Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3601 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב בבעלות המשפחה כמעט 4 שנים ועבר בסביבות ה85K ומטופל בקביעות במוסך מורשה יבואן.

כאמור, לא מדובר במנוע המודגש הTHP אלא במנוע הרגיל בעל 120 כ"ס.

למען האמת, הרעש הופיע לפני הרבה זמן ובעקבות תלונות חוזרות ונשנות הנושא נבדק במוסך ונאמר שאין איזו בעיה נראת לעין ושהכל תקין וזו הפעולה הרגילה של המנוע לדבריהם.

בטיפול האחרון, הוחלפה רצועת הטיימינג שהייתה יבשה לטענת המוסך, ההחלפה בוצעה בהמשך להחלפת משאבת מים עקב ריקול בנושא. מיותר לציין שהרעש האמור נשאר.

אני מעלה שוב את העניין כי יצא לי לנהוג ברכב היום והרעש בעיני נשמע מאוד מוזר, הטרטור ממש מזכיר לי רעש פעולה של רכב עם מנוע דיזל ולא מנוע בנזין.

לרכב ישנה אחריות לשנה רביעית שאמורה לפוג בחודשיים הקרובים אבל לא באמת ידוע לי מה היא מכסה באמת, אם בכלל.

האם ישנם אנשים שחוו בעיה דומה ואם ישנן המלצות למוסך מורשה מקצועי ואמין באיזור חיפה שיוכל לבדוק את הנושא לעומק אני אשמח.

פורסם

אתה בטוח שזו רצועת טיימינג?

זו לא שרשרת במנוע הזה?

אני יודע שבחלק מהדגמים יש בעיות עם המוביל העליון והשרשרת ואז יש רעשי תקתוקים חזקים שנשמעים כמו מנוע דיזל ישן.

אבל יכול להיות שאני מתבלבל.

תוכל להקליט את הרעש המדובר?

רועי

פורסם (נערך)

אין לי איך ואיפה למצוא כזה רכב זהה.

טעות שלי, מבדיקת החשבונית מהטיפול, מדובר ברצועת אלטרנטור שהייתה יבשה והוחלפה.

אני עכשיו נזכר שאבי אמר לי משהו לגבי זה שבדקו את שימון שרשרת הטיימינג ובכלל את השרשרת עצמה ולדבריהם הכל תקין. מקווה שאני לא מתבלבל שוב.

כן, אני אקליט מחר בבוקר את הרעש. מקווה שזה יתן קצה חוט.

עריכה אחרונה על ידי samg
  • ספונסר פורום
פורסם

מדובר במנוע PRINCE מדגם ,דומה למנוע הTHP רק ללא טורבו, אכן יש ריקול לגבי משאבת מים ורצועת אביזרים.

מניסיוני, הרעש שאתה מתאר הוא רעש מחופש מוגזם בשרשרת התזמון, אתה מוזמן להגיע אלינו לבדיקה, כדי להבין מה הבעיה, למרות שהרכב במסגרת אחריות.

אורן

• ספונסר פורום
פורסם

בכל מקרה, כנס למוסף והתעקש שימדדו את התארכות שרשרת התזמון מעם כלי יעודי, כשל בשרשרת התזמון יגרום נזק בלתי הפיך ויקר מאוד למנוע.

אורן

פורסם

ואם הבעיה היא כפי שאתה מניח וישנה התארכות בשרשרת התזמון, אני יוכל לדרוש החלפה במסגרת האחריות של השנה הרביעית? הרעש הזה לדעתך אופייני עקב ההתארכות בלבד?

הרעש הזה קיים לדעתי מעל שנתיים אם לא שלוש פשוט כל פעם שאבי התלונן, בעיקר במסגרת הטיפולים השוטפים במוסך, הם בדקו וטענו שזה רגיל ואין שום דבר חריג.

פורסם

אשמח להעלות את ההקלטה של הרעש המדובר, רק, א. אני ממש עמוס בעבודה ואתפנה לזה כנראה בסופ"ש הקרוב.

ב. אין לי ממש מושג איך אני מעלה את זה לכאן לפורום.

אגב, שוחחתי היום עם יועץ שירות מאחד המורשים באיזור חיפה ונאמר לי על ידו בהתבסס על המידע שסיפקתי, שלדעתו זה לא יכול להיות משהו אקוטי כי אחרת זה כבר היה כושל (הכוונה לשרשרת התזמון, שהיא כנראה החשוד העיקרי וגם הבלעדי?).

מצד אחד זה נשמע הגיוני כי מדובר על רעש שנמשך שנים (כ3 שנים לערך) מצד שני לא יודע...

פורסם

1. תצלם בנייד ותעלה ליוטיוב ואז שים קישור בשרשור הזה.

2. אני באמת ממליץ לך לשלם על חצי שעה עבודה ולהגיע ביום ששי לאורן . אם הייתי אתה הייתי מקריב 4 שעות בסהכ ועוד 200 שח בדיקה וישן בשקט אם הכל בסדר.

אם יש כשל בשרשרת זה יכול להגיע לנזק של כמעט 5 ספרות.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

המנוע הזה די רועש מטיבו,אבל אל תיקח סיכון ותן לבעל מקצוע שעובד עם הרכבים האלה לבדוק כי המחיר שתשלם אם באמת יש בעיה הוא גבוה.

• תוכן חדש...