Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3518 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן,

במהלך החודש האחרון הבחנתי בתופעה חריגה בעת הנעת המנוע.

בעת הנעת המנוע נשמע רעש חזק (רעש מכאני של שרשרת) למשך מספר שניות, ולאחריהן המנוע נשמע רגיל.

התופעה התרחשה בצורה ספוראדית וכמעט תמיד בהנעה קרה. יש לציין שהמנוע עבד בצורה תקינה לאחר ההנעה ללא שום פגיעה בתגובה ו/או ביצועים.

היום אחרי שנורת המנוע נדלקה אור צהוב קפצתי למוסך מורשה מיכאל גולדברט בחיפה, שם אני מטפל תמיד ברכב, ולאחר בדיקה קצרה אבחנו את הבעיה כשרשרת התזמון שקפצה מהמקום ואמרו שייצרו איתי קשר להמשך התהליך (השבוע המוסך יהיה סגור עקב חג במגזר..)

מקריאה ברשת בפורום הבנתי שהבעיה ידועה, והרבה בעלי מנועי TSI מהשנתונים הראשונים סבלו מהבעיה והיצרן אף פרסם TSB לגבי החלפת השרשרת על חשבונו.

הרכב שלי בת כמעט 5 שנים ותופל אך ורק במוסך מורשה הזה,

השאלה שלי איך אני אמור להתנהל עכשיו מול המוסך/יבואן ולמי אני צריך לכתוב מכתבים/טלפונים כדי שהבעיה תטופל בלי שינסו "לגלגל" עלי בעלויות תיקון של אלפי שקלים?

תודה.

עריכה אחרונה על ידי TheOne23

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תמתין לתשובה מהמוסך. בהתחלה ישחקו אותה תמימים וידרשו תשלום ואז תסביר להם שזו תקלה ידועה והם פתאום יתעוררו. הם הרי מכירים היטב את הבעיה. לא מעט מנועים מהשנתון שלך הוחלפו כמו גרביים.

פורסם

המתן כמובן לתשובה של המוסך. הבעיה בשרשראות התזמון ידועה כבר שנים והקריאה התפרסמה עוד ב2012. ייתכן ובכל זאת ייתחשבו ויחליפו את השרשרת על חשבונם או לפחות ישתתפו בהוצאות.

מה שקורה הוא שעם הזמן השרשת נמתחת וגורמת ל"חופש" אשר יוצר את הרעידות שאתה שומע.

בעיקרון מחליפים את השרשרת לאחר "משודרגת". עדכן אותנו בנוגע לתגובת המוסך.

ŠKODA Fabia Monte Carlo 1.2TSI

פורסם

מה שכן השרשרת שלך שרדה הרבה מעל המצופה. עוד הוכחה לאיכות הגרמנית.

אם היא נקרעה אז צריך כמובן שיפוץ מנוע שעלותו במורשה כ10K ₪

פורסם

לפני שבוע נסעתי עם ידידה מהעבודה שמחזיקה פאביה 1.2 tsi.. בחורה שאין לה שמץ ברכבים.

איך שהניעה יצא לו קול גריסה מתכתית מהמנוע לשתי שניות - ישר אמרתי לה שהרכב חייב מוסך בהול.

מזל שהקשיבה לי, כי למחרת המוסך אישר שהשרשת גמורה ומתוחה.

עלות החלפה כ 3500 ש"ח, מהם שילמה רק 470 ש"ח עלות העבודה...

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

עם הייתה איכות אז גבר בהתחלה זה לא היה קורה. חבל שבחברה הזאת לא עשו בדיקות איכות קפדנית יותר.

נשלח ממקום סודי.

פורסם

אני מקווה שאתה ציני

תמתין לתשובה מהמוסך ותשתף כאן

Opel Adam S 2017

פורסם

היה לי את אותו הדבר. הרכב היה כבר אחרי האחריות וטופל במוסכים לא של היבואן ובכל זאת לא שילמתי שקל. בעיה ידועה שהיצרן אמור לתקן על חשבונו.

פורסם
עם הייתה איכות אז גבר בהתחלה זה לא היה קורה. חבל שבחברה הזאת לא עשו בדיקות איכות קפדנית יותר.

נשלח ממקום סודי.

גם במנועי הTHPׁׁ(כמו בזה שב208 GTI ) - היה ב2013-2014 כשל דומה במנגנון התזמון שדרש החלפה של השרשרת תזמון.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

תיקון: ב thp היתה אותה בעייה במודל 2010-11 ממש במקביל ל tsi . גם כן במותחן. גם מנוע ה thp הוא פאר התעשייה הגרמנית של BMW. נקודה למחשבה...מישהו העתיק ?

פורסם (נערך)

התפתחויות בפרשה,

התקשר היום נציג השירות של המוסך, בלי לומר אפילו מילה מצידי אמר שעלויות החלפת השרשרת יעשו על חשבון היצרן.

מה שכן יקחו ממנו 250 ש"ח 'פרוטקשן' על החלפת שמן, למרות שלא מהבנתי למה זה נחוץ כי לפי מה שנאמר לי המנוע בסדר גמור אז למה להחליף שמן? :|

עריכה אחרונה על ידי TheOne23

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

בטופס הוראת תיקון שנעשה בסקודה שלי אחד הסעיפים הוא "מחזיר שמן". אם החליפו שמן אצלי אז זה לא מופיע במסמך וגם לא חויבתי על השמן החדש (במידה ומילאו).

• תוכן חדש...