Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3582 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
על פניו הכל כסתח . מקסימום פנס שבור מקדימה. בדיקה טובה.

מה לגבי מדחס המזגן? רשם שהמזגן רועש? זו עילה להורדת מחיר ואם כן כמה?

ולגבי החלודה? משמעותי? כמה יעלה לסדר דבר כזה בערך?

תודה!

פורסם

תוצאות הבדיקה טובות מאוד.

תיקון חלק פח אחד נע בד"כ סביב ה-500 עד 1,000 שקלים, תלוי בכושר המיקוח שלך ובבעל המקצוע.

הרעש מהמיזוג נשמע כמו כסת"ח, אבל הדרך הכי טובה לבדוק את זה היא לגשת למוסך מורשה קיה ולקבל הצעת מחיר לתיקון.

פורסם
תוצאות הבדיקה טובות מאוד.

תיקון חלק פח אחד נע בד"כ סביב ה-500 עד 1,000 שקלים, תלוי בכושר המיקוח שלך ובבעל המקצוע.

הרעש מהמיזוג נשמע כמו כסת"ח, אבל הדרך הכי טובה לבדוק את זה היא לגשת למוסך מורשה קיה ולקבל הצעת מחיר לתיקון.

ועוד משהו אחד. אין לו תיעוד טיפולים במוסך. רק האחרון שנעשה לפני כמה ימים במוסך רשמי של קיה.

זו נורה אדומה או שזה נפוץ שאנשים לא מחזיקים תיעוד של טיפולים (כמוני למשל)

פורסם

זה מאוד נפוץ שאנשים לא שומרים תיעוד, אבל אם באמת עשה טיפולים הם יופיעו במחשב המוסך (גם אם עשה במורשה אחר). תבקש ממנו להרים טלפון למוסך בו טיפל לאחרונה ולהוציא היסטוריית טיפולים.

פורסם (נערך)

אני חולק על המגיבים הקודמים וחושב שהבדיקה לא טובה. בטח לרכב חדש יחסית עם מעט ק"מ, ואפרט:

חלודה במשקוף היא לא משהו שאמור להופיע ברכב כה חדש וכנראה מעידה על צביעה רשלנית, העובדה כי צבעו עד למשקוף בעייתית לכשעצמה.

לחיצה בפח אחורי והפגיעה בשלוחת הפגוש הן כנראה לא פגיעת שלדה (יכול להיות וכן והמכון התנסח באופן עדין), אבל בהחלט יכולות להיות להן משמעויות מסחריות עד כדי המנעות של קונים מלהתעסק עם האוטו, מאחר ומדובר בפגיעה די גבולית מבחינת השלכותיה וקרבה לשלדה. מנסיון, הרכב הקודם של אשתי זכה להערה דומה בבדיקה. הקונה שאל את הבוחן אם מדובר בפגיעת שלדה והבוחן התפתל וענה שהעניין אינו חד משמעי מאחר ומדובר באזור סמוך ועיוותים יכולים להגיע לשלדה עצמה והעסקה כמעט נפלה. שוב- לא מדובר כנראה בפגיעת שלדה אבל המשמעות מבחינת ערך הרכב בעתיד יכולה להיות גדולה.

אני מבין כי הבדיקה נערכה במכון מבדק בהרצליה. בדקתי אצלם רכב בעבר שיצא בבדיקה ללא פגיעת שלדה ועם הערות דומות בחומרתן אך התברר לאחר בדיקה נוספת אצל פחח כי עבר פגיעת שלדה שאף לא תוקנה כהלכה, כך שמציע שתיקח אותו לפחח למבט נוסף בהקשר זה.

בנוסף לתאונות, ישנם עניינים מדאיגים נוספים. אני סבור כי אם הבוחן היה מעוניין לכסת"ח בעניין המתלים, הוא היה מציין משהו כללי לגבי בולמים חלשים או בלאי לבולמים וולא מפנה דווקא לבולם הזעזועים השמאלי . מכאן שיש להחליפו ומאחר ומדובר בהחלפה בזוגות העלות לא זניחה (הייתי מעריך בלפחות 1500 ש"ח כולל כיוון פרונט, תוך שימוש בחלקים חליפיים ומבלי להכיר ספציפית את הסיד).

אני חושש שאף אחד מהמגיבים לפני לא הבחין כי הבוחן "דחף" הערות די מהותיות לסעיף "הערות כלליות". קשה להבין מה הכוונה "דש בורד מתרומם". אולי ניתן לפתור זאת בהדבקה עצמאית אם יש לך ידיים טובות, אך אם הרכב מחוץ לאחריות והיבואן יסרב להשתתף, המשמעות יכולה להגיע עד לכדי החלפת דש בורד בשלמותו והעלות היא אלפים רבים של שקלים.

העדר תיעוד הטיפולים מאוד מחשיד בצרוף להערה אודות גלגל הגה בלוי, שעלול להעיד (או להוות רמיזה על ידי הבוחן) כי הרכב ככל הנראה נסע מעבר למה שמופיע במד האוץ.

שי

עריכה אחרונה על ידי שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

לסיד מהדור הראשון יש בעיה נפוצה עם הדשבורד שנוטה להתעוות ולצאת מהמקום.

אני לא זוכר מה היה הפתרון של היבואן והאם הם לקחו אחריות על התיקון במלואו, השתתפו בעלות התיקון או שלא לקחו אחריות בכלל.

• תוכן חדש...