Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעניינת מאוד התמונה של רכבת הלילה באוקראינה. הקטר חשמלי, רואים זאת בבירור - אם כך מה הן תמרות העשן העולות מהקרונות? אני מנחש שמדובר בתנורי הסקה, כלומר קמין עצים או פחם או נפט בכל קרון???

אין שם קרונות מותאמים לקטר חשמלי או לקטר דיזל. כל קרון יכול להיגרר על ידי כל קטר.

יכול להיות מצב שבקו כלשהו קיים חישמול עד תחנה מסויימת, באותה התחנה מחליפים קטר חשמל בקטר דיזל והרכבת ממשיכה.

אני מניח שהעשן הוא מהמתקן הזה, צילמתי השנה. נמצא ליד המקום של הדייל/דיילת.

20180811_120250.jpg

תמונת אינטריור של אותו קרון מחלקה ראשונה משנות ה 70 או ה 80. מעבר, בסוף המעבר אפשר לרואת את מתקן החימום הנ"ל. נקרא "טיטאן". לא יודע למה.

20180811_102540.jpg

והתא עצמו. מתחת למיטות יש ארגזים למזוודות. קיים גם בתצורה של תאים ל 4 נוסעים עם עוד זוג מיטות עליונות מתקפלות.

20180811_101502_HDR.jpg

• תגובות 1.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רק אוסיף שהמתקן הזה משמש רק לחימום מים (להכנת תה). אולי גם לחימום הקרונות בעמידה ארוכה.

חימום הקרונות בנסיעה הוא חשמלי, על ידי חשמל שמגיע מהקטר (אם זה קטור חשמלי) או מהגנרטור שיש בכל קרון.

יש כל מיני ווריאציות. למשל יכול להיות מצב של קטר משא גורר רכבת נוסעים, לקטר משא אין את המערכת להספקת חשמל לקרונות.

פורסם
בלביב יש מערך (קו של איזה קילומטר וחצי בפארק) רכבת אמיתית לגמרי על מסילה צרה 750 מ"מ שמופעל כולו על ידי ילדים, בהשגחה של מבוגרים. זה מעין חוג, ממנו הרבה חניכים ממשיכים ללמוד את מקצועות הרכבת. הקטרים והקרונות האלו יוצו בשנות ה 50-60 ופעלו (עדיין פועלים במקומות מסויימים) בקווים אמיתיים.

קרון מסעדה באמצע הרכבת זה לא דבר חדש.

באמת תהיתי מהיכן תמונת הפרופיל (לשעבר.. :wink:) שלך. היית גם במזג אוויר יותר טוב מזה שאני חוויתי, לא שאני מתלונן על שלג.

בדקתי קצת וראיתי באיזה פארק זה נמצא, אם אהיה שם שוב אלך לראות, מצב הרכבת שם ממש טוב, כנראה כי זו גם אטרקציה.

את קרון הקפה לא הצגתי כחידוש אלא שהוא מודרני ובעל מגוון. ברור שזה לא חדש.

הציוד הנייד של רכבת ישראל די חדיש ברובו, באופן יחסי. המצב הזה של ציוד נייד מודרני מול ענתיקות בנות 50 שנה אינו נדיר כלל בעולם. פעם לפני כעשור התגלגלתי ממאסטריכט לשדה התעופה בדוסלדורף בנסיעה אחת עם ארבעה לגים של ארבע רכבות שונות - התחלתי בקרונוע בומברדייה LINT חדש מהניילונים, מדובר בסוג של ציוד נייד שנפוץ באזורים כפריים - כמעט כמו אוטובוס על מסילה, ובשלב כלשהו בגרמניה הייתה רכבת גרורת קטר עם קרונות שנראו בני 40 לפחות ובמצב מזעזע. כך שיש הכל מהכל וזה לא מפתיע.

מעניינת מאוד התמונה של רכבת הלילה באוקראינה. הקטר חשמלי, רואים זאת בבירור - אם כך מה הן תמרות העשן העולות מהקרונות? אני מנחש שמדובר בתנורי הסקה, כלומר קמין עצים או פחם או נפט בכל קרון???

בישראל קרונות משנות התשעים נחשבים לישנים, לכן הקורונוע שצילמתי (שנדמה לי שיוצר עוד בשנות החמישים) קצת היה הזוי לי. אבל אכן, המצב בארץ קצת יוצא דופן.

חד עין אתה, יפה 8)

בכל קרון ישנה מערכת הסקת פחם מרכזית, ומהארובה שלה עולה העשן. לכן תחנת הרכבת ממש מסריחה מפחם למרות שכל הרכבות 'חשמליות'.

מערכת ההסקה ממוקמת בתא נפרד ואטום בתחילת הקרון, תא שבמגרעת בחלקו החיצוני יושב הקומקום שבוקי צילם. הקומקום מתחמם ממערכת ההסקה כשהיא עובדת, אני לא יודע כיצד הדבר פועל כשאין הסקה.

כפי שבוקי אמר רכבות הלילה הן רכבות גרורות קטר (אפילו לא מו-דו) והקטר כנראה בעיקר מושך. הרכבת הספיצית הזו גם מגיעה לתחנתה האחרונה - 900 קילומטר משם וכ-20 שעות נסיעה - עם קטר דיזל, שכן החל משלב כלשהו אין יותר חישמול.

בתחנה אחרת יצא לי לראות קטר דיזל יוצא לחיוג (גם צילמתי תמונה במעבר במחסום) כדי להתחיל נסיעה חזרה. מחזה שכבר לא רואים בארץ.

ובנוגע לקרונות - הקרון שבוקי צילם ונסע בו הוא קרון שנחשב לשיא הפאר באוקראינה, ומרבית התושבים לא יכולים להרשות אותו לעצמו. למי שיש כסף לרוב יקח קרון 'קופה' - אשר כולל 4 מיטות באותו החלל, וסה"כ 36 מיטות בקרון, ועולה משמעותית פחות. ישנו גם קרון רגיל, שבו אפילו אין תאים.

מידע נוסף ניתן למצוא פה

בכלל, כל תחום הרכבות פשוט שונה שם. אין גדרות על המסילה, ותחנת הרכבת פשוט יושבת ליד הפסים, וזה לגמרי אפשרי להגיע לרציפים בלי לעבור בתחנה בכלל. בכפרים אנשים מטיילים על המסילות ועל גשרים כאילו זה טיילת. הופך את סיפורי ההתפלחות לרכבות ללגמרי הגיוני.

פורסם

לא זוכר אם כבר כתבתי כאן - אבל מי זוכר את פסח גרופר?

גם בישראל הגישה לרציפים היתה חופשית עד לפני 20-30 שנה (והכרטיסים היו קטנים ועשויים קרטון בעובי 2 מ"מ, שהמבקר בקושי הצליח לנקב). בהרבה מדינות מסודרות זה כך גם כיום - במחשבה על מקומות בהם נסעתי לאחרונה ברכבת אני חושב על דנמרק, גרמניה, איטליה, ואאל"ט גם בוונקובר, בחלקן חל איסור להגיע לרציף בלי כרטיס תקף אבל אין מחסום, בחלקן זה רק ברכבת עצמה. אז הגישה חופשית, אבל לא כדאי להתפס.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לכן הקורונוע שצילמתי (שנדמה לי שיוצר עוד בשנות החמישים)

זה יכול להיות מ 1962 ועד אמצע שנות ה 70 כנראה, אז שינוי את תאי הניהוג למלבניים. ייצור של מפעל הרכבות RVR שבלטביה.

בקרנועים האלו יש 3 סוגי קרונות.

1. קרון ניהוג. אחד מקדימה, אחד מאחורה.

2. קרון ממונע, זה לא קרון ניהוג, אלא זה שבא אחריו.

3. קרון רגיל, לא נהיוג ולא ממונע

הם מסודרים ברכבת כך: ניהוג - ממונע - רגיל - ממונע - רגיל וכן האלה.

הקטר ההשני שצילמת, זה של רכבת הלילה הוא דווקא כן מו - דו.

מתי הוא יוצר אני לא יודע. זו הסבה של קטר משא "כפול" לקטר נוסעים רגיל.

היה להם מחסור בקטרי נוסעים ועודף של קטרי משא כפולים חזקים, אז את הכפולים פיצלו לשני קטרים רגילים והוסיפו תאי ניהוג משני הצדדים.

פורסם

הקטר כמובן מו-דו, הרכבת עצמה לא מו-דו.

באופן כללי, במזרח אירופה רכבות מו-דו למרחקים ארוכים הן יוצאות הדופן, ולא ההפך.

בארץ, אין רכבת בשירות נוסעים שהיא לא מו-דו. מקל מאוד על התפעול של המערכת.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם
הקטר כמובן מו-דו, הרכבת עצמה לא מו-דו.

באופן כללי, במזרח אירופה רכבות מו-דו למרחקים ארוכים הן יוצאות הדופן, ולא ההפך.

לא ראיתי במקומות האלו אף פעם רכבת מו - דו, למעט מערכי קרנוע.

אין להם עם זה בעיה כי בכל תחנה מגודל בינוני ומעלה יש "פיתוח מסילתי" שמאפשר לקטר לעקוף את הרכבת במסילות משנה של התחנה.

פורסם

לגבי ההסבה, שים לב שבמספר של הקטר שצילמת יש בסוף את הספרה 1 אחרי מקף.

זאת אומרת הוסב מהחלק הקידמי של הקטר הכפול. המספר הראשי נשאר ללא שיני מהקטר הכפול, החלק השני קיבל את הספרה 2 אחרי מקף.

בתמונות קטר משא חשמלי כפול, לא אותו דגם אלא משהו יותר מודרני כנראה.

הוא ממתין בתחנה לפני עליה תלולה. באותו מקום משתמשים בקטר דוחף. רכבות משא של איזה 80 קרונות, הקטר הכפול הבודד לא מצליח לעלות אותה בעליה. אז באותה תחנה מתחבר עוד קטר כפול דוחף. לאחר שהוא מעלה את הרכבת הוא חוזר ב"רוורס" לתחנה וממתין לעלות את הרכבת הבאה.

20180812_115300.jpeg20180812_115236.jpeg

פורסם (נערך)

וואו, איזו יצירה מכוערת. איפה צילמת?

ותודה על ההסבר!

אגב, נראה שבקטר דיזל שצילמתי הוא te10, ביצור משנות השישים ועד היום.

עריכה אחרונה על ידי Ooga
פורסם

זה צולם בהרי הקרפטים, קו הרכבת עובר שם בתוואי הררי עם שיפועים גדולים.

אני קצת חושש שהנושא הזה לא מעניין את רוב הגולשים פה :-)

פורסם

להפך, שרשור מקסים, תמשיכו :-)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

למה לא? דווקא מאוד מעניין. בכלל אני חושב שכדאי לפתוח תת פורום של תחבורה ציבורית. יש מספיק שאלות ועניין בנושא, בין אם זה רב קו, יעוץ לגבי תחבורה בחול, רכבות וכ״ו...

Sent from my iPhone using Tapatalk

• תוכן חדש...