Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3538 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא, לא מקבלים רישיון חדש.

עד לפני כמה שנים גם רכב אספנות היה מבצע טסט פעמיים בשנה, אם כי נדרש רק אישור מוסך אחד.

היו לא מעט מקרים של מכוניות שנסעו כמה עשרות ק"מ בין טסט לטסט, וזה כבר היה הזוי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לגבי החוק - מטומטם ביותר. במיוחד שלפני מספר שנים לרכבי אספנות אושר לבצע טסט פעם בשנה.

רכב 30 פעם בשנה :roll:

לא נכון, יש בו הרבה הגיון.

המדינה יוצאת מנקודת הנחה שמכונית בת 20 היא לרוב בערוב ימיה, ולכן במקרים לא מבוטלים מתוחזקת גרוע, ורק מחכה לתקלה הגדולה הראשונה שתשלח אותה לעולם שכולו טוב.

לעומת זאת, רכב אספנות מיועד לתחביב, ולכן רובן המכריע של רכבי האספנות מתוחזקים ברמה גבוהה, מה עוד שהנסועה נמוכה מאד, ובשל כך ההקלה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

תודה. היה נשמע לי מוזר, כי אף פעם לא קיבלתי רשיון חדש.

טסט לרכב אספנות - הרבה לחץ של מועדון החמש וכו' עשה את שלו, והם קיבלו הקלות.

הטענה העיקרית שהועלתה היא שרכב אספנות משמש כתחביב לבעליו, וככזה הוא מטופל ומטופח יותר מרכב ממוצע.

תוסיפו לזה קילומטרז' ממוצע נמוך במיוחד(עשרות ק"מ בודדים בשנה, כמו שאומר חן), והטענה התקבלה.

לרכבי אספנות יש הרבה הקלות, אבל גם מגבלות שונות, שנועדו לצמצם שימוש יומיומי בהם.

עריכה: אני כותב לאט. :lol:

פורסם

פליקס - מה שתבת נכון אם קיבלת את הודעת התשלים.

בחידוש הרשיון האחרון שלי (לפני כ-3 חודשים) היה מצב אבסורדי בו הרשיון המשולם הגיע לפנ הודעת התשלום, אם כי גם זה רק לאחר שהרמתי קול על נציגה טפשה וחצופה ב-5678*

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
זה ממש לא רצון של המדינה לדפוק את האזרח.

כפי שכבר אמרו לפני ברכב בגיל 20 ומעלה ההסתברות לתקלות בטיחותיות עולה, ולכן צריך לבדוק בתדירות גבוהה יותר.

אכן, אין כדאיות כלכלית להחזיק רכב בן 20+ במיוחד כשאפשר די בקלות לרכוש רכב בן עשר תקין ומתוחזק בפחות מ-20K ולפעמים גם בפחות מ-10K.

המדינה במפורש לא מעודדת נסיעה ברכב מיושן - זה לא רק עולה לבעלים יותר, זה עולה גם למדינה יותר.

זה שהכשילו אותו על מכה בכנף, תחליף מכון דחוף. יש מקומות שרואים רכב ישן ומיד זוממים מזימות ויש מכונים שעובדים בצורה עניינית ונותנים יחס שווה לכל רכב.

לא נכון, יש בו הרבה הגיון.

המדינה יוצאת מנקודת הנחה שמכונית בת 20 היא לרוב בערוב ימיה, ולכן במקרים לא מבוטלים מתוחזקת גרוע, ורק מחכה לתקלה הגדולה הראשונה שתשלח אותה לעולם שכולו טוב.

לעומת זאת, רכב אספנות מיועד לתחביב, ולכן רובן המכריע של רכבי האספנות מתוחזקים ברמה גבוהה, מה עוד שהנסועה נמוכה מאד, ובשל כך ההקלה.

במשך ה 5 שנים האחרונות הייתי צריך להחליף כל שנה משהו אחר וזה הגיוני.

לפני 5 שנים הוחלף רדיאטור. המקורי שבא עם הרכב התחיל לנזול. הוחלף רדיאטור תחליפי פלוס מיכל עיבוי ועד היום הם תקינים.

לפני 4 שנים מערכת הפליטה הוחלפה קומפלט. מהדוד אחרי הממיר ועד לדוד האחורי. הוחלפו לפני 4 שנים ועדיין תקינים.

לפני 3 שנים, שני צינורות ברקס קידמיים. המקוריים עם הרכב כבר התייבשו ונסדקו. הוחלפו לפני 3 שנים ועד היום תקינים.

לפני 2 שנים שני משולשים קידמיים. הגומיות של המקוריים שבאו עם הרכב התייבשו. החולפו לפני 2 שנים ועד היום תקינים.

לפני 1 שנים ברקסים אחוריים וקידמיים. המקוריים נשחקו אחרי 121 אלף ק"מ. הוחלפו לפני 1 שנים ועד היום תקינים.

אז כפי שאנו רואים, כל החלפים שהוחלפו במיוחד אלה שקשורים לבטיחות וחיי אדם עדיין תקינים למרות שהוחלפו לפני 3 שנים. כלומר, אם אתה מגיע לטסט ובהנחה שמכון הטסטים הוא ישר והגון ולא לוקח שוחד להעביר רכב למרות ליקויים אז הוא מחייב אותך להחליף את כל מה שלקוי. בהנחה שכל המערכות הם פיקס וגם מנהל העבודה ומנהל המוסך חתמו באישור שהרכב פיקס אז מדוע לכל הרוחות צריך עוד פעם טסט אחרי חצי שנה? מה כבר יכול לההירס לאחר שכל הרכיבים הביטחותיים הוחלפו לחדשים?

זה הכל קומבינה ומסחרה בחסות המדינה. מה שעוד יותר מעצבן זה בגלל שאתה מגיע למכון פעמיים בשנה הוא פשוט מחפש על מה לדחוף לך בכדי שתבוא לבדיקה חוזרת. מעטים הפעמים שעברתי על פעם ראשונה, תמיד ידחפו לך עוד משהו. הפעם שלא היה להם כבר על מה לדחוף אז דחפו לי 2 לוחיות רישוי.

ורק כדרך אגב, על פי חוק משרד התחבורה אסור למכון טסטים להכשיל אותך על לוחיות רישוי. זאת מהסיבה הפשוטה של מניעת קומבינות ומסחרה. מותר לך על פי דין להחליף את הלוחיות בכל מקום שתרצה. .

מכון הטסטים ירשום על גב רישיון הרכב שצריך להחליף את הלוחיות וזהו זה. אתה מתחייב להחליף אותן במיידי בכל מקום אחר. במידה ולא החלפת ונתפסת על ידי שוטר והוא קולט שרשום מאחורה שאתה חייב להחליף לוחיות אז זה כבר לא טוב.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

טוב מאוד שיש תקנות כאלה. הן מצילות אותנו מרכבי הקומבינה המחרידים שנוסעים על הכביש.

מגיע רכב הקומבינה לגיל 20, שיתכבד בעל הרכב ויתן למדינה הזדמנות לבדוק אם הרכב הזה ראוי לנסוע על הכביש.

רכבים בני 20 בד"כ מתוחזקים בתחזוקת שבר, עם חלפים זולים במיוחד - ובלי טסט פעמיים בשנה יוכלו להסתובב רכבים בלויים בטירוף על הכבישים ולסכן את כל יתר הנוסעים.

פורסם

הסביר הבחור, ולדעתי יש בזה משהו, שחלקים לא מתבלים בטווח זמן הזה.

שייקבעו שרכב בן 20 צריך לעשות טסט מחמיר ומעמיק יותר, אבל פעם בשנה.

אם אין לו כסף, מה הוא אשם? עכשיו גם מבזבזים לו ימי עבודה.

פורסם

גבר אמיתי נוסע שלושה חודשים ללא טסט ברכב מיושן ואז עושה טסט אחד לשנה

חברת הביטוח לא תוכל להתנער ממך ולהיגד - אין טסט! לא נשלם!!!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?615396-%D7%A4%D7%A1-quot-quot-%D7%93-%D7%91%D7%94%D7%9D-%D7%97%D7%91%D7%A8%D7%AA-%D7%94%D7%91%D7%99%D7%98%D7%95%D7%97-%D7%94%D7%AA%D7%A0%D7%A2%D7%A8%D7%94-%D7%9E%D7%94%D7%9E%D7%95%D7%91%D7%98%D7%97-%D7%A2%D7%A7%D7%91-%D7%A0%D7%A1%D7%99%D7%A2%D7%94-%D7%9C%D7%9C%D7%90-%D7%A8%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%99

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

• חברי המעגל הראשון
פורסם
תסלחו לי שלא קראתי את כל השרשור, רכב מיושן צריך אישור ממוסך כל חצי שנה? או רק פעם בשנה? תודה מראש!

כל חצי שנה, כלומר לפני כל טסט. זה הטירטור האמיתי בעסק הזה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

טירטור, אבל אני כנראה לא אהיה הפסיכי היחיד שמוכן לסבול את זה במקום לנסות למכור את האוטו...

יש לי עוד שנה וקצת, נחיה ונראה...

הדרך עצמה היא היעד.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זיבי למכור את האוטו. אין מצב שאני עובר למוולוו לפחון מהשכרה לשעבר עם הלוואה ל5 שנים...

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אם כבר אז נצל"ש- מכירים מוסך בפ"ת/ראש העין והאזור שלא גובה על אישור רכב מיושן או גובה סכום סמלי?

כמו כן, מכון טסטים מומלץ באזור הנ"ל? (אני לא מפה,ומתלבט אם לחזור לאזור ירושלים ולעשות במקום שאני כביכול מכיר)

תודה מראש!

פורסם

אין חיה כזאת - מתן אישור כזה הוא לקיחת אחריות ע"י המוסכניקלתקינות הרכב, ואחריות כזאת עולה כסף. מה גם שכל אישור כזה ממוספר ואיגוד המוסכים ורשויות המס בודקים שיש קבלה על כל שובר שיוצא.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...