Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3199 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ההסבר נכון לפחות למכונות פתח עליון של WhirlPool, אבל אני מאמין שזה מתאים גם לתוצרות אחרות.

לחסרי הסבלנות, הזיוף בזמן נובע מניסיונות מרובים של הבקר האלקטרוני לפצות על חוסר איזון דינמי של התוף, תוך עיכוב בהתקדמות השעון הדיגיטלי.

ולתיאור המפורט:

פתחתי אתמול את הדפנות של מכונה אחת כזו בגלל מים שדולפים ממנה מדי פעם על הרצפה. לא זיהיתי כל נזילה והפעלתי אותה פתוחה 3 פעמים, אז על סיבת הדליפה כשאעלה עליה אספר בעתיד.

כשהסתכלתי במכונה זיהיתי על גלגל הרצועה הגדול המותקן על ציר התוף אביזר פלסטי, ועל גוף המכונה בערך במיקום נגדי מין רגש אלקטרוני. די ברור שזהו מנגנון המזהה את מהירות הסיבוב של התוף וגם את המצב הזוויתי שלו.

עד כאן אין כל חדש. אבל אחת הכביסות אחריהן עקבתי הייתה של כמות ממש קטנה של מגבות, נניח משהו כמו 6 מגבות ידיים. בסך הכל הן מילאו פחות מרבע מקיבולת התוף, ממש ערימה קטנה בתוכו. שמתי לב שכשהגיע הזמן לבצע סחיטה המכונה בצעה רצף שלם וממושך של ניסיונות לתקן את חוסר האיזון שיצרה ערימה קטנה של מגבות ספוגות מים. ברור שלא היה כל סיכוי לבצע זאת כי הערימה הצטברה בצד אחד אבל בכל זאת המכונה האיצה קלות, בלמה, הפכה כוון סיבוב, עצרה באופן פתאומי (בלימה חשמלית בעזרת המנוע) וכך הלאה, הכל בניסיון לשפר את האיזון. רק לאחר 8 דקות של ניסיונות סרק כאלה היא נכנסה למצב סחיטה, וכמובן רעדה. היות ויש כמה מחזורי שטיפה העיכוב הכולל היה של 24 דקות לפחות.

כל פעם שהגיע זמן מחזור סחיטה הצג קפא עד שהסחיטה החלה בכל זאת, והרי לכם סיבה לחוסר התאמה בולט בין הזמן שהמכונה הציגה מראש ובין זמן הכביסה בפועל.

דרך אגב, אני מעריך שניטור חוסר האיזון הוא ע"י מדידת מחזוריות בזרם המנוע ביחס למהירות הסיבוב של התוף. לדעתי כך האלקטרוניקה 'יודעת' שהתוף לא מאוזן ומנסה לתקן זאת.

אם רק המהנדס שתכנן זאת היה גם מצליב את חוסר האיזון עם משקל הכביסה הוא היה מבין שהתוף כמעט ריק ואין כל סיכוי להשיג איזון נורמלי. תיאורטיקן חסר תקנה.

יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
פורסם

מעולם לא נתקלתי במצב בו המכונה שלי (בוש 7 ק"ג) מנסה לתקן תוף לא מאוזן. מצד שני, מעולם לא הפעלתי אותה "כמעט ריקה" אלא רק מלאה או מלאה מאוד.

לגבי הנזילה: קודמתה היתה קריסטל איטלקית. גם היא מדי פעם השאירה שלולית קטנה, בלי שזיהיתי נזילה. המקור התגלה בסוף כבולמ"ז גמורים שגרמו לדוד להשתולל יותר מדי ולהתיז מים דרך מגירת האבקה/מרכך.

:turn-l:
פורסם

מכונת סאמסונג די חדשה, לא מהיקרות, 6 קילו- יודעת להתמודד מצוין עם תוף לא מאוזן (שמכבסים סמרטוטים לדוגמה, שתופסים אולי רבע תוף ומתרכזים בצד אחד כאמור). הזמן המוצג תואם די במדויק לזמן בפועל.

כנראה תכנון גרוע של סדרה ספציפית.

פורסם
לגבי הנזילה: קודמתה היתה קריסטל איטלקית. גם היא מדי פעם השאירה שלולית קטנה, בלי שזיהיתי נזילה. המקור התגלה בסוף כבולמ"ז גמורים שגרמו לדוד להשתולל יותר מדי ולהתיז מים דרך מגירת האבקה/מרכך.

גם כשהדוד רועד אין התזה דרך מגרת האבקה, אבל מין הסתם אמשיך לעקוב.

זו מכונה עם פתח עליון ומגרת האבקה/ג'ל היא פנימית, מתחת למכסה העליון.

יוסי

פורסם
יודעת להתמודד מצוין עם תוף לא מאוזן (שמכבסים סמרטוטים לדוגמה, שתופסים אולי רבע תוף ומתרכזים בצד אחד כאמור). הזמן המוצג תואם די במדויק לזמן בפועל. כנראה תכנון גרוע של סדרה ספציפית.

לא שולל שהתכנון של המכונה גרוע, אבל צריך להביא בחשבון שמעט המגבות שהיו בתוף הן בעלות צפיפות גבוהה ולכן יחסית כבדות כשהן ספוגות מים.

דרך אגב, אני מכיר 2 שיטות לאיזון דינמי אוטומטי למכונה לא מאוזנת, למשל למפוח תעשייתי.

האחת מבוסס על 4 תאים הממוקמים ב-90 מעלות זה לזה ועל חומר המוזרם בין 2 התאים בכל זוג. השיטה הזו מאפשרת לאזן אוטומטית תוך כדי עבודה והיא דומה למנגנון האיזון של גלגלי רכב שהיה מקובל לפני עשרות שנים - צלחת ובה משקולות בשני צירים ניצבים זה לזה ומנגנון של 4 גלילים שאפשר להזיז משקולת בכל ציר. שיטה זו הצריכה מיומנות של המאזן אבל הרעיון דומה למה שתארתי.

שיטה שנייה מבוססת על כדורי פלדה הנתונים במסלול טורואידי בתוך גוף הצמוד לחלק הטעון איזון. אין לי ניסיון עם ציוד כזה ואני מכיר אותו רק מקריאה.

יוסי

פורסם

מכיר את תופעת האיזון, מצד שני אני אף פעם לא באמת מחכה למכונה. גם מדיח הכלים מזייף וגם זה לא ממש כפת לי.

אני גם כמעט אף פעם לא מפעיל אותם ריקים.

המנגנון משמש לעצירה מול הפתח מה שנוח מאד. במכונת פתח עליון.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• תוכן חדש...