Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3535 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הגיע הרגע שאני הכי מתעב בשנה וזה ביצוע הטסט החצי שנתי לרכב מיושן.

מדובר ברכב שנת 1996 עם 127 אלף ק"מ יד שנייה. יש לי הרגל של להיכנס למוסך לעשות טיפול ועל הדרך לבדוק מה לא בסדר. אם המוסכניק רואה שמשהו לא תקין הוא מחליף. אין אצלי חוכמות.

אז אני מבין, רכב בן 20 שנים, רכיבים התיישנו ויש חשש לבטיחות הרכב. אוקיי מבין.

אבל, מדוע יש צורך לעשות פעמיים בשנה טסט? לא רואה שום סיבה הגיונית מלבד להתיש את הבעלים מבחינת כספית, נפשית ולגרום לו לשרוף עוד זמן וכסף על מנת "לשכנע" אותו לזרוק את הרכב.

מחייבים אותך להביא אישור תקינות רכב מיושן ממוסך. אישור שעולה לא מעט כסף. אם המוסך נותן לך אישור שהבלמים תקינים מדוע בטסט בודקים אותך על המכונה? ואם בודקים אותך במכונה אז מדוע צריך אישור מוסך?

נכון, במשך השנים האחרונות החלפתי רפידות בלם קידמיים ואחוריים, שני צינורות בלם קידמיים שהיו יבשים וסדוקים, משולשים ועד כמה דברים. אבל לכל הרוחות והשדים, אם החלפתי צינורות בלם חדשים אז יש לי לפחות 5 שנים של שקט תעשייתי, כנ"ל לגבי משולשים, ברקסים וכיוצא בזה. מדוע לכל הרוחות לחייב אותי לעשות 2 טסטים בשנה? מה כבר יכול להיהרס במשך שנה אם הוא בדק את הרכב והכל פיקס? צינור בלם חדש יכול להיסדק ולהתייבש בתוך חצי שנה? אז מדוע לכל הרוחות לבדוק שוב פעם את אותו צינור אחרי חצי שנה?

הפעם כבר לא היה לנוכל על מה לדחוף לי מבחן חוזר אז מיכוון שהוא ראה שהרכב במצב טיפ טופ הוא השתמש בברירת המחדל. דחף לי שתי לוחיות רישוי. לא מספיק לנוכל שאאני מגיע פעמיים בשנה לטסט אלא הוא היה חייב לדחוף לי גם שתי לוחיות.

אני זה שבדרך כלל תמיד מחפש את ההיגיון מאחורי הבירוקרטיה אבל הפעם, במקרה של שני טסטים בשנה אני לא רואה שום סיבה אחרת כאמור מלבד להתיש ולטרטר את בעל הרכב.

מדינת חלם וקומבינות.

עריכה אחרונה על ידי Cerebral Cortex

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה לא רק מכון הטסטים. זה גם עלויות אחרות. גם אם אני עובר כל טסט עדיין אני צריך לשלם פעמיים אגרת טסט ופעמיים אישור מוסך.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

האישור עולה לי מאה שקלים לאישור. 200 שקל בשנה תוספת פלוס עוד 200 על הטסטים.

את הכסף אני מוכן לשלם בכיף, אבל למה כול חצי שנה להגיע למכון, אני עובר, הרכב נוסע 2,000 ק''מ בשנה, באמא שלכם.

חוץ מזה צריך להקל על זיהום אוויר על רכבים שנוסעים מעט.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

רק שאני אבין.

בשביל טסט בשנה משלמים אגרה של 1000+ שקל, האם צריך לשלם אגרה כזו במחיר הזה בנוסף?

אם כן , אני אחסוך את המילים היפות כאן, כבר לא מתפלא מהמדינה הזו.

דרך אגב, יש רכבים ישנים שהמצב המכאני שלהם טוב בהרבה מרכבים מבוגרים מהם, כולל בבלימה.

פורסם

הכל נכון לגבי אנשים כמוך שמתחזקים את הרכב שלהם בצורה מעוררת כבוד.

תחשוב על מרבית הרכבים הישנים שעל הכביש. רובם מוזנחים ומתוחזקים בתחזוקת שבר מלאת קומבינות וקיצורי דרך, כי מי באמת מוכן להשקיע ברכב שלא שווה הרבה (אם בכלל).

התקנות נועדו כדי לשמור על בטיחות בסיסית בכבישים כשמדובר ברכבים המוזנחים ולא השמורים.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם
אם החלפתי צינורות בלם חדשים אז יש לי לפחות 5 שנים של שקט תעשייתי,

לפני הרבה שנים - בערך 30 אבא שלי נכשל בטסט עם רכב בן שנתיים. הסיבה" צינוריות בלם יבשות.

אי מציע לך להפעיל את קליפת המוח ולבדוק מה הסיבה לכך שרכב מיושן מחייב בדיקה חצי שנתית.

אני לא מכיר את הבסיס שקבע דווקא את גיל 19 להגדרת "רכב מיושן" אבל אני חושד בשתי אפשרויות לפחות: סטטיסטיקה כלשהי המצביעה על בלאי מסוכן בגיל זה, או מידע על כך שרכבים בגיל זה אינם זוכים לטיפולי אחזקה שוטפת מספקים (הרי מי הם בדרך כלל בעלי רכב כזה - אנשים שיכולתם הכלכלית מוגבלת, ויש יסוד לחשוד שהם "חוסכים" גם בטיפולים השוטפים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני אגיד משהו שאני אומר להרבה:

רכב ישן, טרנטה, שמשרת אותך? שמביא אותך לכל מקום שאתה חפץ בו ? תשקיע כמה שצריך כדי שהוא יעשה את זה!

זה שהוא ישן, מה לעשות שלא כולם רוטשילדים.

הדבר היחיד כחסרון שאני רואה ברכב ישן שמטופל כמו שצריך ומשקיעים בו המון זה בד"כ צבע עלוב וגמור ובטיחות ואיכות נסיעה נמוכה.

פורסם

ברוכים הבאים!

מה חשבת עד עכשיו? כלומר, מה התעוררת רק עכשיו?

אני רואה לפעמים רכבים חדשים יחסית, בני שנתיים שלוש, ממש מוזנחים בטיפולים, עוברים טסט בלי שום בעיה, אחד כזה אמר לי שהוא לא הכניס את הרכב למוסך כבר 3 שנים(!) כי זה חדש...

כל זה נטו כדי להתיש אותנו ולגרום לנו לרכוש רכב חדש, וכמובן 'לתרום' לקופת המדינה עוד מיסוי. שחיתות.

יונדאי סונטה 2000 | פורד מונדאו 2010 | מיצובישי גרנדיס 2005 | שברולט אפלנדר 2007

בתאריך 1.8.2021 בשעה 17:55, m3x7r3m3 כתב:

איך יודעים שפוליטיקאי משקר? השפתיים שלו זזות

פורסם

אושריקו - למה אתה מחזיק רכב ישן? אני מניח שהסיבה העיקרית היא המגבלות הכלכליות שלך.

אתה, לפחות, מודע למשמעות של הזנחת הרכב. רוב האנשים לא, וגם אם כן, אותם אנשים שמחזיקים רכב ישן גם מתקשים לעמוד בעלויות התחזוקה, מה שהופך את הרכב למסוכן לנוסעים בו ולסביבתו.

הסקרנות שלחה אותי לויקיפדיה, ועלה דבר מעניין. באירלנד צריך לקבוע תור לטסט חודש ויותרמראש! הטסט עולה לא פחות מ-55 אירו, ואם קבעת תור ולא הגעת, יש "קנס" של 22 אירו נוספים.

בקיצור, הטסט אינו רק צרה שלנו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
רק שאני אבין.

בשביל טסט בשנה משלמים אגרה של 1000+ שקל, האם צריך לשלם אגרה כזו במחיר הזה בנוסף?

לא, האגרה השנתית מתחלקת ל-2.

אם נניח האגרה השנתית שלך היא 1000 ש"ח, אז עכשיו תשלם 500 לחצי שנה +500 לחצי שנה.

אבל התשלום למכון הבדיקה לא מתחלק ל-2, כך ששם אתה משלם כפול. כנ"ל לאישור רכב מיושן שצריך להוציא פעמיים.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

ניחוש מושכל? שתי מטרות:

1. כסת"ח פשוט. רכב ישן עשה תאונה? אנחנו בודקים אותם פעמיים בשנה, עשינו כל מה שאפשר
  2. הרצון לגרום לאנשים לשדרג את הרכב, אם מהסיבות הנכונות (הפחתת זיהום, שיפור הבטיחות) או מהסיבות הלא נכונות (יותר רכבים חדשים, יותר מיסים), וכנראה שמשילוב של שניהם.

לא מאמין שזה באמת משפר את בטיחות הרכבים הישנים, אבל זה מה יש.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

כל הההבדל בתכלס זה אוליי 500 ש"ח

פעמיים אישור בלמים וםעמיים אגרה שמשלים בתוך הדואר כ100 ש"ח כל פעם.

אם כל הכבוד לאושריקו וקליפת מוח אין מה לעשות בעל רכב ישן משלם על זה שהוא מזהם יותר בפוטנציאל(וגם כמה כבר עולה אגרה לפיאסטה 1000 ש"ח).

וזה שאנשים נוסעים רק 2000 ק"מ בשנה זה יותר מסוכן כי היכולת למשוך החלפת גלגלים ליותר שנים(בלי קשר שאורך חיים של צמיג זה מקסימום 4 שנים) גדלה.

פורסם

מבחינת המדינה רכב ישן זה זיהום אוויר ובטיחות מופחתת ולכן רוצים לעזור לך להחליט לשדרג את הרכב באמצעות ״לחץ״ של טסט. למה זה פסול?

פורסם
הכל נכון לגבי אנשים כמוך שמתחזקים את הרכב שלהם בצורה מעוררת כבוד.

תחשוב על מרבית הרכבים הישנים שעל הכביש. רובם מוזנחים ומתוחזקים בתחזוקת שבר מלאת קומבינות וקיצורי דרך, כי מי באמת מוכן להשקיע ברכב שלא שווה הרבה (אם בכלל).

התקנות נועדו כדי לשמור על בטיחות בסיסית בכבישים כשמדובר ברכבים המוזנחים ולא השמורים.

מה שאתה אומר עדיין לא מסביר!

זה לא קשור אם הרכב ישן או לא, אלא האם הבעלים מתחזקים כמו שצריך או לא!

יונדאי סונטה 2000 | פורד מונדאו 2010 | מיצובישי גרנדיס 2005 | שברולט אפלנדר 2007

בתאריך 1.8.2021 בשעה 17:55, m3x7r3m3 כתב:

איך יודעים שפוליטיקאי משקר? השפתיים שלו זזות

• תוכן חדש...