Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3378 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לחמותי יש היום סוזוקי סוויפט 2008 יד 1 עם ק"מ נמוך המחירון (לוי ויד 2) סביב ה36 א'.

המשפחה מתחילה ללחוץ עליה להשתדרג לרכב חדש למרות שהיא מרוצה מהרכב הנוכחי.

הכיוון הוא רכב חדש מהיבואן או 0 ק"מ מליסינג ברכישה או לחלופין בליסינג במידה ותמליצו שישמש אותה לעשור הקרוב.

צרכים:

חמותי יוצאת בימים אלו לפנסיה ולכן הנסועה השנתית שלה תרד (עמדה על 12K ואני מניח שתרד ל8K בשנה).

נסיעות - לרוב עירוניות אבל יהיו נסיעות בין מודיעין לירושלים על בסיס דו שבועי בערך.

חזק - למרות שמדובר בנהגת מבוגרת יש לה רגל כבדה על הגז היא אוהבת להיצמד לרכבים על הנתיב השמאלי :roll:

מרווח פנימי- ישמש בעיקר נוסעת אחת ולעתים את הנכדים מרווח במושבים האחוריים לא חשוב לאור גיל הקטנטנים בעשור הקרוב תא מטען גדול בהחלט יועיל התא מטען של הסוזוקי פשוט בזיוני לטעמי.

בטיחות- בהחלט נמצאת בסדר העדיפויות ואני לא אתנגד למערכות התרעה שירגיעו אותה קצת.

אמינות- לסוזוקי הייתה אמינות מופתית עד כה מלבד טיפולים שוטפים הרכב לא נתקע ולא היו תקלות או רעשים שהצריכו נסיעה למוסך, הכיוון הוא רכב שיתן שקט נפשי ומינימום נסיעות למוסך (ברור שברכב חדש אין אפשרות להעריך את רמת האמינות אבל לי יש חשש מהDSG7 של הוואגיות.

נוחות- רכב נוח עם תנוחת ישיבה גבוהה (אם יש ג'יפון במחיר אטרקטיבי שיעניק נוחות משופרת לעומת סופר מיני אך באותו בסיס גלגלים פחות או יותר בהחלט אופציה).

פשטות- רצוי רכב בלי מערכות מולטימדיה מסובכות ושאר שכלולים עם נורות התראה על כל פיפס ומיליון כפתורים.

מערכת עצור סע שצריך לבטל לפני כל נסיעה וכדומה בהחלט עדיף שלא יהיו.

עלויות ביטוח וטיפולים- בעיקר לאור התקופה בה היא מתכננת להחזיק ברכב

מה פחות חשוב- מראה , צריכת דלק (לאור הנסועה הנמוכה), גימור לא פונקציונאלי (אורות אוט' למשל כן אבל ריפודי עור או גלגלי סגסוגת לא ממש חשובים), סחירות.

על מה חשבנו עד עכשיו- פאביה. איביזה או פולו, 208 וקליאו (למרות דעות קדומות בקרב המשפחה),

וכן גם סוזוקי סוויפט חדשה עלתה כאופציה למרות שנראה כי היא מציעה את החבילה הפחות אטרקטיבית היום לאור ההיכרות שלה עם הרכב והחיבה למותג ולדגם הקיים.

כמובן שאשמח לצמתם בנוגע לאפשרות לעסקאות מימון או טרייד אין לעסקה המבוקשת.

תודה מראש!

עריכה אחרונה על ידי urich
  • תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הייתי בודק את הסיטרואן C3 החדשה,מנוע טורבו ותיבה יפנית כמו בפיגו אבל עם עיצוב פשוט מדהים,איבזור טוב,יש גם מערכות בהתראה על שטח מת,זיהוי תמרורים,עייפות נהג,סטיה מנתיב ומצלמת רכב מובנית.

ועכשיו מבחיר השקה של 96 אלף לדגם המאובזר לדעתי זאת הסופר מיני המעניינת ביותר כרגע.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא מבין את הלחץ הטיפשי להחליף את הסוויפט, רכב מודרני ואמין מאוד שיכול לשרת עוד עשור בלי בעיה.

היום הוא כבר לא שווה הרבה וחבל למכור אותו. אם כן - אז תהיה בטוח שתפרסם אותו מעל המחירון ביד 2 והוא יימכר תוך ימים ספורים. אל תתעסק עם טרייד אין בכלל.

פאביה, איביזה ופולו - כולן עם DSG7. החלטה פחות נבונה לרכב לעשור.

ל-C3 יש אחריות ל-5 שנים - יתרון. מחיר טוב. בהחלט אופציה.

אם היא לאנוסעת הרבה -שתשקול מיני - כמו פיקנטו ו-I10 שטובות מאוד בעיר.

ל-I10 יש גרסה חדשה שנמכרת מהיבואן כחדשה באיזור ה-70 אלף.

הייתי עדיין נשאר עם הסוויפט עוד כמה שנים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם היא לא רוצה להחליף ומרוצה מהרכב, אין טעם לעשות את זה בגלל לחץ מהמשפחה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

גם אני חושב שאם היא מרוצה מהרכב הנוכחי והוא לא בעייתי אז קצת חבל. אפשר בקלות לנסוע בו עוד שנתיים-שלוש, וכשירגיש בלוי ועייף זה באמת הזמן להחליף.

אם בכל זאת תחליטו להחליף אז אני ממליץ לבדוק את מאזדה 2, רמת גימור דיינמיק ומעלה. יש לה מנוע בנזין רגיל וגיר אוטומטי 6 הילוכים, לא זריזה כמו הפביה והפולו אבל היא לגמרי בסדר בתחום הזה.

יהיה קשה למצוא רכב שמצד אחד מצוייד במערכות בטיחות מתקדמות ומצד שני בלי מסכים ומולטימדיה, זה בד"כ הולך יחד.

פורסם

הC3 נשמע בהחלט מעניין.

הרכב החדש מבחינתנו נועד לשקט נפשי, חמותי היא לא אחת שתפנה למוסך מיוזמתה לטיפול בגלל שההגה מושך לצד, שהמתלים מתפקדים פחות טוב או שהגיר לא עובר כמו שצריך. היא תסע עד שהאוטו יעצר או שישמע בום חזק.

לדוגמא את הצמיגים הייתי צריך להחליף לה ממש בנחרצות לפני נסיעה לאילת כי היא המשיכה לנהוג 7 שנים על הצמיגים המקוריים של הרכב. אז נכון הרכב עמד תמיד בחנייה מקורה ובפנים האוטו שמור, הכל מוכר ונח, אבל מדובר בגברת סגפנית (או קמצנית) אף שהפרוטה מצויה בכיסה.

בסופו של דבר מכלולים של רכב כזה מתבלים גם עם הקילומטרז' שלו נמוך והוא נראה 10.

ראיתי עכשיו שהכריזו על סוויפט חדשה לגמרי, שיכולה גם היא להיות אופציה מעניינת כמובן בתנאי שהיבואן יחליט לשווק

הC3 נראית מעניינת מאוד! אולי נסיעת מבחן מוצלחת תשכנע אותה לבצע הזמנה.

פורסם

במידה ו0 ק’’מ אקטואלי אתה מוזמן אליי לסניף אלבר פארק המדע רחובות נמצא לך מה שיכול להתאים . היכן אתה גר ?

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

<Kia Rio LX 1.4 4DR automatic 2014 <SOLD

TOYOTA COROLLA SUN 2011 automatic

פורסם

לא הייתי מגדיר אותו מודרני.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
הC3 נשמע בהחלט מעניין.

הרכב החדש מבחינתנו נועד לשקט נפשי, חמותי היא לא אחת שתפנה למוסך מיוזמתה לטיפול בגלל שההגה מושך לצד, שהמתלים מתפקדים פחות טוב או שהגיר לא עובר כמו שצריך. היא תסע עד שהאוטו יעצר או שישמע בום חזק.

לדוגמא את הצמיגים הייתי צריך להחליף לה ממש בנחרצות לפני נסיעה לאילת כי היא המשיכה לנהוג 7 שנים על הצמיגים המקוריים של הרכב. אז נכון הרכב עמד תמיד בחנייה מקורה ובפנים האוטו שמור, הכל מוכר ונח, אבל מדובר בגברת סגפנית (או קמצנית) אף שהפרוטה מצויה בכיסה.

בסופו של דבר מכלולים של רכב כזה מתבלים גם עם הקילומטרז' שלו נמוך והוא נראה 10.

ראיתי עכשיו שהכריזו על סוויפט חדשה לגמרי, שיכולה גם היא להיות אופציה מעניינת כמובן בתנאי שהיבואן יחליט לשווק

הC3 נראית מעניינת מאוד! אולי נסיעת מבחן מוצלחת תשכנע אותה לבצע הזמנה.

מזה שהיית צריך להחליף לה צמיגים אחרי 7 שנים החלטתם להחליף לה רכב?

אני בטוח שהיה לכם עד עכשיו שקט נפשי עם הסוויפט וכיוון שהרכב עובר (אני מקווה) כל שנה טיפול שנתי במוסך - במידה ויהיה משהו חריג הם יישמכו ליידע אתכם.

בינתיים נראה שיש כאן כוונה לבזבז עשרות אלפי שקלים על מנת אולי לחסוך בבוא היום אלפים בןדדים.

פורסם (נערך)

השיקול פה לא כלכלי רכב חדש זה בטוח לא צעד כלכלי. יש פה עניין של בטיחות ושקט נפשי. הרכב לא עבר טיפולים שוטפים כל שנה ואני לא יודע את טיב הטיפולים שהוא עבר. בטיפולים קודמים למשל הצביעו על צמיגים עתיקים או שהעירו על כך אך הגישה של אם זה עובר טסט זה תקין, ובטוח שיש דברים נוספים שמתפספסים מתחת לליפט שניתן לשים לב אליהם רק בנהיגה. ברור לכם שרכב שעובר טיפול פעם בשנה ועובר טסט לא בהכרח חף מבעיות או תקלות שיצוצו בהמשך. ולא אני לא מחפש תקלות. ברור לי שמוביל איי אפשר להתקין גם על רכב קיים ולא צריך לקנות בשביל זה רכב.

קחו בחשבון שיש סיכוי שזהו הרכב האחרון שישמש את הגברת לעשור הקרוב מפאת גיל ואני לא מאחל לה להמשיך לסוע ברכב הקיים עד סוף חייו.

עריכה אחרונה על ידי urich
פורסם

תשמע, כמובן שההחלטה היא בידיי הגברת בלבד, אבל נשמע שהלחץ מסביבה היסטרי ללא שום סיבה מוצדקת.

אם אתה כל כך דואגים למצב הרכב ובטוחים שהוא תכף מתפגר- אני יכול להבטיח לך בלי לראות אותו - שלא. זה רכב מאוד אמין.

אם אתה לא יודע מה טיב הטיפולים - תבקש היסטוריה ממהוסך ותבצע לרכב יישור קו מלא במוסך שאתה סומך עליו - לפי הצורך - יעלה לך 2000 ש"ח וזהו, אתה שקט ובטוח.

הרכב לא יתפרק בבום חזק. רוב הרכבים בארץ מתוחזקים על ידי טיפול שנתי במקרה הטוב. או על ידי תיקון תקלות מטסט במקרה הפחות טוב.

הרכב לא שווה הרבה, עוד שנתיים הוא יהיה שווה כמעט אותו דבר.

זה רכב מבוקש, אמין וטוב.

אתה טוען שהרכב החדש ישמש את הגברת עשור, אבל עוד 3 שנים גם ברכב החדש הבולמים, הצמיגים וכו' יהיה במצב פחות טוב. הגיר לא יהיה כשהיה.

הרכב יכול למשוך שמאלה ועוד כהנה וכהנה.

חבר שלי קנה עכשיו פיקנטו חדשה 0 ק"מ. תוך 3 ימים היה פעמיים במוסך בגלל תקלות ככל הנראה מהתקנות מקומיות. הרכב אשכרה בילה יותר במוסך מאשר בבית.

אז אני לא אומר שזה נפוץ, אבל גם זה יכול לקרות.

בקיצור - דעתי, אם זה לא מקולקל אל תתקן את זה.

נשמע שיש כאן סביבה היסטרית לא לצורך שלוחצת על הגברת להוציא מעל 70 אלף שקל.

אגב, כמו שציינתי, I10 מנוע 1.25 יכולה להתאים לסבתא, אבל הייתי מחכה עם זה קצת, שתיכנס לפנסיה ותוכלו לאמוד את הנסועה שלה.

פורסם

+1 לכל ההודעות של נקמיצ'י לעיל... ההחלטה נשמעת תמוהה ברמה הרציונלית אבל זו בחירה שלכם

(+מספיק שתיקחו את הרכב הנוכחי פעם אחת ל'יישור קו' אצל מומחה סוזוקי, אם אתם רוצים שקט נפשי... נשמע לי פחות התעסקות מהליך רכישת רכב)

מבין האופציות בשוק, אני הייתי הולך על ה208.

אבזור, מרווח, נוחות ויש גם כוח. המחיר הוגן. לא מכיר בעיות אמינות מיוחדות.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

בניגוד למגיבים מעלי, אני חושב שיש כאן דווקא הזדמנות מדהימה.

קודם כל - הרכב שלך יכול להימכר במחיר מחירון עגול. אין דברים כאלה היום. אף אחד לא מקבל מחירון - אבל הרכב הזה מבוקש יחסית והוא נהנה מתדמית של רכב שמור מפנסיונר.

אתה יכול לקבל כאן 35K מזומן - כאשר שים לב לדבר הבא - פיקנטו 1.25 מהדגם היוצא, נמכרת כבר ב-66K:

https://www.carcost.co.il/deals/deal/1405

זה אומר שבתוספת של 31 אלף ש"ח, אתה משתדרג מרכב בן 9 לרכב חדש לגמרי, עם 3 שנות אחריות מלאות.

רוב הסיכויים שיש לרכב הקיים שלך לא מעט בלאי, שיופיע במופעים הולכים ומתגברים, כמו כל רכב מזדקן - אתה יכול לחסוך את הכסף ולהשתמש בו בשביל לנסוע ברכב חדיש בהרבה.

איפה ההתלבטות בכלל? תמכור תוך יומיים שלושה, תשאיר את הפרטים בכל אתרי ה-0 ק"מ ותחכה לראות איך הם מחזרים אחריך.

עם הגעת הדגם החדש, הם בלחץ אטומי להעיף את כל רכבי ה-0 ק"מ - כי אחרת יצטרכו להשתמש בהם כרכבי השכרה.

פורסם

סתם שאלה (וסליחה אם זאת התעלקות) , אם הגברת אכן תרצה לעשות טרייד, האם היא תקבל מהסוכנות (תהיה אשר תהיה) מחיר מחירון על הרכב?

מה המדיניות בטריידים מהסוג הזה? אם רכב יד שלישית נגיד, והרבה ק"מ עדיין אפשר לעשות טרייד? וכמה יתנו על הרכב במצב כזה?

אני שואל כי לי למשל יש פורד מונדאו 09 טיטניום (אני יד שנייה) עם ק"מ נמוך מאוד ששווה במחירון לוי יצחק כ36 לא משוקלל. אם הייתי הולך ללובינסקי להתעניין על הC3, האם בכלל היו מסכימים לעשות טרייד? ובאילו תנאים?

:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם
תשמע, כמובן שההחלטה היא בידיי הגברת בלבד, אבל נשמע שהלחץ מסביבה היסטרי ללא שום סיבה מוצדקת.

הלחץ לא היסטרי אפשר לחכות שנה שנתיים וגם. לרדת מהרעיון הפוסו נפתח כדי לקבל כיוון ולשתף בחשיבה. מאוד מעריך את דעתכם.

אם אתה כל כך דואגים למצב הרכב ובטוחים שהוא תכף מתפגר- אני יכול להבטיח לך בלי לראות אותו - שלא. זה רכב מאוד אמין.

אם אתה לא יודע מה טיב הטיפולים - תבקש היסטוריה ממהוסך ותבצע לרכב יישור קו מלא במוסך שאתה סומך עליו - לפי הצורך - יעלה לך 2000 ש"ח וזהו, אתה שקט ובטוח.

הרכב לא שווה הרבה, עוד שנתיים הוא יהיה שווה כמעט אותו דבר.

זה רכב מבוקש, אמין וטוב.

האמת שהופתענו לטןבה ממחירון הרכב יחסית לשנתון יחד עם הפידבק שלכם שאומר שהרכב ימכר בקלות במחיר זה.

בקיצור - דעתי, אם זה לא מקולקל אל תתקן את זה.

נראה לי הפורום ייעוץ היה שומם אם זאת הייתה הגישה השולטת.

אגב, כמו שציינתי, I10 מנוע 1.25 יכולה להתאים לסבתא, אבל הייתי מחכה עם זה קצת, שתיכנס לפנסיה ותוכלו לאמוד את הנסועה שלה.

בהחלט מקבל שעדיף לחכות לראות מה יהו הרגלי הנסיעה החדשים

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

• תוכן חדש...