Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיה בסובארו DL

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7823 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לשי,לפני שאתה משתלח, איפה ראית שהמלצתי על הוספת עוד מגבר טורים?

ציינתי שניתן לגרום למגבר טורים קיים לפעול גם כשמפעילים את מפשיר האדים או כל צרכן חשמלי משמעותי אחר, בעזרת הוספת דיודות (כולל לקו הפיקוד המקורי שעבורו הורכב המגביר מלכתחילה).

בכלי רכב ישנים קיימת לא פעם בעיה שיקר או קשה לתקנה. לעיתים ניתן לעקוף את תיקון הבעייה בעזרת אלתור. דיודה מסוג N4001 עולה פרוטות, וניתן בקלות להוסיף כמה כאלה ולהגביר את סיבובי המנוע בסרק בעזרת המגבר, אם כבר קיים כזה.

ברכב שהיה לי בעבר והיה מותקן בו מזגן עם מגבר טורים, הוספתי נורות הלוגן. למרות שהמנוע היה מכוון היטב והיה לו מפלג חדש מהאריזה, היתה בו תופעה של ירידת מה בסל"ד תחת העומס של נורות ההלוגן. התופעה גרמה לרעש מגלגלי השיניים בגיר, כשהמצמד היה משוחרר והרכב עמד. הוספת זוג דיודות בעלות אפסית פתרה את התופעה של ירידת הסל"ד. המהדרין יכולים גם להוסיף דיודה שלישית במקביל לסליל הסולנואיד כדי למנוע קפיצת מתח וסכנה של שריפת הדיודות הטוריות.

אם נפגעת מכך שבקרתי את זה שאתה מגיב בלי להתייחס למה שכתבו קודמיך, עמך הסליחה.

יוסי

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ליוסי ,אין מדובר בגורם חיצוני שהבחור הוסיף לרכב ושביגללו יש עומס ,כדוגמת מערכת ,נאונים ,חלונות חשמל והשד יודע מה...

ואני שוב חוזר הבעיה לא באלטרנטור ולכן זה גם לא יקר לתקן אותה כל שאמרתי שצריך לעשות זה לבדוק את כל החיווט מהמצבר לאלטרנטור, למנוע ולגוף הרכב . איין כל סיבה להוסיף רכיבים וכיוצא בזה אני יכולתי להמליץ לו גם על מגבר טורים אלקטרוני מבוקר ע"י מעגל מדידת עומסים ואני בטוח שלא מותקן כזה ברכב שלך אבל אם היתה לך מערכת של 20000 ש"ח באוטו היתה יכולה להיות לך הכרות עם זה.

לכן אין סוף בלסבך אנשים צריך לדעת לפתור בעיות בדרכים מקובלות ופשוטות שכל בנאדם עם ידע בסיסי יוכל לעמוד בהם .ואני לא מזלזל בידע שלך או שלו אני רק חושב שזה לא המקום להפגין ידע מיותר מעבר למה שנדרש.

פורסם

ללא קשר למה שיש לי או אין לי במכונית הפרטית שלי, מכל מה שציינת נראה לי סביר שבעיית מגעים מסוימת תגרום לנפילת מתח בזמן עומס של צרכנים רבים (אף כי בשליפה אני מתקשה לחשוב על עומס העולה על עומס הסטרטר, והבחור ציין שאין לו בעית התנעה). ניתן פשוט לגרום לעומס גבוה ובעת שסיבובי המנוע יורדים, לבדוק את המתח המגיע לסליל ההצתה ואת מתח המצבר. זו בדיקה פשוטה מאד ואם אכן בעיית מגעים היא הגורם, הוא יעלה עליה בקלות.

ברור שאם צרכני החשמל ברכב הם המקוריים, לא צריכה להיות נפילת סל"ד, אבל המציאות מוכיחה שבלאי או כוון לא תקין עלולים להוביל לנפילה ולקרטוע בסרק. אם המנוע פועל באופן סביר, ובמיוחד ברכב ישן, חבל לעיתים להוציא כסף על תיקונים. לדעתי יהיו רבים מהגולשים בפורום שישמחו לרעיון פשוט וקל לביצוע המחפה על כוונים לקויים ותשובת הפלא לך למוסך ותן להם לפתור את הבעיה לא מבוצעת בהרבה מקרים.

היות וכיום מרבית כלי הרכב מצוידים במזגנים, אם קיים מגביר טורים חיצוני (ולא מנוע צעדים כמו ברכב מוזרק), קל לגרום לו לפעול גם כשצרכן חשמלי כלשהו, ולא רק המזגן, פועל.

דרך אגב, לפני שנים נהניתי לטפל בסאאב דגם 64 (מנוע דו-פעימתי שלושה צילינדרים, קרבורטור יחיד, גיר 3 הילוכים, משאבת מים מורכבת בזנב הדינמו). רק שלמנוע היתה בעייה של מומנט אפסי בסל"ד נמוך והיה קשה לזנק איתו בעליות, שלא להזכיר את מיעוט ההילוכים בגיר. לעומת זאת אני זוכר לטובה את מיסב הגלגל האימתני שלו, מיסב כדורים כפול.

לילה טוב, יוסי

פורסם
ללא קשר למה שיש לי או אין לי במכונית הפרטית שלי, מכל מה שציינת נראה לי סביר שבעיית מגעים מסוימת תגרום לנפילת מתח בזמן עומס של צרכנים רבים (אף כי בשליפה אני מתקשה לחשוב על עומס העולה על עומס הסטרטר, והבחור ציין שאין לו בעית התנעה). ניתן פשוט לגרום לעומס גבוה ובעת שסיבובי המנוע יורדים, לבדוק את המתח המגיע לסליל ההצתה ואת מתח המצבר. זו בדיקה פשוטה מאד ואם אכן בעיית מגעים היא הגורם, הוא יעלה עליה בקלות.

ברור שאם צרכני החשמל ברכב הם המקוריים, לא צריכה להיות נפילת סל"ד, אבל המציאות מוכיחה שבלאי או כוון לא תקין עלולים להוביל לנפילה ולקרטוע בסרק. אם המנוע פועל באופן סביר, ובמיוחד ברכב ישן, חבל לעיתים להוציא כסף על תיקונים. לדעתי יהיו רבים מהגולשים בפורום שישמחו לרעיון פשוט וקל לביצוע המחפה על כוונים לקויים ותשובת הפלא לך למוסך ותן להם לפתור את הבעיה לא מבוצעת בהרבה מקרים.

היות וכיום מרבית כלי הרכב מצוידים במזגנים, אם קיים מגביר טורים חיצוני (ולא מנוע צעדים כמו ברכב מוזרק), קל לגרום לו לפעול גם כשצרכן חשמלי כלשהו, ולא רק המזגן, פועל.

דרך אגב, לפני שנים נהניתי לטפל בסאאב דגם 64 (מנוע דו-פעימתי שלושה צילינדרים, קרבורטור יחיד, גיר 3 הילוכים, משאבת מים מורכבת בזנב הדינמו). רק שלמנוע היתה בעייה של מומנט אפסי בסל"ד נמוך והיה קשה לזנק איתו בעליות, שלא להזכיר את מיעוט ההילוכים בגיר. לעומת זאת אני זוכר לטובה את מיסב הגלגל האימתני שלו, מיסב כדורים כפול.

לילה טוב, יוסי

נכון ,ולכן אין לי כזו אילה סאאב עם מנוע V4 1500 שמייצר כ65 כוח סוס ובעל גיר 4 הילוכים אם מערכת דיי מתקדמת לשנתה בה ניתן לבחור את אופן הנסיעה בגיר או רגיל עם הקלאצ' או חצי אוטומת בלעדיו וכל זאת ע"י משיכת ידית קטנה בדשבורד.

לילה טוב גם לך.

• תוכן חדש...