Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3225 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קרמבו, תודה על הכתבה והכתיבה.

אני מאמין שהכוח הגדול של מידע הוא היכולת להוציא ממנו תובנות. עשיתם עבודה יפה.

מהצד השני, להשיג מידע מסוג שכזה בסדר גודל הרבה יותר מקיף כנראה שלא יהיה אפשרי ואז תמיד הוא יהיה נתון לביקורת שבחלקה צודקת.

אני הייתי גם כן שמח לתובנות משנתונים מוקדמים יותר (נניח 5 שנים על הכביש במקום 2-3)

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אומרים שהסטטיסטיקה היא אחותה המפגרת של המתמטיקה, ולכן חוטאת באי דיוקים. ממבט חטוף על הגרפים מבלי לקרוא לעומק נראה כאילו החיפוש בנושאי גיר בתוצרת יפן גדול משמועותית מאחרים, (ניסן גו'ק רוקס :) )

אישית לא הייתי קונה כל מסקנה מהנתונים בעיקר מכל הטעמים והטענות שכבר הועלו כאן (אין פילוח ארצות יצור למשל) אבל כן ניתן להניח שישנה מגמה מסויימת ויפן לא ממש בשיאה מהעבר.

שנת 2015 כנתון על בסיס זמן לא מאפשר אבחנה אמיתית לגבי האמינות כמו למשל נתונים על בסיס נסועה (מי אמר ראשי מנוע סדוקים באבנסיס ב 70K קילומטרים :) או טורבו בלנד קרוזר בקילוטרז' דומה, מנועים בהונדה אינסייט )

אני לא יודע אם בכלל אפשר למצוא מקור נתונים מהימן בכלל בנושא כזה.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
ואני תוהה איך שאף אחד לא ציץ את המילה DSG, מכטרוניקס, קלאצים.

כנראה שרק אני חי בסטיגמה על VAG.

חסוך במילים, אמור גיר. אבל גם לניסן היפנית לא חסר, וזה בכלל גיר רציף פשוט יותר :)

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
א

לגבי שנתונים מוקדמים יותר, יש בזה משהו, אבל מכוניות משנת 2015 הן לא ישנות מדי ולא חדשות מדי כדי לאפשר קבלת תמונת מצב טובה.

קרמבו תודה על הכתבה, אלה נתונים מעניינים אם כי ישנה שגיאה בבסיס תזת המחקר.

כשמשווים תפוחים צריך להשוות אותם לתפוחים, מכוניות משנת 2015 נמצאות רובן תחת כנפי אחריות יצרן/יבואן, לפיכך גם אם יש תקלה ברכב כזה הבעיה מגולגלת אל היבואן שאמור לפתור אותה ולא הלקוח דרך אתר חיפוש חלקים.

מי כן נכנס לאתר לחפש? אותם בעלי מכוניות שיצאו מאחריות, כלומר כלי רכב שעלו על הכביש עם כיסוי אחריות לשנתיים בלבד וכאלה יש למצער רק אצל יבואנים בודדים, אחד מהם מככב בפורום לשלילה ללא הפסקה - כך שמהבחינה הזו הכתבה דווקא כן משקפת את המציאות.

פורסם

הבעיה שהיא שבשאלת המחקר מונחת הנחת יסוד שמטה את המסקנות.

מנסים ללמוד מה יותר אמין לפי כמות השאילתות להצעת מחיר. ואז מסיקים מסקנה לגבי אמינות לפי כמות החלקים שבררו עליהם (אפילו לא הוזמנו בפועל).

אבל אם הייתי שואל: מי מבעלי הרכבים נוטה יותר לטפל במוסך מורשה יבואן ומי נוטה יותר לטפל לבד/ במוסך שאינו מורשה יבואן, הייתי מקבל מסקנות דומות לגבי מדינת המותג אבל לשאלה אחרת בכלל שאינה מלמדת דבר על אמינות או איכות.

הייתי יכול לשאול גם: מי משלם כמו טמבל מחירי מוסך יבואן ומי עושה סקר שוק טוב יותר?

האם בעלי מכוניות אמריקאיות וצרפתיות הם אנשי עסקים/ צרכנים נבונים יותר?

הדבר היחידי שהסקר מלמד בוודאות היא שבעלי קוראניות לא מבררים מחוץ למוסך היבואן. לא יודע האם זה טוב או רע. אפשר לשער כל מיני השערות בעקבות כך: יכול להיות שקוראניות אמינות וזה גם כול ללמד שבעלי הרכב הקוראני הם קהל שבוי. זה יכול ללמד שהמוסכים של הקוראניות והאחריות מצויינים וזה יכול ללמד שבעלי קוראניות לא מעוניינים להתעסק עם המכונית שלהם ברמה המכאנית.

פורסם

מדהים שלבעלי רכבים גרמנים בפורום קשה לקבל שהרכבים הגרמנים לא מתקרבים אפילו לאמינות של יפניות/קוריאניות. הגרמנים מייצרים מכוניות מעולות אומנם לא אמינות.

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם

לא ניב, אני לגמרי לא מסכים איתך.

שתבין, אני מאמין שטויוטה ושות' בונים מכוניות אמינות בהרבה מאלה של קונצרן פולקסווגן.

גם לקסוס ואינפיניטי תהיינה אמינות ממרצדס, ב.מ.וו ואודי.

על זה אין לנו ויכוח.

הטענה שהעלתי היא שלא ניתן להשוות את כמויות חיפושי החלפים למכוניות שעדיין באחריות (שנת 2015 עדיין מכוסה באחריות במכוניות מהמזרח) לכמויות החיפוש במכוניות שיצאו מהאחריות (מי אמר צ'מפיון ולא קיבל?) ואז ללמוד מזה משהו.

עכשיו עזוב את הסיסמאות הריקות ובוא תתווכח לוגית עם הטיעון הזה.

פורסם
מדהים שלבעלי רכבים גרמנים בפורום קשה לקבל שהרכבים הגרמנים לא מתקרבים אפילו לאמינות של יפניות/קוריאניות. הגרמנים מייצרים מכוניות מעולות אומנם לא אמינות.

אפשר לקבל ואפשר לא, אבל לפחות ב 7-8 שנים האחרונות הגרמנים מובילים טכנולוגית.

ותמיד החלוצים משלמים מחיר שהשמרנים לא משלמים.

קל להסתכל על השילוב TSI+DSG כמקור הרוע המוחלט, בוודאי בהשוואה לשמרנות המזרחית.

אך יש לה גם צדדים חיוביים; צריכת הדלק של הגולף 125 היא בדיוק חצי משל המכונית הנמכרת ביותר בארץ, הקאיה ספורטאז'.

בנסועה שנתית של 20K החסכון יכול להגיע לאלפי שקלים בשנה, סכום לא מבוטל.

שלא לדבר על ההבדל בביצועים, שהם בליגה אחרת לגמרי.

ותתפלא לשמוע, גם אצל היצרנים היפניים לא הכל אחיד - בדוק פעם כמה תיבות רציפות הוחלפו במכוניות ניסאן או כמה אלטרנטורים הוחלפו במאזדות עם מנועי סקאייאקטיב.

תאמין לי שתופתע, ולא לטובה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

כתבתי פעם שבאנגליה יש חברת ביטוח פרטית שמאריכה אחריות יצרן. היא מפרסמת את סטטיסטיקות התיקונים והעלויות עפ שנתונים ודגם וזה כבר מקור הרבה יותר טוב לניתוחים רק פחות רלוונטי לארץ.

פורסם
אפשר לקבל ואפשר לא, אבל לפחות ב 7-8 שנים האחרונות הגרמנים מובילים טכנולוגית.

ותמיד החלוצים משלמים מחיר שהשמרנים לא משלמים.

קל להסתכל על השילוב TSI+DSG כמקור הרוע המוחלט, בוודאי בהשוואה לשמרנות המזרחית.

אך יש לה גם צדדים חיוביים; צריכת הדלק של הגולף 125 היא בדיוק חצי משל המכונית הנמכרת ביותר בארץ, הקאיה ספורטאז'.

בנסועה שנתית של 20K החסכון יכול להגיע לאלפי שקלים בשנה, סכום לא מבוטל.

שלא לדבר על ההבדל בביצועים, שהם בליגה אחרת לגמרי.

ותתפלא לשמוע, גם אצל היצרנים היפניים לא הכל אחיד - בדוק פעם כמה תיבות רציפות הוחלפו במכוניות ניסאן או כמה אלטרנטורים הוחלפו במאזדות עם מנועי סקאייאקטיב.

תאמין לי שתופתע, ולא לטובה.

לא כל כך הגיוני להשוות ג'יפון לקומפקטית.

אולי יותר נכון להשוות את הגולף לסיוויק או קורולה, ושם ההבדלים הרבה יותר קטנים (ובתלות באופי הנהיגה - זניחים).

הצרכן הממוצע, שהוא 98% מהשוק רוצה רכב שיניע בבוקר, לא ייתקע על כביש 6, ויגיע למוסך רק פעם בשנה.

טכנולוגיה חדשנית שלא מקיימת את אילו, היא לא טכנולוגיה חדשנית אלא פיילוט. (ואילו שקונים את הרכבים האילו הם מעבדות הניסוי).

העלות של הפסדי ימי עבודה ועצבים עם רכב לא אמין, כנראה יקרה משמעותית לרוב הנהגים מעוד 1500 ש"ח בשנה דלק.

פורסם

מה שרשמתם לא סותר את מה שרשמתי, הגרמניות חסכוניות, מפוארות נוחות וכו' אבל מבחינת אמינות היפניות והקוריאניות מובילות.

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם

כל זמן שאין לנו נתונים מדוייקים, ואלו מצויים ושמורים היטב במחשבי מחלקות השירות, הכל מתבסס על השערות וגם על לא מעט סטיגמות.

וצאו מהעיניין הזה שכל וואגית נתקעת 3 פעמים בשבוע, זה ממש לא נכון ולא מדוייק.

וכן, סקודה אוקטביה חסכונית ב 50% מקורולה, וזה רק בשל היתרון הטכנולוגי.

וטיגואן חסכוני ב 50% מספורטאז' מאותה סיבה בדיוק.

פורסם
כל זמן שאין לנו נתונים מדוייקים, ואלו מצויים ושמורים היטב במחשבי מחלקות השירות, הכל מתבסס על השערות וגם על לא מעט סטיגמות.

וצאו מהעיניין הזה שכל וואגית נתקעת 3 פעמים בשבוע, זה ממש לא נכון ולא מדוייק.

וכן, סקודה אוקטביה חסכונית ב 50% מקורולה, וזה רק בשל היתרון הטכנולוגי.

וטיגואן חסכוני ב 50% מספורטאז' מאותה סיבה בדיוק.

מהיכן אתה מביא את המספרים האילו?:shock:

אולי, במקרה הטוב 15% חיסכון.

נראה שיש רבים שלא משנה מה יהיו הנתונים - הם תמיד ימצאו את הנימוקים והסיבות שהם לא נכונים.

אפילו על פי נתוני היצרן של סקודה וטויוטה אין כאילו הבדלים בצריכה (ומניסיון אני דווקא מאמין לטויוטה)

אם זה הולך כמו ברווז, ומגעגע כמו ברווז - זה ברווז.

פורסם

מאתר נטקאר.

ומניסיון, נתוני צריכת הדלק שלו מדוייקים מאד.

ואם אתה לא מאמין שיש תקלות גם במכוניות יפניות, פנה אלי בה"פ ואקח אותך לסיבוב מוסכים של מותגים יפניים.

ותאמין לי שתופתע.

העיניין שהם יודעים לטפל בתקלות היטב, לפחות בהיבט תודעת השירות, וזה עושה את ההבדל הגדול.

• תוכן חדש...