Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3538 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בקיצור זהו עוד רצון של המדינה לדפוק את האזרח ואני עומד מאחורי כל מילה. אני גם רוצה להגיד שעד לפני שנה שנתיים כל מוסכניק שעלה לי על הרכב כולל ממוסך טויוטה טען שהרכב שלי נוסע פצצהץ לשנתון שלו... טסט עברה בנגיעה כל שנה. ברור שאני אכעס על הטמטום הזה של " רכב מיושן". אני עובד בחלקי חילוף ועבדתי במוסכים כמות צינורות בלמים וחלקי בטיחותיים שהולכים לרכבים חדשים יחסית שלא נקראים מיושנים מדהימה.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם

זה ממש לא רצון של המדינה לדפוק את האזרח.

כפי שכבר אמרו לפני ברכב בגיל 20 ומעלה ההסתברות לתקלות בטיחותיות עולה, ולכן צריך לבדוק בתדירות גבוהה יותר.

אכן, אין כדאיות כלכלית להחזיק רכב בן 20+ במיוחד כשאפשר די בקלות לרכוש רכב בן עשר תקין ומתוחזק בפחות מ-20K ולפעמים גם בפחות מ-10K.

המדינה במפורש לא מעודדת נסיעה ברכב מיושן - זה לא רק עולה לבעלים יותר, זה עולה גם למדינה יותר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בדיוק השלמתי את המכסה של 20 טסטים עם רכב מודל 1987, הטסט הבא כבר יהיה אספנות. הדבר היחיד שהרגיז אותי זה הצורך להדביק פסים זוהרים לפני כל טסט.

.

פס מגנטי למדבקות הזוהרות ואתה מסודר לכל הטסטים. הם לא שמים לב שזה מגנט וגם לא כזה אכפת להם. פעם הלכתי לטסט בלי זה, העבירו אותי אבל בקשו ממני לקנות ולהדביק. לא נורא. חוק מפגר אבל לא מזיק מדי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לגבי אירלנד יש להפריד בין Road Tax לתשלום על הטסט עצמו. עד שנת יצור 2008 ה Road Tax חושב על פי נפח מנוע (קפיצות של 100 סמ"ק מליטר ומעלה). מ 2008 לפי CO2 (המחירים לפעמים משתנים בהתאם לתקציב השנתי שהממשלה מרכיבה, ברור שזה מותאם לירידה ברמת הפליטה של הרכבים החדשים).

עלות הטסט נפרדת מהRoad Tax אבל חשוב לזכור שרכב עובר טסט פעם בשנתיים עד שהוא בן 10 ואז זה עובר לפעם בשנה.

אין אישור מוסכים וכו. טסט בלבד.

הטסט מבוצע רק ע"י הבוחן כשבעל הרכב צופה בו מבעד לחלון גדול ובסוף הטסט מסבירים מה לא תקין.

אין קומבינות על מגבים וכו.

את מס הכביש ניתן לשלם חודשי, רבעוני, חצי שנתי או לשנה מראש (ככל שהתקופה מתקצרת, יש יותר "ריבית").

לתת איזשהיא השוואה למחירים:

סיוויק 1.8 2007: 636 יורו

במוו 2009 2 ליטר דיזל: 370 יורו

במוו 330E 2016 היברדי/פלאג אין: 170 יורו

קביעת התור לטסט נעשית און ליין ואפשר גם עד עשר בלילה ובסופי שבוע. אם אין תור אבל פג הטסט בקרוב, ניתן להתקשר והם יעשו מאמצים למצוא לך מקום לפני.

המדינה משתמשת במיסים הנ"ל כדי לדחוף אנשים לקנות מכוניות ירוקות יותר ו/או צעירות יותר גם בגלל זיהום אוויר וגם בגלל בטיחות (חוק ה ESP נכנס מוקדם יותר בישראל לדוגמה).

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

גם אני עם הלנסר הישנה והמתוקה שלי הייתי צריך פעמיים טסט, למרות שהייתי משקיע את הנשמה (בשנה השקעתי עליה 10,000 שקלים על תיקונים והחלפות, אין מה לעשות רכב ישן. אני לא נכנס לפינה של חכם או לא, כי ברור לי שאני לא).

כל הזמן המכון המ***** שלי היה שלוח אותי למוסך חזרה על שטויות (מכה בכנף. מה הקשר לטסט ומכה בכנף?!)

האוטו היה פרפקט, אבל הצבע מעט מתקלף. על צבע, לא חשבתי שאני צריך להשקיע. אבל ראבק, אתה רואה שמכאנית הרכב מלוקק, מה הקטע להכשיל על מכה בפח, שלא קשורה כלל וכלל לבטיחות, אלא רק לנראות?

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

נציגינו בפינלנד ובאירלנד - לא דיברתי על עלות הרישוי, דיברתי על כך שעד כמה שאני מבין בישראל יותר קל להגיע לנאורוכירורג מאשר באירלנד לטסט.

המדינה לא מרויחה מחלוקת הרישוי לרכב ישן לפעמיים בשנה. להפך, היא מפסיקה משהו. אגרת הרישוי לא משתנה, אבל לצורך לשלוח שני חשבונות ולקלוט שני תשלומים יש עלות, גם אם נראית לנו זניחה. מי שמרויח הוא בעלי המוסכים ומכוני הרישוי.

David32 - הטעות שלך. יכולת לסדר הכל כבר לפני חודשיים. לא צריך לחכות לרגע האחרון.

לגבי מי שמתלונן על "רכבים חדשים לא בטיחותיים" - 'צטערת, קרוב לודאי שרכב בעל 3 כוכבי NCAP ב-2016 עדיף על רכב שהיה בעל 5 כוכבי NCAP ב-2002, גם לפני שנשחק ועבר תאונות. מה לעשות, התקנים השתנו, וערכו של כל כוכב יותר גבוה, וכולל לא רק מדדי ריסוק אלא עוד הרבה רכיבים אחרים. יותר מזה - אותו דגם רכב יכול להיות בעל ציון NCAP שונה בהתאם לאבזור הבטיחות המותקן בו (לדוגמא - הסוזוקי באלנו שיכול להיות בעל 3 או 4 כוכבים, למרות שמדובר בדיוק באותם שלדה ומרכב).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

David32 - הטעות שלך. יכולת לסדר הכל כבר לפני חודשיים. לא צריך לחכות לרגע האחרון.

ברור שזה באשמתי, הזמן עבר מהר, בחודשיים האחרונים הראש נמצא במקום אחר, לא מאשים את המדינה בזה שלחוץ לי השבוע.

מתבאס על הפעמיים בשנה זה הכול.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

רק במדינה כושלת ורופסת עם שרי תחבורה גרועים ומנותקים מעם שמזלזלים בציבור הנהגים עם מיסים ותקנות משונות. חבל שציבור הנהגים שותק ולא מתקומם!

פורסם

אני למדתי ש-10 שבועות לפני הטסט אני משלם (גם אם ההודעה טרם הגיעה), מקבל את הרשיון המשולם, ובהזדמנות הראשונה בה אני נוסע עם אשתי לסופר אני ניגש למכון הטסטים הסמוך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה שהכשילו אותו על מכה בכנף, תחליף מכון דחוף. יש מקומות שרואים רכב ישן ומיד זוממים מזימות ויש מכונים שעובדים בצורה עניינית ונותנים יחס שווה לכל רכב.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אני למדתי ש-10 שבועות לפני הטסט אני משלם (גם אם ההודעה טרם הגיעה), מקבל את הרשיון המשולם, ובהזדמנות הראשונה בה אני נוסע עם אשתי לסופר אני ניגש למכון הטסטים הסמוך.

סליחה שאני לא קשור, אבל אני חייב לשאול כי ראיתי את זה בעוד שרשורים.

אחרי שמשלמים את האגרה, אמורים לקבל רשיון חדש?!:shock:

פורסם

אם שילמת בכרטיס אשראי ישלחו לך את הרישיון המשולם הביתה.

בכל מקרה אין צורך לחכות עד שיגיע הרישיון המשולם וניתן לגשת לטסט עם הרישיון המקורי (המשולם אבל ללא חותמת שולם) - מכוני הרישוי מחוברים למחשבים ויודעים ששילמת את האגרה.

לגבי החוק - מטומטם ביותר. במיוחד שלפני מספר שנים לרכבי אספנות אושר לבצע טסט פעם בשנה.

רכב 30 פעם בשנה :roll:

ROOONEEYY

• תוכן חדש...