Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דבק עץ

gbguy
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3220 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בבית הורי יש כסאות לפינת אוכל שזזים קדימה ואחורה. כלומר החיבורים בין הרגלים לבסיס לא מספיק חזק.

המליצו לשים חיבור ר' בין הבסיס לרגלים, אך אני לא רוצה בשביל לשמור על יופי.

לכן אני רוצה המלצה לדבק איכותי שאוכל להדביק ויחזיק להרבה זמן.

לצערי הרב אני לא יודע בדיוק איזה סוג עץ זה. אם זה מנשה, אבקש מהורי להתקשר לחנות שהיא קנתה בזמנו את הכסאות.

תודה לעונים.

פורסם

דבק פלסטי, או מה שידוע בציבור בתור דבק נגרים צהוב.

ניתן להשיג במחסני עצים וחנויות כלי עבודה למיניהן.

חייבים לנקות היטב את איזור ההדבקה, בייחוד אם יש שם דבק ישן או ליכלוך שומני.

בנוסף, דבק פלסטי תופס הכי טוב כשהוא תחת לחץ.

לכן, להדבקה מיטבית, יש לאלתר סוג של קליבה על מנת ללחוץ היטב את המחבר אותו מדביקים.

יום טוב גם לך

פורסם

אפילו דבק לבן של יצירות לילדים יהיה מספיק חזק, למרבה ההפתעה. הסוד הוא הכנה טובה של החיבורים וקרצוף עיקש אך זהיר של הדבק הישן בלי להוריד יותר מדי מהעץ. הכי קל עם אזמל מושחז, אבל גם סכין חדה ונייר שיוף יכולים לעזור כשאין אזמל בסביבה.

תיקנתי ככה לא מעט כיסאות.

במקרה הכי גרוע, שבו החור (הגרז) מורחב מדי או שהעץ התכווץ ונכנס בקלות יתרה, אפשר להדביק חתיכת עץ דק או אפילו נייר ולשייף לצורה המתאימה כך ששוב יהיה לחץ בין החלקים בהדבקה.

לא לכולם יש בבית קליבות באורך המתאים, קשירה + סיבוב עם חבל חזק או ראצ'ט יכולה לשמש כתחליף ראוי. רק לא להגזים בלחץ, זה רק כיסא.

סוג העץ איננו משנה, העצים היחידים שלא מגיבים טוב לדבק לבן/צהוב הם עצים שממילא לא משמשים ליצירת כיסאות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

חברים תודה. אתם נפלאים.

אגיע לבית הורי. אפרק כיסא בעיתי. אראה לעומק את הבעיה.

אם זכור לי נכון, יש בבית הורי גם דבק נגרים שנמכרת בכל טמבוריה.

אם יהיו שאלות, אעלה שוב את הפוסט.

פורסם

1) כמו שנאמר, לא להשתמש בברגים או ״ר״ אלא כמוצא אחרון.

2) יש דבק Elmer לעץ, חזק מאוד ועושה עבודה טובה.

3) לפעמים הרגלים יוצאות מהמגרעות בגלל שאנשים מתנדנדים/יושבים חזק וכד׳ על הכסא ועם הזמן העץ שם נדחס והמגרעת מאבדת מצורתה. כדאי לחפש כפיסי עץ לדחוף שם, דבק לבד לא יחזיק הרבה.

*נדמה לי שלמגרעת קוראים ״שגם״

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
1) כמו שנאמר, לא להשתמש בברגים או ״ר״ אלא כמוצא אחרון.

2) יש דבק Elmer לעץ, חזק מאוד ועושה עבודה טובה.

3) לפעמים הרגלים יוצאות מהמגרעות בגלל שאנשים מתנדנדים/יושבים חזק וכד׳ על הכסא ועם הזמן העץ שם נדחס והמגרעת מאבדת מצורתה. כדאי לחפש כפיסי עץ לדחוף שם, דבק לבד לא יחזיק הרבה.

*נדמה לי שלמגרעת קוראים ״שגם״

נתת הערה מאוד חשובה שזו הייתה גם תחושת הבטן שלי: יש משהו שיושב מספיק טוב. אני אגיע אל בית הורי, ואבדוק את הנושא מקרוב.

פורסם

אני מכיר "סין" ו"גרז". סין מצלצל כמו פין, ככה אני זוכר.

אם צריך מפסלות, אני פה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

לאחר תקופת מחנים קשה, היה לי זמן פנוי אצל הוריי ובדקתי כסא אחד.

כמובן שמוט מקשר בין הרגלים משתחרר בגלל ששקע גדל.

כרגע עולות בראשי שתי אפשרויות:

1. להרטיב את 2 המשטחים המשוחררים בדבק עץ או פלסטיק. להדק אותם במפסלות לחצי שעה.

2. לפרק ולהרטיב את כל השקע בדבק, לחבר ע"פ הידוק של מפסלות.

כמובן שהאפשרות הראשונה נוחה יותר ומהירה יותר.

אני מעלה תמונות של הכסא וחיבורים שהשתחררו.

תודה לעונים. a1134f2209c0686ba82997614a91b6f2.jpgc162b7fe3eb62eb3a71e9a50b28bfb0f.jpg77095eb90b239f973a61561e310fd410.jpg

פורסם

הדבקת עץ יעילה רק לאורך הסיבים, לא בקצה, ולכן 1 לא יעזור לאורך זמן.

קרא שוב את מה שכתבתי לפני כמה חודשים.

פורסם

בעקרון יש לך שחיקה טבעית בעץ. מעבר לדבק, העץ נשחק והמרווחים גדלו. דבק עץ "רגיל" (אלמרז, גורילה...) אומנם יעבוד, אבל זה כוסות רוח למת בלי ניקוי של המחבר כי חלק בסיסי בעבודה של דבקי עץ הוא ספיגה לשכבה הראשונית של העץ. מהר מאוד יווצר נתק חדש.

מעבר לניקוי מקדים , אני ממליץ להשיג כמה קליבות לתהליך ההדבקה.

יתרה על זאת, אני אישית משתדל לעבוד עם דבק דבק פוליאוריטני לעץ שמופעל בלחות. הוא מתנפח ודוחס את עצמו לתוך סיבי העץ בכח, אבל מחייב לעבוד עם קליבות.

http://www.gorillaglue.co.il/heb/glues/glue-list/1/5/gorilla-glue-original.html

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

• תוכן חדש...