Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3020 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ומועדים לשמחה,

החלטתי לרכוש מזגן חדש לחדר השינה, 1 כ"ס עם האחריות הכי ארוכה שהצלחתי להשיג. (7 שנות אחריות של טורנדו)

כמובן שטרם ביצוע התהליך השוואתי וביררתי, לבסוף החלטתי לרכוש את המזגן ואת שירות ההתקנה מאותו מקום מחברה שלא אפרסם כאן את שמה כרגע. לפני ההתקנה כמובן חקרתי מה כוללת התקנה ראויה, והבנתי שביצוע ואקום לצורך סילוק האוויר והלחות מהמערכת הוא קריטי לשמירה על פעולתו התקינה של המזגן.

רכשתי מזגן מחברה מאד מוכרת ומומלצת, לכן נתתי למתקינים יד חופשית ולא עמדתי להם על הראש, בסוף ההתקנה הוסבר לי שלא בוצע ואקום אלא תהליך קצר שנקרא בשפת הטכנאים Purge שהוא דחיקת אוויר מהמערכת בעזרת גז מהמזגן עצמו. המתקין טען שבמזגנים קטנים ובצנרות קצרות (במקרה שלי 2 מטר :roll:) הפעולה הזאת מספיק טובה. לא התווכחתי כיוון שמדובר בעסק ותיק עם לא מעט ביקורות חיובוית בכל רחבי הרשת והנחתי שאכן כך הדבר, מה גם שהמזגן מקרר נפלא ושקט להפליא.

לכשהלכו הטכנאים, עיינתי בספר ההתקנה שם כתוב במפורש שקיימת חובה לבצע ואקום למערכת בעת התקנת המזגן, בלי שום קשר לאורך הצנרת.

כועס ומאוכזב פניתי לחברה שהתקינה לי את המזגן ודרשתי ביצוע של ואקום למערכת, לאחר דין ודברים הם התרצו והסכימו לשלוח לי טכנאי שיבצע ואקום למערכת. הם טוענים שאין בעיה לבצע ואקום לאחר שהמזגן הופעל מספר פעמים. במקביל פניתי לטכנאי מזגנים אחר בלתי תלוי שטען בפני שבמידה והמזגן כבר הופעל והוזרם כבר גז בצינורות, אין שום משמעות לביצוע הואקום. ממש מצטער שלא ביצעתי את העבודה בעצמי, הבעיה היא שאני וגבהים לא הולכים ביחד.

בעיה נוספת שגיליתי לצערי היא שהמזגן הותקן במרחק של 8.5-9 ס"מ מהתקרה, הם השתמשו בחור הקיים בקיר לאחר שפירקו את המזגן הקודם (שהיה מעט יותר קטן פיזית) ולכן נשאר המרווח הנ"ל, כשבמזגן הקודם המרווח היה 10 ס"מ.

השאלות הן:

- האם התהליך שהם ביצעו, purge מספיק טוב במקרה הנ"ל?

- האם יש טעם לקרוא להם לבצע ואקום "לפי הספר" לאחר שהמזגן כבר הופעל?

- מרווח של 8-9 ס"מ מהתקרה לא יפגע בפעולת המזגן?

המסקנה חברים היא לברר לפני מה נדרש מבעל המקצוע לבצע ופשוט לעמוד לו על הראש מבלי להתבייש ולראות שהוא עובד לפי הספר. לצערי, רוב בעלי המקצוע בארץ הם חאפרים שמעגלים פינות היכן שרק ניתן.

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

.It's all about Music & Numbers

:idea:

פורסם

בעיקרון, אתה צודק. אבל בחיים האמיתיים יש תאוריה ויש מציאות.

במבחן התוצאה - המזגנים מתפקדים ללא דופי גם ב Purge.

קל מאוד לעשות PURGE במזגן ביתי מודרני כי הקו פתוח לחלוטין ואין שסתום בדרך (השסתום או הקפילר נמצאים ביחידה המעבה, והוואקום\PURGE נעשה בחלק של המאייד).

ברכב למשל, זה לא היה עובד (יש לך את השסתום התפשטות באמצע שיפריע לדחיפה חזקה של האויר - ולא רק.... אל תשכח שברכב אין לך אפשרות לפתוח חיבורים בקלות כמו במזגן ביתי בשביל לנקז את האויר בצד השני של הקו).

במקרים שאין עליי משאבת וואקום, אני משתמש בבלון גז ודוחף את האויר במערכת באמצעות הבלון בשביל לא להוריד מכמות הגז במערכת.

הגז שמגיע במערכת מספיק בד"כ עד ל -8 מטר צנרת בממוצע, ולכן גם אם חסרים כמה גרמים לרוב זה אינו מורגש על מערכות עם צנרת קצרה יותר משמעותית. אני ממעט לקחת את הסיכון הזה ומשתמש בבלון לדחיפה האויר, בידיעה שזה אפילו מוסיף איזה כמה גרמים למערכת - אבל לא בכמות משמעותית.

בדירה הקודמת שלי הרכבתי ככה 3 מזגנים עיליים שעבדו באיזור ה 1500-2000 שעות בשנה, ובמשך 10 שנים היו לי 0 תקלות מדחס או גז, הדבר היחידי שהחלפתי היה קבל (ורק ביחידה של המזגן הגדול, דווקא ה 1 כ"ס-ים עבדו כל התקופה ללא דופי).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הוא לא נלחץ משטויות אלה בסה"כ מבקש לדעת לפי התקנות ודרישות היצרן, מדוע זה לא בוצע.

הוא קיבל תשובה מבעל מקצוע, התשובה שלך למשל היא פחות רלוונטית למרות שגם אתה, אולי מבין בנושא.

אנשים מרגישים פחות נעים כאשר דברים לא בוצעו וזה כתוב שחור על גבי לבן - תכונה אנושית וזה לגטימי.

הסבר מקצועי כפי שניתן לו ועבור אחרים, יסביר את הנושא.

ההסבר הבא שצריך להיות מאשר "זה שטויות" הוא בהשוואה מדעית או מקצועית בנוגע ל PURGE מול וואקום וכן הלאה, האם יש לכך ביסוס טכני או האם זה מחזיק מציאות.

פורסם

לביצוע וואקום יש יתרון - ניתן לדעת אם המערכת אטומה וללא דליפות. כמובן שאם חיבורי הצנרת תקינים זה לא משנה אבל לעתים מתגלות דליפות וכמובן שעדיף לגלות זאת לפני שמשחררים את הגז לתוך הצנרת.

אם קיימת בעיה רצינית של הצטברות רטיבות במערכת גם פרג', גם וואקום וגם הזרמת חנקן יבש לא בהכרח יעלימו את הבעיה, וזאת מניסיון מר. בסופו של יום רק התקנת מייבשים גדולים (גם בקו היניקה וגם בקו הסניקה) פתרה את הבעיה, וזה מה שקיים במקררים למשל בהם הטמפרטורה הנמוכה גורמת גם לכמות מזערית של לחות להפוך לפקק קרח ולשבש את הפעולה.

אבל לא צריך לדאוג ובמבחן התוצאה רוב הסיכויים שהכל יהיה בסדר.

לגבי הצד הפסיכולוגי, קטונתי.

יוסי

פורסם
אתה סתם נלחץ על שטויות.
עד שיש צרכן שקורא את ההוראות ועושה סיקור מעמיק אתה מוציאמלו ככה את האויר.

סך הכל שאל שאלות ונתן את כל הנתונים.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

עדיף לשאול את השאלות, ולקבל תשובות והבהרות.

מאשר להתבייש ולשאול, מחשש כי יהיו הערות ציניות.

לכן, טוב לבדוק, מאשר להישאר בהרגשה לא נעימה כי אולי יש בעיה.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

פרג' אכן לא מקצועי אבל עובד, במיוחד אם יש צנרת קצרה יחסית לכמות הגז.

הבעיה עם פרג' לעומת וואקום (גם בשיטה של איציק), זה שהוא משחרר גז לסביבה, והגז הזה לא הכי ידידותי.

לגבי המרחק מהתקרה, לא קריטי. עלול להשפיע על זרימה יעילה של האוויר, אבל אם המזגן מקרר מספיק אז אין מה לדאוג.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

"תנאי קבלת אחריות:

1. הקלקול במזגן לא נגרם כתוצאה ממעשה ו/או מחדל מכוונים או בזדון של הצרכן, או של צד שלישי שאינו מטעם החברה.

2. הקלקול במזגן לא נגרם כתוצאה ממעשה ו/או מחדל רשלניים של הצרכן ו/או צד שלישי שלא מטעם החברה (ולרבות: בשל הפעלה שלא בהתאם להוראות השימוש ו/או בשל תחזוקה לא הולמת ו/או שלא בתנאי שימוש רגילים ו/או בשל התקנת המזגן שלא על פי הוראות ההתקנה)."

http://www.tornado-top.co.il/pages/263.aspx

פורסם (נערך)

המתקין שביצע את ההתקנה הוא מתקין מורשה של טורנדו, אם יהיו אי אילו טענות מצדם ניראה לי שאני מכוסה מהבחינה הזאת.

הם יכולים בכלל לדעת אם בוצע ואקום או לא?

עריכה אחרונה על ידי THELAD

פורסם

זה יפה שמפרסמים אחריות ל7 שנים, כדאי רק שתקרא את התנאים. המתקין לא מטעם טורנדו ומי שמכוסה פה זה טורנדו ולא אתה.

פורסם (נערך)
זה יפה שמפרסמים אחריות ל7 שנים, כדאי רק שתקרא את התנאים. המתקין לא מטעם טורנדו ומי שמכוסה פה זה טורנדו ולא אתה.

למתקין יש תעודת מתקין מורשה של טורנדו, ביררתי זאת טרם ההתקנה. לאחר ההתקנה עלייך לשלוח קבלה דרך אתר האינטרנט שלהם בכדי לקבל 7 שנות אחריות מלאה. אני משער שהם לא יכירו בהתקנה של מתקין לא מורשה מטעמם, אבל לא בדקתי זאת.

עריכה אחרונה על ידי THELAD

פורסם

במקרים שאין עליי משאבת וואקום, אני משתמש בבלון גז ודוחף את האויר במערכת באמצעות הבלון בשביל לא להוריד מכמות הגז במערכת.

הגז שמגיע במערכת מספיק בד"כ עד ל -8 מטר צנרת בממוצע, ולכן גם אם חסרים כמה גרמים לרוב זה אינו מורגש על מערכות עם צנרת קצרה יותר משמעותית. אני ממעט לקחת את הסיכון הזה ומשתמש בבלון לדחיפה האויר, בידיעה שזה אפילו מוסיף איזה כמה גרמים למערכת - אבל לא בכמות משמעותית.

לא ברורה לי השיטה, אשמח אם תוכל לפרט.

שלום לכולם ומועדים לשמחה,

השאלות הן:

- האם התהליך שהם ביצעו, purge מספיק טוב במקרה הנ"ל?

- האם יש טעם לקרוא להם לבצע ואקום "לפי הספר" לאחר שהמזגן כבר הופעל?

- מרווח של 8-9 ס"מ מהתקרה לא יפגע בפעולת המזגן?

אני אענה רק על השאלה האמצעית, על השאר כבר ענו.

במצב הנוכחי, הדרך היחידה אם תרצה להגיע "לשווה ערך התקנה עם וואקום" היא לרוקן את כל הגז מהמערכת, לבצע וואקום לכל המערכת (לא רק לצנרת ולמאייד) ולמלא גז לפי משקל.

אני לא בטוח שהייתי עושה את זה, יש פה פוטנציאל נזק שאולי עולה על התועלת.

• תוכן חדש...