Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Yaris 2016 - רק כאבים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3631 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

אני סובל מהיאריס 2016 שקיבלתי מהעבודה (ולא מוכנים להחליף לי אותה)

זה הדגם של ה-1300 סמ"ק.

יש לה מושב שניתן להניע קדימה-אחורה, הגה שזז למעלה-למטה וקצת קדימה-אחורה.

וגם גב המושב ניתן לשינוי בזווית.

הבעיה היא בכיוון גובה. יש למושב ידית שמעלה ומורידה את המושב בזווית (תחשבו 45 מעלות כלפי מעלה וקדימה) ובו בזמן יש קפיץ שגורם לכלל המושב לעלות כך שיש למושב מסלול בליסטי (: כלומר עושה מעין קשת

לא נוח לי ואני סובל מכאבים, כל פעם מקום אחר בהתאם לכיוון שעשיתי, קניתי מוצרים של ד"ר גב / הולנדייה, שום דבר לא עוזר.

אני לא מצליח לכוון את המושב כדי שלא אסבול. אם מישהו מכם יכול לייעץ לי מה לעשות, אולי אפילו אגיע אליו שיראה.

אני אשמח להעזר, אני די מיואש מהמצב הזה

פורסם

במה שונה תנוחת הנהיגה ביאריס מרכבים קודמים שהיו לך?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
במה שונה תנוחת הנהיגה ביאריס מרכבים קודמים שהיו לך?

ברכבים אחרים היה ניתן להגביה/להנמיך את המושב בלי קשר לתנועה שלו קדימה/אחורה

ביאריס שילבו שלוש תנועות במכה אחת: גם למעלה, גם קדימה וגם עוד זווית כלפי ההגה.

זה שונה כי זה דוחף לי את הכתפיים החוצה ויוצר זווית לא טובה עם הצוואר (מתיישר למעלה)

פורסם

תראה, קשה לדעת מתיאור מילולי מה המצב ומה אפשר לעשות. אני מציע לך לחפש קצת באינטרנט, יש המון מידע לגבי תנוחת ישיבה. בקש ממישהו לצלם אותך, ותראה אם אתה רואה מה אתה יכול לשנות כדי להגיע למנח טוב יותר.

אחרת, אולי שווה להתייעץ עם מישהו שבקיא ביציבה, ממדריך יוגה/פילאטיס ועד כירופרקט.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
ברכבים אחרים היה ניתן להגביה/להנמיך את המושב בלי קשר לתנועה שלו קדימה/אחורה

ביאריס שילבו שלוש תנועות במכה אחת: גם למעלה, גם קדימה וגם עוד זווית כלפי ההגה.

בלא מעט רכבים (הייתי מהמר שברובם), הגבהת המושב היא באלכסון שגם משנה את המיקום ביחס להגה והדוושות.

התנוחה המומלצת על ידי מאמני נהיגה מתקדמת (יש תיאורים מפורטים של זו באינטרנט) היא, לרוב, גם זו הטובה ביותר מבחינה ארגונומית ‎(זה הרי הרעיון בחלקו) ולכן כדאי לנסות אותה.

בדרך כלל בסדר הפעולות כדי להשיג את תנוחת הנהיגה היעילה ביותר, קודם כל מכוונים מיקום מושב, זווית גב, הגה ורק אז מתעסקים עם גובה המושב ומתקנים את השאר לפי הצורך.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

התכנון הארגונומי דומה בלא מעט רכבים, שאכן הנחת הבסיס אומרת שככל שתהיה יותר נמוך, תשב יותר קרוב להגה ותצטרך להגביה יותר את המושב. ככל שתגביה את הכסא, לאנשים נמוכים קצה המושב ילחץ את פנים הברך ולכן הצורך להטות את בסיס המושב עצמו כלפי הדוושות ומכאן השילוב / השילוש הקדוש.

לאנשים גבוהים בסוג כזה של מושב ההמלצה היא:

1. הרם את גובה המושב לאמצע המשרעת שלו. כמובן שתבדוק שהראש לא מתחכך בתקרה. שם בסיס המושב אמור להיות מאוזן.

2. כוון את מרחק המושב לפי התנוחה בה הרגליים שלך נחות על הדוושות בצורה הטובה ביותר. כלומר בלחיצת בלמים מלאה, עדיין יש כיפוף קל בברך.

3. יישר את משענת הגב לפי הצורך . רצוי כמה שיותר זקוף.

4. לפי הנ"ל כוון את ההגה אל היידיים שלך לפי הנוחות. וכשפרק כף היד נח על שעה 12 של ההגה

התהליך הנ"ל אמור לתת לך את תנוחת הנהיגה הכי טובה שאתה אישית תוכל להוציא מהרכב הספציפי הזה.

כמו שכתבו מעליי, יש לא מעט סרטוני הדרכה ביוטיוב.

עריכה אחרונה על ידי Achtung
פורסם

אין מצב להחליף כסא למושב של סיטרואן c 5,

אני שואל ברצינות כי גם לאבי יש בעיה דומה ברכב אחר.

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

• תוכן חדש...