Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3227 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וברכה,

באמצע נסיעה המזגן הפסיק לקרר, נשמע רעש מוזר ממכסה המנוע ועלה החום מנוע.

פתחתי את המכסה וראיתי שהשמן נכנס כולו למיכל המים ונהיה קצפת בצע חום בהיר.

לקחתי אותו למוסך והוא אומר שכיוון שהרכב מניע לא הלך ראש מנוע אלא קולר,

וברכב כזה לקולר אין משמעות רצינית וכדאי לבטל אותו במקום לקנות ולשים חדש.

בעבור מילוי שמן + ביטול הקולר + שטיפת הצינורות מהשמן החם שנדבק שם הוא רוצה 400 ש''ח.

לפי דבריו עלות קולר היא 800-1000 ש''ח.

מוסכניק אחר, אומר שלא כדאי לבטל את הקולר כי זה עושה בעיות אחר כך, ועדיף להביא חדש לדבריו ב-200-250 ש''ח בלבד ולהחליף.

מה אומרים ?

פורסם

אם אתה מתכוון להמשיך להחזיק את הרכב, אל תבטל קולר גיר. הוא חיוני לשמירה על גיר תקין לאורך זמן.

קנה רדיאטור חדש ותחליף. כמובן בצע שטיפה יסודית למערכת הקירור.

אה, ותכניס את המכונאי שהציע לבטל קולר גיר לרשימה השחורה.

יום טוב גם לך

פורסם
אם אתה מתכוון להמשיך להחזיק את הרכב, אל תבטל קולר גיר. הוא חיוני לשמירה על גיר תקין לאורך זמן.

קנה רדיאטור חדש ותחליף. כמובן בצע שטיפה יסודית למערכת הקירור.

אה, ותכניס את המכונאי שהציע לבטל קולר גיר לרשימה השחורה.

תודה על התגובה המהירה !

תאמר לי בבקשה מה הקשר לרדיאטור ? מי אמר שהבעיה היא בו ואיך החלפה שלו תפתור בעיה שיש בקולר ?

פורסם

הקולר שמן של הגיר הוא חלק מהרדיאטור,

לכן כאשר הוא נפרץ השמן גיר עובר למערכת הקירור של המנוע.

אחרת אין שום קשר בין השמן גיר לנוזל קירור.

יום טוב גם לך

פורסם

במחשבה שניה ישנם גירים שבהם מחליף החום יושב על הגיר עצמו ולא חלק מהרדיאטור.

לדעתי ביפניות זה לא המקרה אבל אם כך הדבר אצלך אז אני חוזר בי לגבי הרדיאטור.

בכל מקרה, אל תבטל אותו.

יום טוב גם לך

פורסם
שלום וברכה,

באמצע נסיעה המזגן הפסיק לקרר, נשמע רעש מוזר ממכסה המנוע ועלה החום מנוע.

פתחתי את המכסה וראיתי שהשמן נכנס כולו למיכל המים ונהיה קצפת בצע חום בהיר.

לקחתי אותו למוסך והוא אומר שכיוון שהרכב מניע לא הלך ראש מנוע אלא קולר,

וברכב כזה לקולר אין משמעות רצינית וכדאי לבטל אותו במקום לקנות ולשים חדש.

בעבור מילוי שמן + ביטול הקולר + שטיפת הצינורות מהשמן החם שנדבק שם הוא רוצה 400 ש''ח.

לפי דבריו עלות קולר היא 800-1000 ש''ח.

מוסכניק אחר, אומר שלא כדאי לבטל את הקולר כי זה עושה בעיות אחר כך, ועדיף להביא חדש לדבריו ב-200-250 ש''ח בלבד ולהחליף.

מה אומרים ?

אנחנו מדברים על קולר של התיבת הילוכים או של המנוע?

פורסם (נערך)

לדעתי מדובר בקולר שמן מנוע שמותקן במנוע 1.8.

אין בעיה לבטל את הקולר שמן מנוע הוא גם ככה בקושי מתפקד הוא ממש קטן עם צינורות דקים 8ממ בקושי יעיל ברכב הזה אפשר לבטלו ללא כל חשש, בתנאי שמסירים אותו לגמרי מהמנוע ובמקומו מתקינים תותב הברגה מתאים במקום הקולר ואת הצינורות מים חוסמים בעזרת פקקי מים איכותיים.

הקולר או בשמו האמיתי מחליף חום תפקידו גם לחמם את השמן מהר בטמפ' נמוכה וגם לייצב את הטמפ' של השמן שלא תעבור את הטמפ' המותרת.

אבל ישנם רכבים עם אותו מנוע בדיוק רק ללא הקולר ומניסיוני הרב ברכבים אלו אין חשש מביטול.

אם מדובר בקולר גיר אז בוודאי שלא לבטל בשום פנים.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם (נערך)
לדעתי מדובר בקולר שמן מנוע שמותקן במנוע 1.8.

אין בעיה לבטל את הקולר שמן מנוע הוא גם ככה בקושי מתפקד הוא ממש קטן עם צינורות דקים 8ממ בקושי יעיל ברכב הזה אפשר לבטלו ללא כל חשש, בתנאי שמסירים אותו לגמרי מהמנוע ובמקומו מתקינים תותב הברגה מתאים במקום הקולר ואת הצינורות מים חוסמים בעזרת פקקי מים איכותיים.

הקולר או בשמו האמיתי מחליף חום תפקידו גם לחמם את השמן מהר בטמפ' נמוכה וגם לייצב את הטמפ' של השמן שלא תעבור את הטמפ' המותרת.

אבל ישנם רכבים עם אותו מנוע בדיוק רק ללא הקולר ומניסיוני הרב ברכבים אלו אין חשש מביטול. - הייצרן התקין את הקולר מסיבות מסויימות ואין לך את הידע והכלים לבדוק שביטול הקולר לא פוגם.

ברכבים עם קולר אשר דרכו זורם נוזל קירור שתפקידו בין היתר לזרז את חימום שמן המנוע על-מנת להוריד את רמת החיכוך של מכלולי המנוע בפאזת החימום דבר תורם להארכת חיי המנוע, הורדה של צריכת הדלק ופליטת מזהמים.

לדעתי ביטול הקולר אין דבר חכם במיוחד.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק זה בדיוק מה שאמרתי לגבי תפקיד הקולר.

המנוע הזה מגיע לטמפ' עבודה תוך דקות בדדות גם כשקר מאוד בחוץ ככה המנוע תוכנן, בחורף החימום עובד תוך שתי דקות עבודה, לשמן לא תהיה בעיה להתחמם מהר, ומצד שני מערכת הקירור מאוד אמינה חזקה ויעילה אין צורך בקולר בטח שלא באקלים שלנו.

ומצד שני אם עלותו לא גבוהה שווה להתקין חדש הכי פשוט והכי טוב, החסרון זה האמינות שלו, וגם הוא מהר נסתם כי המעברים שלו מאוד מאוד צרים וזאת הסיבה שייעצתי לבטלו כי התכנון שלו גרוע תוסיף לזה שהרכב ישן ויש המון משקעים גם במערכת הקירור וגם בוצה במנוע תקבל קולר סתום מהר מאוד.

פורסם

אני מסכים איתך שברכב יישן שלא טופל כראוי בהחלט עלולים להיווצר סתימות בחלקי קולר שמן מנוע או/גם בקולר של תיבה אוטומטית לכן לפני התקנת קולר

חדש הייתי מנקה גם את מערכת שמן המנוע וגם את מערכת הקירור בצורה ייסודית דבר שניתן לעשות בקלות יחסית.

אני זוכר מפרוייקט שיפוץ ראש מנוע שיצעת ברכב שלך גם אתה פדנט ואם זה היה מדובר ברכב שלך כנראה היית דואג לעשות את שכתבתי.

איזה כייף לי :)

פורסם

את הקולר הזה תכננה קבוצה של מהנדסים יפנים, שכל אחד מהם מומחה רציני בתחומו ובעל השכלה מעמיקה. אם קבוצת המהנדסים הזו חשבה שצריך קולר - אז צריך.

מה שמצחיק זה שמגיע איזה מוסכניק ומחליט שלא צריך סתם כי ככה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

• תוכן חדש...