Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3020 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לחברי הפורום היקרים, בבית של ההורים שלי יש צורך בדוד שמש וקולטים חדשים.

הדוד הקיים הוא 150ליטר ויש גם זוג קולטים.

איזה חברה מומלצת ? אשמח להמלצות אין לי שום מושג לגבי זה.

תודה רבה :) .

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

- איציק -

מאזדה CX 5 2015

עמוס השרת יצא לפטרול. קראנו לו במ.ק. 77 והוא יחזור כל רגע.
פורסם

מישהו ? הפוסט נבלע ..

- איציק -

מאזדה CX 5 2015

פורסם (נערך)

אתה מתכוון להתקין לבד?

בכל מקרה אני ממליץ על כרומגן.

אם אתה רוצה לקנות ישירות מהם:

https://www.chromagen.co.il/support/%D7%A6%D7%95%D7%A8-%D7%A7%D7%A9%D7%A8-%D7%9B%D7%A8%D7%95%D7%9E%D7%92%D7%9F-%D7%99%D7%A9%D7%99%D7%A8-%D7%9C%D7%91%D7%A2%D7%9C%D7%99-%D7%9E%D7%A7%D7%A6%D7%95%D7%A2

או דרך המשווקים שלהם.

כאן רשום שמחיר מומלץ לצרכן לדוד 150 ליטר כולל קולטים הוא 3180

https://www.chromagen.co.il/%D7%9E%D7%97%D7%99%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%9E%D7%91%D7%A6%D7%A2%D7%99%D7%9D/%D7%9E%D7%97%D7%99%D7%A8%D7%99-%D7%93%D7%95%D7%93%D7%99-%D7%A9%D7%9E%D7%A9-%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%98%D7%99%D7%9D

(מערכת כרומגן קלאסיק).

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
פורסם

עשית אפצ'י?:-D

אני עם דוד שמש של כרומגן, אחרי שהייתי הרבה שנים עם דודי חשמל שלהם (הלפני אחרון החזיק 15 שנה, האחרון היה בן שנתיים כאשר עזבתי את הדירה). עד כמה שאני זוכר הוזמן באמצעות אחד המשווקים\מתקינים שלהם בחיפה.

יש כאן חבר פורום שמרוצה מאחד המתחרים, המתן לראות אם גם הוא מגיב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

היי תודה לכם, אני צריך גם התקנה, החלפה של הדוד הקולטים הישנים בחדשים.

קיבלתי הצעה דוד של חברת נמרוד 150ליטר פלוס קולט אחד גדול ב2700 שח.

מחיר סביר? .

- איציק -

מאזדה CX 5 2015

פורסם (נערך)

נראה שכן.

כרומגן בדרך כלל הכי יקרים בשוק.

נמרוד חברה מוכרת עם תו תקן ואתה יכול לסמוך עליה.

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
פורסם

סיפור על דוד מים

בדירה שלנו יש 2 דודים, דוד שמש של 150 ליטר ודוד משני של 45 ליטר בתוך הדירה (יש איזו תקנה שאומרת שאם המרחק מדוד השמש לדירה מעל 10 מ' אז הקבלן צריך להתקין דוד משני בתוך הדירה). לפני חודש הדוד הפנימי התחיל לטפטף, טכנאי דודים שהגיע לבדוק פסק שנדרשת החלפה של הדוד. יומיים אח"כ הוא הגיע עם דוד חדש והחליף. תוך כדי ההחלפה הוא מבין שצריך לעשות ביקור אצל דוד השמש על הגג ואז מגלים שגם הוא נוזל וגם אותו צריך להחליף. שיחה עם אחת השכנות העלתה שאנחנו כבר המשפחה הרביעית שמחליפה את הדוד.

בקיצור בניין בן 6.5 שנים ו-5 דודים שהוחלפו (4 דודי שמש ואחד משני אצלנו). הדודים המקוריים שהתקין הקבלן היו של "אור הטבע" הדוד החדש אצלנו הוא של כרומגן.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

יש גם המלצה לבצע "טיפול תקופתי" בדוד כל 2-3 שנים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גם אני החלפתי החודש דוד של כרומגן אחרי 10 שנים ללא טיפול.

שילמתי סביב 3.5 כולל התקנה

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם (נערך)

שים לב שמדובר בכתבה פרסומית. לא ראיתי שיש להם תו תקן. לא בכתבה, לא באתר מכון התקנים ולא בעוד אתר עיתונאי, ובחיפוש שטחי גם לא מצאתי חוות דעת.

לגבי כרומגן - בדקתי כעת בניירת שלי - דוד 150 ליטר שלהם, קולט CR-11 נחושת והתקנה על גג רעפים עלו לי לפני 4.5 שנים 4000 ש"ח. לא צויין בקבלה, אבל למיטב זכרוני זה כלל גם פירוק וסילוק הדוד הישן. המתקין היה "אור און"בחיפה - כרומגן משווקים דודים רק דרך מתקינים מורשים שלהם.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם (נערך)

לא מכיר את רשימת המשווקים - רק אחד או שניים בחיפה שעבדתי אתם.

המחיר (הלא זול, אולם כולל התקנה יחסית יקרה) בדוק בחשבונית מקיץ 2013, ואין בה חלוקה למרכיבים. האחריות היא ל-5 שנים.

מכל מקום - יש כאן כמה אנשים שהתקינו בשנים האחרונות דודים של יצרנים מתחרים, בוא נמתין להם.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם (נערך)

לפותח השרשור, דודי נמרוד הם למיטב ידיעתי בעלי ציפוי פנימי מאמייל ושורדים שנים רבות. בדוק מול כרומגן, לדעתי תצא יותר בזול.

ובקשר לדוד הנירוסטה, על פניו עושה רושם שצינורות הקליטה של הדוד דומים לצנרת המתוחכמת והמאד יקרה של חברת 'ריוגלס' מבית שמש. צינורות אלה משמשים במערכות להפקת אנרגיה סולרית בסקלה תעשייתית ומעבר לוואקום בתוך צינור הזכוכית החיצוני המכיל צנרת פנימית שחורה, יש להם חלקי מתכת הסופחים גזים הנפלטים במהלך החימום והשנים. התחכום מבטיח וואקום עמוק שאינו דועך עם השנים ומשיג יעילות שיא. בצנרת הזו אכן הצינורות העגולים חשופים.

מצד שני הדוד המתואר בכתבה הפרסומית חשוף לשקיעת אבק/בוץ/צואת ציפורים וכך הלאה, והשטח הקולט נמוך משמעותית מאשר בקולט סטנדרטי, שבו כל שטח הקולט פעיל בגלל התרומה של פח החיפוי הפנימי הפרוש מעל לצינורות הקולט. המבנה הזה גורם לכל גוף הקולט לפעול כמו חממה וכל היקף צנרת המים בקולט (החנוכיה) סופג חום.

לא הבנתי מהכתבה את עניין שני מחזורי המים ולדעתי זה פשוט שהמים בקולט עובדים במחזור סגור בלי להתערבב עם המים הזורמים הביתה. זו שיטה מקובלת אבל אם מתפתחת נזילה קלה בצנרת הקולט היעילות שלו נפגמת.

אם הדוד השוכב אכן עשוי מנירוסטה זה כנראה עדיף מבחינת ניקיון המים, ובלבד שמי שתכנן את הדוד מבין מה הוא עושה ולא יצר בטעות 'סנדביץ'' של מתכות שונות כך שנוצר תא גלווני בתוצאות הרסניות.

עוד משהו, בכתבה יש קביעה שצנרת הקולט הרגילה מקררת את מי הדוד כשהשמש לא מחממת. זה לא לגמרי מדויק כי הזרימה במערכת היא תרמוסיפונית ומים חמים שנצברו בחלק העליון של הדוד לא עוברים בצנרת הקולט/ים. אז נכון שהנפח של המים החמים כשיש עננות פתאומית קטן יותר מאשר נפח הדוד כולו, אבל עדיין יישארו מים חמים.

אז לסיכום מבחינתי הייתי רוצה לראות בדיקה השוואתית בין הקולט המהפכני המתואר בכתבה ובין קולט סטנדרטי מבחינת יעילות החימום בתנאי מזג אוויר שונים וגם מה קורה כשאבנית מתיישבת על מחליף החום הפנימי בתוך הדוד (מחליף חום בין מי הקולט ובין מי הברז).

יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
  • תוכן חדש...