Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן גיר לאקסנט 2008 נפח 1400

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3203 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מאור כמובן התכוון שתשים רק שמן בתקן SP3.

פשוט המקורי כל כך זול ביונדאי שופ שאין טעם לחפש משהו חליפי שעומד בתקן.

SP3.jpg

לעומת זאת בכל חנות אחרת המקורי יקר אז אם אתה לא מגיע ליונדאי שופ, תקנה יורול ATF1100, או גלון VALVOLINE MAXLIFE

שניהם למשל עומדים בתקן של יונדאי.

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם

החלפה חלקית בריקון מהבורג בקרטר, מבלי לפרק את הקרטר כדי להחליף פילטר - בערך 2.5-3

שים לב שהבורג פונה קדימה, אז תוריד את הרכב לרצפה כדי שכמה שיותר יתנקז, ורק אז תרים שוב כדי לסגור את הבורג.

Stay Dirty

פורסם
שמן גיר ביונדאי שמים אך ורק מקורי! קיקס לא בא בחשבון!

את השמנים הנ"ל, ממלאים כשמן מקורי במפעלי היצרניות יונדאי וקאיה בקוריאה.

והם עומדים בתקנים של מיצובישי טויוטה מאזדה , ועוד יצרנים.

אפשר לרשום, אני לא מכיר את השמן והיצרן, לכן אני ממליץ על שמן אחר.

אבל לשלול שלילה גורפת.. לא נחמד ומטעה.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

למי שרוצה להתעמק, לחברה קוראים GS Caltex בשיתוף Chevron, יצרן ענק וותיק במזרח הרחוק. מסתבר שלא רק יונדאי וקאיה סומכים עליהם.. ממה שהצלחתי להבין, החברה הנ"ל מחזיקה בתקנים, שחברות ענק מוכרות עדיין לא אימצו. קשה למצוא ביקורות רעות על המוצרים שלהם. מי שיחפש שמן 100% PAO SYNTHETIC, יגיע בד"כ אליהם ולעוד כמה יצרניות של "שמני בוטיק" יקרים פי ארבע. מידע מעניין מאוד !

http://kixxlube.gscaltex.com/ENG/Tech/certificate_global.aspx

http://kixxlube.gscaltex.com/ENG/AboutGS/gs_lubricants.aspx

https://sarahxreview.blogspot.co.il/2016/07/kixx-engine-oil-review.html

פורסם

KIX שחקן חדש יחסית במדינתנו-זו סחורה קוריאנית מקורית.

אבל,אני נוטה לצד מאור 30,שכן,עדיף לשים את המקור שהוא שמן סינתטי כי בהפרש המחיר בין המקורי לבין ה KIX ובהתחשב,שהחלפת שמן גיר נעשית פעם ב 3 שנים בממוצע,עדיף לא לקחת סיכונים מיותרים.

ברכב שלי,אני משתמש רק בשמן המקורי וב"ה הגיר מתפקד כמו שעון (רכב בן 8,ליסינג לשעבר מהרץ,נקנה עם 31,000 ק"מ ומתקרב יחד איתי ל 97,000 ק"מ)

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם (נערך)

תקרא שוב,

הנה מה שליין-מן כתב: "

את השמנים הנ"ל,

ממלאים כשמן מקורי

במפעלי היצרניות יונדאי וקאיה בקוריאה.

והם עומדים בתקנים של מיצובישי טויוטה מאזדה , ועוד יצרנים."

ליצרני רכב אין בד"כ "חברות שמנים ונוזלים" משלהם, כך שגם קסטרול יכול להיות "שמן מקורי". מי מייצר את השמן ששמת ביונדאי שלך ?

גם גנגאם סטייל זה "

סחורה קוריאנית מקורית" (?), זה לא הופך אותו לזמר טוב. מה שהופך את ה Kixx לשמן טוב הוא ההרכב הכימי שלו ומה שמאשר זאת הם התקנים בהם הוא עומד בכבוד, 100% PAO SYNTHETIC בעצם אומר שהשמן הוא באמת סינטטי. דווקא שמנים שמצויין עליהם רק "synthetic" יכולים להיות תערובת, אז שמן קיקס :) הוא בעצםלא סתם סינטטי אלא single malt :)

http://www.machinerylubrication.com/Read/28671/basics-of-syntic-oil-technology

* לא ערב במאה אחוז לנ"ל, החומר נלמד בעשר דקות. ואני גם לא סוכן שמנים ודלקים, מעולם לא השתמשתי במוצרי החברה או בשמן קיקס ואני לא מקבל תמלוגים מהקוראנים (לעת עתה..).

(ניסיתי לערוך את ההודעה, זה לא נשמר משום מה, מצטער על שבירת השורות)...

KIX שחקן חדש יחסית במדינתנו-זו סחורה קוריאנית מקורית.

אבל,אני נוטה לצד מאור 30,שכן,עדיף לשים את המקור שהוא שמן סינתטי כי בהפרש המחיר בין המקורי לבין ה KIX ובהתחשב,שהחלפת שמן גיר נעשית פעם ב 3 שנים בממוצע,עדיף לא לקחת סיכונים מיותרים.

ברכב שלי,אני משתמש רק בשמן המקורי וב"ה הגיר מתפקד כמו שעון (רכב בן 8,ליסינג לשעבר מהרץ,נקנה עם 31,000 ק"מ ומתקרב יחד איתי ל 97,000 ק"מ)

עריכה אחרונה על ידי אשרי
פורסם

אשרי, כאן אני אכנס.. עם הערכה מלאה להודעה שלך.

אני מבין את המגיבים - הם קצת חוששים מדברים חדשים לא מוכרים להם, אשר הגיעו לאחרונה.

לכן טוב שאנו נותנים מידע וקישורים.

ובמיוחד ההדגשה - כי גם השמן המקורי, מיוצר על ידי חברות השמנים, ולא היצרן.

ואפילו אפשר , כי על המיכל המקורי :wink: יהיה רשום כי היצרן הוא GS-KIXX עבור יונדאי.

לדעתי - היבואן צריך להכניס את המוצרים החדשים למוסכים גדולים, ומוסכי יבואנים.

ובדרך הזו - הצרכן ילמד להכיר את המוצרים ויהיה לו שקט נפשי - מאחר והוא יראה את המוצרים

במוסכים גדולים, אשר בדקו את ההתאמה, ונותנים אחריות למוצרים.

אני נתקלתי במוצרים של GS-KIXX לפני כשנתיים במוסכים של חברים, אשר בדקו אותם.

והם משתמשים בהם כשנתיים ללא בעיות - כנ"ל לפני שנה בצעתי החלפה בממסרה אוטומטית

של מאזדה 3 שנת 2009, בתקן M-5 ועד היום הכל תקין.

כך כי אני מבין את החשש הראשוני, לא לכולם יש סבלנות או רצון ללמוד דברים חדשים

וגם אין כוח להתחיל להתערבב בנושא שמנים ומפרטים טכניים, הם רוצים שקט נפשי .

אבל חבל שיש מגיבים בדיון אשר לא מכירים את המוצרים, ומיד מפחידים ושוללים בצורה לא נעימה.

* הלוואי והיו רושמים תגובות כשם ש colauti 9 רושם, כותב יפה ומסביר את החששות

ומדוע הוא מעדיף מוצר אחר תואם.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

אייל,אני אסביר לך את שיקול היבואן:

היבואן רוצה להרוויח וצריך לזכור שבמוסך המורשה שלו,ליטר שמן גיר עולה לצרכן (תחזיק טוב את הכסא שלא תפול חלילה) 90 ש"ח לפני מע"מ ועבודה- ליבואן זה סוג של מכרה זהב ולמה שיציע את ה KIX שהוא מקורי תחליפי ותואם כמעט בדיוק כמו המקור (כמו הסיפור של VAG עם חלקים OEM),שילותו ללקוח תהיה נמוכה יותר כאשר היבואן רוצה להרוויח ?

אני כבר לא מדבר על כך שביונדאי שופ השמן נמכר במחיר זול בהרבה (כמעט בחצי).

פותח הנושא,כיוון שביונדאי שופ,הנוזל הסינתטי המקורי עולה בסביבות 45-50 לליטר לא יודע אם בשביל כמה שקלים פחות כדאי להשתמש ב KIX ואיני בכלל יודע אם הוא סינתטי או לא.

גם אם ההפרש נניח 10 ש"ח לליטר וצריך 4 ליטר אז בשביל 40 ש"ח פעם ב 3 שנים לטעמי זה לא שווה את הסיכון.

היתה לי גטס,שקרסה בגלל שימוש בשמן לא מתאים (לא כאשר הרכב היה בבעלותי) וסבלתי 3 שנים כאשר שום החלפה לשמן המקורי לא עזרה,הגיר היה הרוס לחלוטין,העדפתי למכור את הנבלה,שכל מכון גירים אחר אמר שהבעיה שם במקום אחר (חלק אמרו שזה גיר,חלק אמרו משהו חיצוני וממש לא התחשק לי להתעסק בזה).

בוא נגיד,שכל מה שנכתב הוא מניסיון (ויש לי גם כמה חברים עם רכב כמו שלי בסמלון,שהעזו להחליף לשמן אחר לא מתאים וזול והתחילו שם צרות עם התיבה מוקדם מהצפוי,אצלי ב"ה 97,000 ק"מ והתיבה לא מצייצת,החלפתי כבר 3 פעמים שמן גיר -פעם ראשונה אחרי 3 שנים,פעם שנייה אחרי עוד שנתיים ופעם שלישית אחרי שנתיים וחצי נוספות.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...