Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3548 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעוניין מעתה והלאה לטפל ברכב לבד, לפי הבנתי הרכב ממש קל לתיחזוק עצמי,

פלאגים, פילטר שמן, וכל היוצא בכך..

איזה סט לקנות? אשמח גם לקישור.

יש לי חוש טכני גבוה אך עם זאת אף פעם לא ביצעתי טיפול לבד, מניח שלא חסרים מדריכים ברשת,

מדובר בפונטו 60 כ"ס (מניח ש4 צילינדרים?)

תודה מראש!

פורסם

יש מפתח ייעודי לפילטר שמן.כמו כן מספר מברגים בגדלים שונים ,פיליפס ושטוח.בוקסות בגדלים שונים ,אחת שתואמת את ראש הפלגים שנמצאים אצלך ברכב וכן ראצט וידית גמישה.כפפות וזהו,אם לא שכחתי משהו..

Sent from my K6000 Pro using Tapatalk

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם

התחלה טובה יכולה להיות קניה של ספר הרכב של היינס (אולי זה הספר הרלוונטי):

https://haynes.co.uk/catalog/car-manuals/car-repair-manuals/fiat/fiat-punto-petrol-oct-99-07-v-07

בתוך הספר יש רשימת כלים מומצים (אותה הרשימה בכל הספרים)

טיפ לכולם: לצורך קניית ספר מחו"ל הייתי ממליץ מאוד להשתמש באתר bookfinder אשר מהווה השוואת מחירים בין חניות ספרים ברשת כולל עלות המשלוח לישראל ובשקלים (אם מגדירים) יש שתי רשימות השוואה: חדשים ומשומשים.

אפשר לחפש ספרים ע"פ הסופר, השם או הכי טוב ומדוייק ע"פ ה ISBN

פורסם

תודה על התגובות, אך כמו שרשמתי אשמח לקבל קישורים לכלים ייעודיים,

לגבי הספר רכב נראה מצוין, אך למרות שהאנגלית שלי טובה, אני חושב שאסתבך עם מילים באנגלית מעולם הרכב, קיים ספר כזה בעברית?

פורסם

אכן פונטו זה הרכב הקל ביותר לתחזוקה עצמאית. קנה לך מפתח פילטר לולאה מברזל, מפתחות אלן מידה 10 ו 12 לצורך פתיחת בורג האגן. סט בוקסות דרייב חצי, מפתחות רינג. כל השאר כלים בסיסיים כמו פטיש, פלאייר, קאטר ומה שארגז כלים בסיסי מכיל. אם תצטרך עוד עזרה אני מכיר את הפונטו הייטב והתעסקתי איתו לא מעט כך שאל תתבייש לבקש!

פורסם

לגבי הספרות הטכנית, אני לא מכיר ספרים בעברית. כדאי לך להיכנס אל הספרות הטכנית האנגלית כי בסופו של דבר אפשר למצוא המון חומר בפורומים בחו"ל ואף להוריד ספרים שלמים בחינם. תזכור שרשימת המושגים הטכניים היא סופית ובסוף תכיר את רוב המושגים בעלפה, כמו כן כל הספרים מלווים בהמון שרטוטים/תמונות ומהן ניתן ללמוד בדיוק את השמות, כמעט לא צריך מילון אם יש לך את האנגלית הבסיסית.

לגבי המלצה על כלי עבודה; תרשה לי להמליץ לך להשתמש בג'ק עגלה על מנת להגביהה את הרכב ולא בג'ק המתקפל של הרכב, ג'ק של 2 טון אמור להספיק לפונטו. בנוסף להשקיע בשני סטנדים מתכווננים איכותיים! (לעולם לא להכנס מתחת לרכב על בסיס התמיכה של הג'ק בלבד!!) וגם ניתן לרכוש שניים או יותר מעצורי גומי לגלגלים בכדי לקבע את הרכב שלא יזוז כאשר אתה מתחתיו.

• תוכן חדש...