Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3075 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי סיטרואן פיקאסו שנת 2008, מנוע 2,000 דגם PK (הדגם המשודרג).

אני חושב לשדרג אותה לרכב מרווח אחר. אפשר גם 5 מקומות.

צרכים:

1. עד 80,000 ש"ח. אם יש רכב ב 90,000 ששווה עבורו למתוח את התקציב - גם טוב.

2. נוח לנסיעה, לפחות כמו הפיקאסו

3. אמין (הפיקאסו, עם כל התדמית השלילית עליה - בקושי עושה בעיות, אם בכלל, ודי אמינה)

4. חסכונית בדלק (אני עושה כ 15-20K ק"מ לשנה). הפיקאסו עושה 1:8. מחפש משהו יותר חסכוני...

5. בקרת שיוט. עדיף לאדפטיבית

6, מפנקת ומאובזרת, לפחות כמו הפיקאסו

7. דרישות נוספות (לי, הן נראות לגיטימיות, אך אולי יש צורך לציין אותן): מנוע בנזין, אוטומטית (או רובוטית, אבל שנעים לנסוע איתו), שהביטוח לא יקרע במחיר

אשמח להמלצות.

איך הספורטאז? האם מתאימה? המלצות נוספות?

תודה!

פורסם

למה לא פיקאסו חדשה (2014 וצפונה)? אם תמצא 5 מקומות מצויין, ואם לא יש 7.

למה לא דיזל? חזק, חסכוני ואמין יותר מהבנזין במקרה הזה.

בגרסת אקסקלוסיב הפחות נפוצה יש בקרת שיוט אדפטיבית. בקומפורט בקרת שיוט רגילה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

תודה: אני יותר ויותר מקבל מהסביבה שלי פידבקים (ובעיקר מהמוסכניק שלי) שהפיקאסו שלי היא נדירה שלא מתקלקלת. אז אני מעדיף לא להכנס להרפתקאה של סיטרואן, שוב...

איך הספורטאז'? האם לא יותר כדאית מאשר הפיקאסו החדשה?

פורסם

קיה הרבה יותר צפופה ל 3 נוסעים מאחורה מאשר סיטרואן.

מבחינת הנוחות, קשה מאוד עם שלושה ילדים לעבור ממיני וואן לרכב משפחתי/ג'יפון בו המושבים בשורה השניה לא מחולקים ל 3 שווים ( או כמעט שווים ). לכן, מבחינת השימושיות למשפחה, אפילו טויוטה וורסו שלי ( פחות מרווחת מסיטרואן ) עדיפה על הספורטאג'.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

כדאית מאיזו בחינה?

הספורטאג' צפופה יותר, חלשה יותר וחסכונית פחות (בטח מהדיזל). מצד שני, היא עם מנוע אטמוספרי פשוט יותר, מגיעה מיצרן עם תדמית טובה יותר (בטח בישראל) והיא בכלל ג'יפון, מה שמהווה יתרון עצום לחלק מהרוכשים.

הפיקאסו דיזל החדשה למיטב ידיעתי אמינה (גם הבנזין בינתיים בסדר, אבל זה קצת מוקדם מדי להכריז שכל בעיות המנוע נפתרו לגמרי), הקודמת (החדשות יותר משלך ועד 2014) היתה עם מנוע בעייתי מאוד וגיר רובוטי, ואכן היתה לא אמינה להפליא.

אני מסכים איתך

פורסם

אני חושב שזה תלוי בצרכים שלך, אין ספק שמבחינת אמינות הספורטאז' אמינה ומוכרת בשוק, תקבל צריכת דלק טובה יותר ורמת אבזור בטיחות ותוספות תהיה גבוהה יותר. אתה צריך להבין שהמבנה שונה, הקיה גבוהה יותר והחלוקה הפנימית שונה. לדעתי הקיה יכולה מאוד להתאים לך

פורסם (נערך)

קחו ספורטאז' אורבן לנסיעת מבחן. תרגישו בשנמוך דיי מהר.

דרך אגב הסיטרואן פיקאסו בשנתון שלך ידועה כאמינה. הבעיות, אם צצות ,אז זה במזגן.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

תודה: אז אני רואה שיש תמימות דעים לגבי הפיקאסו החדשה.

אגב, האם גם לפיקאסו החדשה יש בעיית סחירות והמחירון נשחק מהר מאד?

לדוגמא - את הפיקאסו שלי (יד 3 מהשכרה) רכשתי ב 86,000 ש"ח לפני 5 שנים.

היום, במידה ואקבל עליה 20,000 ש"ח - אגיד תודה...

פורסם
אני חושב שזה תלוי בצרכים שלך, אין ספק שמבחינת אמינות הספורטאז' אמינה ומוכרת בשוק, תקבל צריכת דלק טובה יותר ורמת אבזור בטיחות ותוספות תהיה גבוהה יותר. אתה צריך להבין שהמבנה שונה, הקיה גבוהה יותר והחלוקה הפנימית שונה. לדעתי הקיה יכולה מאוד להתאים לך
הספורטאג' פחות או יותר בגובה של הפיקאסו: טיפה מעל 1.6 מ'.

אין שום סיכוי שצריכת הדלק בספורטאג' טובה יותר מזו של הפיקאסו (אלא אם מדובר על הטורבו, אבל לא נראה לי שהוא נכנס בתקציב). בטח לא מהפיקאסו דיזל.

מה שכן, בספורטאג' החדשה יש אכן אבזור בטיחות מרשים. אבל אני ממש לא חושב שהיא נכנסת בתקציב של 80,000, ואז אתה נשאר עם הישנה ובלי אבזור בטיחות בכלל.

באופן כללי, כל מה שכתוב עליו סיטרואן סובל מירידת ערך גבוהה. מצד שני אתה גם מרוויח, כי אתה רוכש רכב בין שנתיים-שלוש שבמקור עלה 150+ באזור ה-80, אם לא פחות.

אני מסכים איתך

פורסם

תודה: אז אני מניח שפיקאסו (כנראה שנת 2015) זו הבחירה הבאה שלי:

אם כך, אשמח להמלצה על מיקוד לדגם ספציפי: אני מחפש את הדגם המשופר יותר, עם בקרת שיוט אדפטיבית. האם יש כזה בתקציב של 80K?

אם כן - איזה דגם זה? מה מחיר המחירון שלו?

פיקאסו.png

פורסם

להבנתי הצנועה, באקסקלוסיב (בנזין ודיזל) יש בקרת שיוט אדפטיבית, ובקומפורט יש בקרת שיוט רגילה. הפיקאסו הקצר (5 מקומות) הגיע רק בקומפורט, אבל גם ככה הוא הגיע רק מ-2016 והוא די נדיר כמשומש.

יכול להיות שיש מס' מצומצם של הגרסה הארוכה בלי הספסל האחורי כלומר 5 מקומות בלבד.

היו גם גרסאות דיזל למוניות עם גיר רובוטי, אבל קשה לי להאמין שתיתקל באחת כזו אם אתה לא מחפש מונית לשעבר.

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...