Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7803 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ע"י כבלים ?

הבנתי שהמצבר של המגאן מכוסה (אפשר להוריד כמובן),

מכיוון שניהול ההצתה והדלק במגאן מתבצעת ע"י מחשב,

ולכן אם אחבר למצבר כבלים כדי לעזור לרכב שנתקע, אני עלול לגרום נזק למחשב של המגאן ?

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מוזר ביותר,חבר שלי עזר לי להניע את הרכב שלי עם כבלים כמה פעמים ושום דבר לא קרה.(לחבר יש רנו מגאן)

Fiat Tipo Media 1.4Ei 1994

Citroen Xsara 2001 1900 Diesel

Opel Corsa 2000 1200

פורסם

הדבר אכן מסוכן וללא שום קשר למגאן, אלא בכל רכב בעל מיחשוב למע' ההזרקה ו/או ההצתה, וזאת משום שקפיצות המתח שעלולות להתרחש בעת חיבור/ניתוק המגעים וההתנעה בעלות יכולות המספיקות להרס המחשב ו/או מכלולים אחרים הקשורים במע' החשמל ברכב.

כמובן שזה לא יקרה בכל פעם ופעם, אך ישנו סיכוי ממשי שהדבר יקרה ובמקרה שכזה - עדיף להזמין מונית, לנסוע לקנות מצבר חדש ולחזור לרכב במונית - הנזק הכספי יהיה בהרבה יותר זול.

עם כל הכבוד לנחמדותך, אל תתרום את מצברך לנזקקים והאומללים שנתקעו - למענך ולמענם (אני מניח שגם הרכב המקבל את המתח יכול להנזק).

בברכה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

שחף צודק וזה אכן מסוכן,אבל במידה ואתה מחבר את הכבלים למצבר שלך כשהסוויץ שלך סגור, אז אין כל סכנה.

הבעיה היא שעם ישראל חי עדיין בראש עם פורד אנגליה אז הוא מתניע, מחבר ולפני שמחברים לאוטו עם המצבר הריק אז נותנים למצבר "להתמלא" ע"י עמידה במקום על 12,000 סל"ד איזה רבע שעה. מיותר.

בברכה,יניב.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
שחף צודק וזה אכן מסוכן,אבל במידה ואתה מחבר את הכבלים למצבר שלך כשהסוויץ שלך סגור, אז אין כל סכנה.

הבעיה היא שעם ישראל חי עדיין בראש עם פורד אנגליה אז הוא מתניע, מחבר ולפני שמחברים לאוטו עם המצבר הריק אז נותנים למצבר "להתמלא" ע"י עמידה במקום על 12,000 סל"ד איזה רבע שעה. מיותר.

בברכה,יניב.

איך כן צריך להתניע עם כבלים ? מה סדר הפעולות ?

פורסם

באופן סינגולרי :lol: :lol:

(הייתי חייב - בגלל השם שלך)

א. מינוס למינוס.

ב. חיבור פלוס של הרכב המקבל (= החלש)

ג. חיבור פלוס למצבר הנותן

כל זאת בזמן שהמנוע של הנותן מודמם.

מומלץ גם לנתק את הכבל פלוס שמזין את הרכב של הנותן כך שאם יש בעיות או ספייקים הם לא יטיילו לתוך הרכב הנותן.

ספייקים במערכת החשמל של רכבך היא אסון לכל רכיב אלקטרוני.

המנע מלעשות זאת.

פורסם

שאלה : ואח"כ להניע את הרכב שנותן

בד"כ אני עושה כך תגיד האים זה נכון?( כמובן פלוס לפלוס מינוס למינוס)

את הרכב שנותן אני משאיר מונע (עובד) ואח"כ מניע את את הרכב המקבל

האים זה נכון לעשות כך? האים זה גורם לנזק?

בתודה גבי.

8):oops::-)
פורסם
באופן סינגולרי :lol: :lol:

(הייתי חייב - בגלל השם שלך)

א. מינוס למינוס.

ב. חיבור פלוס של הרכב המקבל (= החלש)

ג. חיבור פלוס למצבר הנותן

כל זאת בזמן שהמנוע של הנותן מודמם.

מומלץ גם לנתק את הכבל פלוס שמזין את הרכב של הנותן כך שאם יש בעיות או ספייקים הם לא יטיילו לתוך הרכב הנותן.

ספייקים במערכת החשמל של רכבך היא אסון לכל רכיב אלקטרוני.

המנע מלעשות זאת.

:-)

1. מה זה משנה אם קודם מינוס למינוס, או קודם פלוס לפלוס הרי גם ככה המנועים של 2 הרכבים דוממים, אז מה זה משנה סדר החיבור ?

2. "מומלץ גם לנתק את הכבל פלוס שמזין את הרכב של הנותן" - מתי ? כשרוצים לנתק את 2 הרכבים זה מזה ?

פורסם

בקאדילק הקודמת שלנו (צורה ישנה) הבאנו פעם אחת כבלים ולאחר מכן נהרס מחשב הרכב,

שבאנו למוסך הזהירו אותנו שלא ניתן יותר כבלים למה זה נותן מתח למחשב והורס אותו.

בקאדילק הנוכחית שלנו עשו משהו יפה, כדי שלא יתנו כבלים מהמצבר הרכיבו את המצבר מתחת למושב האחורי .

אז אני מאמין שגם במגאן אם יש מחשב זה פוגע בו .

פורסם

בספר הרכב של המגאן מצויין במפורש כי אין לחבר כבלים למצבר הרכב, כדי לנסות ולהניע רכב אחר, וכי הדבר עלול לגרום לנזק למחשב הרכב.

בשיחה עם המוסך המרכזי הודגש בפניי הדבר גם כן.

לא סתם המצבר מכוסה בפלסטיק מוברג.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם
בספר הרכב של המגאן מצויין במפורש כי אין לחבר כבלים למצבר הרכב, כדי לנסות ולהניע רכב אחר, וכי הדבר עלול לגרום לנזק למחשב הרכב.

בשיחה עם המוסך המרכזי הודגש בפניי הדבר גם כן.

לא סתם המצבר מכוסה בפלסטיק מוברג.

השאלה האם זוהי אזהרה שמאחוריה מסתתרת אמת צרופה, או שזהו סתם כסת"ח הנפוץ במחוזותינו...

פורסם

גם לנו התקלקל מחשב ברכב חדש אחרי הנעה בכבלים, ברכב מודרני עם מחשב עדיף להמנע,

אם כמה מקורות אומרים את זה כנראה שזה נכון.

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

• תוכן חדש...