Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3152 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

יש לי סוזוקי ליאנה GLS 2005 ויש לי אפשרות להחליפה בטויוטה קורולה 2009 גיר אוטומטי ע"י זה שאוסיף את ההפרש ביניהם במחירון (תוספת של 21,000 לפי המחירון).

מה כדאי לעשות ? האם להשאר עם הסוזוקי (שמתיישנת כבר...) או לעבור לטויטה הקצת יותר חדשה? מה שחשוב לי זה כמה שפחות להתעסק עם בעיות באוטו מצד אחד ומצד שני לא להפסיד יותר מדי כסף.... ביצועי הרכב פחות חשובים לי אלא רק שיסע ולא יעשה בעיות.

תודה רבה.

פורסם

חסרים פה כ"כ הרבה פרטים חבר,

מה הנסועה של שתיהן? עבר ליסינג או השכרה? כמות ידיים?.

למה דווקא קורולה?

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

צודק,חסרים פרטים.

בוא נניח שהטויוטה היא האפשרות הקיימת היחידה להחלפה . נקרא לזה רכבים שעוברים במשפחה...)

מבחינת קילומטרז: הקורולה 2009 עם 130K . הסוזוקי 2005 עם 150K.

שני הרכבים יד שניה.

הקורולה היתה בהשכרה.

הסוזוקי פרטי.

מזכיר שהמטרה שלי היא

כמה שפחות להתעסק עם בעיות באוטו מצד אחד ומצד שני לא להפסיד יותר מדי כסף.... ביצועי הרכב פחות חשובים לי אלא רק שיסע ולא יעשה בעיות.

תודה רבה.

פורסם

מכיוון שלהבנתי אתה מכיר כבר את הקורולה (כי אתה רוכש אותה מבן משפחה) אינני רואה סיבה להמנע מרכישה בגלל העבר בהשכרה. מאיפה גזרת את ההפרש יש קונה לסוזוקי במחיר ידוע?

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני מניח מחיר מחירון לשניהם. אין לי קונה כרגע. הסוזוקי שלי . או שאני מוכר את הסוזוקי ואז משלם את ההפרש לקורולה (נניח שהוא 21K ) ומקבל את הקורולה או אפשרות שניה שאני נשאר עם הסוזוקי.

אלו שתי האפשרויות .

מה כדאי?

פורסם

האם אתה מכיר את ההיסטוריית טיפולים של הקורולה? עברה טיפול כל שנה או 15 אלף כמו שעון? מוסך טוב שאתה מכיר שהוא טוב או מוסכי מדרכה?.

הסוזוקי היא עם נסועה נמוכה והקורולה עם נסועה ממוצעת ביחס לגילה - אם ההתעקשות היא לא להסתכל על רכבים אחרים בשום פנים ואופן? תישאר עם שלך לדעתי.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

החשש שלי מהאופציה של להשאר עם הסוזוקי הוא שבגלל שהיא כבר די ישנה אז יגיע היום שהיא תדרוש השקעה מאוד גבוהה בתיקון כלשהוא (ילך מנוע לדוגמא???)

אשמח לשמוע דעות בעניין זה-האם החשש מוצדק?

פורסם

לא רואה פה שום שדרוג.

אתה משלם ים של כסף בשביל לקפוץ 4 שנים בלבד, מרכב ישן מאוד, לרכב ישן.

כל זה כמובן, כשעוד לא מכרת את הסוזוקי שלך. אתה תגלה שאין ממש קופצים על מכונית בת 12 ב-20K כשיש מכוניות בנות 3 במחיר הזה.

רוצה ראש שקט מתיקונים במחיר טוב? תמכור את הליאנה ותרכוש לעצמך מכונית בת 3, שנרכשה בעבר במסלול 0 ק"מ. זו היום הדרך הטובה ביותר לקבל את המחיר הנמוך ביותר עבור רכב פרטי.

פורסם

זה מאוד תלוי במצב של שני הרכבים.

אם הסוזוקי שלך מתוחזקת ובמצב טוב, בק"מ שהיא נסעה יש לה כנראה עוד לאן להגיע. ברור שיהיה מה לתקן בה, אבל יש סיכוי שתוכל לנסוע בה עוד כמה שנים בעלויות סבירות.

מצד שני, אם היא לא מתוחזקת בצורה קפדנית, ויש לה כבר בעיות מהותיות, הייתי מחליף בלי קשר לקורולה הזו ספציפית.

לגבי הקורולה - לדעתי יש אופציות עדיפות, כמו לנסר או פורטה אם אתה חייב רכב משפחתי, שמהן תוכל למצוא רכבים בשנתון גבוה יותר באותו סכום.

בסוף, אחזקה של רכב משומש ודי ישן, אפילו אחד מתוחזק, תלויה הרבה במזל. אם אתה לא רוצה או לא יכול לספוג תיקון פה ושם, תצטרך להתקדם (משמעותית) בשנתון.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

מסכים עם כל החברים מעלי - או שהייתי נשאר במקומך עם הסוזוקי (אין שום סיבה לתקלת מנוע בנסועה כזו, בטח אם היא תוחזקה כהלכה) או מתקדם לרכב חדש הרבה יותר אם המטרה זה ראש שקט ויש לך תקציב.

קח בחשבון שגם בקורולה (ועוד מהשכרה...) יכולות להיות תקלות לא צפויות ואז תרגיש שהפסדת...עם הסוזוקי, יש לך לפחות מרווח של 21 אש"ח לטיפולים כאלו בלי כאב לב.

אני שרדתי עם הונדה 2002 הרבה מאוד שנים - הייתה אמינה סה"כ אבל עדיין פה ושם היו תיקונים ובכ"ז, עלתה לי פחות ממה שהיה עולה לו הייתי משדרג. רק כשעברה 200 אק"מ החלטתי שדי, הגיע הזמן והתקדמנו ליונדאי 2014.

• תוכן חדש...