Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תקע אמריקאי עם הארקה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3467 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הגיע אליי מוצר שהזמנתי עם חיבור אמריקאי והארקה יש לי 2 שאלות

צריך מתאם מיוחד עם הארקה או מתאם אמריקאי רגיל יספיק?

שאלה שניה על המוצר רשום 230vac 60Hz זה מתאים לחשמל ישראלי או צריך ממיר מיוחד?

פורסם (נערך)

אם תתגבר על הבושה ותציין מהו אותו מוצר, תוכל לקבל תשובות קונקרטיות.

יש מוצרים שאפשר לוותר על ההארקה שלהם ויש כאלו שזו תהיה סכנת חיים לוותר עליה.

ולשאלתך השנייה, לא - זה לא מתאים לתדירות בארץ. יש מוצרים שלא יעבדו טוב ויש כאלה שלא יושפעו בצורה מורגשת. (מבחינת מתח אין בעיה). בכל מקרה אני לא מכיר מתאם שממיר תדירות בצורה ישירה, רק בדרך מסורבלת של הורדת מתח והעלאה שלו מחדש.

עריכה אחרונה על ידי tanga
פורסם (נערך)

המוצר הוא מכשיר אידוי בשביל חולת סרטן לא נראה כמו צרכן חשמל גדול.

למרות שלא הבנתי למה צריך לפרט מה המוצר?

עריכה אחרונה על ידי eladbe
פורסם

אוקיי, לא נראה לי שתהיה בעיה עם התדירות, אך מאחר ומדובר בגוף חימום אז לא הייתי מוותר על ההארקה. יש מתאמים עם הארקה בפחות מ-20 ש"ח.

פורסם
...

יש מוצרים שאפשר לוותר על ההארקה שלהם ויש כאלו שזו תהיה סכנת חיים לוותר עליה.

...

כל מוצר שמגיע עם תקע מאורק יש סיבה לכך והיא אפשר לוותר על ארקה.

רק מוצרים שמוסמנים עם הסימון של ריבוע בתוך ריבוע מיועדים לחיבור ללא ארקה.

פורסם

בגדול מוצרים מפלדה כגון מדיח חייבים הארקה, מוצרים שנוגעים רק בפלסטיק אז לא, אני חושב שלפי התקן תמיד צריך הארקה, לא סגור על זה.

פורסם

^^^

לא תמיד צריך הארקה, במוצרים שהוגדרו כבעלי בידוד כפול (כאלה שלא דורשים הארקה), אסור לחבר הארקה

כל מוצר שמגיע עם תקע מאורק יש סיבה לכך והיא אפשר לוותר על ארקה.

רק מוצרים שמוסמנים עם הסימון של ריבוע בתוך ריבוע מיועדים לחיבור ללא ארקה.

צ"ל "כל מוצר שמגיע שבתקע שלו יש פין הארקה, יש סיבה לכך ואי אפשר לוותר על הארקה.

רק מוצרים שמוסמנים עם הסימון של ריבוע בתוך ריבוע מיועדים לחיבור ללא הארקה."

פורסם
לא תמיד צריך הארקה, במוצרים שהוגדרו כבעלי בידוד כפול (כאלה שלא דורשים הארקה), אסור לחבר הארקה.

למה בדיוק ניתן לחבר את פין ההארקה בתקע במכשיר בידוד כפול שהחוט שלו דו-גידי?

ונניח שהיה בנמצא מכשיר בידוד כפול עם כבל תלת-גידי והיית מוסיף בורג לתוך גוף הפלסטיק של מכשיר הבידוד הכפול וקושר אליו את פין ההארקה, למה זה היה מזיק?

דרך אגב, בידוד כפול זה לא מכשיר נטול סכנה חשמלית. אם תקדח בטעות לתוך מוליך חי בקיר כשהאצבע שלך נוגעת בתפסנית של המקדחה, הבידוד הכפול לא ימנע ממך להתחשמל.

אין תחליף להבנת הסכנה, וככלל אני נגד ציטוטים של כללים באופן עיוור. יש רק להזהר מהבנה חלקית כי אז לפעמים הסיכון עוד יותר גדול.

יוסי

פורסם

התדירות חשובה אם זה כולל מנוע חשמלי, אחרת יש סיכוי טוב שזה יעבוד.

אתה בטוח שכתוב 230v 60Hz - זה לא אופייני למכשיר אמריקאי

שינוי תדר אפשרי, אבל מכשיר כזה מתחיל מאלפי דולרים

ולסיכום - תעשה בדק בית לפני הקניה - אחרת תישאר עם מוצר זול שתוכל להשתמש בו רק בנסיעות לארה״ב

פורסם

המוצר עצמו זה נטו גוף חימום בלי מנוע או חלקים זזים הבנתי מחשמלאי שהתדר משפיע על מנוע (מחליש או מחזק ויכול לשרוף אותו אבל על דברים שהם נטו גוף חימום או ללא חלקים נעים אז אין בעיה) , אחרי שהחלפתי לו את התקע המוצר עובד לה מצויין

פורסם

יש בארהב גם אספקת חשמל 240 וולט, חיבור שונה מחיבור ה-117 וולט המוכר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...