Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3020 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התייעצתי עם שני טכנאי מזגנים, שניהם טוענים שזה לא יתן דבר לבצע ואקום לאחר שהמזגן כבר הופעל מספר פעמים.

איזה נזק יכול לקרות מהתהליך שתיארת?

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

.It's all about Music & Numbers

:idea:

פורסם

אם כבר הוראות התקנה, האם הונחו תושבות בין מתקן תליה לבעבה? האם בוצע קיבוע של המעבה למתקן? על כמה ברגים תלוי המתקן? האם מכסה פלסטיק שמכסה את חיברי הצנרת של המעבה הותקן? האם בוצע קיבוע צנרת לקיר החיצוני?

פורסם (נערך)

הונחו תושבות גומי בין המעבה למדחס. הצנרת לא קובעה לקיר. (למען האמת לא ראיתי אפילו מזגן אחד בבניין שבו הצנרת קובעה לקיר) לגבי שאר הדברים אבדוק.

המתקין דיבר על זה שגם התושבות הקודמת מתאימה למעבה, אני מניח שהוא התכוון שהיא מתאימה מבחינת מיקום הברגים שמתחברים למעבה. (התעקשתי שיחליף את התושבת כיוון שאני גר באיזור לח)

דבר נוסף שמעצבן אותי הוא שהמתקין חיבר למזגן צינור ניקוז קצר שאותו הוא חיבר לצינור ניקוז של אחד השכנים שמגיע עד למטה. זה פשוט מרתיח.

צינור הניקוז מגיע יחד עם המזגן או שהמתקין אמור לספק אותו? מה אמורים לעשות במצב שצינור הניקוז קצר ולא מגיע עד למטה? (אני מבין שהוא צריך להגיע עד למטה לצורך פתיחת סתימות)

עריכה אחרונה על ידי THELAD

פורסם
התייעצתי עם שני טכנאי מזגנים, שניהם טוענים שזה לא יתן דבר לבצע ואקום לאחר שהמזגן כבר הופעל מספר פעמים.

איזה נזק יכול לקרות מהתהליך שתיארת?

קודם כל, ההמלצה שלי, כמו שרשמו לך, היא לא לגעת בהתקנה, משתי סיבות:

א. כמו שרשמו לך, גם אם זה לא אידאלי, הניסיון מלמד שהתקנות כמו שבוצעו אצלך עובדות שנים.

ב. הנזקים שאני מדבר עליהם בעיקר כתוצאה מעבודה של טכנאים\מתקינים לא מקצועיים (אם גם התקנה פשוטה אפשר לחפף, אז כאן יש הרבה יותר מקום לחיפופים) , וכמו בהרבה מקרים להתחיל לפרק\להתעסק עם מערכת שעובדת עלול להיגמר בנזקים חדשים.

לגבי התהליך עצמו, כרגע מה שיש במערכת זו תערובת של קרר (R410A, אני משער) ואוויר. הקרר עצמו הוא תערובת של תרכובות שהתכונות הפיזיקליות שלה ידועות בלחצים וטמפ' נתונות. ברגע שמרכיב נוסף מתווסף למערכת (כמו אוויר), התכונות משתנות והמערכת תתנהג שונה (סביר להניח שהיעילות תפחת ותחומי העבודה יצטמצמו), כמובן שהכל תלוי בכמה הקרר "מזוהם". התהליך שדיברתי עליו, במצב הקיים, הוא ביצוע ואקום לכל המערכת, המשמעות היא שכל הקרר "המזוהם" (כמעט הכל, לא ניתן להגיע באופן מעשי לריק מוחלט) נשאב החוצה, ובמקומו ממולא קרר חדש. לפני ההתקנה, לא היה צורך בואקום מלא למערכת, הברזים היו סגורים והקרר היה כלוא ביחידה החיצונית, כל שהיה צריך לעשות הוא לחבר את הצנרת ולפני שפותחים את הברזים, לבצע ואקום דרך שסתום השירות, מה שירוקן את האוויר והלחות מהיחידה הפנימית והצנרת בלבד. לאחר המתנה ובדיקה שאין דליפה פותחים את הברזים, והקרר מתפשט במערכת. כמובן שביצוע התהליך הזה כבר לא יכול להתבצע, רק ריקון מלא של כל הגז, ומילוי חדש. אבל שוב, לא ממליץ לבצע.

פורסם
אם כבר הוראות התקנה, האם הונחו תושבות בין מתקן תליה לבעבה? האם בוצע קיבוע של המעבה למתקן? על כמה ברגים תלוי המתקן? האם מכסה פלסטיק שמכסה את חיברי הצנרת של המעבה הותקן? האם בוצע קיבוע צנרת לקיר החיצוני?

בדקתי לפני כמה שעות, הם לא התקינו את מכסה הפלסטיק שמכסה את חיבורי הצנרת למעבה. (ממה שאני מבין לא כל המעבים מגיעים עם כזה כיסוי) זה קריטי? למען האמת, לא ראיתי מעבה אחד בבניין שהותקן עליו הכיסוי הזה.

מה שמעצבן אותי הוא שהם חיברו את צנרת הניקוז שלי לצנרת של אחד השכנים שמגיעה עד למטה, אין לי שום ספק שברגע שהשכן יראה את זה הוא ירתח. (מה עושים במצב שהצנרת הניקוז לא מספיק ארוכה כדי להגיע עד למטה? זאת אחריות של המתקין להשתמש בצנרת מספיק ארוכה?)

כמו כן, היחידה החיצונית לא חוברה בברגים לתשובת. גם כן, הסתכלתי גם על תושבות של דיירים אחרים, גם שם היחידה החיצונית לא מקובעת עם ברגים ממה שהצלחתי לראות.

פורסם (נערך)

לגבי הצינור ניקוז, אם תהיה סתימה בהמשך הצינור אחרי הפיצול, אתה עלול להציף לשכן את את המזגן (אם הוא נמוך ממך, וההפך כמובן, אם גבוה), לא מומלץ. ניתן להאריך את הצינור עם מחבר "זכר-זכר" (ניפל לצינור ניקוז) משהו כזה: http://www.laky.co.il/product?c0=16343 ,עלות צינור הניקוז נמוכה יחסית.

לגבי הברגים, לדעתי זה עניין בטיחותי, ויש לקבע את היחידה החיצונית למתקן.

עריכה אחרונה על ידי innvision
פורסם

ההיגיון בזה שלא מחברים את הכיסוי פלסטיק של הצנרת זה שבמידה ויהיה עיבוי של הצנרת(ויהיה) אז שהלחות פשוט תזלוג למטה ולא תיכנס לתוך המזגן.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

הפלסטיק הזה לא אמור לאגור מים, יש פתח ניקוז למטה.

הפלסטיק אמור להגן על חיבורי הצנרת והברזים מפני חול, לכלוך וכו', על מנת שיהיה ניתן בקלות לפתוח/לסגור את האומים ואת הברזים בעת הצורך.

פורסם (נערך)
הפלסטיק הזה לא אמור לאגור מים, יש פתח ניקוז למטה.

הפלסטיק אמור להגן על חיבורי הצנרת והברזים מפני חול, לכלוך וכו', על מנת שיהיה ניתן בקלות לפתוח/לסגור את האומים ואת הברזים בעת הצורך.

אתה בטוח שהמעבה בהכרח הגיע עם כזה כיסוי? כי מבט חיצוני עליו לא ניראה שיש שם מקום שאליו הכיסוי הזה אמור להתחבר.

טוב, אני אקרא להם שיקבעו את היחידה החיצונית ויתקינו את צינור הניקוז כמו שצריך.

פעם אחרונה שאני מתפשר על בעלי מקצוע כדי לקנות את הכל תחת אותה קורת גג, שכחתי לרגע באיזו מדינה אני נמצא.

תודה לכולם, השכלתי

עריכה אחרונה על ידי THELAD

פורסם

בוקי, במזגנים שאני ראיתי, יש צינורית קטנה שתפקידה להעביר את הלחות מהצינורות לתוך היחידה החיצונית.

ואז משם(במידה וההתקנה כמו שצריך) יש עוד צינור ניקוז שמחובר ליחידה החיצונית.

פורסם (נערך)

קח בחשבון שיש סיכוי שינסו לשכנע אותך שברגים יגרמו לרעש כתוצאה מתנודות, אל תתרגש. אפשר להוסיף רגליות למזגן, ובכל מקרה מזגן על ראש של מישהו יותר מדאיג.

פורסם
בוקי, במזגנים שאני ראיתי, יש צינורית קטנה שתפקידה להעביר את הלחות מהצינורות לתוך היחידה החיצונית.

ואז משם(במידה וההתקנה כמו שצריך) יש עוד צינור ניקוז שמחובר ליחידה החיצונית.

צודק, פירקתי את הפלסטיק במיוחד מאחד המזגנים. באותו מזגן על הפלסטיק למטה יש תעלת ניקוז קטנה. התעלה מובילה את המים לתוך היחידה החיצונית, משם אמור להיות ניקוז.

ללא הפלסטיק המים שמתעבים על הצנרת יטפטפו למטה וחיבורי הצנרת ישארו חשופים.

פורסם

לגבי זה שהיחידה החיצונית צריכה להיות עם ברגים לתושבת, ממש אבל ממש לא הייתי מתרגש מזה.

אין שום סיכוי שהיחידה החיצונית תיפול למישהו על הראש.

פורסם (נערך)

הבעייה עם מקרים כמו אלו:

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4526902,00.html

בנוסף, לא הייתי בטוח שיחידה כזו לא מסוגלת ליפול על מישהו, מה מקבע אותה למקומה? צנרת נחושת וכבל חשמל? ואם השאירו מטר או שניים צנרת מגולגלים מאחורי היחידה, זה אפילו גרוע יותר. חשוב מה עלול לקרות במקרה של סערה, או אפילו הזזה של היחידה החיצונית בטעות ע"י בעל מקצוע או אחד הדיירים.

פורסם

לתושבת יש מסגרת מוגבהת, הזזה של היחידה החיצונית לא יכולה לגרום להפלה שלה. הסתכלתי על כל המעבים של כל הדיירים בבניין, לא מצאתי מעבה אחד שמחובר עם ברגים לתושבת.

• תוכן חדש...