Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיה בסובארו DL

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7823 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה יש לי איזו בעית חשמל ברכב ,הבעיה היא כאשר אני מדליק אורות +הפשרת עדים+עברור+פנסי ערפל הטורים יורדים והאוטו מתחיל לרעוד ועוצמת האור נחלשת אבל עם לוחצים על הגז הכל נעלם,מעצבן :?

אני חושב שזה האלטרנאטור אבל אולי זה משהו אחר... אולי היה למישהו משהו בסגנון?

If there is a car in front of you, you are going too slow... :-D:drinking:

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אז ככה יש לי איזו בעית חשמל ברכב ,הבעיה היא כאשר אני מדליק אורות +הפשרת עדים+עברור+פנסי ערפל הטורים יורדים והאוטו מתחיל לרעוד ועוצמת האור נחלשת אבל עם לוחצים על הגז הכל נעלם,מעצבן :?

אני חושב שזה האלטרנאטור אבל אולי זה משהו אחר... אולי היה למישהו משהו בסגנון?

טבעי ותקין, אפשר *אולי* מעט להעלות את סלד הסרק של המנוע.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק:

זה בדיוק מה שעשיתי העלתי את הסל"ד אבל לפני זה זה לא היה ככה

והשינוי בטורים הוא די משמעותי...

פורסם

לא ידעתי שהתחילה התוכנית להגנת עדים בארץ , ושכבר מפשירים עדים ממנה :roll: .

וברצינות - יכול להיות שהאטלטרנטור שלך מעט חלש. בדוק מתח על המצבר בעת שהתופעה קורית.

אל תשכח שהעומס על המערכת די גדול עם כל כמות הצרכנים הזו.

ניתן ,כמובן , לשפץ את האלטרנטור במידת הצורך - אבל לדעתי אפשר לחכות עוד קצת.

פורסם
איציק:

זה בדיוק מה שעשיתי העלתי את הסל"ד אבל לפני זה זה לא היה ככה

והשינוי בטורים הוא די משמעותי...

זה טבעי לגמרי, במיוחד במכוניות צנומות נפח מנוע. למישהי שאני מכיר יש סוזוקי סוויפט 1300 סמק ידנית. האוטו נקנה לפני חודשים בודדים מיד ראשונה שטיפלה בו בצורה מדהימה (מים ירוקים והחלפות שמן לפי הספר). אין קומבינות בחיווט, הכל עובד לפי הספר. האוטו מודל 93 עם רדיאטור מקורי ומזגן תקין שמעולם לא היתה בו דליפה ולא היה צורך למלא גז.

באוטו הזה, ברגע שמדליקים אורות דרך מלאים, סולונויד שמותקן בצמוד לקרבורטור מגביר את הטורים. לא מדובר באלטרנטור דפוק או תקלה.

אין טעם לשפץ אלטרנטור כי אין בו שום בעיה, התופעה טבעית לחלוטין בסלד סרק (במכוניות מוזרקות מנוע הצעדים מגביר את הטורים כך שלא מרגישים את זה).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
זה טבעי לגמרי, במיוחד במכוניות צנומות נפח מנוע. למישהי שאני מכיר יש סוזוקי סוויפט 1300 סמק ידנית. האוטו נקנה לפני חודשים בודדים מיד ראשונה שטיפלה בו בצורה מדהימה (מים ירוקים והחלפות שמן לפי הספר). אין קומבינות בחיווט, הכל עובד לפי הספר. האוטו מודל 93 עם רדיאטור מקורי ומזגן תקין שמעולם לא היתה בו דליפה ולא היה צורך למלא גז.

באוטו הזה, ברגע שמדליקים אורות דרך מלאים, סולונויד שמותקן בצמוד לקרבורטור מגביר את הטורים. לא מדובר באלטרנטור דפוק או תקלה.

אין טעם לשפץ אלטרנטור כי אין בו שום בעיה, התופעה טבעית לחלוטין בסלד סרק (במכוניות מוזרקות מנוע הצעדים מגביר את הטורים כך שלא מרגישים את זה).

איציק

סליחה כנראה לא הבנתה אותי אמרתי שהטורים יורדים מאוד משמעותית וכתוצאה מכך האוטו מתחיל לראוד...

פורסם
סליחה כנראה לא הבנתה אותי אמרתי שהטורים יורדים מאוד משמעותית וכתוצאה מכך האוטו מתחיל לראוד...
הבנתי טוב מאוד, קרא את מה שכתבתי בשקיקה ובעיון רב ותבין.

האם ברכב היתה לאחרונה איזושהיא בעית חשמל או בעיית מנוע ?

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק:

לפני כשנתיים שיפצו לי כבר את האלטרנאטור אני חושב שהם בתוך פישלו איפשהו אם החיוות כי באותו היום גיליתי שהם בכלל שככו לחבר אותו )טוב שגיליתי את זה באותו היום(.....

או שהשיפוץ שהם עשו לא שווה כלום....

והם גם שחקו עם החיוות כי הם לא היו בטוחים שזה האלטרנאטור...

פורסם

לא אלטרנטור ולא נעלים .

אתה צריך לבדוק את המצבר ,בן כמה הוא?ואם חסר לו מים מזוקקים ,אז תמלא !!!

עוד דבר נוסף שיכול להשפיע זה מגעים לא טובים ,והכוונה למגעים של נעלי הכבל במצבר וכמו כן תבדוק את כבל המינוס הראשי שמתחבר לגוף ולמנוע.

שום דבר לא יכול להיות טבעי !!!!!! הרכב לא מגיע כך מהחברה ואלטרנטור לא מתעייף !!!!אלטרנטור עובד בדומה למנוע חשמלי או שיש טעינה או שאין טעינה ועוד מצב זה טעינת יתר וזה רק בעית דיודה,אך זה בכל אופן לא המקרה אצלך.

שאלה אחרונה ,מתי בדקתה בפעם האחרונה את רצועות הרכב שלך ? יכול מאד להיות שרצועת האלטרנטור רפויה ואינה מספקת את מעבר הכוח הנדרש לאלטרנטור.

פורסם
לא אלטרנטור ולא נעלים .

אתה צריך לבדוק את המצבר ,בן כמה הוא?ואם חסר לו מים מזוקקים ,אז תמלא !!!

עוד דבר נוסף שיכול להשפיע זה מגעים לא טובים ,והכוונה למגעים של נעלי הכבל במצבר וכמו כן תבדוק את כבל המינוס הראשי שמתחבר לגוף ולמנוע.

שום דבר לא יכול להיות טבעי !!!!!! הרכב לא מגיע כך מהחברה ואלטרנטור לא מתעייף !!!!אלטרנטור עובד בדומה למנוע חשמלי או שיש טעינה או שאין טעינה ועוד מצב זה טעינת יתר וזה רק בעית דיודה,אך זה בכל אופן לא המקרה אצלך.

שאלה אחרונה ,מתי בדקתה בפעם האחרונה את רצועות הרכב שלך ? יכול מאד להיות שרצועת האלטרנטור רפויה ואינה מספקת את מעבר הכוח הנדרש לאלטרנטור.

כל מה שאמרתה כבר בדקתי, הדבר היחידי שהמצבר באמת ישן 5 שנים והכודם החזיק 7 שנים וחוץ מזה נגיע קטנה במפתך והאוטו מניע זה לא נראה כמו מצבר חלש....

ולגבי אלטרנאטור הוא כן יכול לספק מתח שהוא נמוך מהנדרש במקרא של קצר באחד הליפופים בתוכו....

פורסם
כל מה שאמרתה כבר בדקתי, הדבר היחידי שהמצבר באמת ישן 5 שנים והכודם החזיק 7 שנים וחוץ מזה נגיע קטנה במפתך והאוטו מניע זה לא נראה כמו מצבר חלש....
אין כל קשר להנעה זה רק מוכיח לך שהאלטרנטור תקין,כשאתה מניע את הרכב בבוקר אתה לא מניע אותו כשכל הדברים שצינתה עובדים לכן אין לך עומס .

מנסיון שלי אם תלך לחשמלאי אם שאלה על האלטרנטור הוא בטוח יגיד לך שכן צריך להחליף ,אם כל מה שצינתי לך קודם תקין לך תבדוק את המצבר בעומס

פורסם

אני אחבר היום את המצבר של חבר שלי שהוא אותו מצבר והוא גם חדש ונראה...

תודה....

פורסם

תשובה מלאה ומדויקת:

כשאתה מפעיל צרכני חשמל האלטרנטור מייצר יותר זרם ואז האלטרנטור מהווה "מעצור" מכני למנוע.

ככל שאתה מפעיל יותר צרכני חשמל כך האלטרנטור מייצר יותר חשמל והוא "עוצר" יותר את המנוע ולכן סבובי סרק המנוע יורדים.

פתרונות לכך:

1. כוון סבובי סרק בקרבורטור לקצת יותר גבוהים.

2. התקנת מנגנון מרים טורים בקרבורטור שיקבל אות פיקוד חשמלי בזמן הדלקת אורות ראשיים

שזה צרכן גדול ועיקרי.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
תשובה מלאה ומדויקת:

כשאתה מפעיל צרכני חשמל האלטרנטור מייצר יותר זרם ואז האלטרנטור מהווה "מעצור" מכני למנוע.

ככל שאתה מפעיל יותר צרכני חשמל כך האלטרנטור מייצר יותר חשמל והוא "עוצר" יותר את המנוע ולכן סבובי סרק המנוע יורדים.

פתרונות לכך:

1. כוון סבובי סרק בקרבורטור לקצת יותר גבוהים.

2. התקנת מנגנון מרים טורים בקרבורטור שיקבל אות פיקוד חשמלי בזמן הדלקת אורות ראשיים

שזה צרכן גדול ועיקרי.

בברכה - רפי לין :-)

רפי לא מדובר פו על צרכנים חדשים ,כולם הגיעו מהיצרן יחד עם הרכב ולכן אם זה עבד בהתחלה טוב זה גם צריך לעבוד בלי כל תוספת מיותרת שתסרבל את הקרבורטור שגם כך דיי מסורבל בDL .

לגבי סיבובי הסרק אם הם עומדים על עד 1000 סיבובים כשכל הדברים כבוים ורק המנוע דולק אין כל סיבה להעלות ליותר גבוה ,מה תעשה שמפשיר האדים לא יעבוד ,הטורים יהיו בשמים לא?

פורסם
רפי לא מדובר פו על צרכנים חדשים ,כולם הגיעו מהיצרן יחד עם הרכב ולכן אם זה עבד בהתחלה טוב זה גם צריך לעבוד בלי כל תוספת מיותרת שתסרבל את הקרבורטור שגם כך דיי מסורבל בDL .

לגבי סיבובי הסרק אם הם עומדים על עד 1000 סיבובים כשכל הדברים כבוים ורק המנוע דולק אין כל סיבה להעלות ליותר גבוה ,מה תעשה שמפשיר האדים לא יעבוד ,הטורים יהיו בשמים לא?

מאין לך לדעת שהטורים עומדים על 1000 סלד ?

ב 1000 סלד הוא בחיים לא היה מרגיש שום רעידה בסרק גם כשכל הצרכנים פועלים (למעט מזגן).

אני מוכן להתערב שהטורים שלו הרבה יותר נמוכים.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...