Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3499 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בשעה טובה הקיה סיד מסיימת תקופה של כמעט שלוש שנים וK45 ק"מ.

סה"כ נתנה שרות טוב למשפחה ללא תקלות מיוחדות (מספר תקלות לא משביתות).

הגיע הזמן להזמין רכב חדש.

למרות שזהו רכב צמוד שלי, אשתי היא המשתמשת העיקרית ביום-יום. היא זקוקה לרכב נוח, מרווח ובטיחותי להסעת שני ילדים. עברנו את הגיל של עגלות ילדים. תא המטען משמש בעיקר לקניות ותיקים בזמן טיולים.

רוב הנסיעות בתוך העיר, טיולים ארוכים מדי פעם בסופי שבוע.

אני לוקח את ההגה בסופי השבוע והדרישות שלי קצת שונות. בנוסף לנוחות של המשפחה אני מעונין ברכב חזק (יחסית) שיודע לסיים מהר עקיפות ולשייט בנוחות בקצב התנועה של כביש שש עם רזרבות של כוח במידה וצריך כאשר הרכב עמוס. הארגונומיה וסביבת הנהג חשובים לי גם כן.

נקודת הייחוס שלי היא האיביזה שלי שעברה עדכון תוכנה ומספקת את כל מה שהזכרתי קודם מבחינת כוח זמין. הסיד לדוגמה חלשה משמעותית מהאיביזה.

כיוון שזה רכב ליסינג אנחנו אדישים לגבי סחירות וצריכת דלק.

אמינות חשובה במידה מסוימת כי על כל תקלה מקבלים רכב חלופי ברמה נמוכה, מבזבז גם זמן רב של לוגיסטיקה לתאומי החלפה כי כאמור רוב הזמן הרכב אצל אשתי.

אפשרויות מובילות מבחינתי:

1. גולף 1.4 רכב נוח וחזק, אני מאוד מתחבר לרכבים של וואג וידע בדיוק מה אקבל.

אני די בטוח שהרכב יהיה מאוד נוח לאשתי. סימן השאלה היחיד הוא לגבי תא המטען

2. מזדה 3 2.0 רכב יפהפה לפי דעתי, לא חסר כוח, מאובזרת מאוד כולל אבזור

בטיחותי מתקדם, מתנהגת בצורה טובה.

בדיוק כמו הגולף- עניין תא המטען והמרחב הפנימי בספק מתאים למשפחה.

3. אופל אסטרה סטיישן החדשה (טורר) לא מכיר את הרכב, מבחני הרכב מחמיאים לה במיוחד. אולי

השילוב האידאלי של כוח זמין, אבזור, נוחות ומרחב. אולי יש פה איזה קאץ' שאני לא מכיר.

4. אוקטביה 1.2 חלשה יחסית לשאר, לא מאובזרת במיוחד, מתלה אחורי פשוט, אבל מאוד מאוד מרווחת.

רשימת הרכבים מחברת הליסינג עוד ארוכה: קורולה, סיד, פריוס, אוריס סטיישן, 30I אבל אף אחת מהן לא ממש מלהיבה אותי.

דעתכם בבקשה

עריכה אחרונה על ידי banji man

S60 Rdesign

פורסם

מן הסתם בדרישות הכוח אתה צריך להתמקד בגולף , במאזדה 3 ובפוקוס אם קיימת כאופציה, כמובן שאתה לוקח בחשבון שהמאזדה והפוקוס צפופות יחסית לקטגוריה.

הפוקוס וה3 מציעות התנהגות טובה ביחס למשפחתיות ליסינג.

מבחן רלוונטי בין הפוקוס לגולף לאסטרה 5 דלתות.

פורסם (נערך)

אתה בעצם מחפש מנוע גודש כמו שיש באיביזה. לדעתי האופל אסטרה, האוקטביה , הגולף או הפיג'ו 308 יעשו את העבודה

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

תודה על הלינק למבחן. הפוקס לא נמצאת ברשימה.

ישבתי קצת עם אשתי על שלל האפשרויות. היא פוסלת את הגולף והמאזדה בשל גודלן.

על האופל יש לה דעות שליליות שמבוססות על אופל קורסה בעייתית שהייתה לנו לפני 7 שנים.

יש אופציות אופנתיות נוספות אבל נראה שכולן קטנות לא שימושיות : סובארו XV, אופל מוקה ורנו קפצ'ר.

הכיוון כרגע לנסות לשכנע אותה לחשוב על האופל.

S60 Rdesign

פורסם (נערך)

כל החלופות שהועלו על ידך טובות ויש פה בהחלט מקום לטעם אישי.

בהתחשב בפרופיל הנהיגה שציינת היית מדרג כך:

1. גולף.

יתרון האיכות לטעמי מכריע את הכף וכאן פולקסוואגן לוקחת בגדול.

מעבר לכך, כפי שציינת שילוב מנוע TSI וגיר כפול מצמד יתן לך את חווית הנהיגה הכי דינמית והמון כיף צרוף.

עוד יתרון הינו בזווית של נהיגה עירונית ויכולת תמרון והחניה ע"פ רכבי הסדאן/סטישן.

2. אוקטביה.

האחת החורגת ממשפחת וואג אבל מאד מזכירה במאפייניה את הגולף עם יתרון לגודל תא המטען העצום.

אל תפחית בערכו של מנוע ה-1.2 שנותן גם הוא הרבה הנאה בנהיגה (כמעט כמו 1.4).

3. מאזדה 3.

אכן יפה אבל לטעמי האישי תא נוסעים מעט צפוף ומשעמם ובהיבט הכח - אין לה את החדות והנמרצות של גיר כפול מצמד.

4. אסטרה סטיישן.

היתרון העיקרי בפונקציונאליות של הסטיישן.

עריכה אחרונה על ידי yuval1111
פורסם

היום עשיתי נסיעת מבחן על ה 3 בנפח 2 ליטר. הנסיעה הייתה טובה מאוד. נסענו בעלייה של רמות יצחק לכיוון דניה בחיפה. אם זה אומר לך משהו... עלייה ארוכה ותלולה עם מספר רמזורים באמצע עם מזגן עובד כמובן. נסעה כמו שד. בחזרה הירידה כוללת סיבובים דיי מסוכנים שם בדקתי את היציבות. אחיזת כביש אדירה. היה שלב שממש פחדתי בסיבוב אבל המשכתי לא הייתה סטייה של מילימטר. בקיצור הנסיעה הייתה מצויינת מאוד התרשמתי. סביבת הנהג מגניבה ומהנה לא פחות. ההגה כייפי גם חמאתי ומצד שני יודע להיות קשה. בקיצור עשה עליי רושם ממש ממש טוב. וזה אחרי שלפני מספר ימים נסעתי גם על ה 6 פרימיום. שזה בכלל פשוט רכב ספורט. נסעתי גם על האוקטביה. וגם שם התרשמתי לטובה זריזה תגובה מעולה ומרווחת. כמובן ביחס ל 3 לוקחת בהיבט הזה. אבל וזה אבל גדול. תעיין בשירשורים למטה קצת. תמצא שירשור שפתחתי בנושא השוואה בין 3 לאוקטביה. ותסיק מסקנות. בגדול יש הרבה תלונות על סוג הגיר בעיקר במכוניות מקבוצת וואגן.

פורסם (נערך)

תודה על התגובות עד כה. אם זה היה תלוי בי בלבד הייתי כנראה לוקח את המאזדה או הגולף. הגיר לא מטריד אותי בכלל.

יש לי DSG באיביזה שעובד מצוין כבר למעלה מ60K.

אישתי הרבה יותר מחושבת ממני והמאפיינים "המשפחתיים" חשובים לה (בצדק) הרבה יותר ממהירות החלפת ההילוכים, או באיזה סל"ד הרכב נמצא בשיוט בכביש שש.

כשאני חושב מהראש ולא מהלב אני באמת מבין איזה כיף יש ברכב סטיישן מרווח. הסיד שלנו העמיסה ריהוט רב מאיקיה, שימשיות, כיסאות וצידניות כשנסענו לים ומזוודות רבות כשנסענו לחו"ל. תמיד היה מקום לכל הדברים, שום דבר לא נשאר מאחור.

בקטע הזה יהיה ממש קשה ללכת אחורה.

משום מה ה308 סטיישן והלאון סטיישן שהיו ברשימה נמחקו ולא קיימות יותר לבחירה.

הקיה סיד סטיישן שיש לי היום עדיין קיימת ברשימה אבל אני מחפש לנסות משהוא אחר למרות שמדובר ברכב משפחתי מצוין.

מה שמחזיר אותי שוב לאופל אסטרה או לסקודה אוקטביה.

S60 Rdesign

פורסם

יש סיד דיזל ברשימה? הדיזל הרבה יותר מרשים מהבנזין בזמינות הכוח שלו, בעיקר בתאוצות ביניים.

לאון סטיישן באמת יכלה להיות שילוב דיי טוב בין הדרישות שלכם למרות שהיא מסתפקת ב-1.2 ליטר.

לגבי תא המטען של הגולף, אתם באמת משתמשים רוב הזמן ברוב הנפח של הסיד? אני יכול להעיד שגם הלאון הצנועה שלי עם פתח תא המטען המצומצם שלה ביחס לגולף הובילה רהיטים מאיקאה, כורסה ארוזה בתוך קרטון גדול מאיזה גלריה ורק לפני שבועיים צמד כיסאות גדולים וכבדים עם ידיות. נכון שזה קרה כשלא היו נוסעים מאחורה למעט במקרה של איקאה שקיפלתי רק 2 כסאות. אם ב-90% מהזמן אשתך נוסעת עם 2 ילדים מאחורה ועגלה היא לא באמת תרגיש את החיסרון בנפח והאצ'בק תהיה הרבה יותר קלה לתמרון בחניות ורוורסים.

האסטרה גם מכונית דיי מרשימה וגם נראית לא רע אבל מבחינת ביצועים היא לא תשתווה לגולף בעיקר בגלל הגיר, הוא טוב מבעבר אבל עדיין לא זריז ברמה של רובוטי כפול מצמדים.

ה-3 באמת אחלה אוטו לנהג, אבל פחות למשפחה, במיוחד שרגילה לרכב גדול יותר, אני סבור שמעבר לרכב כזה לא יתאים לכם ואתם תתאכזבו מהגודל למרות שמשאר הבחינות היא דיי עונה לדרישות שלך, כנ"ל לגבי הפוקוס, אחלה רכב בליסינג, אבל לא עם 2 ילדים קטנים, המושב האחורי קטן וקצת צפוף.

מה הרף העליון של התקציב ברשימה שלך? נשמע שהאטקה שהושק בארץ היום או פיג'ו 3008 בדגמים הבסיסיים יכולים להיות חלופה מעניינת. מבחית גודל הו דיי מקבילות למשפחתיות סטיישן מוגבהות. במקרה של האטקה תקבל אחלה יחידת כוח ומספיק מרווח בתא הנוסעים. במקרה של הפיג'ו, דגם הכניסה מתומחר יקר יותר ומוצע כרגע במבצע השקה שלא רלוונטי בליסינג, היא חלשה יותר אבל העיצוב בפנים ובחוץ הופך אותה לחוויה אחרת ועד כה במבחנים פירגנו ליכולות שלה בכבישים מפותלים.

אחרונה חביבה, סיטרואן C4 פיקאסו בדגם 5 מושבים, גם מציעה חוויה קצת לא שגרתית עם עיצוב מעניין בפנים ובחוץ, תנוחת ישיבה גבוהה שאשתך תאהב ומנוע 1.6 טורבו שאתה תאהב. מבחינת נוחות השימוש למשפחה לטעמי היא מנצחת את כל הרכבים האחרים שהוזכרו כאן.

פורסם (נערך)

תודה על תשובה מאוד מפורטת. כל החלופות המצוינות שציינת לא נמצאות ברשימה.

ביקשתי מאשתי לעשות סיבוב בין סוכנויות הרכב כדי לגבש דעה.

בנתיים האוקטביה היא המועדפת.

S60 Rdesign

פורסם

תבקש שידרוג לאוקטביה 1.4, ותקבל גם את הכח שאתה רוצה, המצלה אישית קח את הבוסית לסיבוב במאזדה, ל4 נוסעים היא לא כ"כ צפופה, והרכב סוחב באמת טוב עם גיר מצויין ומאובזרת הכי טוב מכולם.

פורסם

אין שידרוג לאוקטביה. יש שידרוג למאזדה 6 סטיישן בתוספת של 900 שקל לחודש. כמו כן שווי מס עולה בכ1000 שקל - מעל 4000 שקל.

אני לא חושב שזה שווה.

S60 Rdesign

פורסם

שני השקל שלי לגבי האסטרה החדשה:

1. לא מגיעה עם מצלמת רוורס, לפחות לא בדגמי הליסינג.

2. הגלגלים הוקטנו מהדגם הקודם ולדעתי זה גורע.

Hyundai Kona 2023 1.6T

I did not lose my mind, it was mine to give away

פורסם

תודה לכולם על התשובות.

לאחר שקלול כל הנתונים והתיעצות עם חברים לעבודה הזמנתי את האוקטביה.

יש שביעות רצון מאוד גבוהה בקרב כל מי שלקח את הרכב.

שילוב טוב של רכב מקבוצת וואג שאני מאוד אוהב ותכונות משפחתיות מעולות.

עריכה: זה היה גם הרכב המועדף של הבוסית בבית. המאזדה והגולף לא היו אופציות עבורה.

S60 Rdesign

• תוכן חדש...