Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2969 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

כידוע, בישראל הדעה הרווחת היא שככל שלרכב המשומש יש קילומטרז' נמוך יותר, כך ערכו גבוה יותר. אבל מה לגבי רכבים עם ק"מ נמוך במיוחד, עם נסועה של 8 אלף ק"מ בשנה או פחות?

תקראו לי משוגע, אבל כשאני רוכש רכב יד שנייה, אני לא מחפש רכב עם ק"מ נמוך, אלא רכב עם ק"מ ממוצע, ואפילו ממוצע+.

ולמה? ראשית כי רכב בעל ק"מ גבוה יותר, סביר יותר להניח שרוב נסיעותיו הן בין עירוניות. שנית כי רכב בעל ק"מ נמוך, כנראה שעשה הרבה נסיעות קצרות ו/או עמד ימים רבים מבלי לנסוע - וידוע ששני אלה לא מיטיביים עם המנוע ומכלוליו.

רכב שנסע מהבית לסופר ובחזרה? אעדיף לוותר.

האם גם אתם פועלים כמוני?

או שאולי כל מה שכתבתי פה הוא גיבוב של שטויות בעינכם :lol:

המשך ערב נעים.

פורסם

לי יש קליאו 2012 עם 44 אלף בערך, אין בעיות בנתיים, אני עושב בשנה כ 4-5 אלף.

אם הבן אדם נסע בעיקר בין עירוני איני רואה בעיה.

Sent from my iPad using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

שתי מכוניותי הנן משנת 2010 ועם כ 55,000 ק"מ בלבד, כל אחת.

הנסיעות משולבות, קרי עירוני ובינעירוני.

מדי פעם אני מאמץ המנוע בסבובים גבוהים ("מושך הילוכים") ובכך

גורם לנקוי מע' הפליטה כשזה טוב גם לתא השריפה ומזרקי הדלק

וזאת בעצתו של בעל מוסך מקצועי.

בברכה - רפי לין

פורסם (נערך)

לפני שנה וקצת קניתי ניסאן נוט שגמאה 22000 ק"מ בלבד ב4 שנים אבל טופלה כל שנה במוסך המרכזי של ניסאן בחיפה על פי הספר

בבדיקה המנוע היה במצב מצוין ועד עכשו אין כל בעייה

עריכה אחרונה על ידי zvigolden
פורסם

זה מעולה. מה גם שלרוב אין את השיקול שלך שקילומטראז גבוה אולי נובע מנסיעה בינעירונית (שעדיפה על נסיעה עירונית בנסועה קטנה יותר). רק תשים לב שיש המון המון רכבים גם עם נסועה גבוהה וגם בנסיעה עירונית (למשל מי שנוסע בבוקר מנתניה לת"א ובערב בחזור, שזה לא מעט - זו נסיעה עירונית בפועל, ולא מעט ק"מ לרכב).

אני נוסע את רוב הקילומטראז' שלי בכביש 6. שזה מעולה לאוטו, אבל הוא צובר קילומטראז' (לא המון אגב, קצת פחות מ 15K לשנה - אבל מבחינה טכנית הוא עדיף על רכב של 5K עירוני בשנה)

פורסם

אני נכה צה"ל, המוכר רכב עם כ 20 אלף אחרי כ 4 שנים. (יש שני רכבים בבית)

אומר כ 5 אלף בשנה.. ובבדיקות המנועים חדשים, וכנ"ל כלל מערכות הרכב במצב מעולה.

הרכבים בתחזוקה טובה, טיפול נכון אחת לשנה, איכפתיות ושמירה באופן כללי.

וללא קשר לק"מ - כל רכב כדאי לקחת לבדיקה ולפי מצבו לקבל החלטה.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

לא רואה עם זה בעיה, כל עוד הרכב מטופל בזמן.

מעבר לכך, אין לך באמת דרך לדעת אם הק"מ שהרכב עשה היה בעיקר מחוץ לעיר או בעיר.

אני למשל עם הרכב קצת יותר משנתיים וחצי ויש לי בערך 18 אלף ק"מ. לא רואה עם זה בעיה. חוץ מזה, קיצרתי את מרווחי הטיפולים ברכב מטיפול כל שנתיים לשנה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לדעתי רכבים עם מנועים חלשים , יהיו במצב מכני טוב יותר עם נסועה לרוב בעיר עד 50-60 קמש, עם קילומטרז נמוך.

מכיוון שרכבים חלשים מתאמצים גם מנסיעות כאלה

יותר מרכבים עם מנועים גדולים (נפח מנוע 2000 -3500) עם קילומטרז נמוך בנסועה בעיר.

עקב כך שלא ניצלו אפילו רבע מהכוח של הרכב , הוא מתמלא לכלוך, המנוע לא נפתח וכו

דווקא היית צריך להציג גם צד הפוך לגבי מכוניות עם נפח מנוע זעיר, שנוסעות לרוב בכביש מהיר, ומתאמצות הרבה מעל הממוצע שלהם מה שגורם לחם מוגבר, שחיקה, ובלאי מוגבר

• תוכן חדש...