Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7794 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם זה מותר ?

זה פוגע במשהו ?

הורס וכ'ו ...אני רוצה לפנק קצת את האוטו ולעשות לו ניקויי מתחת למכסה מנוע כמו שצריך .

מיצ'ובישי לנסר ידנית מנוע 1300 12 שסתומים .

פורסם

ישנה סכנה ממשית להרטבות רכיבי מע' החשמל ולהרס בהם.

מאוד לא מומלץ לשטוף והדבר המינימלי שניתן לעשות הוא לעטוף בניילון את רכיבי מע' החשמל, אך שוב, לא מומלץ.

מה בדיוק ברצונך לנקות?

את המנוע ניתן לנקות בעזרת תכשירים ייעודיים.

בברכה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

לא בריא בכלל, לך תדע לאן יחדרו מים עם כל המערכות, המחשבים והחשמלים שיש באזור - לא מומלץ.

מה שכן אתה יכול לעשות - לנקות עם סמרטוט, מברשת (בתוספת בנזין ) , קיטור, ראיתי כאן גם המלצה על ניקוי ליכלוך עם ספרי זזקל וסמרטוט או פשוט להשאיר מלוכלך.

פורסם

לא יודע מה כל כך חשוב לך לנקות את המנוע מילא אף אחד לא רואה אבל..

ניקוי מנוע עולה בסביבות ה 70(זה מה שביקשו במוסך שלי)

שים לב!!!!

אם יש לך אוטו ישן אז חלק מהלכלוך סותם סדקים(במידה ויש לך) ואם יש לאחר הניקוי יש סיכוי שתצטרך גם לתקן סדק\סדקים

פורסם

הקטע שעשו לאוטו טיפול ומילאו יותר מידי שמן והוא ברח החוצה וכל המכסה של המנוע התושבת שלו יענו מלאה בשמן ואת זה במיוחד אני רוצה לנקות .

פורסם
הקטע שעשו לאוטו טיפול ומילאו יותר מידי שמן והוא ברח החוצה וכל המכסה של המנוע התושבת שלו יענו מלאה בשמן ואת זה במיוחד אני רוצה לנקות .

תעבור עם סמרטוט אחי לא צריך יותר

ככה אני עשיתי שקניתי את האוטו

פורסם

אם מפלס השמן מגיע לגובה גל הארכובה ולא אמור להגיע לשם (במכוניות מודרניות) אז יכולות להיות צרות.

במנועים ישנים גל הארכובה פוגע בפני השמן ומתיז אותו לכיוון דפנות הצילינדר אבל במנועים יותר חדישים גל הארכובה לא אמור לבוא במגע עם השמן.

פורסם

בנוגע לנושא המקורי.

חיפוש קצרצר ביותר (מפאת עייפות) הניב את זה.

נסה לחפש גם, דובר על כך לא מעט.

לילה טוב,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

עודף שמן מסוכן יותר מחוסר קל בשמן, בגלל כמה סיבות:

1 - אם המפלס גבוה בהרבה מהדרוש, עלול גל הארכובה המסתובב לפגוע בשמן וליצור הקצפה שלו. כל שמן מנוע מכיל תוספות למניעת הקצפה, כלומר תערובת של אוויר ושמן, וזאת כי משאבת השמן שהיא משאבת גלגלי שיניים לא בנויה לדחוף תערובת דחיסה של שמן ואויר, ומין 'עיסת' אויר/שמן שכזו לא תבנה טריז שמן בין הקסוות לגל הארכובה וכדומה. במקרים קיצוניים עלול להגרם הרס ושפיכת מיסבים במנוע.

2 - במצבים מסוימים עלולים גלי לחץ הנוצרים בחלל בית גל הארכובה לבנות גלי לחץ בשמן שמפלסו גבוה, ואז מופעל לחץ חריג על מחזירי השמן של גל הארכובה, עד כדי פריצה שלהם.

3 - עודף שמן עלול גם להזרק דרך הנשם ולזהם את מסנן האויר או את סעפת היניקה.

כדי לא לעורר היסטריה, כמות קטנה של עודף שמן איננה מסוכנת אבל עדיף להמנע ממנה. עודף גדול מסוכן ממש.

דרך אגב, לפני כחודש וחצי הזדמן לי לבדוק מפוח ענקי המסתובב על מיסבי החלקה, בדומה למנגנון המצוי בגל הארכובה. בגלל תכנות לקוי של ממיר התדר של המנוע, התאוצה הגבוהה של המנוע והמפוח גרמה רגעית לתנאים של חוסר שימון. (המנגנון הספציפי לשימון המפוח הנ"ל אינו רלוונטי, לא מדובר שם על משאבה חיצונית). מיסב ההחלקה (אחד מהם) קרס וניתך תוך שניות בודדות. הקצפה במנוע עלולה לגרום בדיוק לתופעה הרסנית כזו.

יוסי

פורסם

אוקיי

תודה על התגובות

זה באמת האיר את עיניי.

מנוע של לנסר 92 נחשב לישן ?

הקטע שבאמת יש שמן מעל ה מקסימום והוא נפרץ החוצה מהמנוע וכיסה את כל מכסה המנוע .

אם אני אשתמש לניקויי במים מזוככים זה עדיין יכול לגרום לבעיות ?

פורסם

אחרי הניקוי שתעשה - ולא עם קיטור ולא ניקוי שיפגום במערכות

תחליף מוסך -

שמן צריך למלא ואח"כ לחכות כמה דקות טובות ולבדוק... ורק אז להוסיף...

מוסכים שממהרים לחסוך את הכמה דקות המתנה מצטברת הם לא מקצועיים....

במקום למלא נניח 4 קילו ואז להניע (כחצי קילו הולכים למסנן שמן החדש) ואז לדומם מנוע, לחכות נניח 10 דקות שהשמן ירד ואז להשלים את החסר לאחר בדיקה נוספת (בדרך כלל חצי קילו נוסף)...

פורסם

אם אני אשתמש לניקויי במים מזוככים זה עדיין יכול לגרום לבעיות ?

אתה יכול להשתמש במי גשמים, מי בארות, מי מעיינות זכים או לאסוף טל בבוקר מהעלים לתוך בקבוק - לא משנה סוג המים ברגע שהם יחדרו למקום לא טוב - יהיו צרות.

פורסם

אני לא מבין אותך וגם לא את תגובות החברים.

טיפלו לך במנוע, עשו שטויות וכנראה נזקים ???

1. שהמוסך יתקן כל מה שניזוק בגלל המילוי העודף.

2. שהמוסך ינקה את כל תא המנוע, יש להם חומרי המסה מיוחדים שאינם פוגעים במנוע.

(אני מקווה בשבילך שזה מוסך עשה ולא אתה ... )

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

• תוכן חדש...