Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7785 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז מה נשאר, להתאמן על עוד 57 פמפומים בשנייה?

מוטי.

או לחכות להשתלת הרגל הביונית של סטיב אוסטין.

.I'm a blocked user

• תגובות 88
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לקרוא היטב את הדברים הבאים, כמה פעמים אם צריך, והכי חשוב - להפנים אותם טוב טוב -

תרגול ראשוני יש לבצע אך ורק בשטח פתוח כמו מגרש חנייה גדול ולעולם לא בכביש ציבורי.. אחרי הרבה תרגולים בשטח פתוח אפשר לתרגל בהדרגתיות בכביש כשאתה לבד ואין שום דבר מסביבך ובטח שלא מכוניות אחרות לידך או לפניך, אחרי שתרגלתם כמה חודשים כשאתם לבד (כן כן - חודשים, וכל המרבה הרי זה משובח!) תהיה לכם כבר שליטה טובה יותר, אין לתרגל בתנועה עד שהשליטה היא לרמת אפס נעילות גלגלים באופן קבוע לאורך זמן.

מוטי.

מוטי - תרגול זה טוב ויפה וחשוב אבל לפני שמתרגלים צריכים ללמוד וכדי ללמוד צריך שיהיה מי שמלמד. נהג לא מנוסה לא יודע בעצמו אם הוא בולם כהלכה, אם הגלגלים ננעלו או לא או אם האם הבלימה היתה נכונה באופן רציף וכו'. הוא אפילו לא מרגיש אם הוא בולם "דגרסיבי" או "פרוגרסיבי"...

אחרי שלומדים את היסודות ולומדים להרגיש מה קורה עם הרכב אפשר וצריך לתרגל וכמו שציינת, לתרגל בלימת חירום כל אחד יכול.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

דוקא בבלימות הסברים תאורטיים יכולים להוביל לתוצאות לא רעות.

סע למגרש פתוח וריק (חניונים למינייהם) וסמן קו לבן , זה סימן הבלימה שלך.

נגיד שקבענו שבשלב התחלתי נתרגל בלימה מ 60 קמש.

סע 60 עד הקו ותבלום הכי טוב שאתה יודע ללא כל קשר למוסבר בשירשור הנ"ל.

צא מהאוטו וסמן בגיר הלבן את מיקום הגלגל הקידמי ורשום את סוג הבלימה שביצעת.

חזור לנקודת ההתחלה וסע שוב ושוב לכיוון הקו הלבן (ב 60 קמ"ש) תוך כדי מתן תשומת לב לבלימה שאתה מבצע תוך התייחסות לשירשור ולהסברים הנ"ל, לאחר כל בלימה סמן בגיר ומספר את הבלימות.

אני משוכנע שלאחר 15-20 בלימות אתה תהיה בשוק מקיצור מרחק הבלימה.

כל שנותר הוא להמשיך לתרגל עוד ועוד ועוד עד אין קץ. תמיד נשאר מקום לשיפור.

לאט לאט תוכל גם להעלות את מהירות הנסיעה ולתרגל בלימות ממהירות גבוהה יותר, בכביש רטוב,תוך כדי נסיון התחמקות ממכשול וכו'.

בהצלחה,יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
דוקא בבלימות הסברים תאורטיים יכולים להוביל לתוצאות לא רעות.

סע למגרש פתוח וריק (חניונים למינייהם) וסמן קו לבן , זה סימן הבלימה שלך.

נגיד שקבענו שבשלב התחלתי נתרגל בלימה מ 60 קמש.

סע 60 עד הקו ותבלום הכי טוב שאתה יודע ללא כל קשר למוסבר בשירשור הנ"ל.

צא מהאוטו וסמן בגיר הלבן את מיקום הגלגל הקידמי ורשום את סוג הבלימה שביצעת.

חזור לנקודת ההתחלה וסע שוב ושוב לכיוון הקו הלבן (ב 60 קמ"ש) תוך כדי מתן תשומת לב לבלימה שאתה מבצע תוך התייחסות לשירשור ולהסברים הנ"ל, לאחר כל בלימה סמן בגיר ומספר את הבלימות.

אני משוכנע שלאחר 15-20 בלימות אתה תהיה בשוק מקיצור מרחק הבלימה.

כל שנותר הוא להמשיך לתרגל עוד ועוד ועוד עד אין קץ. תמיד נשאר מקום לשיפור.

לאט לאט תוכל גם להעלות את מהירות הנסיעה ולתרגל בלימות ממהירות גבוהה יותר, בכביש רטוב,תוך כדי נסיון התחמקות ממכשול וכו'.

בהצלחה,יניב

אני מוכן לעשות איתך ניסיון לשם הספורט.

ניפגש במגרש בו אתה מתרגל. אתה תבלום כפי שלימדת את עצמך ולאחר מכן תסביר מה קרה בבלימה ואני אעיר את ההערות שלי, בהתבסס על הניסיון שלי כתלמיד. אזנראה אם הלימוד העצמי שלך לימד אותך לזהות מה קורה עם הרכב שלך בבלימה והאם אתה בולם נכון. אני מהמר שזה לא אני שאהיה "בשוק" אבל תמיד יש הפתעות נעימות בחיים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מוטי, אני לא כ"כ אוהב להכליל בנושאים כאלה.

אבל רק כדי לפתוח כיוון חדש לשיחה, נהגים בכל הארץ עם עשרות שנות וותק בכביש נוהגים כל יום ובלי אף תאונה (לא נכליל מכות חניה) מבלי לעבור שום קורס מיוחד.

אני מבין מכם שקורס לנהיגה מתקדמת זה דבר טוב, אבל הרוב המכריע של האנשים בארץ מצליח להעביר את היום גם בלי זה. אנחנו לא נוהגים כל היום בכבישים רטובים או לא, ונכנסים להיגוי יתר ותת היגוי כל 5 דקות.

לא צריך לשגע את האנשים לעבור את זה. מי שרוצה יעשה מי שלא אז לא. זה נטחן עשרות פעמים בפורום.

כנראה טוב לדעת את זה, אני נקלעתי למצב לא נעים בעצמי.

אבל אני שוב מזכיר שעשרות אלפים של נהגים בארץ נוהגים חלקם עשר שעות ביום חלקם גם הרבה יותר, בלי תאונות גם בתנאים הכי גרועים והכל בזכות נסיון רב שנים.

שום קורס נהיגה מתקדמת לא יוכל להשתוות לעשרות שנות נהיגה של נהג וותיק ורגוע!

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

יוסי,

מה יעשה נהג ותיק ורגוע שכקופץ לו ילד לכביש והוא לא תרגל בלימת חירום מעולם?

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם
קל מאוד לקבל רשיון.

לא צריך לדעת אפילו לנהוג בשביל לקבל רשיון, פשוט ולעניין - מקבלי רשיון טריים לא יודעים לנהוג, הם בקושי מתפעלים את הרכב לרמה חצי סבירה ברובם... צר לי לאכזב אותך אבל ביום שתקבל את הרשיון פשוט תוכל לנהוג אבל זה ממש לא אומר שאתה תדע לנהוג.

קח עצה טובה ותשקיע עוד קצת בללמד את עצמך לנהוג, קח כמה קורסים טובים לנהיגה מתקדמת ותלמד שליטה ברמה יותר סבירה באוטו.

שלוש שניות הן הפרש עצום במונחים של מירוצים, בטח ובטח שבמירוץ קצרצר כמו ג'ימקאנה.

אתה, אתה חמוד אתה :wink:!

אז מה נשאר, להתאמן על עוד 57 פמפומים בשנייה?

מוטי.

צר לי לאכזב אותך .

אנשים שלא יודעים לנהוג לא מקבלים רישיון .!

חבר שלי שיעור 28 והמורה שלי אומר לו שהוא צריך מינימום 40 שיעורים כי הוא ממש גרוע.

הייתי איתו בשיעור שלו וראיתי שהוא באמת ממש גרוע .

אצל מי עושים קורסים לנהיגה מתקדמת? וכמה בערך זה צריך לעלות ? והאם זה שווה תכסף?

אז זה לא נכון שמי שלא יודע לנהוג מקבל רישיון ,אתה מתכוון שכול מי שמקבל רישיון אינו יודע לצאת ממצבים מסוכנים.

פורסם
אבל אני שוב מזכיר שעשרות אלפים של נהגים בארץ נוהגים חלקם עשר שעות ביום חלקם גם הרבה יותר, בלי תאונות גם בתנאים הכי גרועים והכל בזכות נסיון רב שנים.

יוסי.

ואני מכיר עשרות אנשים שנוסעים עם רכבים לא תקינים ולא קורה להם כלום. אז? מזל זה שם המילה. אני מתערב איתך שכל אותם נהגים בעלי עשרות שנות וותק, תשים אותם במגרש החלקה פשוט, ותתרגל איתם בלימות חרום, פניות חדות, כניסה לסיבובים נכונה, התקלות במכשולים בהפתעה וכ"ו תראה שרובם המוחלט לא ידע לעשות את הנ"ל, אף על פי שהם חושבים שהם יודעים לנהוג. זה שעד עכשיו הם לא עשו תאונות, או חס וחלילה לא הרגו מישהו לא אומר כלום. ואין שום קשר לכביש רטוב, מה יקרה לך אם פתאום לפתע הגלגל שלך יתפוצץ באמצע נסיעה? או שמא פתאום תאבד שליטה ברכב? או שפתאום יקפוץ לך מישהו לכביש ולא תדע כיצד לבלום בצורה נכונה? או שתיכנס לסיבוב במהירות גבוהה מדי? או שפתאום באמצע הסיבוב יהיה חול או שמן? ויש עוד הרבה מאוד מצבים שדורשים מיומניות מעבר למיומנויות שמלמדים בשיעורי הנהיגה, ושאותם יש לכל אותם נהגים וותיקים. וותק לא שווה נהיגה נכונה.

פליקס

ROOONEEYY

פורסם

יוסי, אין לך מושג כמה זה לא נכון. הסיבה שאותם נהגים נוהגים ללא תאונות היא פשוט מכיוון שבכדי שתיווצר תאונה דרושים מספר תנאים בסיסיים שכולם צריכים להתקיים במקביל. ברוב המוחלט של זמן הנסיעה על הכביש, כל התנאים הללו לא מתקיימים יחד. למשל - דעתו של הנהג מוסחת מהכביש, אבל הכביש פנוי. או הוא מבצע סטייה לא מתוכננת מהנתיב אבל אין שם רכב אחר. או הוא נאלץ לבלום בפתאומיות בסיבוב אבל הכביש יבש ואוחז מצוין והצמיגים שלו במצב חדש. וכן הלאה. המקרים שבהם כל התנאים ה"שליליים" מתקימיים יחד הם נדירים מאוד. ואז, רק אז, מתבטא הניסיון של הנהג ביציאה ממצבים קיצוניים, משהו שאפשר ללמוד בקורס נהיגה (אבל לתרגל רק עצמאית ולאורך זמן...). יותר מזה - בלי קורס נהיגה, רוב הנהגים נוהגים כאשר חלק מהתנאים הבסיסיים הללו שעליהם דיברתי - כבר מתקיימים!! למשל - מראות לא מכוונות כהלכה. צמיגים בלחץ אוויר לא תקין. תנוחת ישיבה לא נכונה, וכן הלאה.

אז רק כאשר נוצר הבסיס לתאונה, הניסיון והאופטימיזציה של יכולת הנהיגה ברכב מאפשרים לנהג המנוסה להיחלץ מהמצב.

נהג לא מנוסה יכול לנהוג עשרות שנים בלי שהוא נתקל באף מצב של "כמעט תאונה", אף מצב שבו כל או כמעט כל התנאים הבסיסיים מתקיימים. הבעיה שלו תתחיל ברגע שהוא יעבור את הגבול, וכל התנאים יתקיימו. אתה יכול לנהוג עשרות חורפים רגוע ושליו בלי להכנס להיגוי יתר או תת היגוי או להאלץ לבלום בלימת חירום, או סתם לאבד ריכוז לרגע.. אבל ברגע שכן יקרה לך משהו כזה - נדפקת. ו-99.9% מהנהגים בארץ יידפקו כשזה יקרה להם.

תבין, ברגע שנהגת נניח יותר משנה, יותר משנתיים, במשך כמה שעות ביום, באופן שקט ורגוע - אז אין לך יותר מה ללמוד. אין לך יותר לאן להתקדם. מכאן והלאה - זה רק מזל.

אז הנה הצהרה שתידמה לך אולי קצת לא הגיונית אבל אני עומד מאחוריה במאת האחוזים - אין שום משמעות לוותק בנהיגה בכל הנוגע למניעת תאונות. (כמובן - בהנחה ולא מדובר בנהג חדש בלי שום ניסיון על הכביש).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
צר לי לאכזב אותך .

חבר שלי שיעור 28 והמורה שלי אומר לו שהוא צריך מינימום 40 שיעורים כי הוא ממש גרוע.

אז זה לא נכון שמי שלא יודע לנהוג מקבל רישיון ,אתה מתכוון שכול מי שמקבל רישיון אינו יודע לצאת ממצבים מסוכנים.

צר לי לאכזב אותך!!

אני מאמין לפי דבריך שאין לך רישיון, (ובהנחה שאני צודק: ) לא נהגת מעולם בכבישי ישראל ולא צברת זמן רב בכבישים.

כשזה יקרה, ותקבל את הרישיון תבין כמה שאתה טועה!

אחותי עברה טסט, (אחותי כן, אני אובייקטיבי לחלוטין), היום, אחרי 5-6 שנים של רישיון היא עדיין לא יודעת לנהוג!:?

היא לא יודעת להשתלב בכביש בנתיב האצה כמו שצריך, היא חסרת ביטחון, היא כבר לא זוכרת איך נוסעים ברכב עם גיר ידני, והיא זוכרת אולי שליש מהתמרורים והחוקים-או מבצעת אותם כראוי)

המשפחה אפילו לא האמינה שהיא עברה טסט- מהסיבה הפשוטה שהיא פשוט לא ידעה עוד בטסט כיצד לנהוג...(אולי הטסטר קיבל מאשתו באותו יום, אולי היה נמאס לו לראות אותה כבר...:-D )

-חברים קרובים שלי- אותו דבר!

עברו טסט ראשון !!! והיום עדיין לא יודעים(או לא מצייתים) תמרורים/חוקים/נהיגה נכונה/קריאת הדרך וכו'... הכל נשכח...

-זה כנ"ל לאותם ילדים/שכנים בני 17.5 שאני רואה כל יום משתוללים ברחוב שלי עם הרכב של אבא(בלי המלווה) (שעד לא מזמן עוד הייתי עוצר להם טרמפים).

-האקסית שלי, עברה טסט לאחר שלא עצרה בתמרור עצור במהלך הטסט ועשתה אין-ספור טעויות..

בסוף הטסט היא קיבלה מחמאות רבות מהטסטר על איך שהיא נראית, תוך מתן שמות חיבה מתוקים:idea: )

עם הניסיון הרב שצברתי, והידע שעדיין אני רוכש בתחום, אני נזכר גם בשיעורים שאני למדתי ובטסט שעברתי..

היום אני מבין כמה שזה היה בולשיט אחד גדול!!! קל מדיי!! (ושדבר בא בקלות ככה גם מתייחסים אליו ומכאן גם השלילות הרבות והתרבות השגויה שיש בקרבנו)

אמיר.

פורסם

ליוסי, רוני צודק בכך שוותק לא תמיד קובע, נכון שצריך קצת נסיון להתרגל לכבישים ולנהיגה עצמה (עניין של כמה חודשים, מקסימום שנים), לאחר מכן זה לא בהכרח משתפר עם השנים... לפי דעתי עדיף קורס בנהיגה מתקדמת (או אולי יותר מקורס אחד) עם ותק של שנתיים מאשר ותק של 20 שנה בלי שום קורס.

זה שאלפים לא עשו עדיין תאונה (נקווה גם שלא יעשו) לא אומר הרבה לגבי הנסיון שלהם, זה הכל עניין של מזל או צירוף מקרים...

קח לדוגמא אותי, בסך הכל משהו כמו שנה וחצי על הכביש ואיך אני נוהג... :wink:

ולגבי הטענה שכל מי שמקבל רשיון יודע לנהוג, הצחקת אותי... אולי הם יודעים לנסוע על הכביש ולא לרדת ממנו, ואולי להעביר הילוכים, להאיץ ולבלום (חלק לא יודעים גם את זה), חוץ מזה הם לא יודעים הרבה... למשל לקחת פניות בצורה נכונה, להשתלב בתנועה, לעבור נתיבים ועוד הרבה דברים חוץ מלסובב את ההגה ולקוות לטוב...

אני אישית מכיר כמה שלא ממש יודעים לנהוג אבל קיבלו רשיון... ואני לא מדבר על כאלו שנוסעים קצת מעל המותר בעיר, אלא על כאלו שמרגישים שהם לא שולטים ברכב כהלכה...

פורסם

אני רואה שהשרשור הזה ניהיה גדול וגדול וגדול

כל הנושא של החלקות זה נושא מענין מאוד

זה עולם ומלואו כל מילה כאן מיותרת

מי שלא עשה קורס נהיגה מתקדמת לא יודע מה זה

ממליץ בחום לגשת למגרש החלקה לבצע קורס החלקה

ירון מאיר

פורסם
מוטי, אני לא כ"כ אוהב להכליל בנושאים כאלה.

אבל רק כדי לפתוח כיוון חדש לשיחה, נהגים בכל הארץ עם עשרות שנות וותק בכביש נוהגים כל יום ובלי אף תאונה (לא נכליל מכות חניה) מבלי לעבור שום קורס מיוחד.

מיליוני אנשים בעולם גם עושים סקס לא בטוח בלי לקבל איידס, זה אומר שהם מחוסנים מפני הדבקות?

אני מבין מכם שקורס לנהיגה מתקדמת זה דבר טוב, אבל הרוב המכריע של האנשים בארץ מצליח להעביר את היום גם בלי זה. אנחנו לא נוהגים כל היום בכבישים רטובים או לא, ונכנסים להיגוי יתר ותת היגוי כל 5 דקות.

לא צריך לשגע את האנשים לעבור את זה. מי שרוצה יעשה מי שלא אז לא. זה נטחן עשרות פעמים בפורום.

תשובה טיפוסית לאדם שלא עבר קורס ולא יודע במה מדובר.

הקורס לא מכשיר אותך לנהוג על המגבלות... אפילו לא קרוב.

אתה לא תהיה נהג מירוצים.

אתה לא תלמד להחזיק דריפט טוב על פנייה של 180 מעלות.

אתה כן תבין קצת על הבסיס של ההתנהגות הרכב, תיאוריה של איך לצאת ממצבי חירום, קצת נסיון בבלימות חירום, משטח החלקה יכול ללמד אותך כ"כ הרבה.

התשובה הטיפוסית הזו מגיעה בד"כ מאנשים שחושבים שקורס נהיגה מתקדמת זה לכאלה שרוצים ללמוד לנהוג כמו פסיכים - טעות!

קורס נהיגה מתקדמת הוא משהו שכל נהג צריך לעבור ולתרגל.

כנראה טוב לדעת את זה, אני נקלעתי למצב לא נעים בעצמי.
ואני תמה מה עוד ייצטרך לקרות חו"ח בשביל שתבין שאתה עדיין לא יודע מה לעשות אם נקלעת למצב רע :roll: ... כאילו מה? חס וחלילה יקפוץ איזה ילד לפניך לכביש, תעלה עליו שלא באשמתך וגם תצא זכאי במשפט, אז תגיד גם ש"כנראה שטוב לדעת את זה"? הרעיון הוא לדעת לפני שמשהו קורה... חוכמה לאחר מעשה היא חוכמה קטנה מאוד.

שכמו שאחרים שכן עברו קורסים אמרו לך, כל הנסיון של לעמוד בפקקים שנים לא תורם כלום במקרה האחד בכן תצטרך לבצע תמרון חירום אחד, ובאמת שמספיק תמרון חירום אחד לא טוב בשביל להוכיח לך באופן מוחלט שאתה לא יודע מה אתה עושה.

יוסי.

הנקודה כוסתה היטב.

מוטי.

פורסם
צר לי לאכזב אותך .

אצל מי עושים קורסים לנהיגה מתקדמת? וכמה בערך זה צריך לעלות ? והאם זה שווה תכסף?

עמית -

בלי להפגע, בוא ותבין משהו.

שים את החוק בצד לשנייה.

מקבלי רשיון נהיגה לא יודעים לנהוג.

למעלה מ-85% מהנהגים על הכביש לא יודעים לנהוג.

כשתקבל רשיון גם אתה לא תדע לנהוג.

לדעת לנהוג זה לא איך להפעיל את ההגה והדוושות.

לדעת לנהוג זה לא איך להשתלב בתנועה בעלייה לכביש מהר בלי להיהרג.

לדעת לנהוג זה לא איך עומדים בפקק.

לדעת לנהוג זה לא איך לבצע חנייה ברוורס בירידה.

לדעת לנהוג זה לא איך לבצע זינוק בעלייה בלי שהאוטו יתדרדר סנטימטר אחורה.

לדעת לנהוג זה לא איך להוריד הילוכים בלי שהאוטו יקפוץ.

כל הדברים הנ"ל הכרחיים לידיעה כמובן אבל לא הופכים אותך לנהג טוב.

נהג טוב לא תצא גם אם תעשה 100 שיעורים כי לא מלמדים אותך להיות נהג טוב.

מלמדים אותך איך לעבור טסט, וזהו.

לדעת לנהוג זה כשקופץ לך הולך רגל לכביש אותה מתמרן תוך כדי בלימה או האצה (כן, האצה במצבי חירום לפעמים יעילה יותר מבלימה אבל רוב האנשים לא חושבים על זה בכלל) בלי לפגוע באף אחד.

כשתקבל רשיון לא תדע איך עושים את זה.

לדעת לנהוג זה לגלות שנכנסת לפנייה שאתה לא מכיר קצת יותר מהר ממה שהיית צריך ולא להתרסק על העמוד הקרוב.

גם את זה לא תדע.

לדעת לנהוג זה כשהאידיוט שנוסע לפניך שכמובן לא יודע לנהוג יוצא לעקיפה מטומטמת שהוא לא יכול לסיים אלא אם הוא חותך אותך חזק פנימה לתוך הנתיב שלך ואתה צריך לבלום כאילו אין מחר תוך כדי השתלטות על ההחלקה שהרכב שלך נכנס אליה.

כמו שאתה מנחש, גם את זה לא תדע.

הבחירה אם אתה רוצה לדעת לנהוג או מוכן לקחת צ'אנס ולהסתפק בבינוניות (מינוס) נתונה בידיך, מה אתה בוחר?

מוטי.

• תוכן חדש...