקה כללית בדירה.

דברים כמו מקרר/מזגן, בגלל שהם צרכני חשמל כבדים, אמורים להיות מחוברים למעגל נפרד.

נסה לשים מגן ברקים למקרר, תראה אם הבעיה נפתרת.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
נשמע שאו שיש קומבינה בחשמל איפשהו (למשל המקרר איכשהו מחובר על אותו פקק עם הטלוויזיה), או בעיית הארקה כללית בדירה.

דברים כמו מקרר/מזגן, בגלל שהם צרכני חשמל כבדים, אמורים להיות מחוברים למעגל נפרד.

נסה לשים מגן ברקים למקרר, תראה אם הבעיה נפתרת.

היי

1. אין קומבינה, לדירה הוגדל החשמל בצורה מקצועית החשמל לפני כשנה וחצי - אז לא הייתה בעיה, עד לאחרונה (החלפת דייר בדירה)

2. מקרר (ועוד קטן כזה 228 ליטר) אינו צרכן כבד בכלל - סביב 400W.

3. הדירה קטנה, כמעט לכל שקע יש מאמ"ט נפרד - ובכל מקרה, המאמ"ט של המקרר לא משותף עם זה של הטלוויזיה.

4. לא שמתי מגן ברקים למקרר, למעשה - באחד הצעדים שעשיתי, ניתקתי את מגן הברקים של הטלוויזיה ע"מ לשלול תקלה במגן עצמו.

אני אובד עצות :shock:,

בברכת סופ"ש בטוח, אריאל.

פורסם (נערך)

בגדול, לטלוויזיות יש ספק כח ממותג. ספקים כאלה מכניסים הרמוניות ורעש בתדר גבוה לרשת החשמל. כדי למנוע את זה, יש מערך קבלים וסלילים היוצרים פילטר EMI בכניסה לכל מכשיר עם ספק כזה. אממה, במכשירים זולים, חוסכים על הפילטר הזה, כי הוא "לא קשור לפעולה של המכשיר" ומורידים ממנו סלילים וקבלים שפגמים ביעילותו.

המקרר; למקרר יש מספר מנועים לצורך פעולתו התקינה. למנועים יש תכונה מעניינת; אם התדר בכניסה אינו סינוס נקי, הם נוטים להשמיע זמזומים שונים ומשונים. יש ביוטיוב סרטונים של כאלו שהצליחו ליצור מוזיקה מאוסף מנועים המקבלים תדרים שונים.

כל זה רק בתיאוריה, כי בפועל לא נתקלתי במכשיר עם ספק ממותג הפולט רעש בתדרי שמע (תדרי הספקים הם בתחום עשרות קילוהרצים) ולא במדחס מקרר שמזמזם כתוצאה מתדר. טלוויזיה היא צרכן קטן יחסית, וגם אם תפלוט תדר לרשת עוצמתו תהייה נמוכה. אבל... זו השערה סבירה יותר ממה שעלה פה עד עכשיו.

לצורך בדיקה, ניתן לקנות פילטר EMI, או לפרק ממכשיר אחר ולהתקין בכניסה לטלוויזיה.

עריכה אחרונה על ידי ZiggyMan
פורסם
אם התדר בכניסה אינו סינוס נקי, הם נוטים להשמיע זמזומים שונים ומשונים. יש ביוטיוב סרטונים של כאלו שהצליחו ליצור מוזיקה מאוסף מנועים המקבלים תדרים שונים.

אין לי מילת הסתייגות מהתיאור שכתבת, למעט חוסר בהירות מסוים בדבריך.

נכון בהחלט שממירי תדר (VFD,VSD) המזינים בתעשיה מנועי רוטור כלוב מקוצר תלת-פאזיים גורמים למנועים לייצר רעש אופייני ההולך ונעלם ככל שהתדר בו מסתובב המנוע מתקרב לתדר הסינכרוני, אבל פה מדובר על מנועים חד-פאזיים, ובכל מקרה זו לכל היותר הפרעה על תדר ההזנה.

זמזום חזק ואפילו מאד קיים במנועים חד-פאזיים קטנים (מאוורר למשל) המוזן דרך מעגל אלקטרוני החותך חלק מהסינוס כדי לווסת מהירות.

יוסי

פורסם

עברתי בקפידה על ההודעה הראשונה של פותח השרשור ולא ראיתי התייחסות.

הרעש עליו אתה מתאונן קיים כשהמדחס של המקרר פועל או במנוחה או במצב הפשרה?

יוסי

פורסם

זמזום חזק ואפילו מאד קיים במנועים חד-פאזיים קטנים (מאוורר למשל) המוזן דרך מעגל אלקטרוני החותך חלק מהסינוס כדי לווסת מהירות.

יוסי

מסכים.

בנוסף יתכן שמשהו בטלוויזיה תקול במעגל הכניסה (קבל, דיודה במיישר) ברמה שלא מפריעה לטלוויזיה לפעול, אך מכניסה רעש חזק לרשת.

פורסם

מק הגדול, חכמים היזהרו בדבריכם.

אז התיאוריות המורכבות על הפרעות למנוע המדחס ולמנוע המאוורר החיצוני (אם קיים, יש אפשרות שאין כזה) לא רלוונטיות.

עדיין יש 2 מצבים ונסה לאפיין באיזה מהם הרעש קיים.

1 - המקרר הפסיק לקרר בגלל שטמפרטורת הסף הושגה. הכל מושבת, אין שום פעולה חשמלית בתוכו.

2 - המקרר נמצא במצב הפשרה. יהיה חימום של משטח הקירור בתוך המקרר ומים ייזלו למגרת האידוי שבגב המקרר מאחור. כדי לוודא מצב זה הוצא את המקרר ממקומו ותסתכל אם מים נכנסים למגרה.

יוסי

פורסם

שבוע טוב,

אין קשר לפעילות הפשרה של המקרר או פעולה של המדחס.

חיברתי מגן ברקים גם למקרר - ללא הועיל.

הרעש נשמע כמו שחרור לחץ אוויר.

עוד רעיונות ?

פורסם

תעשה ניסוי. (למרות שקשה לי להאמין שיעזור. )

הטלוויזיה מחוברת עם כבל 2 גידי (2 פינים.)

תבדוק אותו בשני המצבים. וימין ושמאל.

ובמידה והמקרר עם כבל שניתן להפוך את הגידים. (שקע לא יצוק)

תנסה להפוך את הL והN

2. יש לך אלפסק? (כשהוא מנותק מהחשמל) תחבר אותו למקרר. כשהוא במצב מנוחה. (אחרי הפשרה / או קירור)

ותבדוק עם הרעש ממשיך.

במידה והרעש נפסק. זה קשר חשמלי.

במידה והרעש ממשיך זה קשור לויברציות או אטיופים.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

כי כל התיאור שלך קצת הזוי.

אסכם:

רעש מוזר מהמקרר כשהמדחס לא פועל אבל בתנאי שהתקע של המקרר מוכנס לשקע בקיר, ובזמן שטלוויזיה סמוכה פועלת, גם במצב של השתקה.

אז לו זה היה אצלי הייתי מחבר אוסצילוסקופ כדי לנטר את צורת הסינוס של מתח ההזנה למקרר עם וללא הטלוויזיה, ומנסה להתקדם מכאן.

לא שונה מאיתור תקלות ברכב. יש מי שיחליף חלקים 'על עיוור' ויש מי שינסה לפענח בעזרת מדידה וכדומה.

יוסי

• תוכן חדש...