Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3101 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, יש ברשותי מכונית ישנה שמשתמשת בערך בפי 4 דלק ממה שהיא צריכה. התחושה היא שחלק מהדלק מגיע למנוע וחלק לא. פילטר אוויר ופילטר דלק תקינים ולא נראות נזילות.

הבנתי שיש מכשיר מיוחד למוסכים מיוחדים לבדיקה מדויקת, האם הם לרכבים ללא מחשב? מדובר ברכב משנות ה- 90.

למישהו יש רעיון במה מדובר?

פורסם

איזה רכב יש לך?

מה צריכת הדלק שלך?

נסיעה עירונית או בין עערונית?

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני מנחש שמדובר בניסאן סאני.

כדי לקבל עזרה אתה צריך לומר לנו באיזה רכב מדובר ומה השנתון.

זה רכב עם קרבורטור או הזרקת דלק?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אני מנחש שמדובר בניסאן סאני.

כדי לקבל עזרה אתה צריך לומר לנו באיזה רכב מדובר ומה השנתון.

זה רכב עם קרבורטור או הזרקת דלק?

כן. רשמתי, משנות ה-90, יש קרבורטור. שאמור להיות חדש...

והבנתי שהמשאבת דלק זה או עובד או לא עובד אז נשארנו רק עם המנוע..? יש בדיקה לרכב לא ממוחשב?

תודה על תשובות...

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יוצא לך עשן שחור מהאגזוז כשאתה מאיץ?

בדקת שאין נזילות דלק?

כנראה הקרבורטור מכוון לא טוב, צריך לכוון תערובת. למצוא בעל מקצוע שמבין בקרבורטורים זה קצת קשה היום. מאיזה אזור אתה?

פורסם
יוצא לך עשן שחור מהאגזוז כשאתה מאיץ?

בדקת שאין נזילות דלק?

כנראה הקרבורטור מכוון לא טוב, צריך לכוון תערובת. למצוא בעל מקצוע שמבין בקרבורטורים זה קצת קשה היום. מאיזה אזור אתה?[/quote

מניין לך שמדובר בקרבורטור?השאלה שלי היתה האם ניתן לבצע בדיקה לפני שמחליפים את כל החלקים של האוטו?

אם אתם לא עונים כי לדעתכם האוטו צריך ללכת לפח- אז הוא לא הולך לפח. יש לי חלפים בשבילו אבל לא בשביל להחליף סתם.

האם יש בבדיקה לרכב לא ממוחשב?

רשמתי שאין נזילות דלק ואין עשן שחור. האוטו עובד פיקס חוץ מתצרוכת דלק

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא עונים לך כי אתה לא ברור, לא כי אנחנו חושבים שצריך לזרוק את הרכב לפח. גם לי יש רכב מתחילת שנות ה90.

יש כללים בפורום הטכני, אתה לא יכול לזרוק שאלה בלי פרטים מדוייקים בניגוד לכללים ועוד להתעצבן כשמנסים להבין יותר טוב במה מדובר כדי לעזור לך.

ברכב עם קרבורטור, במידה ואין נזילות דלק והמנוע עובד תקין ככל הנראה סיבה לצריכת דלק גבוהה זה קרבורטור לא מכוון טוב.

אתה רוצה בדיקה? תלך למכון קרבורטורים.

פורסם

לפחות תרשום מה צריכת דלק שאתה מקבל (כמה ק"מ לליטר?), באיזה תנאים, איך מדדת אותה, באיזה תדירות אתה משתמש באוטו (נוסע יום - יום או פעם ב..?), האם יש גיר ידני או אוטומטי?

פי 4 דלק ממה שצריך זה נגיד ליטר לכל 2.5 ק"מ?

ברור שקצת הגזמת פה, תרשום בבקשה מספרים ריאליים.

פורסם

גם גיר לא תקין ומחליק יגרום לצריכת דלק גבוה, מנוע שלא מגיע לטמפרטורת עבודה גם .

אם מדובר בדגם מוזרק אז חיישן למבדא תקול יגרום לבזבוז דלק.

הבנת? או שלהמשיך?

בשביל מה אתה צריך מוסך שיגיד לך שצריכת הדלק גבוה אם אתה יודע את זה לבד?

וכן למוסך יש מכשיר שבודק את כמות הגזים הנפלטים מהרכב והוא יכול לכוון את המוסכניק לבעיה.

מהכתיבה שלך נראה שאתה עוד רגע רוצה להכות מישהו.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
גם גיר לא תקין ומחליק יגרום לצריכת דלק גבוה, מנוע שלא מגיע לטמפרטורת עבודה גם .

אם מדובר בדגם מוזרק אז חיישן למבדא תקול יגרום לבזבוז דלק.

הבנת? או שלהמשיך?

בשביל מה אתה צריך מוסך שיגיד לך שצריכת הדלק גבוה אם אתה יודע את זה לבד?

וכן למוסך יש מכשיר שבודק את כמות הגזים הנפלטים מהרכב והוא יכול לכוון את המוסכניק לבעיה.

מהכתיבה שלך נראה שאתה עוד רגע רוצה להכות מישהו.

תודה!

חס וחלילה להכות, רציתי לכוון לשאלה המקורית שלי.

אפשר להימרח פה עם תיאורים מפה ועד מחר אבל אין טעם, רק רציתי לדעת אם יש בדיקה- יש בדיקה אז נגמר הסיפור.

אבל אם אתם באמת רוצים לדעת.. אז יש לי 2 סאנים, אוטומטיות. כל אחת עם הדפיקויות שלה אך הנקודה היא שלקודמת היתה צריכת דלק מצוינת ולנוכחית... אם יש עליות בדרך אז

בהשוואה לרכב השני זה פי 4 בערך.

אז לסיכום: זה יכול להיות גיר לא תקין או קרבורטור לא מכוון . משאבת דלק זה לא יכול להיות?

רוצה מאד המלצה למוסך ... מאיזור הגליל .

פורסם

הקארבורטור אצלך ממוחשב - מנוהל מחשב עם חיישנים כמו בהזרקה.

בדיקת 4 גזים פשוטה בסלד נמוך וגבוה תאשר או תשלול בעיית צריכת דלק מופרזת.

לא כל בעל מקצוע יודע להתעסק עמו ,עם צריך לטפל בקארבורטור המורכב הזה.

אני מכיר רק אחד שאני יכול להמליץ עליו בקארבורטור זה - משה זר בפ"ת.

בהצלחה

חיים יוד.

פורסם
הקארבורטור אצלך ממוחשב - מנוהל מחשב עם חיישנים כמו בהזרקה.

בדיקת 4 גזים פשוטה בסלד נמוך וגבוה תאשר או תשלול בעיית צריכת דלק מופרזת.

לא כל בעל מקצוע יודע להתעסק עמו ,עם צריך לטפל בקארבורטור המורכב הזה.

אני מכיר רק אחד שאני יכול להמליץ עליו בקארבורטור זה - משה זר בפ"ת.

בהצלחה

חיים יוד.

סליחה על ההקפצה, תודה חיים.

החלפתי את הקרבורטור והרכב אכן נוסע הרבה יותר טוב וגם לא נכבה בנסיעה יותר :) אבל הבעיה של הצריכת דלק לא נפתרה. יש בעיה בחיישן חום שמחובר למנוע(מנותק/קרוע) ככה שהמאווררים עובדים בלי סיבה ואולי זה גם משפיע על הצריכת דלק?

חיישן אגזוז גם יכול להשפיע על הצריכת דלק?

יש עוד חיישנים שכדאי לדעת עליהם?

תודה לעונים....

פורסם

אם הצלחת לפרק את הקארבורטור מהרכב אז כל הכבוד לך זה בכלל לא פשוט אבל למעשה כל החלק התחתון זה רק אמבטייה ופרפר כך שהכל נמצא במכסה העליון כולל המזרק שלו.

לגבי צריכת הדלק בקארבורטור זה אז כן ואני ניתקלתי כבר בהכול כולל כול החיישנים , צנרת וואקום , וגם מחשב כך שלא ניתן לדעת דרך המחשב אלה רק בדיקה מקרוב עם 4 גזים והכרה מעמיקה של המע הממוחשבת , החיישנים והקארבורטור המורכב הזה.

ממליץ להכנס לבעל מקצוע שמתמצא במע.

בברכה.

חיים יוד.

• תוכן חדש...