Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2907 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אשמח לטיפים על איך לבחור מתקין למערכת יחסית גדולה ויקרה (לפחות עבורי).

אני מתכון לרכוש ולהתקין קומפוננטס קדימה ואחורה, סאב עם קופסה סגורה בבגאג׳ ומגברים - הרכב הוא טיגואן 2014.

רוב ברכיבים הם של מורל כך שאין בעיה להשיג אותם בהרבה מקומות, איי. ובה אם זה משנה לרקוד או להתקין אצל מישהו שמופע ברשימה של ניפון או לא?

קיבלתי מספר הצעות מחיר בגדול די דומות בחלק מהמקרים המחיר לאותם הרכיבים נמוך ועלויות ההתקנה גבוהות יותר ובחלק להפך.

אני רואה טווח של בין 400-1500 בעלויות ההתקנה.

וזמנים בין ׳לפחות 4 שעות׳ ליומיים...

מאוד חשוב לי לעשות עבודה איכותית ובטוחה וכמובן איכות סאונד. זה כולל כיוון מקצועי ולפחות קצת דינאמאט מסביב לרמקולים - יש מתקין שטוען בעקשנות שאי אפשר לדחוס כלום בדלתות של הטיגואן - למרות שראיתי באינטרנט אנשים עושים את זה...

חיפשתי חוות דעת על כמה מהמתקינים, אצל רובם הן חיוביות אבל תמיד יש איזה מישהו שלילי, לפעמים סיפורי אימה (מישהו שקדחו לו במיכל הדלק!)

אני לא מבין ברכב כך שלא אוכל להסתכל על עבודה בפועל ולדעת אם הוא איכותית או לא..

אני באיזור המרכז - טיפים יתקבלו בברכה

פורסם

מערכת כזו. לפחות 4 שעות. .... לא הייתי מתקרב למקום שאומר דבר כזה.

שיתחיל ביום עבודה

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

אני מנחש שאותו אחד שאמר לך שזאת עבודה של 4 שעות גם נתן לך הצעה של 400 ש״ח התקנה..זו לא עבודה של 4 שעות יש פה לפחות 7-8 שעות לבנאדם יחיד שעושה התקנה ראויה.

הפערים במחירים יכולים להיות מושפעים גם מאלה ששיקללו את מחיר הקיט התקנה והחיווט שיידרש.

בכל מקרה התקנה כזאת אצל איש מקצוע ראוי כולל חיווט פלטה והכל לדעתי תצא לך סדר גודל של 1200 בערך..יהיה טוב אם תפרט מה המוצרים בדיוק שאתה רוצה להתקין אולי תקבל רעיונות יותר טובים וטיפים באיזו צורה לבקש מהמתקין לעשות את העבודה.

Hu: Jvc 2 din + dsp bit one

Amps: Zapco reference 350.2 + Audison sr 4 + Audison sr1DK

Comp: Morel Hybrid 602 + Audison Apk 165

Sub: Jl audio12W3

פורסם

תודה על העצות,

אני שוקל להתקין:

Morel Virtus 602 קדימה ואחורה

Morel Prino 104 sub + קופסא

מגבר morel MPs 5.950

בנוסף נראה לי נכון להוסיף לפחות קצת דינמאט מסביב לרמקולים.

אגב הרושם שלי הוא שיש יחס הפוך בין המחיר של הרכיבים לעלות ההתקנה, כלומר חלק ממחיר ההתקנה מגולם בעלות גבוהה יחסית של רכיבים

תודה על העצות!

פורסם

מודה שלא ממש הבנתי את המשפט האחרון אבל אולי דוגמא תעזור

פורסם

בכל מקרה לגבי בחירת המוצרים- עוד לא יצא לי לשמוע ולהתנסות במגבר של מורל או בכלל לראות עליהם חוות דעת ככה שאין לי מילה בעיניין. מה שכן לפי הנתונים המגבר יהיה חלש מדי בשביל למצות את הסט והוא פשוט לא יישמע טוב כמו שהוא יכול להיות אני אומר את זה מניסיון קודם עם סט הייבריד שישב על ערוץ 65rms!

ככה שלדעתי כדאי או לשקול סטים עדינים יותר או להחליף למגבר 5 ערוצים ראוי יותר.

דבר שני, אם הילדים לא דורשים ממך להשקיע בסט אחורי ואתה קודם כל דואג לשמיעהשלך מקדימה,תוכל להתקין סט יותר נחות וזול מאחורה ולהנמיך אותו לרמה שיוסיף נפח מאחורה אבל לא ישפיע על אופי הבמה הקדמית.

ולדעתי אין צורך בקומפוננט הקואקסיאליים של מורל במחירים יותר טובים.

לגבי בידוד באזור המידבאס מאוד מומלץ להוסיף כמה שייכנס לך בתקציב.

פורסם

תודה חברים,

לגבי המחיר, למשל מורל וירטוס אפשר למצוא ב1050 שח (הכי זול שמצאתי) אבל מחיר ההתקנה יחסית יקר. מתקין אחר ביקש 1200 על הרמקולים הללו אבל פחות על ההתקנה - לדעתי בסופו של דבר שני הדברים הללו מתקזזים?

מה זה מחיר סביר לשעת התקנה של מישהו טוב?

לגבי העוצמה של המגבר, במקרה יש לי את ההיבריד ברכב אחר (עם מגבר סינפוני 95w) הם נשמעים מדהים אבל אני אף פעם לא עולה מעל 40% מהווליום... אני שומע עליך שקט אבל חשוב לי הסאונד כמובן. השוואתי את הנתונים של ההייבריד, וירטוס וטמפו אולטרה באתר של מורל ולכולם יש את אותה הרגישות 90db - כמובן הפיק שונה...

זה קצת הימור המגבר של מורל אבל אני תמיד אוכל לעשות קרוס ואז זה 200w לערוץ... אני סומך על מורל בגדול :)

בנוסף זה המגבר היחיד בטווח המחירים הזה שהוא A/B ולא class D.

לבסוף כן חשובים לי הילדים ושיהיה להם סאונד טוב :)

פורסם

ישראל גוניור, חפש פה את הטלפון שלו. לא תמצא מתקין יותר טוב באחראיות.

hu: pioneer prs80

amp: celestra fa2300x, Zapco ST-2000XM II, hertz hdp4

front: hertz spl show ST44 + SV165L

sub: fi q15, psi recone

פורסם

+1 קל מת לישראל ג׳וניור :)

שווה לך לקפוץ אליו לקבל הסבר על צורת ההתקנה ועל המחירים לכל תוספת.

מעניין אותי באיזה מחיר בארץ מוכרים את המגבר הזה? עד עכשיו ראיתי רק מחירים בחו״ל

פורסם
+1 קל מת לישראל ג׳וניור :)

שווה לך לקפוץ אליו לקבל הסבר על צורת ההתקנה ועל המחירים לכל תוספת.

מעניין אותי באיזה מחיר בארץ מוכרים את המגבר הזה? עד עכשיו ראיתי רק מחירים בחו״ל

לגבי המגבר זה קצת מוזר, בדקתי במספר מקומות ונאמר לי שאין את גרסת חמש הערוצים בסטוק בארץ (הארבע והמונובלוק הבודדים קיימים בסטוק) מצד שני בדקתי עם מורל בפייסבוק והם אמרו שהם בדקו עם ניפון והוא כן קיים...

לא אכפת לי גם 4+מונובלוק קיבלתי הצעה ב 1150 לחתיכה אז 2,300. במחיר הזה האלטרנטיבה הכי קרובה זה האלפיין PDR-V75 אבל הוא קלאס די והערוץ סאב חלש יותר ממורל.

בכלל אני מניח שמואל עיצבו ובדקו את המגבר הזה עם הרמקולים שלהם אז אני מקווה שזה יעבוד טוב ביחד.

שאלתי את מורל בפייס אם הארבע ערוצים יעבוד טוב עם הויירטוס, הם בדקו וענו שזה יהיה קצת חלש, למרות שבביקורת (המצויינת) באתר שלהם ובודק חיבר את זה לויירטוס... אני מניח שאני אגלה :)

כאמור אני לא שומע בווליום גבוה יותר חשובה לי האיכות של הסאונד.

לגבי התקנות, אני מניח שאני יכול לרכוש את הרכיבים במקום אחד ואז להתקין במקום אחר, אבל בישראל כמו בישראל, אם תהיה לי בעיה באחד הרכיבים ואני אחזור לחנות הם יאמרו שהמתקין גרם לנזק... מה דעתכם?

פורסם

ההתקנה שאתה מדבר עליה איננה התקנה מסובכת במיוחד.

במידה ומבנה הדלתות של הטיגואן אכן בעייתי כלכך - שינוי הסט הקידמי לסדרת וירטוס נאנו אמור לפתור כל בעיה מסוג זה.

אין שום יחס בין עלות הרכיבים לעלות ההתקנה - היחס בין ההתקנה לעלות שלה בארץ, הוא נגזרת ישירה של המתקין אשר בחרת והמכשולים שהרכב עלול להציג בהתקנתם בו.

זמן התקנה של מערכת שכזו הוא מספר שעות לפחות והיה עדיף באמת יום עבודה שלם - כשעובדים לאט ברוב המקרים דברים נעשים טוב יותר ובסופו של דבר מהר יותר אם לא עושים טעויות שאח"כ צריך לחזור ולתקן.

אם אתה רוצה לגשת למתקין "על" - תחפש כאן את השמות יוסי אלפיין, ישראל ג'וניור ושמעון (סמיון) קוסטיק

מתקין טוב שאמליץ עליו בראש העין יהיה יוני סטריאו.

אמליץ גם על ART-SOUND אבל אבקש לציין במפורש כלפי כל אחד מהמומלצים כולל מתקיני העל שהגעת בהמלצתי ודרך הפורום.

זה תמיד טוב כשבעל מקצוע יודע את גודל החשיפה של העבודה שלו. לגבי מתקיני העל אשר ציינתי - אני שקט נפשית לחלוטין אלו הם אנשים שאתה יכול להשאיר אצלם את הרכב וללכת ללא כל חשש.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...