Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2950 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, אני עומד לרצף (בהדבקה) חלק מדירה (כ32 מ"ר) ואני מעוניין בקרמיקה גרניט פורצלן 60X60 + פנל תואם, עברתי בהמון חנויות קרמיקה וראיתי מגוון עצום של אפשרויות במחירים מ40 ועד 400 ש"ח למ"ר, על פניו הכל נראה אותו דבר ולא ברור לי מה ההבדלים, או מה בדיוק לחפש ולכן אשמח לשמוע דעה מקצועית.

חוץ מכך אם למישהו יש טלפון של רצף טוב ומקצועי באזור המרכז אשמח לקבל אותו גם כן, תודה.

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם

מישהו?

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם

אנסה לעזור לך במספר בדיקות פשוטות.

1. תקח שתי מרצפות ושים אותם אחת על השניה (פנים לפנים) תלחץ בקצוות ותראה שהמרצפת לא מתנדנדת,

במידה והיא מתנדנדת לעולם לא תקבל ריצוף מפולס כמו שצריך.

2. תקח איתך טוש ארטליין תבקש לקשקש על המרצפת (קו קטן) ותנסה למחוק אחרי חצי דקה / דקה במידה וזה לא יורד כדאי לראות מה קורה אחרי יום יש מקרים רבים שבהם המרצפת סופגת את הצבע וכך ישאר בה בסופו של דבר כתם שלא ניתן להורידת הטוש הוא רק דג' זה יכול להיות קטשופ או יין וכד' שנשפך על הרצפה ואחרי שלא תנקה מייד הוא יכול להספג במרצפת! (במיוחד ברצפות לא מבריקות)!

3. במידה ואתה עושה הדבקה תדאג לדבק איכותי ולחספס קצת את הרצפה הקודמת, היו הרבה מקרים של הדבקות שלאחר שנה שנתיים מתקבלים מרצפות שמתנדנדות , כמובן לדאוג גם לרובה איכותית לדג' רובה דניאל כך שהמים לא יחלחלו וינתקו את הדבק.

בהצלחה,

משה

פורסם

ההבדלים במחירי ג.פ נובעים מאיכות האריח.

ג.פ מלוטש יספוג (גם את הארטליין של LCLEV, וגם כל דבר שישפך עליו). ג.פ מזוגג לא יספוג כלום.

הליך הזיגוג דורש בד"כ "אפיה" נוספת.

ג.פ נכבש בלחץ של כ150 אטמ' ו "נאפה" בתנור בטמפ' גבוהות. תהליך זה, גורם לעיתים סטיות במישוריות האריח וכן בגאומטריה שלו.

בסדרות היוקרתיות, ממינים את האריחים ש"התעקמו" ומנסרים את האריח במסור מים (המכונה בטעות "לייזר") למרובע מושלם.

אתה וודאי מבין מכך, שלייצר אריח איכותי זה יקר יותר.

עכשיו, למה שאתה יכול לבחור-בזול.

אני הייתי הולך על אריח מזוגג. אריחים מלוטשים הם אמנם יפים (בד"כ מבריקים מאד, או בגימור לפאטו), אבל התחזוקה שלהם היא סיוט.

לגבי מישוריות וריבועיות- זה תלוי מאד באופי העיצוב הכולל של הבית. אם הולכים על מראה "כפרי", ומרצפים עם פוגות רחבות, אין משמעות רבה לנ"ל.

אם אתה רוצה מראה "הייטקי" עם פוגות צרות ומראה חלק- תשקיע באריחים "בניסור לייזר".

אל תתרשם מ"תוצרת איטליה". זו מדינה ענקית. גם שם יש כמה מפעלים מחורבנים. יש סחורה ספרדית וטורקית מעולה.

לא מאמין שיתנו לך לבצע את הבדיקות שהציע LCLEV, אבל הן מצויינות להערכה ראשונית.

כמו כן, אתה יכול להסתכל בחתך האריח ולהעריך את איכותו- עובי הגלזורה, דחיסות ה"בסקוויט", או לראות שהוא "פול-בודי, כלומר עשוי מאותו חומר בכל עובי האריח (זה נפוץ בעיקר באריחים מלוטשים).

והכי חשוב- קנה במקום מוכר ומומלץ. ככה יהיה לך "גב" במקרה של כשל.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

תודה רבה על ההתייחסות, האם יש הבדל משמעותי בין גרניט פורצלן לקרמיקה? הייתי בפרפקט ליין וראיתי מרצפת שממש אהבתי רק שהיא קרמיקה ולא ג.פ, גם המחיר שלה נמוך ביחס לג.פ.

פורסם

קודם כל, תודה לאדריכל הפורום (או, יותר נכון, אחד מהם).

שנית - ניסיון אישי קטן - בדירה הקודמת היה לי גרניט פורצלן מלוטש, שלאחר הנחתו קיבל איזה טיפול לאיטום. היה יפה במשך כמה שבועות, אבל כל טיפת קפה שטפטפה עליו נשארה לעד, שלא לדבר על כמה סדקים שנוצרו עם השנים ובלטו למרחוק. דרך אגב, מהריצוף הזה למדתי שכאשר קונים חיפוי צריך לקנות כמות מתאימה של רזרבה, למקרה של צורך עתידי בתיקונים.

הדירה הנוכחית שלי מרוצפת כמעט כולה בגרניט פורצלן מזוגג, עם דגם (לא בהיר וחלק כמו הקודם), מרביתו הדבקה על רצפה ישנה (חלקה קרמיקה, חלקה טראצו), מיעוטו על תשתית לאחר הסרת ריצוף ישן. אחרי 5 שנים יש נקודות בודדות של לכלוך שאינו מתנקה (אני מניח שמדובר בנקודות זעירות של זיגוג שנפגמו מחפצים שנפלו, ובמדרגות נזקים מריתוך של המעקה). שים לב למאפיינים שונים לחיפויים לקירות, לרצפה ולרצפה של חדרים רטובים, וקנה את החיפוי לפי התקן הנדרש.

לגבי רצף - לא יודע. השיפוצניק שלי הביא איזה סיני שגר בדירה 3-4 שבועות ועבד 12-14 שעות ביממה, ועשה עבודה מצויינת.

דרך אגב, יש בפורום בחור שעוסק במסחר בדברים האלה (בקריות), אולי הוא יוכל להדריך מהצד הזה של התחום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בקרמיקה משתמשים בד"כ לחיפוי קירות, ולא לריצוף. זה אריח חלש יותר ודחוס פחות.

אם האריח בכל זאת מיועד לריצוף, יהיה לו מס' כלשהוא שמציין את עמידותו להחלקה (מסומן באות R ומספר לידה) ועוד מספר שמציין דרגת שחיקה.

בקש לראות את שני אלו.

כמו שאמר ספיראל - בפנים הבית אתה צריך r9 ובמקלחות ובמרפסות r10.

בתוך תא המקלחת עצמו צ"ל r11.

אם אתה מיישם את הריצוף בהדבקה על גבי ריצוף קיים, יתכן שקרמיקה מאיכות טובה תעשה את העבודה.

קח בחשבון שלא כל יום מחליפים ריצוף, הבדל של עוד 20 ש' למ"ר, אולי נראה עכשיו כמו הרבה כסף, אבל חומר זול שייתישן בצורה רעה ובמהירות יגרום עגמת נפש רבה והוצאה כפולה להחלפתו.

אין שום סיבה שלא תוכל למצוא ג.פ 60/60 באיכות טובה (אגב, ידוע לך שסטנדרט קבלנים מינימלי היום זה 80/80?) ב60-70 שקל.

אם תרצה, אשלח לך בפרטי איש קשר בחנות בר"ג שיעזור לך למצוא משהו טוב במחירים הנ"ל.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

תודה רבה ל NATCO וגם ל LCLEV על ההסברים והטיפים.

אני גם נמצא כרגע לפני שיפוץ שבינתיים מחכה לחלון הזדמנויות הנכון במהלך התמ"א 38 שהבניין עובר.

הסתובבתי עם אשתי בדי הרבה חנויות של קרמיקה וכלים סניטריים.

פרפקט ליין זולים אבל גם מרגישים זולים. הכל מגיע מסין ואני לא בטוח כל כך לגבי האיכות.

בנגב קרמיקה הם יותר יקרים כנראה שהמוצרים יותר איכותיים אבל אני אישית לא הסתדרתי עם האיש מכירות.

היינו גם באליאב קרמיקה, האיש מכירות היה ממש נחמד ושירותי, המחירים יותר זולים מנגב ברוב הדברים ולא נופלים מבחינת האיכות.

בינתיים המקום המוביל הוא קרמיק דיפו, היינו בסניף בביל"ו גם מחירים יחסית זולים גם שירות טוב וגם דברים איכותיים. יש מבחר די גדול של אריחים 60*60 ממחירים של בערך 50 ש"ח למטר וצפונה. יש להם סניפים ברחבי הארץ.

קח בחשבון שריצוף שהוא מבריק כל לכלוך הכי קטן ישר בולט, גם אם תלך יחף אז תשאיר טביעות רגליים. רק בגלל זה אנחנו מעדיפים גימור שהוא מט או חצי מבריק.

לגבי הדבקת ריצוף, ההצעה הכי זולה שהצלחתי להשיג עד עכשיו היא 150 ש"ח למטר (שזה על עבודה וחומרים לא כולל הריצוף) לשטח של 70 מטר. מדובר על קומה רביעית (וכרגע) בלי מעלית בראשל"צ.

אסף

• תוכן חדש...