Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2930 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
אגב ספיריאל 270 שח שציינת זה חיים משפחתי?

תלוי גם מה גובה הקרן פיצוי והאם גם כולל מחלות קשות שלא נדע.

אגב לא נעים להזכיר את זה אבל ביטוח כזה (מ''ק)לבת (15)

עולה סה''כ כ 20 ש''ח שזה כ''כ זול שלדעתי MUST.

רק בריאות.

מדובר ב-2013, הייתי בן 55 ואשתי בת 54, בריאים באופן בסיסי. ביטוח חיים לצורך משכנתא של 550,000 ש"ח שחלק ממנה היה הלואת גישור שפרעתי אחרי 2-3 חודשים (מסירת הדירה הקודמת), וגם את ההלואה העיקרית פרעתי די מהר בכמה תשלומים גדולים. העניין הוא שיש דיליי משמעותי מהתשלום לבנק עד שמתקבל האישור להפחתת סכום הכיסוי ואחר כך ביצוע ההפחתה על ידי חברת הביטוח, כלומר שילמתי עוד 2-3 תשלומי פרמיית הביטוח לפי הסכום שלפני שהסכום עודכן.

משמעות הגיל התגלתה במלוא עוצנתה לפנימספר חודשים כאשר ביטוח הסיעוד הקבוצתי של שנינוי הסתיים (הוראה של האוצר) והיינו צריכים לרכוש בטוח פרטי, שמחירו היה פרוהיביטיבי. אילו רכשתי ביטוח כזה הייתי מתחיל ב-1000 ש"ח לחודש (עם כיסוי של כ-5000-6000 ש"ח לכל אחד מאתנו), וזה היה עולה עם השנים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ביטוח החיים הוא שערורייה אחת גדולה.

ואם אני לא רוצה לבטח? קל וחומר שהמשכנתא נמוכה מאוד 10 אחוז משווי הנכס.

מיותר לחלוטין.

אבל אי אפשר להתחמק מזה לצערי.

לגבי ביטוח המבנה, אם גובה המשכנתה נמוך משווי הקרקע אפשר לקבל פטור מהבנק על שיעבוד הפוליסה. אבל אם הפוליסה לא משועבדת המחיר גבוה ב 15 אחוז.

למה? כובע? ככה זה.... גם זה הזוי.

בלי קשר כל שנה הפרמיה צומחת כאילו מינימום עברת 2 התקפי לב השנה והיו ארבע רעידות אדמה. למה? ראה סעיף קודם (רמז.. כובע).

לפעמים אני פשוט לא מתגעגע והמחשבה על חזרה גורמת לי צמרמורת.

Sent from my iPhone using Tapatalk

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

שום חוצפה ושום שערוריה. הבנק מוכן לקחת על עצמו סיכון בגובה 30,000 ש"ח (כאשר ערך ההלואה יורד מתחת לסכום זה אינך מחוייב בביטוח, אולי הסכום השתנה מאז שעמדתי במצב זה). מעבר לכך - זה בדיוק כמו ביטוח של רכב שנרכש בסיוע הלואה ("מימון"). ה-15% שעליהם דיברת הם בעצם פרמיית סיכון שהבנק גובה בעצמו, עשה בעצמך את החישוב מה יותר יקר לך - הפרמיה הזו או פרמיית הביטוח. בינינו, גם אתה לא רוצה שאם יקרה לך משהו הבנק ימכור את הדירה וישאיר את אשתך וילדיך ברחוב.

מבחינת ביטוח חיים - מה לעשות, הסיכון תלוי בגיל. איני יודע בן כמה אתה, אבל כפי שאני מכיר את החברות מביטוחים אחרים יש מדרגות כל 5-10 שנים. מכל מקום, כםי שכתבתי כבר בתחילת השרשור, הכל נתון למו"מ. ואם אתה פורע את ההלואה בקצב יותר גדול מזה שנקבע בתנאיה (כלומר מפם לפעם מחזיר סכומים נוספים) אתה מקטין את פרמיית הביטוח בהתאם, אם כי התהליך אורך מספר שבועות.

אני מניח שאתה מבטח את המבנה גם לטובתך. התהליך של שעבוד לטובת הבנק פשוט, והוא רק עד גובה הסכום העדכני של המשכנתא. כלומר, אם המבנה שוה מיליון ש"ח והבית נשרף ואינו בר שיקום כאשר הסכום העדכני ההלואה הוא 500,000 ש"ח הרי שהבנק יקבל 500,000 ש"ח ואתה תקבל את היתרה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני לא צריך את הביטוח ויכול להחזיר את ההלוואה בכל מצב

הרי הנכס משועבד לבנק ככה שגם מבחינתו אין סיכון.

סתם קומבינה

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)

הדבר האחרון שאתה רוצה הוא שאשתך ובנותיך, שנותרו לבד, יצטרכו להתמוד עם בנק שמממש את המשכון על הדירה. עדיף להן לתבוע את הביטוח אשר ישלם לבנק, והן ישארו עם הנכס בידן.

אם יש לך הכסף לכסות את המכנתא כנראה שהדבר הטוב ביותר שאתה יכול לעשות הוא לפרוע אותה - לחסוך ריבית, פרמיית ביטוח והשד יודע מה עוד. כמובן שעליך לעשות את החישוב האישי שלך.

פורסם

אל תיכנס לי לחשבונות מה מתאים לי ומה לא.

לא רוצה ביטוח.

הבנק מבוטח בשיעבוד

עדיין לא מבין את הגישה הפטרנליסטית הזאת.

פורסם (נערך)

גיש הפטרנליסטית? ממש לא. מחשבה ריאלית - כן. כתבתי קודם, ואני חוזר - עשה את החשבון שלך בעצמך. אבל עליך להביא בחשבון את היתרונות והחסרונות של כל דרך בה תבחר.

השעבוד מבטח את הבנק למקרה שלא תעמוד בפרעון התשלומים, וגם אז רק לאחר ביצוע לא מעט פעולות גוזלות זמן (וכסף). השעבוד לא נועד למקרה שבו אתה הולך לעולמך. לכן הבנק דורש ביטוח חיים, כשם שהוא דורש ביטוח של הרכוש המשועבד.

אם הדרישה הזו לא מתאימה לך תאלץ לוותר על המשכנתא ולהתנהל בדרך אחרת. למשל לוותר על הלואה לצורך דיור (או סיבה אחרת בגינה אתה ממשכן את דירתך), או לקחחת הלואה ולשעבד רכוש אחר, בלי ביטוח, אבל, כנראה, עם עלויות יותר גבוהות אשר מתקזזות מול עלויות הביטוח.

דרך אגב - בעבר הביטוחים היו מבוצעים באמצעות הבנק, שהיה משמש גם כסוכן ביטוח לצורך העניין, ובוחר בעצמו את הביטוח. כיום המצב השתנה ואתה יכול להוזיל עלויות על ידי ביצוע הביטוח בעצמך.

פורסם

ביטוח החיים בא להבטיח את סיום המשכנתא עבור האלמן/ה.

עדיף להתרעם על ביטוח לאומי מאשר על ביטוח חיים של 30 שקל לחודש לזוג צעיר ובריא.

משכנתא זה קל

פורסם

אני יכול להמליץ על חברה מיוחדת.

"אורגל" ORGAL. INFO

. חברה רציניים. נחמדים. אנושיים.

ביטוחי רכב. חיים. בית. הכול.

מומלץ

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

• תוכן חדש...