Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3203 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

העולם של מערכות שמע לרכב חדש לי ואשמח לקבל המלצות ותגובות לפני שאני קונה את הרכיבים, במיוחד בכל מה שקשור להתאמה בין הרכיבים, הספקים והתאמה בין המגבר לסאבוופר.

לא הייתי סגור על חברת Alpine בהתחלה אבל לאחר מספר ימים של בדיקות והשוואות הגעתי למסקנה שזה מה שהכי מתאים לי מבחינת ביצועים ותקציב.

קצת רקע:

הרכב הוא רכב קטן, קיה פיקנטו 2015 5 דלתות.

אני לא צריך מערכת ממש חזקה כי רוב הזמן אני לא שומע חזק.

יחד עם זה אני כן רוצה איכות סאונד טובה גם כשאני מגביר קצת לפעמים.

להלן הרכיבים שאני מתכוון לקנות:

יחידת ראש:

Alpine ute-72BT

Max Power Output: 4 x 50W

http://www.alpine.co.il/p/Products/SingleView/UTE-72BT

מגבר:

Alpine PDR-F50

Class D

4 ערוצים

85W RMS x 4 4Ω

http://alpine-usa.com/product/view/pdr-f50

רמקולים קדמיים 4 אינצ' קואקסיאליים:

(יושבים מקדימה על הדאשבורד)

Alpine SPS-410

45W RMS 4Ω

140W Peak 4Ω

http://alpine-usa.com/product/view/sps-410

רמקולים אחוריים 5.25 אינצ' קואקסיאליים מחוברים ישירות ל HU:

(יושבים בדלתות האחוריות)

Alpine SPE-5000

50W RMS 4Ω

200W Peak 4Ω

http://alpine-usa.com/product/view/spe-5000

סאב וופר:

8 אינצ' עם תיבה מקורית

Alpine SBG-844BR

120W RMS 4Ω

400W Peak 4Ω

http://www.alpine.co.il/p/Products/SingleView/SBG-844BR

תודה רבה!

פורסם

ניר בוקר טוב,

למה אתה מתמקד דווקא באלפיין? סיבה מיוחדת?

סה"כ מדובר במותג באמת, אבל באמת, מעולה!

אני באופן אישי מאוד אוהב את המוצרים שלהם לאורך כל הליין - אני אוהב את יחידות הראש שלהם, אני אוהב את המגברים שלהם ואני אוהב את הרמקולים שלהם.

לרוב הרמקולים שלהם יש נטיה לגוון צליל מאוד חם ונעים.

המגברים שלהם חזקים ונקיים - סדרת הPDX ממש הרשימה אותי, אני לא מכיר את סדרת הPDR

סדרת הSGB של הסאבוופרים - היה לי את הSGB10 44BR שהוא האח הבינוני בסדרה הזו - אתה הולך על ה8 אינטש.

אתה תוכל גם למצוא חוות דעת, ביקורת שלי לגבי הסאב וופר הזה - בגדול זה סאב וופר שמצד אחד הוא מאוד לפלף - אין דרך טובה יותר לאמר את זה. ממש עדין, לא דורש תכלס מעבר להגברה חיצונית הכי בסיסית שיש (אפילו 50 וואט יכולים לנצל אותו בצורה משביעת רצון ואתה תספק לו 170 בגישור על מגבר עם נתונים טובים למדי - לא צריכה להיות שום בעיה)

ומצד שני הוא לפלף שמביא הביתה ציונים טובים - במובן האיכות הוא מאוד טונאלי, מאוד נעים לאוזן - מספק את ההשלמה למידבאסים בצורה מאוד שקופה, באמת תענוג של צליל.

אם אתה מוצא הצעת מחיר טובה אני באופן אישי מאוד בעד המערכת הזו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הייתי משלב את התקציב של הקואקסלים הקדמיים ואלו האחוריים ורוכש רק קומפוננט קדמי (לא בטוח אם לאלפיין יש משהו במידה "4).

אולי שוקל רכישה של ר"ד מדגם 92 שכולל אפשרויות כיוון מתקדמות יותר (נדמה לי שהיה אחד בפורום יד שניה, אם רלוונטי מבחינתך).

פורסם

בפועל - בגלל הרכב הזה ובגלל קלות ההתקנה אני דווקא מברך על הקונפיגורציה הנוכחית - פשטות.

סט קואקסיאלי 4 אינטש שיכנס במקום הייעודי ברכב הזה - מגבר שחותך אותם ב200-300 הרץ היי פאס

סאב וופר שנחתך בסביבות ה120 LPF במגבר

קצת כיווני גיין, קצת כיווני באלאנס (קליק או שניים לטובת צד ימין), קצת הנמכה בטרבל אם יהיה צריך בכלל

שלום שלום.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

נכון אפשר.. אבל הוא בנה כבר (תאורטית) לעצמו, מערכת די נחמדה.

והמערכת מתאימה, מדוע להוסיף עוד עצים ליער - הרי מרוב עצים אתה יודע..:wink: היער עולה באש.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

לא לשכוח, גפרור.

Pioneer TS-X150

פורסם

חברים תודה על התגובות.

אין סיבה מיוחדת שאני מתמקד באלפיין, פשוט מצאתי מחירים טובים באיביי ל HU ולמגבר אז כבר אמרתי למה שלא אבדוק את שאר הרכיבים של אלפיין.

מעבר לזה יש לי גם אמונה שרכיבים מאותו בית יעבדו טוב יותר ביחד. אבל זאת רק אמונה ואני לא יודע כמה זה נכון..

לגבי הקומפוננט מקדימה, נאמר לי שזה מיותר כי הרי גם ככה הרמקולים יושבים על הדאשבורד במקום שהטוויטרים יישמעו טוב כך שאין באמת צורך בקומפוננט.

בעניין המחיר מדובר ב 2,745 ש"ח לכל הרכיבים הנ"ל מאיביי כולל משלוח (לא כולל הפתעות מכס)

יחידת ראש - 415 ש"ח

מגבר - 1,175 ש"ח

רמקולים קדמיים - 270 ש"ח

רמקולים אחוריים - 285 ש"ח

סאבוופר - 600 ש"ח

נראה הגיוני?

פורסם

אם תפזר את הקניה והמשלוחים - לא יחברו את המחירים, ויש אפשרות לפחות הפתעות מיסים.

כנראה על המגבר הסאב והרדיו , יהיה צריך לשלם מס קניה + מ.ע.מ.

עד כמה שזכור לי - לכל המוצרים צריך להוסיף מ.ע.מ .

נסה לבקש משלוחים בדואר הרגיל ולא חברות השילוח -

במשלוח בדואר הרגיל, יש אפשרות כי יעבירו ללא בדיקת המכס, ופועל יוצא ללא מיסים.

במשלוח דרך חברות השילוח, כמעט הכל עובר דרך המכס, וצריך לשלם מיסים + עמלת שיחרור וטיפול

של חברות המשלוחים הפרטיות.

לכן - מאוד חשוב לבצע חשבון נכון בשני המצבים - ואולי כדאי לבדוק לקנות.. אם יש בארץ.

חלק מחלקי המערכת.. ואולי דרך חברים שיביאו בטיפטוף את החלקים.

בגדול - הרכבתה מערכת נחמדה.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

יופי אני חושב שקיבלתי את כל האישורים שאני צריך לקראת הקניה.. אעדכן שוב בסוף הפרויקט :)

וברור שהייתי מעדיף לרכוש בארץ, אבל פערי המחירים הם 100% ולפעמים אפילו יותר!

אני חושב שגם עם כל המיסים שבעולם אני לא אגיע למחירים של הארץ.

פורסם

לא לשכוח כבלי חשמל לחיבורים בין האלמנטים, ובמיוחד ללמוד את נושא חיבור המגבר.

למגבר צריך כבלי חשמל המתאימים להספק גבוהה ופיוזים להגנה.

בדוק איזה כבלים מגיעים בערכות של המגבר והרמקולים, וחיבורי הרדיו למגבר.

אפשר לארגן הכל מראש - ואפשר לרכוש את כבלי החשמל מהמתקין אשר אצלו תבצע את ההתקנה.

בנוסף - כדאי לבצע חיפוש ולמצוא דיונים בפורום או ברשת, על התקנות ברכבים דומים.

מאחר ואתה מבצע התקנה מלאה, אולי כדאי לבצע גם עבודת איטום קטנה.

הוספת ספוגים לדפנות הדלתות, לאטימת רעידות וקבלת צליל יותר איכותי ומלא.

לא צריך להגזים.. בקטנה, לכן כדאי ללמוד קצת את הנושא.

(מתנצל שהוספתי עצים ליער..)

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

רק לציין, כי המגבר חזק יותר מכל האלמנטים.

מפיק 85W לערוץ בעוד הרמקולים הקדמיים המיועדים הם רק 45W.

בגישור הוא מפיק 250W (ולא 170W כפי שציין אדי) בעוד הסאב מוצהר 120W.

לא מדובר במשהו שהוא "No-Go", בסה"כ זה רק יתן מרווח ראש עדיף למגבר (וגם פתח לשדרוג שאר הרכיבים בעתיד עם אותו מגבר), ויהיה ניתן לשלוט בהספק בפועל באמצעות הגיין, אבל זה בהחלט משהו לשים לב אליו במסגרת ההתקנה.

ברכישה מאיביי, מה תנאי האחריות שאתה מקבל על המוצרים?

מיסים אם יוטלו (מוצר מעל 75$ שיעצר) יהיו בגובה 34.6% על הכל כולל הכל.

ספציפית לגבי הר"ד, למרות שנדמה לי שלא מדובר בדגם אמריקאי, וודא זאת או לחילופין אם הוא כן, שישנה אפשרות להחליף תדרי רדיו.

אם לוקחים את העלות המשוערת של כל הרמקולים, ראיתי שניתן לרכוש בארץ בכ-600 ש"ח רמקול 'מוראל טמפו אולטרה אינטגרה 402', מה דעתכם מכובדיי? צריך לבדוק אם אין בעיית עומק התקנה. ואם כבר מוראל, בכ-800 ש"ח אפשר לקנות בארץ את הפרימו 8.

(וכן, אני פאן בוי של מוראל)

עוד ר"ד בסיסי יחסית של פיוניר - 400-500 ש"ח.

יש כמה מגברים שאפשר לבחור סביב 1000 ש"ח (DD, MASSIVE, ZAPCO, גם אלפיין אבל דגמים חלשים יותר וכו').

והנה אנחנו סביב התקציב.

אז אפשר, והרבה יותר פשוט כשהראש עם הלב, לקחת את החבילה המקורית שבנית. כי כמו שנאמר, הציוד איכותי ובוודאי יהווה שדרוג רציני על המערכת המקורית. ואפשר, לשלב מוצרים שונים וגם להגיע לתוצאה מספקת.

הגפרור מספיק גדול? :-P

פורסם

למה סאב 8 ולא 10? גם 10 אפשר בתיבה קומפקטית וייתן יותר עומק וכוח.

hu:eclipse 7200 MK II ,amp:image dynamics q450.4+boston gt28+mono rockford 1501bd,comp:duble hertz mlk165+midrange hl70, subwoofer:fi q15

:evil:

פורסם

אני גם בראש של אסיף וזו אחת הסיבות שציינתי שהסאב הזה מאוד לפלף נעים ככל שיהיה - לפיקנטו לדעתי ה10SGB יכנס והוא באמת סאב וופר נפלא למי שמחפש איכות סאונד טובה במינימום הגברה ומינימום רעש.

למען האמת הוא כל כך טוב במובן הזה שאבא שלי חטף אותו ממני ונתן לי את הסאן דאון SA10 שהיה אצלו - וזה גם סאב וופר לא רע בכלל! רק שהוא צריך ההההההמון כוח בשביל לזוז - האלפיין - יריקה של וואט והוא עף לחלל.

ה8 אינטש שלהם צריך להיות מאוד "נחמד" במובן הסאונד אבל שום מדבר מתחת ל40 הרץ לא יהיה באזור המורגש - לא שזה בהכרח רע בעיני וגם ברכב קטן כמו פיקנטו הוא סה"כ יעשה את העבודה.

Pioneer TS-X150

פורסם

לדעתי הרכב המערכת הכולל, נחמד מאוד, ושדרוג מעולה לשמיעה ברכב.

להוסיף לחדד ולבנות מערכת מ..הסרטים אפשר, אבל לא תמיד צריך.

הרי אפשר גם מגבר נפרד לסאב וחיזוק מערכת החשמל.. די, זה לא נגמר.

והיכן להשיג את הסאב והמגבר וללמוד את ההספקים שלהם וכו'.

כאן יש חבילה הוא יודע מהיכן להשיג, יש לו קצת מידע מקדים על המערכת.

לדעתי, זה השלב שאנו.. מבלבלים בעודף מידע.

אפשר לעדכן אותו על דברים נוספים, אבל גם שיהיה קל להבנה ומימוש.

לא להעמיס.. אפשר לאכול את הראש קלות, :lol: לא לבלוע לו את כל המוח.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...