Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3504 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם,

עם הרכב הקודם הייתי מעורב בתאונה שמישהו נכנס בי (וגם הודה והתנצל במועד האירוע).

מאחר שזה היה בחור דתי עם שני ילדים קטנים ברכב לא עשיתי מזה סיפור יותר מדי ואמרתי לו שהעיקר שכולם בסדר, החלפנו פרטים ונסענו כל אחד לדרכו (ישר למוסך).

עד כאן הכל טוב ויפה.

סידרתי את הרכב במוסך הסדר של הביטוח וכשבאתי לאסוף אותו הודיעו לי שהבחור שנכנס בי אינו מודה ומפיל את האשמה עליי.

נתתי צ'קים דחויים למוסך ולשמאי, והתחלנו בתכתובות אין סופיות מול חברת הביטוח שלו ואיתו במטרה להסביר מה קרה ושהוא אף הודה במועד קרות האירוע.

הוא המשיך להכחיש ולהתווכח, ובסופו של דבר נמאס לי מה גם שמועד הפרעון התקרב, אז ביקשתי לתבוע את הפוליסה כדי לקבל תשלום עבור תיקון הנזקים ברכב שלי - אבל הדגשתי בפני חברת הביטוח שמאחר והצד השני הוא זה שאשם - שלא יעיזו לשלם לו את הנזק שלו.

כך אכן היה, אבל לאחר חצי שנה קיבלתי מהחוצפן הזה תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות על מלוא סכום הפגיעה שלו עם עוד אי-אלו סעיפים הזויים כגון עגמת נפש - כשהוא זה שבכלל נכנס ברכב שלי.

בכל אופן שאלתי היא כזו,

מאחר שאני כבר תבעתי את הפוליסה שלי ושילמתי השתתפות עצמית -

במידה ומסיבה הזויה כלשהי בית המשפט ייקבע שאני הוא זה שאשם - האם עלות התשלום תושת על חברת הביטוח או עליי במישרין?

דבר נוסף,

לאור ההתנהלות הכושלת של חברת הביטוח, עזבתי אותה לפני כחודש עם החלפת הרכב.

האם הם עדיין מחויבים לשלם כי במועד התאונה הם אלה שביטחו את הרכב אפילו שאינני לקוח שלהם יותר?

תודה!

Hyundai Kona 2023 1.6T

I did not lose my mind, it was mine to give away

פורסם

קודם כל - הודע על התביעה לחברת הביטוח. הפוליסה הופעלה, השתתפות עצמית שולמה - אין לך יותר מה להפסיד.

החברה תטפל גם בצד המשפטי.

בינתיים הכן את כל החומר שבידך (צילומים, סרטונים, הקלטת שיחות וכו') לצורך טיפול בתביעה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

החברה היא גם נתבעת יחד איתי, ובוודאי שהם מכירים את התביעה.

הסוגיה שמעסיקה אותי היא סוגיית התשלום במידת הצורך.

Hyundai Kona 2023 1.6T

פורסם

ספריאל - זאת בעיה מעט יותר מורכבת. יש ביטוח שנותן כיסוי לכל התביעות שהוגשו בתקופת תוקף הפוליסה (ללא חשיבות למועד התרחשות האירוע הביטוחי) ("CLAIMS MADE BASIS"), ויש ביטוח שנותן כיסוי לכל המקרים שאירעו בזמן שהפוליסה היתה בתוקף (בלי קשר למועד הגשת התביעה) ("OCCURRENCE BASIS").

אני לא יודע לאיזה סוג שייך ביטוח רכוש.

טוב, נראה לי שזה שייך לסוג הביטוח השני.

----------------------------

פות"ש - תגיש תביעה כנגד צד ג' (חברת הביטוח הקודמת), ותראה כיצד הם מגיבים.

אני ממליץ כי תתייעץ גם עם חברת הביטוח הנוכחית.

פורסם

חברת הביטוח שלך צריכה לשלם לצד ג' את נזקיו, אם הוא יצליח להוכיח את אשמתך.

מכיוון שאתה כבר הפעלת את חברת הביטוח ששילמה את נזקיך, שילמת כבר את דמי ההשתתפות העצמית באירוע זה. לא תצטרך לשלם שוב.

עליך לכתוב כתב הגנה. בכל מקרה כל תשלום שיושת עליך צריך להיות משולם על ידי חברת הביטוח שלך. צרף את חברת הביטוח שלך כצד ג'.

.

פורסם
חברת הביטוח שלך צריכה לשלם לצד ג' את נזקיו, אם הוא יצליח להוכיח את אשמתך.

מכיוון שאתה כבר הפעלת את חברת הביטוח ששילמה את נזקיך, שילמת כבר את דמי ההשתתפות העצמית באירוע זה. לא תצטרך לשלם שוב.

עליך לכתוב כתב הגנה. בכל מקרה כל תשלום שיושת עליך צריך להיות משולם על ידי חברת הביטוח שלך. צרף את חברת הביטוח שלך כצד ג'.

.

זו ההבהרה שחיפשתי.

תודה רבה :)

Hyundai Kona 2023 1.6T

• תוכן חדש...