Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

208 - מזגן מאכזב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3307 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשנו לבת שלנו 208 חדשה לפני 5 חדשים בהמלצת חברי הפורום.

הרכב עונה על כל הציפיות, מלבד מערכת המיזוג שמתקשה להתמודד עם החום ברכב שחנה בשמש.

ברשותנו עוד רכבים, כולל...אלטו מיניאטורית שמתמזגת מיידית.

האם בעלי 208 אחרים (1.2 טורבו) חווים את אותה התופעה?

תודה.

פורסם

שמת לב עם הדאשבורד חם/רותח? אולי כיסוי על הדאשבורד יוכל לעזור.

נסה לפתוח את כל החלונות בק"מ הראשונים ותוך כדי להפעיל את המיזוג על סירקולציה מבחוץ, ואח"כ סגירה של כל החלונות ומעבר ליניקה מבפנים.

פורסם

תודה,

ניסינו הכל.

אוורור, ריסירקולציה בהמשך, כיסוי דשבורד...התחושה שהמערכת חלשה, - לוקח רבע שעה עד שהאויר החם מתחיל להתחלף באויר "קריר"...לא ממש קר.

כמובן שאם הרכב חונה בצל - הכל משתפר.

הסה"כ - לא מספיק טוב.

כאמור באלטו, וברכב אמריקאי שברשותנו - המיזוג ממש מצוין, ועולה על הפיג'ו משמעותית.

אודה על הערות מבעלי 208. תודה.

פורסם

לא בכול רכב תפוקת מערכת הקירור זהה לכן בהחלט ייתכן שברכב מסויים הזמן שלוקח למערכת המיזוג להוריד את הטמפ' בתא הנוסעים לטמפ' נוחה הינו שונה.

גש למוסך בכדי שימדדו את הטמפ' של האוויר הנפלט מפתחי המיזוג לפי הנחיות ייצרן הרכב. בדרך כלל הטמפ' נעה 2-5 מעלות צלזיוס כאשר הרכב חנה במקום מוצל והבדיקה נעשתה עם חלונות סגורים וכמובן בתלות הלחות.

איזה כייף לי :)

פורסם

האלטו רכב עם חלל קטן בהרבה ולכן לאחר עמידה ממושכת בשמש הוא מתקרר מהר יותר.

אחרי נסיעה של 15-20 דקות הטמפרטורה בתוך הרכב זהה בין שני הרכבים.

פורסם

אני בעלים של רכב כזה.

המיזוג אצלי מצויין, בימים חמים מאוד שם את המזגן על שלב 4 ותוך משהו כמו 5-7 דקות הרכב מתקרר. תוודאו שבימים חמים מערכת s&s מבוטלת

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

פורסם

תודה!

אכן יתכן שמהירות זרימת האויר בדרגה 6 (מכסימלית) כל כך גבוהה, שאינה נותנת לאויר "צ'אנס" להתקרר על גבי סוללת הקרור.

ננסה למזג על דרגה 4, אולי ישתפר.

שוב תודה.

פורסם

לא חוויתי מצב שהאוטו נשאר חם למשך 15 דקות. האוויר הקר מגיע תוך שתי דקות. לדעתי מנסיון המזגן דורש סבלנות. קודם כל להוציא קצת את האוויר החם אם אתה על סרקולציה פנימית, על ידי פתיחת חלונות. שנית, להפעיל את המזגן על מהירות 2 ואפילו 1 אם נסבל. לתת קודם כל לאוויר הקר לצאת ואז לעלות את עוצמת המאורר. אני אישית לא עולה מעל רמה 3 וכשאני כבר מגיע למקום חפצי לאחר מעל חצי שעה נסיעה, אני מוריד אפילו את העוצמה כי הוא מקרר מדי.

אני לא יודע איזה אוטו היה לך לפני, אבל אולי יש קצת חשש שכאילו המזגן חלש כי צריך לעלות לרמה גבוהה את עוצמת האוורר, שבפועל יש פשוט יותר דרגות למאורר. מה שחלש במזגן זה הכפתורים המכנים שאני מוצא אותם עדינים מידי, אבל לא נורא.

פורסם
רכשנו לבת שלנו 208 חדשה לפני 5 חדשים בהמלצת חברי הפורום.

הרכב עונה על כל הציפיות, מלבד מערכת המיזוג שמתקשה להתמודד עם החום ברכב שחנה בשמש.

ברשותנו עוד רכבים, כולל...אלטו מיניאטורית שמתמזגת מיידית.

האם בעלי 208 אחרים (1.2 טורבו) חווים את אותה התופעה?

תודה.

אני בעל פיזו 208 שנת 2016, מבין את שעל ליבך, אותו דבר בדיוק אצלי

לוקח לו דיי זמן עד שהוא מקרר במיוחד בימים לוהטים, הוא מוציא אוויר חם במשך דקה ואז מתחילל לקרר.

פורסם

מכיר היטב את הרכב. המזגן לא מהמצטיינים אבל בחיים לא קרה לי שחיכיתי 15 דק לאוויר קר. יכול להיות שיש בעיה אצלכם ברכב.

בכל מקרה, נסו בדקה הראשונה של הנסיעה לפתוח חלונות, להוציא את המזגן ממצב של סירקולציה פנימית ולהישאר על מאוורר נמוך. לאחר מכן להדליק את הסרקולציה הפנימית ולהעלות לדרגה 3 או 4. גם בימים הכי קשים המערכת התחילה לקרר היטב אחרי דקה-שתיים לאחר סדר הפעולות הזה אצלי.

פורסם

אני ממליץ לך באופן מיידי ללכת ולהצליל את הרכב. חלונות כהים בדרגה מקסימלית בחלונות האחוריים, דרגה פחותה בקדמיים.

זה יפחית על המקום חלק נכבד מהסבל שלך.

כתוספת שווה לקנות צילון שנדבק לשמשה.

אני סובל מאוד מהחום ועבורי הדברים האלה הם פשוט הצלה. אם אני שוכח לשים את הצילון - הדשבורד רותח והמזגן מנסה להתמודד עם החום אבל זה קשה מאוד עבורו (ועבורי). אם לא היו לי גם את החלונות הכהים כנראה שהייתי מקלל כל רגע בקיץ.

פורסם

אחרי שנכנסים לרכב פותחים חלונות ומפעילים את המזגן על מקסימום לכמה דקות.

אחרי זה סוגרים חלונות מורידים את עוצמת מהמאוור והמזגן אמור לקרר.

בשביל הראש השקט היתי ממליץ קנות מ EBAY מד טמפרטורה יעודית ולבדוק איזה טמפרטורה יוצאת מפתחי האוורור כשמחזיקים את הרכב על 2000 סל"ד

אם זה 4-5 מעלות הכל תקין

אם לא לגש למוסך כל עוד יש אחריות.

• תוכן חדש...