Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3602 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

במשך חודשיים חיפשתי רכב לאשתי.

בחודשים האלו הספקתי להכיר את שוק הרכב ה"תוסס" בישראל, באמת שעברו כמעט הכול.

ברצוני לפרט בפניכם את השתלשלויות האירועים למען קונים פוטנציאלים אחרים שמא לא ישרפו זמן מיותר ועוגמת נפש.

ראשית, אתר יד 2 עמוס בסוחרי רכב. נפגשתי עם אחד מהם, ללא ידיעה שמדובר בסוחר. התכנון היה לרכוש יונדאי I30CW בשנתון 2013. נסעתי עד לנתניה (גר ברחובות) בידיעה שמדובר במציאה, רכב שגמע 44000 ק"מ במחיר נמוך משמעותית מהמחירון.

בפועל, הרכב שהציע לי קרוב לוודאי עבר תאונה קשה. אשתי ראתה זאת מיד אך אני התעקשתי ואמרתי שניקח לבדיקה. הסוחר רצה שנלך לבדיקה באחד המכונים בנתניה. אני סירבתי והצעתי מכון אחר. הוא סירב ונעלם כלעומת שבא.

איך יודעים שמדובר בסוחר? מתקשרים ושואלים "שלום, לגבי הרכב", במידה ומחזיר שאלה "באיזה רכב מדובר?" - רבותיי, מדובר בסוחר. היזהרו מהם! רובם טיפוסים מפוקפקים המשקרים באופן קבוע. ניתקלתי בכמה מהם והמכוניות המוצאות עברו חיים קשים מאוד.

חיפשנו גם רכבים מחברות ליסיניג. בכל חברות הליסינג הייתי - הסיפור שם יותר מכובד מסוחרי רכב כמובן או במגרשי רכב (לא להתקרב לשם, המכוניות שם עברו התעללות קשה).

אבל מה, חברות הליסינג חיים בספירה אחרת. עבורם, כל רכב הוא מחיר מחירון פחות הנחה של 10 אחוז.

היום אף אחד לא מוכר במחיר מחירון - צחוק הגורל הוא שהסיבה לכך היא הצפת המכוניות של חברות הליסינג עצמן.

חזרנו לשוק היד 2, לאנשים פרטיים אשר מודעים לכך שהיום מחירון לוי יצחק הוא לפרוטוקול בלבד. ובשוק הזה, צריך הרבה הרבה סבלנות.מכונית טובה נמכרת תוך יום יומיים.

השאר - מכוניות עם קילומטר גבוה, לא מטופלות כהלכה או בעלות מחירי מחירון מלא - לא נמכרות ועשויות להישאר שבועות באתר יד 2, ללא קונה, עד שהמוכר "נשבר" ומוריד משמעותית את מכיר הרכב. ראיתי עשרות רכבים כאלו.

ואז "נפלתי" על מציאה (אחרי חודשים של חיפושים ועל סף ייאוש), אמנם השנתון קצת ישן, אך מכוניות חדשות הרבה יותר שראיתי גמעו יותר קילומטרים וצברו בלאי גבוה יותר. שמאתרים מציאה באתר יד 2, אין זמן להמתין. האיש פרסם ביום ו' את הרכב ואני בלי בושה התקשרתי ביום שבת וביררתי פרטים - אכן מציאה. I30CW 2009 יד ראשונה פרטית, עשתה 76000 ק"מ עמוסה בתוספות, הרבה מעבר למקובל, מטופלת רק במוסך מורשה, היסטוריות טיפולים מלאה (כולל קבלות) ונקיה מתאונות. האוטו במצב חדש באופן קיצוני. מבין עשרות הרכבים שראיתי, כולל דגמי 2013 - זאת הייתה השמורה ביותר.

הגעתי אליו ביום שבת בצהריים.

סיכמנו על מחיר ולמחרת בבוקר העברנו בעלות. אם הייתי ממתין עד לצאת השבת - האוטו היה נחטף.

מסקנה: הסבלנות משתלמת. צריך הרבה מזה.

הכי מומלץ לרכוש רכב באופן פרטי, תקבלו את התמורה הטובה ביותר לכסף. חברות הליסינג לא מורידות במחיר (לגבי דגמים שאני חיפשתי) ומציעות עלות גבוהה, הישמרו נפשכם מסוחרי רכב ומגרשי מכוניות.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לקחת את הרכב לבדיקה?

Sent from my A0001 using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
איך יודעים שמדובר בסוחר? מתקשרים ושואלים "שלום, לגבי הרכב", במידה ומחזיר שאלה "באיזה רכב מדובר?" - רבותיי, מדובר בסוחר.

היום זה לא מספיק, לפעמים יש להם כמה טלפונים וכל אחד משמש לרכב אחר.

אחרי שגם נפלתי על סוחר (שכמובן, בשום שלב לא ציין את זה ושיקר שהרכב של חמו), השאלה הראשונה ששאלתי אנשים מיד 2 זה האם אם סוחרים (ברוח טובה, למרות שאני לא מאמין שסוחר היה מזדהה) וכשנפגשנו ביקשתי לראות שהרישון רכב הוא על שם האדם שנפגש איתי, במידה וזה היה ע"ש אישתו/חמו הייתי מבקש לראות אסמכתאות (את זה כבר לא הייתי צריך).

מזל טוב על הרכב

פורסם

צריך לבדוק כל רכב בשבע עיניים. יש הרבה נוכלים בשטח ולפעמים הם מסתירים היטב את הפגמים.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

שיטה נוספת של סוחרים לדעת על איזה רכב אתה מברר היא לומר לך על המחיר: "כמה פירסמתי במודעה?"

פורסם

וזה לגבי כל מי שאומר שהשוק ״מת״.

רכבים טובים פשוט נחטפים.

כמה דברים לגבי זיהוי סוחרים - לא להתבייש לשאול בטלפון - אתה סוחר? האוטו שלך? על שמך? כמה זמן הוא אצלך? איפה אתה מטפל?

בעל רכב יענה בלי בעיה. סוחר יגמגם.

גם אני מרגיש כמוך - נפלתי על סוחרים ומכוניות פח. בסוף מצאתי דרך הפורום רכב.

פורסם

אתה יכול לכתוב מה שתרצה לפי דעתי שוק היד שנייה הפך למשהו מגעיל ברמות. אנשים כבר אין להם כוח להתעסק נהיינו כמו האמריקאים רק שיביאו לנו הכל עכשיו העיקר משלמים בתשלומים.

תשמע זה הפך לנורמה וליסינג זו כבר לא מילה גסה, המעטפת יפה וזה מוכח= זה מוכר, הגלגל מסתובב לו המגרשים עמוסים למקסימום, הרכבים ברובם גמורים ושחוטים גירים גוססים מנועים שסחטו אותם עד תום, מי קונה את כל הרכבים האלה....

שאלה טובה.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

אתה צריך ללמוד להתמקח מול חברות הליסינג.

לא משלמים יותר ממחירון מינוס 18% על רכב שמור עם ק"מ ממוצע.

כל מה שצריך לעשות זה להסתובב בין החברות השונות ולהתחיל לחפש. יש בערך 20 חברות ליסינג, הן רובן מחזיקות את אותו מלאי ואף רכב לא באמת נדיר. יש עניין מהותי למכור - אתה מניח הצעה שהיא ריאלית ומחכה לטלפון מסוכן המכירות שצריך להוציא אישור מיוחד לפעמים עבור המחיר שלך.

התמחור די פשוט - רכב סופר מבוקש עם ק"מ נמוך במיוחד - מחירון מינוס 12%.

ק"מ ממוצע מינוס - הפחתה של 15%.

ק"מ ממוצע - 18%.

ק"מ מעל הממוצע - 20-25% - בד"כ לרכבי השכרה.

אולי במקרה של רכבי סטיישן הביקוש עולה על ההיצע, לכן אתה מצאת את עצמך בבעיה - במקומך הייתי מחפש גם קיה סיד סטיישן, שהיא אחותה התאומה של היונדאי שקנית, אבל עם שוק גרוע משמעותית.

פורסם

ובמקרה של רכבי 7 מקומות ומעלה צפה לשלם מחירון מלא, לפעמים גם יותר, על רכבים במצב ממוצע מינוס.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
לפי דעתי שוק היד שנייה הפך למשהו מגעיל ברמות.

ועדיין משום מה מיזם כמו Switch נסגר, כנראה כי עמישראל לא מוכן להוציא עוד כמה ג'ובות מהכיס.

אני אגב תוהה מדוע ליווי קונים ע"י מלווה מקצועי (שזה עיסוקו) עדיין לא תפס בארץ. בנסיבות שלנו הייתי מצפה שזה יהיה הרבה יותר מקובל. או שזה כן תופס בהדרגה, רק שאני לא מודע לכך?

חזיר דיזל

פורסם
ועדיין משום מה מיזם כמו Switch נסגר, כנראה כי עמישראל לא מוכן להוציא עוד כמה ג'ובות מהכיס.

אני אגב תוהה מדוע ליווי קונים ע"י מלווה מקצועי (שזה עיסוקו) עדיין לא תפס בארץ. בנסיבות שלנו הייתי מצפה שזה יהיה הרבה יותר מקובל. או שזה כן תופס בהדרגה, רק שאני לא מודע לכך?

סוויץ׳ בסה״כ חסך לך את הניפוי הראשוני ואת בדיקת הקומפיוטסט. מבחינת הקונה אין פה יתרון מי יודע מה ועל התענוג הזה הקונה ישלם מחירון משוקלל + עמלה.

מבחינת המוכרים סוויץ׳ נתן יותר ביכולת הפרסום ופחות בלבולי שכל בטלפון ועל התענוג הזה סוויץ׳ היה לוקח כמה אחוזים משווי הרכב - בערך הסכום שמורידים במיקוח על רכב טוב.

כלומר סוויץ׳ לא חסך לא לקונה ולא למוכר אפילו שקל אחד אלא היווה סתם פלטפורמת תיווך רכבים כבדה ומיותרת - לא מופתע שהמיזם נכשל.

פורסם
ובמקרה של רכבי 7 מקומות ומעלה צפה לשלם מחירון מלא, לפעמים גם יותר, על רכבים במצב ממוצע מינוס.

ובמקרה של הונדה תצפה לשלם גם למעל המחירון, גם אם הרכב במצב בעוט.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לקחת את הרכב לבדיקה?

חתמתי זכרון דברים שבו המוכר מתחייב שהאוטו לא עבר שום תאונות או תיקוני פח ושלדה.

לאחר מכן המוסכניק שלי ראה את הרכב ואמר שהכל מדוגם.

חרגתי קצת ממנהגי, תמיד לקחתי מכוניות לבדיקה, אבל עם היסטוריית טיפולים מתועדת עד השקל האחרו מ"הילוך שישי", קילומטרז' נמוך, ונהג ייקה (מקסים) בן 60 שהשאיר לי 3 מפתחות עם שלטים (!), החלטנו שאין טעם לקחת לבדיקה.

• תוכן חדש...