Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7827 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבעיה- כל הזמן מתחת לאוטו יש כמו שלולית שמן (חניה פרטית), כבר בחניון אצלנו שמו עלי פתק שאני מזהם את החניון, העניין ממש הלחיץ אותי (לא השכנים, אני מגבעתיים :) , אלא הנזילה והנזק לאוטו מפחידים), אז לקחתי את האוטו לבדיקה, במוסך של רננו המזרקה אמרו לי שזו נזילת שמן מנוע ממש זניחה, בערך 200 גרם בשבוע, ועדיף לא לתקן כי זה יקר.

אז קניתי שמן איכותי 10W40 סינטטי, וחשבתי למלות כל פעם שחסר...

מאז לא הייתי צריך למלות פעם אחת, אבל עדיין יש נזילה! והמדיד לא הראה שינוי במ"מ.

וגם היום כשהייתי בתקופה קצרה של בחן באונ' כי ירד גשם כבר הבחינו בשלולית של צבעי קשת מתחת לרכב, זאת אומרת שהיא לא כזו זניחה, ובטח שלא יכול להיות שבתקופה של שבועות לא הייתי צריך לשים כלום.

יש הצעות מה זה יכול להיות? איך אני יכול לבדוק אם זה מהמנוע, כי אני פוחד שזה אולי גיר, למרות שצבע השמן שנוזל הוא כמו שמן המנוע שאני שם, אבל אני לא סומך על זה...

ובכלל איך אני יכול להרגיש שחסר לי שמן גיר?(שאלה כללית)

ועוד משהו- היום חזר האוטו מהפחח, קיבלתי טמבון חדש ומנצנץ כי איזה אשמאי זקן דפק אותי, וגם וינקר חמוד וקטן, אבל כשהתנענו את האוטו שם, שמעתי תיקתוקים ממש חזקים מאזור המנוע, כמו אלו ששומעים שצריך לעשות כנראה כיוון שסתומים, אני נלחצתי כי זה לא היה לי אף פעם,

אבל הפחח אמר לי שזה שטויות, וזה פשוט בגלל שהמנוע מאד קר (ואולי אני לא הרגשתי בזה כי אצלי הוא בחניה סגורה בקומה 2- ולא חשוף לקור), עכשיו יש מה לבדוק? זה טבעי?

או שזה אומר משהו רע, וכרגיל נדפקתי...

ואולי זה קשור לנזילה? (אין לי שמץ)

תודה רבה לכל העונים. כפרה עליכם :wink:

פורסם

אין דבר כזה "נזילה זניחה ועדיף לא לתקן"?

אז מה, עכשיו תוסיף כל הזמן שמן?? נזילה זה נזילה ולא בריא להשאיר בעיות לא פטורות.

ברר מה בדיוק הבעיה ועד כמה היא רצינית ומשמעותית. בכל מקרה אל תעלים עין.

פורסם

העניין הוא שאם היא "זניחה" ואפשר להוסיף מידי שבוע/שבועיים אני כבר מעדיף להוסיף מאשר להוציא על תיקונים שצריך לעשות, תכלס זה אולי נזילה שהחלק עצמו הוא זול- נגיד מחזיר שמן, אבל לפרק גיר ועבודה זה כבר יותר יקר...

פורסם
מצטער מאד, צודק שכחתי פרטים:

מגאן קופה, מנוע 2.0 בציר 96. ידני כמו השאר...

אם לא חסר לך ב-כ-ל-ל שמן מנוע, הנזילה *כנראה* מהגיר.

בכל מקרה אם מורידים גיר יש להחליף את 2 המחזירי שמן (אחד בגיר ואחד במנוע) ולא להתקמצן על 100 שח.

כמו כן לבדוק היטב מחזירי שמן בגיר (של הציריות).

שאלה חשובה מאוד שתקדם אותנו הרבה: מה מיקום הנזילה ? (צד ימין של המנוע ? צד שמאל של המנוע ? בחיבור שבין המנוע לגיר ?)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שאלה טובה.

אני אבדוק את זה, נראה לי שאשים בלילה מטלית סופגת מתחת למנוע.

העניין שכ"כ מפתיע אותי, זה שבמוסך אמרו לי שזה מהמנוע ונתנו לי הצעת מחיר לתיקון, ואפילו כשקנו לי שמן גיר אז מנהל האגף במוסך אמר לי במפורש ללכת להחליף לשמן מנוע.

ובנוסף כמה חברים שלי שגם ברשותם מגאן קופה מכירים את הבעיה הנ"ל וחושבים שמדובר במחזיר שמן...

נ.ב- מה אתה חושב על העניין השני של תיקתוקים במנוע?

פורסם

לא היה לו שום ריח חריג, סתם שמן, אפילו טעם לא רע... בין שמן חמניות לזית, ובטח שלא חריף, אני מרוקאי הייתי מרגיש.

סתם צוחק, הוא היה רגיל, אבל בכל זאת אני אלך אולי לעוד בעל מקצוע, כבר למדתי לא לסמוך על רנו המזרקה אחרי שהייתי אצלם 4 פעמים בגלל אותן בעיות...

פורסם

האם המנוע "מזוהם" מבחוץ? אם כן, בפעם הבאה שאתה בשטיפה, בקש שישטפו לך את המנוע.

תניח קרטון גדול מתחת לאוטו (איפה שהמנוע) ותראה אחרי חניית לילה או אפילו כמה ימים איפה הקרטון רטוב משמן. תביט על המנוע, תראה מאיפה מתחילה הנזילה. ככה תהיה לך דיאגנוסטיקה יותר טובה...

לדוגמא, אצלי בג'אסטי, הייתי מאבד חצי ליטר בשבועיים שלושה! המנוע היה מטונף כולו מעיסה של שמן ואבק... ניקיתי אותו טוב ואחרי כמה נסיעות ראיתי שהמיכסה שסתומים שלי דולף...

הגומי הוחלף ומאז (תפו תפו) הוא לא אוכל שמן (כל כך הרבה :wink: )...

נסה...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

גילי

נתת לי רעיון מעולה לפתור את הבעית שמן שלי :)

תודה גילי...

(אגב חבל שרק עכשיו אני רואה את זה, הבוקר הרכב היה בניקוי פנימי יסודי אחרי הטיול לחרמון)

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

השערה לגבי התיקתוקים:

בעקבות ה"דאחלה" הקטנה שחטפה הרנו, נפגע קלות המאוורר והוא זה שמשמיע את תקתוקיו.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
עמית, העניין הוא שכאשר האוטו התחמם לאחר שלוש דקות בערך, הרעש הפסיק...
סבירות גבוהה שהנזילה מהגיר, מיקום מדוייק יש לשטוף את האיזור ביסודיות, לבדוק

מיקום מדוייק של הנזילה , לתקו להחליף מחזירי שמן/ גרמושקות/ אטמים!

לגבי הרעש סבירות גבוהה בצמיגות שמן לא מתאימה, הרעשים באים כנראה , מנדנדי שסתומים!

לא סומך על המוסך, החלף מוסך!

בצע ועדכן!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

במקום לנחש ולשבור את הראש, לך לעוד מוסך כדי שיאתרו את הנזילה. עמוד להם על הראש וזהו. הרי בכל מקרה, אתה תתן להם לעשות את העבודה.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• תוכן חדש...