Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3394 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

לפני כשבועיים החלפתי בדוד את הפלאנג' ואת התרמוסטט בחדשים על מנת שלא אצטרך להדליק את הדוד לפרקי זמן ארוכים.

גם לאחר ההחלפה אני מדליק את הדוד למשך זמן של כ100 דקות והמים פושרים.

מה עוד יכולה להיות הבעיה?

Got To love It

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אצלי לרגל התמ"א השכיבו את הדוד, בנוסף גם ניתקו את זרם המים מספר פעמים מה שהוציא ערימות של אבנית שנראה לי שסתמה את המאיץ.

שילוב של ההשכבה והאבנית גרם לכך שכרגע אני מדליק את הדוד לשלוש שעות בשביל לקבל מים סבירים...

פורסם

המאיץ חדש, כנ"ל לגבי הפלאנץ גוף החימום והתרמוסטט לכן אני משאר שהם תקינים ולא כאן התקלה.

מה הסבירות שתרמוסטט/גוף חימום חדשים אינם תקינים?

Got To love It

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יכול להיות שהניתוק והחזרה של המים שיחררה ערימת ג'יפה שחסמה את המאיץ, כמו שקרה אצלי?

פורסם

בשביל לדעת אני צריך שוב לפתוח את הפלאנג. ניקיתי את הדוד מבפנים לאחר ההחלפה לכן אני בספק אם זאת הסיבה אבל יכול להיות.

אחכה לעוד דעות בנושא לפני שאגש שוב לפתוח את הפלאנג.

Got To love It

פורסם

לנו היתה את אותה התקלה שבוע שעבר (דוד דלק שעתיים ברצף,אפילו לא מים פושרים)

יש לציין שיומיים לפני הכל עבד תקין (דוד שמש,אז יש מים אש כשנעים בחוץ)

הגיע חשמלאי,היה פה סביב שעתיים,בדק החליף עלה וירד לגג כמה פעמים,בסוף החליף את המפסק בבית והמפסק בדוד.

טוען שאחד שרף את השני איכשהו - אין לי רקע בחשמל אז נשאר רק להאמין ולשלם.

עכשיו יש מים רותחים גם אחרי חצי שעה עבודה..

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
הוא עובד, בדקתי עם טסטר כאשר הוא דולק שאכן מגיע זרם לגוף החימום.

לא מספיק! בדוק עם רב מודד שהמתח על גוף החימום הוא 220V.

המפסק של הדוד שמותקן בבית (ולעיתים מפסק נוסף שמותקן צמוד לדוד) כולל ניתוק לפאזה וניתוק לאפס. אם המגעים של הניתוק לאפס נשרפים, תמדוד פאזה על הגוף חימום אבל הוא כמובן לא יחמם.

לפני כמה שנים ההורים שלי הזמינו טכנאים שאבחנו כמוך פאזה על הג"ח. לכן הסיקו שהפלאנג' תקול והחליפו בחדש (בכמה מאות ש"ח). זה כמובן לא פתר את הבעייה, והם נמלטו מהמקום בטענה שהדוד יתחמם תוך שעתיים ואין להם זמן לחכות.

למחרת החלפתי מפסק בכמה שקלים ופתרתי את התקלה.

:turn-l:
פורסם

האם זה דוד בודד או יש פאנל סולארי בבניין? לפני כמה שנים הייתה לנו תקלה בפנל סולרי שהמשאבה הזרימה מים קרים למחליף חום ובכך קיררה היטב את הדוד.

פורסם

אם הדוד מתחמם בעקבות הדלקתו לא סביר שמפסק הוא מקור הבעייה.

אני מחדד, רק בתנאי שזה לא דוד של מערכת סולרית או דוד שמש, שאז יתכן כמובן חימום גם אם אין חימום של גוף החימום.

השלב הבא הוא לבדוק בעזרת אמפרמטר צבת את הזרם שגוף החימום מושך.

משהו סביב 10.4 אמפר סביר וצריך לחמם בזמן יחסית קצר.

דרך אגב, הזרם הנמשך ע"י גוף החימום תלוי בטמפרטורת העבודה שלו. כשגוף החימום מתחמם, הזרם דרכו פוחת, ממשהו סביב 10.8 אמפר מיד לאחר הרמת המפסק למשהו סביב 10.4 אמפר תוך דקה בערך.

כה אמרה צבת המדידה המדוייקת של פלוק שקניתי לאחרונה, דליקטס אמיתי.

לא הזדמן לי לבדוק דוד סתום מאבנית אבל סביר שהזרם שנצרך נמוך משמעותית, אפילו אם אין ניתוקים בגלל הטרמוסטט.

יוסי

פורסם

יש גם קולט שמש בגג. הדוד נמצא בתוך הבניין ליד החדר מדרגות.

הוא מחמם (אחרת לא היה מים חמים כלל בימים הגשומים שהיו ללא שמש) אך לא מחמם מספיק. בדקתי שהשעון על התרמוסטט מסובב לכיוון ה65 מעלות ככה שזה גם נשלל.

אנסה לבדוק עם רב מודד מה הזרם על הגוף חימום ואעדכן.

Got To love It

פורסם
לא מספיק! בדוק עם רב מודד שהמתח על גוף החימום הוא 220V.

המפסק של הדוד שמותקן בבית (ולעיתים מפסק נוסף שמותקן צמוד לדוד) כולל ניתוק לפאזה וניתוק לאפס. אם המגעים של הניתוק לאפס נשרפים, תמדוד פאזה על הגוף חימום אבל הוא כמובן לא יחמם.

לפני כמה שנים ההורים שלי הזמינו טכנאים שאבחנו כמוך פאזה על הג"ח. לכן הסיקו שהפלאנג' תקול והחליפו בחדש (בכמה מאות ש"ח). זה כמובן לא פתר את הבעייה, והם נמלטו מהמקום בטענה שהדוד יתחמם תוך שעתיים ואין להם זמן לחכות.

למחרת החלפתי מפסק בכמה שקלים ופתרתי את התקלה.

גם זה לא תמיד מספיק. עד שלא מבצעים בדיקת זרם (או מסתכלים על שעון החשמל) לא באמת ניתן לדעת בוודאות שגו"ח מחמם. כפי שאתה יודע יכול להיות שיש מתח, אבל אין זרם, וזה במקרה של נתק בצרכן. לא שכיח אבל כבר נתקלתי במקרה כזה.

לפותח השרשור-

1. האם מדובר בבניין עם מערכת סולארית?

2. האם מתוקן אצלך בדוד מיקסר "משגיחום"?

• תוכן חדש...