Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3298 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם הF PACE היה מתומחר ב340-350 עם איבזור סבבה ולא ליסינג אז היו עולות בשנה מעל 100 יחידות, תראו מה שקורה עם המזראטי לבנטה מחיר טוב+איבזור מכובד=מעל 100 יחידות כנראה עד סוף שנה וזה ברכב שמתחיל ב610K.

את החזירות רואים טוב גם באודי עם הQ5 החדש. רכב שבדגם הקודם היה להיט מכירות בכל שנותיו מכר מהדגם החדש ב3 וחצי חודשים 7!!! רכבים בלבד, זה כנראה מה שקורה שמתמחרים רכב במחיר מופרך, אבל אל חשש כמו שאני מכיר את אודי ישראל מהר מאוד המחיר סגירה יהיה 290-300 ואז ימכר כמו שצריך.

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יהיה מעניין לראות בכמה תתומחר הCX60 החדשה כשתגיע בעוד חודשיים שלושה אני מניח, ואז הX3 בתחילת השנה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

עובדה זו תהיה רק אחרי שיתחיל להמכר. אף אחד לא יודע מה יכול לקרות בזמן הזה.

כן יודע שכרגע זו הכוונה של היבואן.

פורסם (נערך)

לא ממש קשור ליבואן. יודע את מי ואיך לשאול פשוט.

הדגם התייקר בכל העולם, בין השאר כי הוא מגיע הרבה יותר מאובזר ברמה הבסיסית. אפילו קח לדוגמא את ההנעה הכפולה שתגיע כסטנדרט. כיום ה-XC60 הכי זולה עם הנעה כפולה עולה בישראל יותר מזה, אז לא בטוח שמדובר באמת בהתייקרות.

מעבר לכך, ה-T5 הבסיסית לא מעניינת. הרבה יותר מעניינת ה-T8.

407 כ"ס

0-100 ב-5.3 שניות

ומאחר שזה נטען, המחיר אטרקטיבי יחסית.. אבל עזוב, זה שרשור על יגואר. גלשנו.

עריכה אחרונה על ידי kramerica
פורסם
הבעיה של יגואר זה היצרן ולא היביאן. בחול הF PACE עולה קצת יותר מQ5 בארץ הרבה יותר. היבואן חזיר, אותו דבר לגבי לנד רובר ומלך החזירים זה מרצדס ופורש.

מתייחס למודגש.

מלך החזירים? עוד פעם זה?

אתה מדבר פה על פאקינג מרצדס ופורשה, האמאמאמאמא של מוצרי היוקרה ולא בדיוק מוצר צריכה בסיסי. אני פשוט לא מבין את הקטע הזה.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם
מתייחס למודגש.

מלך החזירים? עוד פעם זה?

אתה מדבר פה על פאקינג מרצדס ופורשה, האמאמאמאמא של מוצרי היוקרה ולא בדיוק מוצר צריכה בסיסי. אני פשוט לא מבין את הקטע הזה.

שאני מתכוון חזירים אני מתכוון את המחיר שלהם בארץ יחסית למתחרות, בעולם המחירים שלהם הרבה יותר קרובים למתחרות. לדוגמא מקאן מול Q5, בחו"ל הבדל של 10 עד 15 אחוז, בארץ הבדל 50 אחוז.

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם

מלך החזירים? עוד פעם זה?

אתה מדבר פה על פאקינג מרצדס ופורשה, האמאמאמאמא של מוצרי היוקרה.

פורשה זה איזשהו סוג של נישה (ועדיין מתומחרת גבוה מאוד פה יחסית) אבל מרצדס? יוקרתי אולי אבל לא שונה מב.מ.וו או אאודי, ובחו״ל גם מתומחרת בהתאם, אז כן פה בארץ מנסים למצב אותה גבוה יות ר כי כנראה שאנחנו עם מטומטם.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם (נערך)
שאני מתכוון חזירים אני מתכוון את המחיר שלהם בארץ יחסית למתחרות, בעולם המחירים שלהם הרבה יותר קרובים למתחרות. לדוגמא מקאן מול Q5, בחו"ל הבדל של 10 עד 15 אחוז, בארץ הבדל 50 אחוז.

אני מכיר את ההשוואה הזאת, אבל לדעתי פשוט לא נכון לעשות אותה. מה שקורה שם זה שם, ומה שקורה פה זה פה.

אם היבואן יכול להרוויח יותר פר יחידה, הוא יעשה את זה. כל אחד מאיתנו היה עושה את זה אם היה יבואן של מוצר כלשהו.

אם יבואן כלשהו מתמחר מוצר גבוה יותר מהמתחרים הישירים שלו ועדיין מוכר בכמויות, למה שיוריד מחיר?

זה נכון לכל מוצר ולכל חברה אי פעם מאז שמישהו התחיל לכתוב משהו שנקרא ההיסטוריה של האנושות.

אני מצטער אבל ההשוואה לחו"ל פשוט לא רלוונטית.

פורשה זה איזשהו סוג של נישה (ועדיין מתומחרת גבוה מאוד פה יחסית) אבל מרצדס? יוקרתי אולי אבל לא שונה מב.מ.וו או אאודי, ובחו״ל גם מתומחרת בהתאם, אז כן פה בארץ מנסים למצב אותה גבוה יות ר כי כנראה שאנחנו עם מטומטם.

אני לא אמרתי שמרצדס יוקרתית יותר מאאודי או במוו, פשוט אלה הדוגמאות שניב נתן אז בהן השתמשתי.

בלי קשר לזה, כל הרכבים בסגמנט הזה, אני מצטער אבל אי אפשר לבכות על המחירים שלהם ולא על הרווח שהיבואן עושה.

אלה מוצרי יוקרה, הרבה הרבה מעבר לתחבורה בסיסית ואפילו תחבורה לא כזאת בסיסית.

חלק מהקטע של הרכבים האלה זה פשוט להיות יקרים, כי הם מסמלים משהו כלפי חוץ.

עריכה אחרונה על ידי GhostBuster

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

זה לא עניין של לבכות על המחירים. זכותם לבקש כמה שירצו עבור המוצר שלהם, הבעיה מתבטאת במחיר שהם דורשים כאן בארץ מול המתחרים שלהם.

דוגמה קלה, מבלי להיכנס עמוק מדי לאבזור וכו': BMW 320 מתחילה בארצות הברית במחיר של 34,150$.

בארץ כפי שידוע לך (:-D )היא מתחילה ממחיר של 277,000 ש"ח עם הנחות די יפות.

מרצדס CLA 250 מתחילה בארצות הברית במחיר של 32,700$ ובארץ החל מ-339,400 ש"ח (!).

אז איך אפשר לקרוא לתמחור הזה?

פורסם

דוגמה קלה, מבלי להיכנס עמוק מדי לאבזור וכו': BMW 320 מתחילה בארצות הברית במחיר של 34,150$.

בארץ כפי שידוע לך (:-D )היא מתחילה ממחיר של 277,000 ש"ח עם הנחות די יפות.

מרצדס CLA 250 מתחילה בארצות הברית במחיר של 32,700$ ובארץ החל מ-339,400 ש"ח (!).

אז איך אפשר לקרוא לתמחור הזה?

הדוגמה נכונה באותה המידה שיש בה טעות, ואסביר את כוונתי.

די ברור לי שתמחור המרצדס משאיר רווח יפה מאוד ליבואן וזו גם זכותו המלאה. אבל נניח שהיבואן קיבל הקצאה של מאה יחידות מהדגם הזה ונניח שהוא יודע שבמחיר הזה כל הכמות תמכר, אז למה להוריד מחיר?

מי מהמגיבים כאן אילו היה מכהן כמנכ'ל היה מוריד מחיר בתנאים האלה? גם כאן רוצים צדק חברתי?

פורסם

איך אפשר לקרוא לתמחור הזה?

מיקסום רווחים כפי שהיבואן רואה את הדברים. כמו כל עסק אחר בארץ ובעולם.

בלי קשר לזה שאין לך מושג כמה עולה ליבואן, כמה יחידות הוקצו לו, איזה דגם הוא מעדיף למכור וכו׳.

לא שאני אומר שזה המקרה, אבל אין שום קשר לחזירות. עסק, מטרתו היא להרוויח כמה שיותר כסף, יש כאלה שיעדיפו למכור 100 יחידות ב-50 שח רווח, ויש כאלה שיעדיפו למכור יחידה אחת ב-5000 שח רווח. זכותם.

• תוכן חדש...