Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2980 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בס"ד

נתחיל?

אז ככה נקנתה ב -2004 52Kש"ח, 118000 ק"מ יד 2.

שדרוג ענק בשבילי, הקודמת הייתה 205.

ככלל, כל 15K הוחלפו שמן +פילטר שמן, כל 30K, הוחלפו שמן + פילטרים ופלגים.

טיפול ראשון שלי (122K,מסננים שמן+אוויר+מזגן+פלגים),בוצע ע"י .

128500 ק"מ הוחלף סליל הצתה תקול (במקורי) + פלגים.

134500 ק"מ בוצעה החלפה של שמן+פילטר (מקורי)

140000 ק"מ, הגיר קפץ לבקר - הוחלפו 2 שסתומים (במורשה).

145000 ק"מ, הוחלפה תושבת גיר במקורית על ידי..

149000 ק"מ, התראת גיר תקול ללא נעילה במצב חירום (ב - 150K בוצע ניקוי לשסתום בגיר? + ברקסים במורשה)

150000 ק"מ בוצע טיפול כולל של שמנים + פילטרים.

*הוחלף סטרטר במשופץ (הילד ניסה להניע את הרכב:shock: כשהרכב היה מונע).

158000 ק"מ, הוחלף טרמוסטט במקורי על ידי.

161797 ק"מ הוחלפה תושבת מנוע עליונה + נחשו... שסתום בגיר +רצועות טיימינג ואביזרים + מותחנים.

165000 ק"מ, החלפת שמן + פילטר.

פה אני אעשה הפסקה קטנה.

בדרך מופלאה כלשהי ניקבתי את מיכל הדלק שלי, הוחלף במיכל מפירוק ע"י מוסך חרבש כלשהו בפ"ת דרך הביטוח.

אל תשכחו את מיכל הדלק, עוד נחזור אליו....

לאחר זמן מה בעת נסיעה על כביש 6, הרכב הפסיק להגיב לדוושת הגז, ניתן היה לתת רק גז עדין מאד מה שאיפשר לדדות הביתה.

לאחר חניה של הרכב ונסיעה לאחר כשעתיים, הבן דוד לקח אותו לסיבוב, והרכב כמו חדש (הגיע איתו למהירות לא חוקית בעליל כהגדרתו).

ממשיכים?

177000 ק"מ, החלפת בית מצערת במשופץ (עקב תלונות על אותה תופעה למעלה שבאה והולכת).

178000 ק"מ, החלפת חישן למדה (כולל סעפת פליטה, לא ניתן לפירוק מהסעפת) + 4 פלאגים.

179500 ק"מ, לאחר בדיקה ע"י יוסי, זוהה לחץ דלק נמוך (התקלה "נתפסה" בזמן אמת), בעת חלפת משאבת דלק נמצאה הפתעה במיכל, סמרטוטים שהיו יושבים בעת תזוזות הרכב על המשאבה ולא מאפשרים מעבר דלק.

לכן הבעיה היתה באה והולכת.

בסופו של התהליך כולל תקיעות בזמנים הכי גרועים, הוחלפו 2 משאבות תחליפיות (סיניות-גרועות ביותר), ההחלפה אחרונה, הוחלפה במשאבה מקורית, ופה נגמרה הסאגה עם החלפה של המיכל מלמעלה, זוכרים?

לה לא תבעתי את המוסך החרבש?, לאחר ביקור של שמאי מטעם חברת הביטוח, הוא אמר לי שזה לא כתוצאה מהחלפת המיכל (שכחו את הסמרטוטים בפנים) ויהיה קשה להוכיח את זה שזה המוסכניק.

תוסיפו לזה את התמימות שלי (אז:-D, כן?!), לא מתכון בטוח לתביעות והתקשקשות.

ממשיכים:

180000 ק"מ, הוחלף ראדיאטור לתחליפי על ידי.

183000 ק"מ, הוחלף אלטרנטור במשופץ, + צלחות ורפידות קדמיות.

188873 ק"מ וחלף מסרקהגה במשופץ + משולשים ומוטות מייצב.

194239 ק"מ, מי קפץ להגיד שלום? הסולונואיד בגיר כמובן, + שמן גיר , ולקינוח סטרטר משופץ.

196563 ק"מ, משאבת דלק שבקה, הוחלפה בתחליפית סינית+רפידות אחוריות.

197000 ק"מ שוב החלפת משאבה(תקולה) הוחלפה בדראק סיני אחר, בנוסף רדיאטור פנימי נוזל, בוצע מעקף של צנרת החימום במנוע.

*הוחלף באותו תקופה, סלקטור שיושב על הגיר.

209000 ק"מ, סאגת מיכל הדלק נגמרה-הוחלפה משאבת דלק במקורית (לאחר תקלה במשאבה הסינית).

210000 ק"מ, שמנים +פלגים ופילטרים.

בנוסף נדלקה מנורת CHECK ENGINE שכבתה לאחר שימוש בתוסף.

220000 ק"מ, הוחלף אלרנטור במשופץ

225000 ק"מ, הוחלפו פלגים + שמן ופילטרים.

בנוסף הוחלף אטם מכסה שסתומים (גל זיזים קדמי).

225500 ק"מ, הוחלף מצבר.

236291 ק"מ, הוחלף סטרטר במשופץ.

241000 ק"מ, טיימינג, משולשים, רפידות+צלחות אחוריות, משאבת מים, טרמוסטט מקורי+נוזל קירור.

*עקב עבודה לא זהירה חרשתי את ההברגה בקארטר באחת החלפות השמן הקודמות, לכן וחלף הקרטר+שמן ופילטר.

243700 ק"מ, הוחלף מצבר באחריות.

248000 ק"מ, החלפת רפידות+צלחות קדמיות.

כרגע, הרכב משמש כרכב שני עם 262K על השעון, ולצערי קצת הוזנח, אי"ה אני אעשה לו טיפול בסופ"ש.

מקווה שנהנתם...

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שואל ולגמרי לא בציניות, לא היה כדאי להחליף מההתחלה משאבת מים, סטרטר ואלטרנטור במקוריים, במקום כל ההתעסקות עם משופצים, תחליפי זבל סיני כלשהו? האם ההפרש היה מאוד משמעותי? אני נורא סקרן. דרך אגב, למה טיימינג ב-160K וגם ב-240K?

כל כמה זמן צריך טיימינג ברכב הזה? מהרשימה עולה הרושם שכמעט כל חודש הייתה לך הפתעה אחרת.

"כל מי שנוסע לאט ממני הוא אידיוט, וכל מי שנוסע מהר ממני הוא מטורף"... :lol:

פורסם

זה רק הרושם שנוצר , הרכב נרכש לפני 14 שנה , הוא נכנס 26 פעמים למוסך, כלומר עד 2 ביקורים בשנה ולא כל שנה , וזה לקחת בחשבון 14 ביקורים של טיפול שנתי.

פורסם (נערך)
זה רק הרושם שנוצר , הרכב נרכש לפני 14 שנה , הוא נכנס 26 פעמים למוסך, כלומר עד 2 ביקורים בשנה ולא כל שנה , וזה לקחת בחשבון 14 ביקורים של טיפול שנתי. רק לא הבנתי למה יש 162k על השעון ולא 248K

השעון כנראה גם הוחלף

וברצינות - תודה על הסיכום, באמת רכב אמין ועמיד.

עריכה אחרונה על ידי baget
פורסם

בס"ד

תיקון: הרכב נקנה ב -2010 (דיי משנה את התמונה בוריס?:wink:)

ההבדלים בין משופץ לחדש תחליפי הם מאוד גבוהים (לא זוכר כמה).

לגבי הטיימינג, היצרן כותב תדירות יותר גבוהה 90 או 120K כמדומני, עקב שימוש עירוני ודיי תכוף הוחלט להקדים את זמן הטיפול.

את הטיפולים השוטפים אני ביצעתי, אבל אפשר להגיד, שהאמון ברכב, היה דיי בתחתית.

פורסם

אכן , עכשוו יוצא שביקרת מוסך לפחות 3 פעמים בשנה כל שנה , שזה קצת כאב ראש :evil:

יש כבר שהיו מרימים ידיים מהרכב , שאפו על ההתמדה

פורסם
בנוסף רדיאטור פנימי נוזל, בוצע מעקף של צנרת החימום במנוע.

ב 307 לא צריך לפרק דשבורד בשביל זה, אם ביצעת לבד את כל התיקונים הנ"ל אז אולי תוכל להתמודד איתו לבד.

תודה על הסיכום!

פורסם

בס"ד

שכחתי לציין, שהרדיאטור הפנימי הוחלף לבסוף בגלל חוסר חימום ובכלל בעיה בטיחותית (מפשיר אדים שמשה קדמית).

פורסם

מפשיר אדים קדמי עובד גם בקירור.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

תודדה על הסיכום, אם כי ניראה שהאמינות לא מזהירה, עושה רושם שכול כמה אלפים יש משהו.

Sent from my iPad using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יש אנשים שפשוט אוהבים כאב.

Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם (נערך)

בס"ד

Save :������

Gabiubogi: לאו דווקא, בהתחלה אתה נותן צ'אנס, לאחר מכן באותה נקודת זמן לא הסתדר להחליף אוטו, לא רציתי להשקיע על משהו ישן, אז אתה נתקע עם מה שיש.

עריכה אחרונה על ידי rotemb

פורסם

אצל אבא שלי ה 307 2003 עברה סביבות 100 אלף ב 5 שנים, הרכב היה אמין יחסית. מה שכן, הגיר פשוט חרא גולמי.

"למזלו" התקיעה השניה עם הגיר(אחרי החלפת שסתומים) גרמה לו להרים ידיים ולמכור אותו. מה שאני מבין שעשה בשכל כי התקלות האלה לא נגמרות.

• תוכן חדש...