Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3228 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

קיים בשנתונים מסויימים מעל שנת 99 בנפח 1.8 ו 2.0 בלבד.

וכשבא מוסכניק ואומר שהקולר גיר המקורי לא יעיל וכדאי להתקין קולר חיצוני הופך אותו מיד למהנדס נכון?

המנוע ככה בנוי הוסיפו לו קולר לשמן המנוע משום שקיים אותו דגם מנוע עם טורבו אז כנראה שזה בתור הכנה לקירור וחימום יעילים יותר וגם לא לכל המדינות ששם נמכר הרכב קיים הקולר על אותו מנוע בדיוק.

מאזדה מתאימה את הרכבים לאיזורים מסויימים.

נניח מאזדה בשנים 94-98 לא היה שקע obd2 למדינות מסויימת אם לא לכולם חוץ מקליפורניה.

בקיצור מה שאני אומר זה מתוך ניסיון של שנים רבות במיוחד ברכבי מאזדה.

דוגמה הכי יפה למקרה הזה: במאזדה 6 שנת 2002 בנפח 2.0 חלק הגיעו עם פילטר שמן חיצוני ללא קולר וחלק עם פילטר פינימי עם קולר.

גם בספרות היצרן של ה 6 בסעיף שמתייחס לבית צסנן השמן ישנם 2 איורים שעליהם רשום על האחד למדינות אירופה והשני ארהב לזכרוני אם הוא צלול.

בפורד מונדאו מנוע כמעט זהה ל 6 ללא קולר.

תמונה של הקולר במנוע fp ו fs http://www.protegefaq.net/msoilcooler/oilcooler.jpg

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם (נערך)

דוגמה הכי יפה למקרה הזה: במאזדה 6 שנת 2002 בנפח 2.0 חלק הגיעו עם פילטר שמן חיצוני ללא קולר וחלק עם פילטר פינימי עם קולר.

גם בספרות היצרן של ה 6 בסעיף שמתייחס לבית צסנן השמן ישנם 2 איורים שעליהם רשום על האחד למדינות אירופה והשני ארהב לזכרוני אם הוא צלול.

בפורד מונדאו מנוע כמעט זהה ל 6 ללא קולר.

fs http://www.protegefaq.net/msoilcooler/oilcooler.jpg

לדעתי עשית קצת סבטוחה בפרטים שציינת לגבי מאזדה 6. בדוק שוב פעם בספרות ייצרן ואשמח אם תשתף אותנו באיורים הרלוונטים. ייתכן שאתה מתבלבל בין מנוע 1.8 ליטר ל-2.0 ליטר.

ההשוואה שלך לא במקומה. עלייך להתייחס למערכת הקירור/שימון כמערכת המורכבת ממספר רכיבים אשר משפיעים על יכולת הקירור. הדגמים שהגיעו לארץ נמכרו עם מאווררים בעלי יכולת קירור הרבה יותר גבוהה מאשר באירופה לכן מסיבה זו אולי בדגמים מסויימים לא קיים קולר לשמן מנוע.

אני לא מתיימר להיות מהנדס המנועים של מאזדה לכן לעולם לא הייתי מציע לבטל חלק מסויים ברכב רק מפני 'שהניסיון' שלי מגיע מהחלפה ותיקון מספר מנועים.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

אני הצעתי את שלי או לבטל את הקולר או להתקין חדש עם שטיפה למערכת הקירור והחלפת שמן ומסנן, אין לי עוד מה להציע בתור בעל מקצוע.

לך אין מה להציע כי אתה לא בעל מקצוע ולא בעל ניסיון יש לך ידע עיוני בלבד מספרויות וזה בסדר להביע דעה.

רצוי מאוד להיצמד להוראות היצרן ולהמלצותיו, כשבפועל זה לא מסתדר בגלל משתנים כמו מנוע עייף, צורך המון שמן ואין ללקוח רצון להחליף מנוע או לשפצו במחיר גבוהה מאוד רק בשביל שבמנוע יהיה שמן 0w-20 אז יש חלופות אחרות כמו שמן 10w40 ." אבל בספרות לא כתוב שאפשר צמיגות כזו" בניסיון זה מוכח ביעילות להארכת המשך חיי המנוע העייף.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם

הקולר בקישור שצורף בתמונה הוא קולר נוזל/נוזל קטן ופחות יעיל מקולר נוזל/אויר או קולר צלעות גדול.

אם אין להשיג קולר כזה במחיר שפוי או מפירוק, גם אני אישית היתי מבטל אותו.

פורסם
קולרים של שמן לא נסתמים כל כך מהר.

לעניין הביטול אני לא ממליץ אבל למרות זאת, אשמח לראות תמונה של הקולר המדובר.

הקולר בקישור שצורף בתמונה הוא קולר נוזל./וזל קטן ופחות יעיל מקולר נוזל/אויר או קולר צלעות גדול.

אם אין להשיג קולר כזה במחיר שפוי או מפירוק, גם אני אישית היתי מבטל אותו.

אני לא רואה סיבה או טיעון משכנע לביטול של קולר שמן מנוע במיוחד שמחירו בארץ כ-800-100 שקלים וניתן להשיג במחיר הרבה יותר זול קולר איכותי של ייצרן OEM באיביי.

לשנינו ברור שלקולר יש תפקיד חשוב במערכת לכן אינני מסכים איתך.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...