Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3435 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חבר'ה. אני קצת אובד עצות וגם די מתוסכל מכל העניין. אשמח אם תייעצו לי מה לעשות.

תקציר פרקים: הייתי מעורב בתאונה קשה, יצאתי בלי פגע והרכב כבר נקבע מאז כטוטאלוס, ובתמימות (אולי שוק והלם) לא לקחתי את פרטי הנהג במקום. יום למחרת הלכתי למשטרה והם הביאו לי מס' מונית ואת הבעלים. ומאז כלום, בהתחלה הוא רצה שאני אשלח לו סרטון מהתאונה ואחרי זה הוא ישלח לי. שלחתי לו וכלום. כל יום הוא אומר שהוא ישלח את זה ולא שולח. וכבר עבר שבוע מאז התאונה.

אני באמת לא יודע מה לעשות. האם ללכת למשטרה ולהגיש תלונה על זה שהוא מסרב לתת לי את הפרטים? האם לפנות לשירותי עורך דין ולתבוע אותו/את הנהג דרך בית משפט?

תודה מראש על העזרה.

Sent from my SM-J700H using Tapatalk

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

צלמת את התאונה? כבר טוב.

משטרה כנראה לא תעזור.

יש לך ביטוח מקיף? תצור איתם קשר, הם יתקנו לך את הרכב \ יפצו אותך בנזק מהתאונה + יתבעו את הפוגע, הייתי מודיע לו לפני שהוא עומד לקבל תביעה מחברת הביטוח שלך .

איך לך מקיף? אתה צריך לתבוע אותו בעצמך, הייתי אומר בית משפט לתביעות קטנות אבל אם הרכב טוטאלוס, והוא שווה יותר מ10 או 20 אלף, אז זה כבר לא תביעות קטנות, ותצטרך להתייעץ עם עו"ד.

ד"א ע"י מי הוא נקבע כטוטאלוס?

פורסם (נערך)

קודם כל, לא כ״כ ברור לי - האם למונית אין ביטוח צד ג׳? כלומר הנהג השכיר נוהג במונית ללא ביטוח צד ג׳? כדאי שתברר את זה עם בעל המונית כדי שתדע מול מה אתה עומד. אם יש ביטוח, מספיק להגיש תביעה לחברת הביטוח ולקוות שהנהג יודה באשמה.

אם לא, אתה כותב מכתב רשמי (אם יש לך חבר עו״ד שיחתום עליו, מה טוב) לבעל המונית שמתאר את המקרה בקצרה וקובע שאם הוא לא יעביר לך את פרטי הנהג ו/או פוליסת הביטוח של הרכב או הסכום שנפסק לך ע״י השמאי עד לתאריך (משלוח המכתב + שבוע-שבועיים) אתה תאלץ לתבוע אותו אישית בבית המשפט ושם כבר התביעה תכלול אובדן ימי עבודה, הוצאות שנגרמו לך מכל הסיפור ועוגמת נפש.

אם עדיין לא תקבל תשובה - אין מנוס מתביעה בבימ״ש. על איזה סכום מדובר? לפי זה נדע אם מספיק לתבוע בתביעות קטנות (ואז גם לא חייבים עו״ד).

עריכה: אתה יכול כמובן בינתיים להפעיל מקיף, אם יש לך ואתה זקוק לכסף בדחיפות. אם לא לחוץ, עדיף שלא.

עריכה אחרונה על ידי malcishua
פורסם

מלכישוע, אז זהו, שאני לא יודע. אין לי שום פרטים על נהג הרכב או הפוליסה שלו ובעל הרכב לא ממהר לעזור.

לי אישית לא היה מקיף, אם היה החיים היו הרבה יותר קלים...

Mzn

התאונה תועדה בסרטון ממצלמת אבטחה אותו פרסמתי פה בטופיק המתאים, שם רואים לאורך כל הסרטון שהיה לי ירוק. המשטרה גם הגיעה כשתיים שלוש דקות אחרי זה אז יש רישום של התאונה.

פניתי לשמאי והוא קבע שהרכב טוטאלוס. מדובר בסיאט איביזה 2008, ראיתי שהמחירון שלה בערך 22ק.

פורסם

למיטב זיכרוני פנית לדווח באגף התנועה - מה אמרו לך (איזה פרטים קיבלת, מה המשך התהליך הצפוי)?

את פרטי הנהג אתה צריך לקבל. במידה והנהג לא מסר, אמורים לסייע לך בכך במשטרה.

פורסם

התביעה המקסימלית בתיבעות קטנות היא 33K, ככה שתוכל להגיש תביעה שם, זה עדיף לך, הבעיה היא שהתורים הם מאוד ארוכים, לי גם קרה מקרה דומה, הזמן שחיכיתי לתביעה עצמה הוא שנה + חודשיים כי הנתבע לא שילם אז הלכתי להוצאה לפועל.

אני חושב שמקרים כאלה עדיף להיות חכם מצודק, תלך לעו"ד (למרות שבתביעות קטנות אין עו"ד), שיוצא מכתב מנוסח יפה עם פרטי האירוע, בדואר רשום, בצירוף דו"ח שמאי, ויודיע שאם לא ישולם כך וכך אתה תיגש לתביעה.

האבסורד במדינה הזאת זה שאתה מחכה שנה לתביעה, כשבינתיים אין לך רכב...

מצד שני זאת עילה רצינית ביותר להגדיל את סכום התביעה, לא הייתי מגיש תביעה על פחות מ30K במקרה הנ"ל.

פורסם
למיטב זיכרוני פנית לדווח באגף התנועה - מה אמרו לך (איזה פרטים קיבלת, מה המשך התהליך הצפוי)?

את פרטי הנהג אתה צריך לקבל. במידה והנהג לא מסר, אמורים לסייע לך בכך במשטרה.

באגף תנועה הביאו לי את מספר המונית ואת בעל המונית שהסתבר בדיעבד שהוא הבעל הקודם של המונית המדוברת. הוא קישר אותי לאיזה מתווך שדרכו הוא מכר את המונית ודרך אותו מתווך הגעתי לבעלים הנוכחי. מאז כאמור זה תקוע.

פורסם

אין דבר כזה בעלים קודמים\מכר\לא מכר...

תלך מחר שוב למשטרה, תבקש את הבעלים של הרכב מס' לוחית רישוי XXX וזהו. אותו אתה תובע...

פורסם

Mzn

וואו עכשיו לגמרי ביאסת אותי. אין לי כסף מיותר להוציא עכשיו על רכב ולחכות שנה ולקוות לטוב? Come on

ועוד כשזה קייס ממש קל. יש רישום של המשטרה, יש תיעוד מצולם, מה צריך יותר מזה?

ואם זה בית משפט רגיל ולא של תביעות קטנןת, כמה זמן זה לוקח? במקרה כזה כשאשמה שלו היא 100% הוא גם לא יהיה אמור לשלם לי את הוצאות המשפט?

ממש מתסכל.

פורסם
באגף תנועה הביאו לי את מספר המונית ואת בעל המונית שהסתבר בדיעבד שהוא הבעל הקודם של המונית המדוברת. הוא קישר אותי לאיזה מתווך שדרכו הוא מכר את המונית ודרך אותו מתווך הגעתי לבעלים הנוכחי. מאז כאמור זה תקוע.

הפרטים שקיבלת הם של בעל המונית הרשום במשרד הרישוי, הוא נושא באחריות למה שקורה עם הרכב שבבעלותו.

בכל אופן, טענת שהייתה ניידת משטרה בעת התאונה - יתכן והשוטרים רשמו את הפרטים של הנהג.

ציינת בפני הבוחן כי הגיעה ניידת למקום התאונה?

תנסה להתקשר לשלוחת הבוחנים בת"א (איפה שדיווחת) כדי שיכוונו אותך כיצד לקבל את הפרטים (פרטי הנהג, פרטי הרכב, פרטי ביטוח החובה).

אל תמהר להתבאס - סביר שכשנהג המונית יבין שכבר לא מדובר במילה נגד מילה אלא יש ראיה ברורה מצולמת + נזק של עשרות אלפי ש"ח, הוא יבחר להפעיל את הביטוח (בתנאי שקיים כזה, כמובן).

פורסם

תבע את בעל הרכב הרשום, שעליו קיבלת פרטים במשטרה.

ברגע שכתב תביעה מחכה בדואר, הוא ידע למצוא את הנהג.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

תוציא מכתב רשום לבעל הרכב הקודם אם הוא עדיין רשום במשרד הרישוי ככזה, לבעל המונית הנוכחי כפי שנמסר לך על ידי בעל המכונית הקודם.

ודרוש את כספך.

תן להם זמן של 14 יום לשלם.

שילמו טוב

לא שילמו

אין מנוס תביעה בבית משפט לתביעות קטנות, שם יש תור לא יודע אם זה כל כך הרבה זמן לוקח, אבל גם בבית משפט השלום , לא מחכים לך, ועו"ד של הנתבע יכול למשוך את מועד הדיון בכל מיני טריקים ושטיקים.

לכן עדיף בית המשפט לתביעות קטנות.

בעלי מוניות ההשתתפות העצמית שלהם גבוהה מאוד (5-6 אלפים ) לכן הם לא ממהרים להפעיל ביטוח אבל כשאין ברירה, הם יפעילו את הביטוח.

את הנהג השכיר אם לא תמצא את נתוניו תוותר על תביעה כנגדו בשלב הראשוני.

מבחינתך שלא ימצאו את הנהג, כך לא תהיה להם עדות לסתור את עדותך.

יבוא להעיד תבקש לצרפו לכתב התביעה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

בדיוק מה שישה כתב.

הנהג לא אמור לעניין אותך. אתה תובע את מי שאחראי על הרכב, ובמקרה הזה הבעלים הרשום של המונית. ברגע שהבעלים של המונית יקבל את כתב התביעה הוא כבר ימצא את כל מי שצריך.

עדיין לא ענית לשאלה - לך, יש ביטוח מקיף? אם כן, טלפון אליהם אמור לסגור לך את הפינה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
מלכישוע, אז זהו, שאני לא יודע. אין לי שום פרטים על נהג הרכב או הפוליסה שלו ובעל הרכב לא ממהר לעזור.

לי אישית לא היה מקיף, אם היה החיים היו הרבה יותר קלים...

Mzn

התאונה תועדה בסרטון ממצלמת אבטחה אותו פרסמתי פה בטופיק המתאים, שם רואים לאורך כל הסרטון שהיה לי ירוק. המשטרה גם הגיעה כשתיים שלוש דקות אחרי זה אז יש רישום של התאונה.

פניתי לשמאי והוא קבע שהרכב טוטאלוס. מדובר בסיאט איביזה 2008, ראיתי שהמחירון שלה בערך 22ק.

בדיוק מה שישה כתב.

הנהג לא אמור לעניין אותך. אתה תובע את מי שאחראי על הרכב, ובמקרה הזה הבעלים הרשום של המונית. ברגע שהבעלים של המונית יקבל את כתב התביעה הוא כבר ימצא את כל מי שצריך.

עדיין לא ענית לשאלה - לך, יש ביטוח מקיף? אם כן, טלפון אליהם אמור לסגור לך את הפינה.

הגדלתי לך בשקל ותשעים

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...